אוכל

עדכנו אותנו




יש לי גלידה הכי טובה: מבחן הטעימות הגדול

יום שלישי 26 ביוני 2012 00:38 מאת: מערכת עכבר העיר

שוקולד בלגי של כפיתולינה או קוקימן של אניטה? רימונענע של דידה או פיטנגו של ווניליה? מבחן טעימות הגלידה של עכבר העיר יוצא לדרך



מי הכי טובה? שרבט אבטיח של אייסברג

(צילום: יח"צ)

פרסומת

ארטיק, קרטיב, שוקולד, בננה.אני הולך! לפני הכל הקיץ היא העונה של הגלידות. ישראל התברכה בשלל גלידריות מצוינות, שמציעות עם פתיחת העונה החמה מיני טעמים חדשים, לצד אלה הקלאסיים והאהובים. כדי שתדעו איפה כדאי לתקוע את הכפית, דירגנו בשבילכם את הקינוחים הקיציים. עכשיו רק נשאר לבחור בין גביע לכוס.

» הגלידריות הטובות בארץ

ציון 10 - כפיתולינה


כפיתולינה הוקמה ב- 2009 על ידי יאיר שרון ואור ישראלי, לאחר ששרון נסע לדרום איטליה ללמוד איך מכינים גלידה ארטיזנלית ועבד במטבח של ג'לטריה משפחתית. במקום מקפידים להשתמש בחומרי גלם מיוחדים כמו: שוקולד מריר של 'קאליבו' הבלגית ומסת קקאו של 'ולרונה' הצרפתית ותרמילי וניל אמיתיים ממדגסקר, וקולים בעצמם את את כל האגוזים. במטבח הגלידרייה מיוצרים בעבודת יד טעמי הקרמל, שברי טופי-שקדים ושוקולד, מרשמלו פסיפלורה, בצק דקואז, קוביות מנטה בציפוי שוקולד, ועוד. מכיוון שלא משתמשים בחומרי שימור, צבע הגלידות נשאר בהיר.

מה טעמנו:
שוקולד בלגי עם קשיו, פאי לימון, קולפי הודי, מסקרפונה ומרשמלו פסיפלורה, סורבה חבושים ועראק ובננות בקרמל עם דקואז שקדים.

מחיר: מנה רגילה (שני טעמים) - 15שקלים; בינונית (שלושה טעמים) - 19 שקלים; גדולה (ארבע טעמים) - 24 שקלים; חצי ק"ג - 42 שקלים; 1 ק"ג - 80 שקלים.

חוות דעת:
 העכבר לא יודע מאיפה להתחיל. גלידות של כפיתולינה כל כך מרעננות שהן מרוות. גלידת בננות בקרמל היא בעלת מרקם מושלם, לא נוזלי אבל נימוח, עם טעם של בננות אמיתיות שמשתלב נהדר עם הקרמל ובצק השקדים הפריך. גלידת הקולפי החזירה אותנו להודו, עם טעמי הל, פלפל וקינמון שהזכירו לנו טעם של צ'אי. למרות כל הטעמים העשירים, הגלידה נשארה קלילה למדי. גלידת מסקרפונה ומרשמלו פסיפלורה הפתיעה גם בטעם וגם במרקם המיוחד, שהיה כיפי והעלה חיוך ילדותי על פני כל הטועמים. המתיקות הלא מוגזמת של גלידת השוקולד שולבה היטב עם המליחות של הקשיו והפכה למשחק טעמים מוצלח. סורבה החבושים והעראק הרתיע אותנו בהתחלה אבל התגלה כמרענן מאוד ולא מתוק מדי, עם טעמים שמשתלבים בצורה מושלמת.

ציון סופי: 10

כפיתולינה - עולי ציון 9, יפו


מאמא מיה! כפיתולינה (צילום: יח"צ)

ציון 9.5 - אניטה



גלידה אניטה היא חלומם של האחים ניר ועדי, ואמא שלהם, אניטה, שמכינה את חומרי הגלם, הריבות  ושלל המתוקים שתמצאו בסניפים. הגלידות מוכנות במקום מידי יום, מחומרי גלם כמו פירות טריים, שוקולד בלגי, אגוזים, שקדים, מרנג ונוטלה. במהלך השנים פיתחו בגלידריות למעלה מ-120 טעמים שונים, בהם טעמי הדגל: קוקימן, פיסטוק, אגסים ביין, שקדים וקרמל, קפה, פנקוטה, קמפרי אשכוליות, גויאבה, בננה ותמר. טעמי הסורבה מכילים למעלה מ- 80% פרי.

מה טעמנו:
קוקימן, שוקולד שקדים וקרמל, וניל מדגסקר.

מחיר: כדור 1 - 14 שקלים; 2 כדורים - 19  שקלים; 3 כדורים - 23 שקלים; קילו גלידה - 80 שקלים.

חוות דעת:
באניטה עושים את הכל - בגדול. כל אחד מהטעמים עמוס ברכיבים שחושפים עוד רבדים בכל לק, ולא בקטע רע. נתחיל בגלידת וניל מדגסקר. אמנם מדובר בטעם שקשה לפשל בו, אבל גם קשה להגיע לביצוע כל כך מדויק. טעם הווניל עדין ומעולה, המרקם מדויק ושברי העוגיות משתלבים מצוין. גם גלידת השוקולד שקדים וכרמל הייתה מתוקה באופן מדויק, כשכל טעם מורגש בדיוק במינון הנכון ובמרקם מצוין. בפינתנו, "חזרה לשנות השמונים" מככבת גלידת קוקימן, אבל למרות הפוטנציאל לתוצר מתקתק באופן חריג, באניטה משכילים לשמור את טעמו העדין של המקור ולהשאיר לעוגיות השבורות להפתיע ולהמתיק את החוויה. בקיצור - אניטה, העכבר גם יכול לקרוא לך אמא?

ציון סופי: 9.5

אניטה - לרשימת הסניפים המלאה


תעני, זאת אני. גלידריית אניטה (צילום: טל אביר)

ציון 9 - אייסברג



רשת הגלידריות הוותיקה, אייסברג, מתכוננת לקיץ עם מגוון טעמים מתוקים ומרעננים. הגלידות מיוצרות אך ורק מחומרים טבעיים ללא חומרים משמרים מידי יום.

מה טעמנו: שרבט ליים וג'ינג'ר, סורבה נקטרינה, סורבה מנגו, סורבה, לימון וג'ינג'ר, שרבט אבטיח, סורבה אננס וגלידת בוקרה פיל משמש.

מחיר: מנת ילדים - 15 שקלים; מנה רגילה - 20 שקלים; מנה גדולה - 25 שקלים; קילו גלידה - 85 שקלים.

חוות דעת: טעמי הסורבה של אייסברג  יכולים לחנך מחדש את כל מי שמתפתה לטעמי השמנת. הטעמים המנצחים הם המנגו והנקטרינה, כאשר המנגו מצליח במקום שמאות מיצים, חטיפים וקרטיבים נכשלו בעבר - לשחזר טעם של הפרי האמיתי, טרי ועסיסי. סורבה הנקטרינה הוא הברקה רעיונית ובביצוע מעולה, עם טעם שכמעט ומתעלה על הפרי עצמו. שרבט אבטיח היה מרענן, לא מתוק מידי, וטעים מאוד. אנחנו מודים שלא ממש הבנו את הטעם "בוקרה פיל מישמיש", אבל הבנת הנקרא זה ללוזרים והגלידה הייתה טעימה. נקודת השפל היחידה הייתה סורבה ליים וג'ינג'ר, שהיה מתחכם מידי, לא מספיק מתוק והותיר טעם לוואי מוזר.

ציון סופי: 9

אייסברג - לרשימת הסניפים המלאה


על הסכין. שרבט אבטיח של אייסברג (צילום: יח"צ אייסברג)

ציון 8.5 - ד"ר לק



רשת הגלידריות ד"ר לק קיימת מאז 1987 ומונה 25 סניפים בכל רחבי הארץ. בקולקציה חדשה של גלידות בוטיק משיק הדוקטור שישה טעמים חדשים בהשראת עוגות וקינוחים קלאסיים: גלידת פבלובה צבעונית, גלידת קרמבו, גלידת בקלאווה, עוגת גבינה ופירורים, גלידת אספרסו ושוקולד בלגי וגלידת קונקורד.

מה טעמנו: בקלאווה, קרמבו, פבלובה ואספרסו ושוקולד בלגי.
מחיר: כדור גלידה - 12 שקלים; מארז 1/2 ק"ג - 39 שקלים

חוות דעת: בדיוק מה שהרופא רשם. הגלידות של ד"ר לק היו מרעננות ועשירות בטעמן. גלידת הבקלאווה הפתיעה בטעמה העדין והקרוב למציאות. שערות הקדאיף לא מתוקות מידי ומשתלבות נהדר עם הגלידה מתחתן. גלידת הפבלובה מורכבת מגלידה מתוקה מאוד וריבה חמצמצה שמאזנת את הטעמים. התוצאה היא גלידה יפהפייה וקרובה לשלמות, וחלק מחברי המערכת אף הודו ששווה לשבור עבורה דיאטה. גלידת הקרמבו הייתה החולייה החלשה: היא סבלה מטעם חזק מידי של קצף ביצים, אבל מתחת לשכבה העליונה נחו להן שכבת עוגיות וגלידת ווניל שהצילו את המצב. גלידת האספרסו הייתה טעימה ומוצלחת, אבל לא מיוחדת באופן ראוי לציון.

ציון סופי: 8.5

ד"ר לק - לרשימת הסנפים המלאה


יד ראשונה מרופא. גלידת קרמבו של ד"ר לק (צילום: יוסי סליס)

ציון 8 - שקד



שקד בנמל תל אביב השיקה מחדש את בית הקפה לאחר שעבר שדרוג. למרות השינויים, המומחיות של המקום ממשיכה להיות גלידה איטלקית מחומרים טבעיים, מפירות אמיתיים ומחומרי גלם המיובאים במיוחד מאיטליה. כל הסורבטים מכילים 0% אחוזי שומן והגלידות מכילות 6% שומן. לצד הטעמים הקלאסיים מצטרפים מידי יום טעמים חדשים בהשפעת עונות השנה, החגים והטרנדים הבולטים.

מה טעמנו: גלידת כנאפה, טארט לימון ותותי יער ופרלין שוקולד.

מחיר: מנה קטנה - 14 שקלים; שני טעמים -  19 שקלים; שלושה טעמים - 24 שקלים; חצי קילו - 42 שקלים; קילו - 72 שקלים

חוות דעת:
העכבר מזהה טרנד של חתיכות מוצקות ומתוקות בתוך הגלידות הקיץ, וזה בא לו טוב. טארט לימון ופירות יער משלב שני טעמים חמצמצים ומרעננים שאיכשהו מהווים ניגוד אחד לשני, אבל השוס האמיתי הם פירורי הטארט החבויים, שמפתיעים מחדש בכל ביס. התלונה היחידה היא שלאחר זמן מה, טעם מחית פירות היער מרגיש מעט תעשייתי. גלידת הפרלין לא מביאה בשורה חדשה ומסעירה, אבל בתור גלידה שוקולדית היא בהחלט עושה את העבודה. גלידת כנאפה קצת בלבלה את המערכת, שחשבה שמדובר בגלידת מלבי מוצלחת בגלל טעם מודגש של מי ורדים. אם זו לא הייתה כוונת המשורר - לפנינו בעיה.

ציון סופי: 8

שקד - מבנה 7, מתחם נמל תל אביב


ובפנים - הפתעות. שקד (צילום: אילן מור) 

ציון 7.5 - לג'נדה



רשת לג'נדה מציעה גלידות איטלקיות טריות וטבעיות, ללא חומר משמר וללא צבע מאכל, המוכנות בסניפים על בסיס יומיומי. כל חומרי הגלם מיובאים מחברת MEC3 האיטלקית, שמתמחה בהכנת גלידות. את הסורבה, לדוגמה, מכינים מפירות ומים מינרלים. ברשת מעל ל-70 טעמים שונים שמשתנים בין הסניפים. מעבר לגלידה ויוגורט, ניתן למצוא מוצרים נלווים כגון וופל בלגי, קרפ, קפה ומיצים טבעיים הנסחטים במקום.

מה טעמנו: סורבה שוקולד, פיסטוק, גלידת תפוז וגזר, גלידת גבינה ופירות יער ונוצ'ולה - וניל בטעם נוגט עם שכבת קרם שוקולד אגוזים.

מחיר: כדור גלידה - 13 שקלים; כדור גלידה בשני טעמים (חצי חצי) - 15 שקלים; שני כדורים - 20 שקלים; שלושה כדורים - 24 שקלים; קילו - 82 שקלים.

חוות דעת:
מה זה ירוק מאוד, טעים מאוד וקר? גלידת הפיסטוק של לג'נדה. ללא ספק, אחת הטובות שטעמנו. מרקם נפלא ואגוזי, טעם הפיסטוק מודגש, לא חוטא למקור ומלווה בטעם שמנת עדין, שהופך אותה לסיפור הצלחה. שאר הטעמים הרשימו אותנו פחות. גלידת תפוז וגזר מרעננת מאוד, אבל הגזר הולך לאיבוד בטעם החזק של התפוז, שגם משאיר קצת טעם לוואי בסוף. נוצ'ולה הייתה קלילה יחסית ומוצלחת בעיקר בגלל גושי השוקולד שהוטבעו בה. מלבדם, הייתה זו גלידה בינונית ולא יותר. גלידת עוגת גבינה ופירות יער הייתה קלילה ולא יותר מזה. חבל שלא היה פיסטוק בכולן.

ציון סופי: 7.5

רשת לג'נדה - לרשימת הסניפים המלאה


הבית של הפיסטוק. גלידריית לג'נדה (צילום: מורג ביטון)

ציון 7 - גלידה טרייה דידה



מדי בוקר מקיצה ורד בן יקר ממיטתה ויוצאת לסיור שווקים. מהפירות שהיא מוצאת בשוק היא בוחרת את הטעמים החדשים שיעלו באותו יום על המדפים בגלידה טרייה דידה. בין הטעמים הייחודיים למקום: אגסים ביין, גבינה בפירות יער, עוגיות תבולות בשוקולד, בנופי פאי - בננות עם טופי, קוקוס ועוגיות, שוקולד צ'ילי, קרמשניט ועוד. במקום תוכלו למצוא גם גלידות ללא סוכר לסוכרתיים, גלידות מחלב אורז לאלרגיים לחלב מן החי, וגלידות נוספות המותאמות לאלרגיות שונות.

מה טעמנו: שוקולד אמרונה, רימונענע, פבלובה, תות, סורבה מנגו, שטרודל תפוחי עץ, ומנגו.

מחיר: ילדידה (100 גרם), 2 טעמים - 14 שקלים; דידה (190 גרם), 3 טעמים - 19 שקלים; ביג דידה (260 גרם), 4 טעמים - 24 שקלים; חצי קילו - 42 שקלים; קילו - 78 שקלים

חוות דעת: סורבה המנגו היה בעל מרקם מעולה ונימוח, וטעם עשיר מאוד וקרוב למקור. סורבה הרימונענע מתוק ומרענן, אבל טעם הנענע מורגש מאוד והיה אפשר לחזק קצת את טעם הרימון בשביל האיזון. גלידת שטרודל תפוחי עץ הזכירה למערכת את הקינוח "שטרודל תפוחי עץ עם גלידה וניל" רק בלי השטרודל תפוחי עץ, וחבל. הפבלובה הייתה למעשה גלידת וניל סטנדרטית, רק שהאוכמניות היבשות לא השתלבו בה. גלידת קוקיז שוקולד הייתה טעימה ומוצלחת. סך הכל, קשה לפשל עם שוקולד.

ציון סופי: 7

גלידה טרייה דידה - תחנת דלק פז, צומת רופין, עמק חפר
גלידה טרייה דידה - קניון G, וייצמן 207, כפר סבא


טרי מהשוק. גלידה דידה (צילום: שי זקין)

ציון 7 - אלורה



גלידריית אלורה נולדה ממסעדת אלורה האיטלקית בשדרות רוטשילד. מדובר בגלידת שף איטלקית, המיוצרת במקום באופן ימיומי כאשר כל הרכיבים מגיעים מאיטליה. במקום תמצאו טעמים מיוחדים ומשתנים וגם וופל בלגי, סופלה שוקולד, טירימיסו קפה, יוגורט ועוד. לקראת הקיץ השיקה הגלידרייה מבחר גלידות פרי קפואות, עם מעל לעשרה טעמים מתחלפים כמו: תות, פירות יער, מלון, ליים, אשכולית ורודה, מנגו, שסק, משמש, דובדבנים, אבטיח, ליצ'י, סברס, ועוד.

מה טעמנו:
שוקולד מריר, פיסטוק, קרם ברולה, ניו יורק צ'יז קייק, פירות יער, ובננה תמר.

מחיר: מנה קטנה - 14 שקלים; מנה בינונית – 19 שקלים; מנה גדולה - 24 שקלים. ניתן גם לקנות גלידה במשקל הביתה (82 שקלים לק"ג).

חוות דעת: באלורה הלכו על מוטיב של גלידות מתחפשות. למערכת הגיעו מספר גלידות בטעמים מסוימים שכל קשר ביניהם לבין מה שכתוב על הקופסה היה מקרי. לגלידת קרם ברולה לא היה כל קשר לטעם המקורי של הקינוח האהוב. כך גם לגלידת הניו יורק צ'יז קייק, שהתבלטה בטעמי וניל ולא גבינה. למרות זאת, שתיהן היו טעימות ומאוד מהנות. החתיכות המתוקות והחבויות בקרם הברולה העלו חיוך על פנינו, כך שסך הכל זו הייתה חוויה נעימה. טעמי השוקולד המריר והפיסטוק הותירו את חברי המערכת חצויים, כשחלקנו חושב שמדובר בשני טעמים מדויקים ומוצלחים וחלקנו חושב שהטעמים חזקים, ודומיננטיים עד לכדי פספוס. גלידת בננה תמר הייתה נאמנה מאוד לטעמי הפירות, אבל המרקם הזכיר לחלקנו גרבר קריר. בשורה התחתונה: תבקשו לטעום קודם.

ציון סופי: 7

גלידריית אלורה - מרמורק 12, תל אביב


למה התחפשתם? סורבה של אלורה (צילום: דניאל לילה)

ציון 6.5 - Cono



רשת הגלידריות cono מתמחה בייצור גלידות מחומרי גלם טבעיים תוך הימנעות משימוש בתחליפים, תמציות או צבעי מאכל. הרשת מציעה גלידה דלת שומן (בין 3%-5%), גלידת טופו, גלידה מחלב עיזים, גלידות ללא סוכר וללא תחליפים שלא מן הטבע, גלידות לרגישים ללקטוז, גלידה דלת קלוריות ועוד. את המרקם והגוון הייחודיים יוצרים על ידי שימוש בסיבי עולש שתורמים למרקם ותחושת שובע, ובנוסף, המייצב היחידי שבו משתמשים הוא אבקת חרובים.

מה טעמנו:
סורבה שוקולד, ריבת חלב, מלך הבננה, מייפל, פאדג' בראוניז, ופיסטוק.

מחיר: פיקולו - 14שקלים; קונו - 19 שקלים; מקסימו - 23 שקלים; 650 מ"ל - 41 שקלים; 1000 מ"ל - 61 שקלים; 1500 מ"ל - 83 שקלים

חוות דעת: התחושה הכללית מהגלידות של Cono היא שהאצבע קלה מידי על הדק אקדח הסוכר. סורבה השוקולד התחיל טעים, המשיך מוזר וסיים עם טעם לוואי לא מזוהה. גלידת ריבת החלב מיועדת לחובבי הממש ממש מתוק. הטעם מזכיר חלב מרוכז קר והמרקם קרמי ומוצלח. גלידת המייפל הייתה לא ברורה. הרי המייפל יכול לשמש כתוספת ראויה לכל גלידה אחרת, למה להכין גלידה בטעם הזה? הגלידה עצמה הזכירה כוס של מייפל מזוקק .פאדג' בראוניז, לעומת זאת, נולד להפוך לגלידה ולא בגלל שיש שם חידוש גדול - סך הכל מדובר בשוקולד די סטנדרטי - אלא בגלל שחתיכות הבראוניז המסתתרות מהוות הפתעה נעימה. הכישלון הגדול הייתה גלידה פיסטוק עם טעם לא מוצלח.

ציון סופי: 6.5

רשת הגלידריות cono - לרשימת הסניפים המלאה


איזי און דה שוגר. גלידות cono (צילום: בועז לביא)

ציון 6: וניליה



ברשת וניליה נותנים את הכבוד לקיץ שמביא איתו פירות מיוחדים וריחניים. את הפירות הללו הופכים לסורבטים דרך תהליך של ניסוי וטעייה, גם בשטח עצמו וגם במעבדה: שיטות אגרוטכניות טבעיות כגון עצירת השקייה חודש לפניי מועד הקטיף, דילול יבולים לשיפור איכות וריכוז היבול, קטיף סלקטיבי, טיפול עדין בפרי, השרייה בסביבת סוכר, ומתכון מאוזן מבחינת ריכוז הסוכרים והמוצקים.

מה טעמנו: נקטרינה אדומה, שזיף, תפוז קופים, פיטנגו, ומלון.

חוות דעת: את המשלוח של וניליה ניתן לחלק לשניים - מוצלח מאוד ומאכזב מאוד. נתחיל במוצלח: סורבטים שזיף ונקטרינה היו נהדרים, חמצמצים, מרעננים ומרווים. המרקם חלק, נעים בפה ובגרון, והטעמים היו קרובים מאוד. בקיצור - הצלחה. ועכשיו, לאכזבה: סורבה פיטנגו היה בטעם לא ברור ולא מוגדר, פלפלי מידי ולא מספיק מתוק. גלידת תפוז קופים (תפוז בננה) הייתה יכולה ללכת בשני כיוונים: הברקה או כישלון. לצערנו, היא בחרה באחרון. שילוב הטעמים לא עבד, והיא סבלה מטעם לוואי מוזר. סורבה המלון הציל במעט את המצב, אבל היה אנמי לעומת מתיקותו של הפרי. בשורה התחתונה - לכו על שוקולד.

מחיר: גביע קטן - 15 שקלים; קילו - 85 שקלים

ציון סופי: 6

וניליה - לרשימת הסניפים המלאה


ללכת על בטוח. וניליה (צילום: דניאל צ'צ'יק)

מתחת לבית - גלידות נוספות לקיץ 2012



לא כולנו בורכנו בבית ליד גלידרייה. אם חשקה נפשכם בגלידה, אבל אין לכם כוח ללכת רחוק, יש אפשרויות נוספות שמחכות לכם מתחת לבית. גלידות שטראוס מציעות מגוון גלידות חדשות כמו שלגון טוויסטר, מגנום דאבל שוקולד עם נוגט, קליק חטיף גלידה, שלגון לייט וניל ריבת חלב ושלגון לימונענע. נסטלה מחדשת עם סדרת שלגוני "אנגרי בירדס" ו"קופיקו" - שלגון וניל עם ציפוי ג'ל בננה מתקלף. עוד בקולקציה: טילון אקסטרים שוקולד קוקוס, סנדוויץ וניל קפוצ'ינו או אוכמניות מסדרת "סקיני קאו" וגרנולידה. הבשורה של פלדמן לקיץ היא שלגוני שמנת "מיני מילק בר" בטעמי פאדג' תות או פקאן ומייפל פאדג'. אחרונה חביבה היא רשת ארומה ישראל, שמחדשת את גלידת הווניל המוכרת עם מגוון תוספות כמו: פירורי בראוניז, סוכריות m&m ושבבי חלבה עם טחינה, ותוספת סירופ בטעם שוקולד, דובדבן או טופי-אגוזים.


משמאל ובכיוון השעון: גלידה ארומה, מגנון דאבל שוקולד עם נוגט, שלגוני אנגרי בירדס, ומיני מילק בר (צילום: דודי מוסקוביץ', אבי כהן, סטודיו פלדמן, סטודיו אוסם)





תגיות: ארומה, בית קפה שקד, גלידריית אלורה, גלידרית דידה, כפיתולינה, מסעדת אלורה, רשת Cono, רשת אייסברג, רשת גלידריות אניטה, רשת ד"ר לק, רשת וניליה, רשת לג'נדה

(71 מדרגים)

דירוג הגולשים:

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5