החמישיה הפותחת: מנות הקרפצ'יו הטובות בתל אביב

יום חמישי 30 באוגוסט 2012 00:33 מאת: רותם מימון, עכבר העיר

סינטה בלה רפובליקה די רונימוטי, פלמידה לבנה בשקד, פילה בקר במיטבר, פרחים ב-NG והפתעה ממנגו בקרפצ'יו בר. מנות הקרפצ'יו הטובות בתל אביב ומחוצה לה


אז מי הטוב בעיר? קרפצ'יו של כובשים

(צילום: רותם מימון)

פרסומת

לפעמים מהבקשות הכי קטנות של לקוחות נולדות מנות גדולות ומקוריות. בשנת 1950 אצילה איטלקית בשם עמליה נאני סבוני קיבלה הוראה מהרופא לא לאכול בשר מבושל. כשביקרה במסעדת הארי'ס באר בונציה ביקשה אישית מהשף מנה בשרית שתתאים למצבה. השף חשב ותהה מה ניתן להגיש לגברת. לבסוף הוא גילח חתיכות דקיקות של בשר אדום והיכה בהם עד שהיו לדקות עוד יותר. בעל המסעדה, ששם לב לצבע העז, החליט לקרוא לנתחים קרפצ'יו, על שם הצייר האיטלקי המפורסם ויטורה קרפצ'יו, שנהג להשתמש בצבע דומה בציוריו. מאז ועד היום הפך הקרפצ'יו לשם קוד לחיתוך דק של חומר גלם נא - החל מבשר, בדרך כלל פילה או סינטה, דגים  ועד לירקות ופירות. הקרפצ'יו חרג מזמן מגבולות המסעדות האיטלקיות, כך שהיום הוא מנה ראשונה קלאסית, אפילו בבתי קפה.

» המנות עם הביצים הטובות בתל אביב
» המנות החריפות הטובות בתל אביב
» ההמבורגרים הטובים בתל אביב

» איפה אתם אוהבים את הקרפצ'יו שלכם? ספרו לנו בתגובות

המפתיע: קרפצ'יו פלמידה לבנה בשקד



מסעדת השקד קמה בשנת 1964 והיתה למסעדת הבית של סוחרי השוק הסיטונאי, כשהביאה להם אוכל יהודי, לצד דגים, תקרובות של סלטים, לחם ואלכוהול. מאז השוק איננו אבל המקום חי ובועט ולמרות האפיל של מסעדת פועלים ותפאורה צנועה, היא נחשבת לאחת ממסעדות הדגים ופירות הים המובילות בתל אביב.

המנה: קרפצ'יו פלמידה לבנה. צריך להודות על האמת: מסעדות רבות מגישות קרפצ'יו מדג ים טרי, אבל חיים ממסעדת השקד עושה את זה כבר שנים, אפילו כמנה עיקרית. לפעמים זה עם פלמידה אדומה, לפעמים עם לבנה, לוקוס ואפילו אנשובי טרי. בכל מקרה מדובר בדג נא עדין מהים התיכון שמקבל, בהתאם לאופיו, טיפול של שמן זית מצוין וחלק של אורי שגיא ותיבול של שמיר, מלח ופלפל שחור גרוס שנועדו כולם לשרת את הדג.

המחיר:
49 שקלים.

לחם: פיתות או בגטים מגיעים עם עוד הרבה סלטים אל מרכז השולחן.

למנה עיקרית:
קצת קשה לזרום למנה עיקרית אחרי הסלטים בפתיחה, אבל מיקס דגים (110 שקלים) ישביע כל זוג שעוד נותר רעב.

» מסעדת השקד - החשמונאים 90, תל אביב


אחר בנוף.  קרפצ'יו פלמידה לבנה בשקד (צילום: רותם מימון)

הקלאסי: קרפצ'יו סינטה של לה רפובליקה די רונימוטי

לפני שנה בדיוק ארזה המסעדה האיטלקית רונימוטי את מעדניה ועברה מרמת החי"ל אל מרכז תל אביב. עם המעבר התרחבה המסעדה, כמו התפריט והשם, שנשמע עכשיו מבטיח ומחייב מתמיד, אבל האיכות הגבוהה והמחירים השפויים נשמרו. יחד עם המיקום החדש, התווספה לה גם גינת ירק בה מגדל הצוות את התוצרת הירוקה של המסעדה.

המנה: קרפצ'יו סינטה, רוקולה ופרמז'נו - זה הכל. הכי פשוט, נקי וטעים. בזמן האחרון עובר בעיר גל של מנות קרפצ'יו מקושקשות עם המון תוספות. בלה רפובליקה די רונימוטי הולכים בדיוק הפוך - טעמים נקיים כשמעל הכל בולטים חומרי הגלם המעולים. נתחי הסינטה אדמדמים (מה שמעיד על טריותם) יפים ונקיים משומן וגידים, עם מעט שמן זית שמעניק להם טעם עמוק וחזק, מעט לימון ברוקט ופרמזן איכותי. כשאתה יודע שאתה טוב, אין צורך להסתיר את זה.

הלחם: סלסלת לחמים איטלקיים מעולים כלולים במחיר.

המחיר: 48 שקלים.
למנה עיקרית: בשתי מילים - קנלוני עגל. אחרי זה לא רוצים לטעום קנלוני אחר.

» לה רפובליקה די רונימוטי - מאז"ה 3, תל אביב


גלוי לעיני כולם. קרפצ'יו בלה רפובליקה די רונימוטי (צילום: רותם מימון)

הקרניבורי: קרפצ'יו פילה בקר במיטבר



לפני שזה נהיה אופנתי ליישן בשר במקום, מיטבר כבר עשו זאת ונודעו בשימושם בפרות מבכירות. עם ותק של 18 שנים בשדרה הכי צנועה של תל אביב, מיטבר שומרת על מעמדה כמסעדת בשרים בולטת ויציבה. סטייק האוס בסיסי ברמה גבוהה, אם תרצו. לפני שנה וחצי הקימו בסמוך את נקסט דור בתפקיד האח צעיר ונטול הרסן של המסעדה המהוגנת. שווה לקפוץ לבקר.

המנה:
קרפצ'יו פילה בקר. נתחי הפילה של מיטבר נפרסים דק דק ויחד עם זאת שומרים על טעם הבשר הבולט באיכותו. אל התיבול הבסיסי של שמן זית ופרמזן נדיב, מוסיפים גם מיץ לימון בולט ודומיננטי, בזיליקום שנותן לו טוויסט טעים וריחני וטיפות בלסמי מתקתקות-חמצמצות. חגיגה.

המחיר:
52 שקלים.

לחם:
יעלה לכם 16 שקלים, טוסטונים תקבלו בחינם.

למנה עיקרית:
כולם יגידו לכם לכו על סטייק, אנחנו אומרים - אין על ההמבורגר של המקום (68 שקלים).

» מיטבר - שדרות ח"ן 52, תל אביב


ותיק באזור. קרפצ'יו של מיטבר (צילום: רותם מימון)

שובר שגרה: פרחי קרפצ'יו של NG

מסעדת הבשרים מנווה צדק שהוקמה בדיוק לפני תשע שנים, היא זו שהביאה לראשונה לארץ את המושג פורטרהאוס במשקלים גבוהים. מה זה גבוהים? שישה קילוגרמים למשל. בכלל NG מצטיינת בקונספט השרינג ובארוחות הברברים - ארוחות השחיתות המפורסמות שכוללות אכילת בשר בידיים, מה שיכול להסביר את הרעיון מאחורי הקרפצ'יו במסעדה.

המנה: פרחי קרפצ'יו. תשכחו ממזלגות וסכינים (לפחות במנה הזאת), את הקרפצ'יו של NG אוכלים בידיים. מילת המפתח כאן היא התצוגה: נתחי הקרפצ'יו נחתכים מפילה בקר של פרה מבכירה מה שנותן לבשר צבע אדום יפה ועסיסיות נהדרת.המנה מגיעה מגולגלת כמו סושי ובגלל צורת ההגשה, הפה נחשף קודם כל לטעם הבשר ורק אחר כך לכל מה שקורה בפנים. מדובר בהתפוצצות טעמים - הבשר, הרוקט, שמן הזית והבלסמי, כולם ביחד יוצרים קרפצ'יו יוצא דופן שלא תמצאו בכל מקום.

המחיר:
55 שקלים.

לחם: לא בטוח שצריך, אבל מי שחייב יקבל סלסלה בתוספת שבעה שקלים.
למנה עיקרית: אם אתם כבר ב-NG לא תחלקו איזה 1.2 קילו של פורטרהאוס? מנה שמפעילה את חמשת החושים. באחריות.

» NG - אחד העם 6, נווה צדק, תל אביב


נשמח לקבל כזר. פרחי קרפצ'יו של NG (צילום: רותם מימון)

לקינוח: קרפצ'יו מנגו בקרפצ'יו בר

קרפצ'יו בר הוא גן עדן קטן למי שרוצה להפוך את הקרפצ'יו לארוחה שלמה. כשנפתח המקום הוא הגיש כמעט רק מנות קרפצ'יו, אבל היום מגישים כאן מנות בשריות נוספות. בחגיגת יום ההולדת האחרונה של המקום שברו שיא עם מנת הקרפצ'יו הגדולה בעולם.

המנה: קרפצ'יו מנגו. נכון, יש בקרפצ'יו בר מנות שהן יותר יפות או יותר מיוחדות, אבל מנה כזאת אין. זו הוכחה נוספת  לכך שקרפצ'יו הפך לכינוי לחיתוך דק, יותר מאשר הצמדות לחומר גלם מסוים. הרעיון זהה רק שאת הבשר הדק מחליף המנגו, את הבלסמי מחליף רכז רימונים ואת שמן הזית מחליף סוכר וניל. במקום צלפים מוסיפים פקאן, והתוצאה מרעננת ומשחקת על גווני החמצמץ-מתקתק, עד שלרגעים חשים בטעם של גלידה. בקיצור- מנה כיפית.

המחיר: 33 שקלים.

לחם:
פחות מתאים למנגו, אבל עם כל שאר מנות הקרפצ'יו מגיעה לחמניית פרנה.

למנה עיקרית: קרפצ'יו מזרחי. ברגע זה מתהפך איזה שף איטלקי בקברו מהידיעה שמוסיפים טחינה וכמון לבשר, אבל בעצם למה לא?

» קרפצ'יו בר - אבן גבירול 8, תל אביב


פייר, הופתענו.  קרפצ'יו מנגו בקרפצ'יו בר (צילום: רותם מימון)

מנות קרפצ'יו שאסור לפספס

כובשים - על מנת קרפצ'יו דלעת יש לנו רק דברים טובים לומר: פרוסות דלעת שרוככו על המחבת ועליהן גבינת המאירי, פרוסות צ'ילי אדומות ועלי אורגנו טרי. החמצמצות של הגבינה, המתיקות העדינה של הדלעת, החריפות של הצ'ילי והארומה של האורגנו הם טייק אוף יצירתי ונהדר ומגדירים את המנה הזאת מחדש. פתרון אדיר לצמחונים תמורת 38 שקלים.
» כובשים - הכובשים 48, תל אביב


אמנות מודרנית. קרפצ'יו בכובשים (צילום: רותם מימון)

אמורה מיו - המסעדה האיטלקית של שלומי סלמון לא רוצה ולא עושה אוכל מתוחכם מדי, אלא מתמקדת במנות איטלקיות גדולות ומשובחות. אחת מהן היא הקרפצ'יו (44 שקלים) שהולך לפי כללי הספר - פרוסות דקיקות מאוד של פילה בקר מצוין, עם תיבול מדויק של לימון ושמן זית, שלא משתלטים על טעמי הבשר ועדיין נוכחים בכל פעם. מיותר לציין שגם הפרמזן הוא פשוט ומצוין. בשמחה היינו אוכלים כזה בכל יום.
» אמורה מיו - אבן גבירול 100, תל אביב

סולט - המסעדה הים תיכונית נמצאת אמנם בקומת הכניסה של מלון בוטיק, אבל היא מביאה תפריט קליל, לא יקר ומשוחרר מספרד ועד יוון, כולל עצירה בישראל לטובת טוויסט מקומי. המקום מציע שתי מנות קרפצ'יו, כשהבחירה שלנו היא קרפצ'יו סלק (44 שקלים) - פלחים דקים של סלק צלוי מקושטים בפלחי תפוז, שברי פיסטוקים, בייבי בזיליקום וגבינת קשקבל. מנה יפה, עדינה ומתוחכמת.
» סולט - הירקון 136, תל אביב


עדין ומתוחכם. קרפצ'יו סלק בסולט (צילום: רותם מימון)

לילה מוראד - בטאפאס בר השמח נותנים לקרפצ'יו פרשנות ים תיכונית אסלית בדמות קרפצ'יו חצילים (28 שקלים), מנה שבין ממציאיה נמנה השף עזרא קדם. במקרה הנוכחי: חציל בלאדי שרוף נח במרינדה של שום, אורגנו, מיץ לימון ושמן זית. החציל הדק מקבל טעם מדורתי מעושן ועליו בזוקים מלח ים וגבינת טולום תורכית. מפתיע כמה שזה טעים.
» לילה מוראד - הרצל 4, תל אביב

CENA - בביסטרו הצעיר של השף רועי אורן גילינו מנת קרפצ'יו טובה ומאוד יצירתית (אולי קצת יותר מדי), שעשויה פילה בקר (52 שקלים) בתיבול לימון כבוש, ויניגרט עגבניות צלויות ושברי אגוזי לוז (שלא מצויינים בתפריט). שלל התיבולים כאן יוצרים קרפצ'יו עמוס טעמים עם בשר מיושן היטב. לחובבי הז'אנר.
» CENA  - מונטיפיורי 42, תל אביב


עמוס וטעים. קרפצ'יו ב CENA (צילום: רותם מימון)

מנות הקרפצ'יו הטובות מחוץ לתל אביב

לחם יין - אחת מהמסעדות הפופולריות באזור יהוד, ידועה בזכות  מאפים מעולים, אבל גם בזכות אוכל טעים. במקום אפשר למצוא שתי מנות קרפצ'יו: קרפצ'יו סלמון לחובבי הדגים (27 שקלים); והבחירה שלנו: קרפצ'יו עם פילה בקר (46 שקלים). הבשר מקבל טיפול יפה בזכות תיבול בשמן זית, חומץ בלסמי מצומצם, מלח גס, פלפל גרוס ועלי מיקרו בזיליקום. הבונוס: הוא מוגש עם צנימים חמודים מלחם קסטן.
» לחם יין - דרך החורש 4, יהוד


לצד לחם טרי. קרפצ'יו של לחם יין (צילום: יח"צ)

לימוזין - לא מפתיע לגלות באחת ממסעדות הבשר הטובות בארץ קרפצ'יו מעולה (38 שקלים). למסעדה ברמת ישי עדר פרטי שממנו מגיע בשר איכותי וצורת יישון נטולת ואקום, מה שהופך את הבשר למשובח במיוחד ואת הקרפצ'יו למעודן. הקרפצ'יו של לימוזין מורכב מנתח פילה עגל משובח באמת וכל התוספות הקלאסיות: רוטב בלסמי, שמן זית, שום ולימון וכמובן- גבינת פרמז'ן. יופי של מנה.
» לימוזין - חורש האלונים, רמת ישי

BBB -רשת ההמבורגרים הפתיעה אותנו עם קרפצ'יו (36 שקלים) שניצח את ההמבורגרים בהליכה. הקרפצ'יו שלBBB  עשוי משייטל בקר טרי אשר נפרס במקום בעובי אחיד ומדויק. היופי שלו הוא לא רק בנתחים האדמדמים עם הפרמזן והבלסמי, אלא גם בסלט הקטן המשלב בייבי ארוגולה וצנונית.
» BBB - לרשימת הסניפים המלאה


שמחנו לגלות. קרפצ'יו של BBB (צילום: רותם מימון)

מו ומו - מסעדת הבשרים המוכרת התחילה כאטליז בשנת 1984 ומספקת בשרים שמגיעים הישר מהקצבייה. הבחירה שלנו היא מנת קרפצ'יו פילה פרה (44 שקלים) - הבשר דקיק, מצוין, נימוח בפה וטעמי הכבישה שלו בולטים ויחד עם זאת עדינים. בסופו של דבר, גילינו כאן את אחת ממנות הקרפצ'יו הטובות מחוץ לתל אביב. הבעיה: אי אפשר להתחמק מהלחמניות המתוקות שמגיעות ליד.
» מו ומו - שדרות הרצל 177, רחובות

ברבן סטריט - כבר מהשם אפשר להבין שמדובר פה במקום ששואב השראה מניו אורלינס ולא בכדי, עדי הבעלים של המקום, התגורר בעבר בעיר ורצה לפתוח בר שדומה לברים האמריקאים. מלבד 34 סוגי ויסקי אפשר למצוא במקום כמה מנות טעימות ברוח קריאולית כמו קרפצ'יו שרימפס (42 שקלים) – ורסיה אמריקאית של שרימפס קצוץ דק דק ומתובל בעדינות. פשוט וטעים.
» ברבן סטריט - המנופים 8, הרצליה


מרגישים בניו אורלינס. קרפצ'יו שרימפס בברבן סטריט (צילום: רותם מימון)


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(12 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5