החמישיה הפותחת: הנודלס הטובים בתל אביב

יום חמישי 20 בדצמבר 2012 00:26 מאת: רותם מימון, עכבר העיר

פאד סיו בהאנוי, אטריות שעועית ופפאיה ירוקה בדה באן, פאד קי מאו סן שנהיי בבית תאילנדי, בון צ'ה במסעדת 44, וצ'ה קה לה וונג בצפרה. מאחורי השמות המוזרים האלה מסתתרות מנות הנודלס הטובות בתל אביב, ומחוצה לה


פאד קי מאו סן שנהיי בבית תאילנדי

(צילום: רותם מימון)

פרסומת

מלבד אורז, אטריות הן נדבך חשוב ביותר במטבח של מזרח אסיה, בקשת רחבה ואין סוף אפשרויות. גם במקרה של הנודלס תשו לא מעט ויכוחים, נכתבו הרבה מילים ונעשו לא מעט סדרות וסרטים שניסו למצצוא את ארץ המוצא של המנה. בין אם היו אלה הסינים שהמציאו את המנה או לא, הנודלס מופיעים כחלק מהותי במטבח הזה, ולכן לא מפתיע למצוא בו עשרות סוגי אטריות. עכשיו,  תארו לכם מה קורה במטבח התאילנדי, היפני והוייטנאמי.

» הקציצות הטובות בתל אביב
» הלזניות הטובות בתל אביב
» קינוחי השוקולד הטובים בתל אביב


לא כמו האורז, האטריות נהנות מוורסטיליות אדירה שנובעת בעיקר מחומרי הגלם מהם היא מיוצרת, ומשפיעים גם על הצורות והגדלים שניתן ליצור ממנה. השוק מציע אטריות מבוססות אורז, חיטה, סובה, אודון (חיטה מלאה), שעועית, וכמעט כל חומר שניתן ליצור ממנו קמח. העושר הזה מעניק לכל מטבח אין ספור אפשרויות משחק, כשלכל סוג אטרייה יש יעוד אחר ותפקיד שונה במנה. ממש כמו הלחם, תפקיד האטרייה בדרך כלל הוא להיות הפחמימה שקושרת את הכל יחד - את הירק, את הבשר או את הדגים ופירות הים יחד. בתודעה התיירותית שלנו, נודלס הוא אוכל רחוב זול ומהיר, אבל האמת היא שכל מטבח מתייחס אליו אחרת. הוא יכול להיות אוכל הרחוב האולטימטיבי לסועד אחד, ובמטבחים אחרים הוא מוגש כמנה חגיגית ויקרה ששמורה לארוחות משפחתיות.

קצת מצער לחשוב שעם כל הסוגים, הטעמים הרבים והעושר שאפשר לייצר ממנה ואיתה, בזבזנו שנים ארוכות רק על פאד תאי, טעים ככל שיהיה, אבל לא עוד. התקופה האחרונה החזירה עטרה ליושנה ועושה חסד עם המטבח האסייתי, שהוא יותר נרחב מהמטבח התאי והסיני בלבד, ומציגה לקהל הרחב את וייטנאם, מלזיה, סינגפור וקמבודיה ולפי מקורות פנימיים – עוד לא שמענו את המילה האחרונה. קבלו את מנות הנודלס הטובות ביותר, שיעשו לכם חשק לעלות על מטוס בכיוון מזרח.

» איפה אתם אוהבים לאכול נודלס? ספרו לנו בתגובות

חג לפועלים: פאד סיו בהאנוי


זה לא סוד גדול שהאנוי היא הלהיט התורן היום ובצדק. אמנם היא נושאת את שם עיר הבירה של וייטנאם, אך בפועל זוהי מסעדה אסייתית קטנה, צנועה וזולה עם אוכל ביתי שמבוסס על מיטב הלהיטים הקולינריים ממלזיה, וייטנאם ומחוז קאנטון בסין. לא מדובר באינטרפרטציה של שף מתוחכם למנות מקומיות, אלא ביצוע נאמן למקור, מדויק ומורכב שלמד השף איתי חיימוביץ' מחמותו לשעבר, מלזית במקורה.

המנה: פאד סיו - המנה התאילנדית היחידה בתפריט של האנוי. חיימוביץ' התאהב במנה הזאת כי היא הזכירה לו את חיבתו לפסטה אליו אוליו. זו מנה שמבוססת על אטריות שעועית רחבות, אבל בניגוד למנת הרחוב בתאילנד, כאן לא צובע אותה השף בסויה, אלא מקפיץ אותה עם שמן ג'ינג'ר, בצל ירוק ושמן צ'ילי. הרעיון היה ליצור מנה לא מדויקת בכוונה, בניגוד למנות אחרות כאן, אבל איזו חגיגה לא מדויקת זו. אל האטריות הוא מוסיף בצל ירוק, בזיליקום, ברוקולי וחסה, ביצה והרבה ג'ינג'ר וצ'ילי וניתן לבחור בין עוף או טופו. כקרניבורים ידועים הלכנו דווקא על הטופו, שכן חיימוביץ' משרה אותו במרינדה וייטנאמית של למון גראס. מהר מאוד יצאה מהפה שלנו קריאת "וואו". טופו כזה עוד לא אכלנו, וזה לא נכתב בציניות. כל עושר המרכיבים יצר כביכול מנת רחוב אסייתית, אבל כזו שקשה לשייך אותה למקום מסוים. היא חריפה ושמנונית כמו שמנת רחוב צריכה להיות, והבונוס: בכל ביס עולה טעם אחר, מורכב, מרענן. בשורה התחתונה: מנה לוהטת במקום הכי לוהט בעיר.

המחיר:  48 שקלים.

אם אתם כבר כאן: ואתם נועזים לכו על קריספי פורק. אם אתם יותר מיינסטרים, גם הבאטר צ'יקן הוא רעיון טוב מאוד.

האנוי - לילינבלום 18, תל אביב


לעצום עיניים ולהרגיש בוייטנאם. פאד סיו (צילום: רותם מימון)

מרענן אסיאתי: סלט אטריות שעועית ופפאיה ירוקה בדה באן


דה באן היא אחד הדברים המרעננים שקרו לשוק הכרמל בשנים האחרונות ורק על המחשבה למקם אוכל רחוב אסייתי ליד שוק ישראלי, מגיע להם כפיים. האחים שי ואייל קיצ'ס פתחו את דה באן מתוך כוונה להביא אוכל רחוב אסייתי שלא מחויב למטבח ספציפי, אלא לוקח מכל מקום את הטוב ביותר, מקוריאה ועד יפן עם כמה תחנות בדרך.

המנה: סלט אטריות שעועית ופפאיה ירוקה עם עגבניות שרי, צ'ילי, שעועית ירוקה, בוטנים קלויים, עשבי תיבול ורוטב שזיפים. אי אפשר לטעות במקורות ההשראה של המנה הזאת - סלט הסום טאם התאילנדי, אבל בשונה ממנו הטוויסט כאן מגיע בדמות הפירות הטריים והשזיפים שהופכים את המנה לקלאסיקה מודרנית. אטריות השעועית משחקות פה תפקיד משני ומטרתן היא לספוג את כל הטעמים. התוצאה הסופית היא סלט מרענן ופרשי, שמשחק על מרקמים שונים, רך וקראנצ'י ועל המון טעמים חריפים-מעקצצים, בזכות השילוב המצוין בין צ'ילי, נענע וכוסברה והרוטב של האטריות.

המחיר: 34 שקלים.

אם אתם כבר כאן: אתם לא יכולים לפספס אף אחת מלחמניות הבאן. כמו לאכול ענן, רק יותר טעים.

דה באן - הלל הזקן 18, תל אביב


מרענן רשמי. סלט אטריות שעועית ופפאיה ירוקה (צילום: רותם מימון)

לפי הספר: פאד קי מאו סן שנהיי בבית תאילנדי



אם מדברים על נודלס, אי אפשר שלא להזכיר בנשימה אחת את שגרירת תאילנד בישראל. יש כאלה שיקראו לבית תאילנדי מסעדה אסייתית טובה. אנחנו, לעומת זאת, חושבים שהיא אחת המסעדות הטובות בתל אביב באופן כללי. יריב ולק מלילי פתחו את בית תאילנדי במטרה להרחיב לישראלי המצוי את מנעד הטעמים של תאילנד, שהם טיפה שונים ומורכבים יותר מהפאד תאי בקוואסן. מי ידע שזה יתקבל בכזאת אהבה?

המנה: פאד קי מאו סן שנהיי. מאחורי השם המסובך הזה מסתתרת אחת ממנות הנודלס הטובות ביותר שטעמנו. זה מתחיל בנודלס עצמן - שבבים מרובעים ורחבים של אטריות שעועית כשכבר בבצק עצמו מופיעים חלקיקי אצות. אל הנודלס מוסיף מלילי ביצה טרופה, לוביה, וירוקים תאילנדים כמו קנה וקפאו (הריחן התאי), ברוקולי וכמות נכבדת של פלפלים חריפים. כרגיל בבית תאילנדי, אפשר לבחור אם לעשות את המנה ימית, בשרית או צמחונית. בגרסה הימית מוסיפים לזה קלאמרי שעשוי בצורה מופתית והתוצאה: מנה מתקתקה-מלוחה-חריפה, שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול. עכשיו אנחנו מבינים למה בתאילנד לא חולקים נודלס.

המחיר: 76 שקלים.

אם אתם כבר כאן: אל תהססו לנסות את מנת הפסה - עלה חסה עוטף דג לברק מטוגן עם אטריות סומן ורוטב תמרהינדי. מושלם.

בית תאילנדי - בוגרשוב 8, תל אביב


כל מה שאתם צריכים לדעת על תאילנד. פאד קי מאו סן שנהיי (צילום: רותם מימון)

עדינות בצלחת: בון צ'ה במסעדת 44


מסעדת 44 נפתחה לפני שנה וחצי על ידי השפית אסנת הופמן (אקס ג'וז ולוז). במקום לקרוא למקום מסעדת שף, כאן מעדיפים לקרוא לזה - מטבח שף: אוכל טוב בלי יותר מדי טקסים מסביבו. לשם כך קיבצה הופמן למקום אחד את כל האהבות הקולינריות שלה. בפועל, זה אומר שאפשר למצוא פה השפעות אירופאיות לצד לא מעט טעמים מדרום מזרח אסיה, עם חיבה מיוחדת לוייטנאם. עוד לפני שזה היה אופנתי להגיש מרק פו ובאן מי, אסנת הופמן כבר השתעשעה בהם.

המנה: בון צ'ה. אל המנה הזאת נחשפה הופמן כשנחתה בהאנוי (העיר, לא המסעדה). היא טעמה את המנה בדוכן רחוב של אישה זקנה שנפנפה בשר על גריל פחמים קטן ואז הרכיבה צלחת עם מיטב המרקמים הוייטנאמים. בבסיסה זו מנת אטריות אורז עם ירקות חיים, הרבה מאוד ירוקים כמו כוסברה, בזיל, נענע ובצל ירוק. בינתיים זה נשמע כמו כל מנת ווק ממוצעת, אבל תוסיפו לזה  אגרול במילוי בשר לבן ועשבי תיבול, ונתחי פורק בלי (בטן חזיר) צלויה ושום קלוי ממעל. אם יש מילה אחת שיכול לתאר את המנה, זאת "הרמוניה": מנה מרתקת, פשוטה מאוד ועדינה, אבל מספרת את סיפורו של המטבח הוייטנאמי שכולו משחק של איזונים בין החריף למתוק, בין הרך לקשה, כשאף רכיב לא גונב את ההצגה מרכיב אחר. דגש רב הושם על הרעננות שמגיעה לדרגת אמנות על אף נוכחות האגרול. איך לא חשבנו עד היום להוסיף אגרול לנודלס?

המחיר: 58 שקלים.

אם אתם כבר כאן: אתם חייבים לערוך היכרות עם אחת ממנות הדגל - טרטר סינטה ורוטב בוטנים אינדונזי.

מסעדת 44 - נחלת בנימין 29, תל אביב



גם אתם שומעים מוזיקה? בון צ'ה (צילום: רותם מימון)

פנינת המזרח: צ'ה קה לה וונג בצפרה



לשף אבי קונפורטי יש רומן ארוך ומתמשך עם המטבח האסייתי. זו הסיבה שצפרה מציעה קשת רחבה של טעמים ממטבחי אסיה השונים ומכילה בתפריטה למעלה ממאה מנות שונות בואריאציות כאלו או אחרות. זה אחד המקומות הבודדים בארץ בו ניתן לטעום מנות ששאבו השראה מקמבודיה ואינדונזיה ובסופו של דבר ביקור בצפרה מציע לונה פארק של טעמים ומנות שלא רואים בכל יום. אנחנו כבר מחכים לטופולופומפו, המסעדה החדשה של קונפורטי שאמורה להיפתח בקרוב ותביא גריל אסייתי. כמו תמיד אצל קונפורטי - בטח זה לא דומה לשום דבר שראינו.

המנה: צ'ה קה לה וונג. מעבר לעובדה שיש בוייטנאם מסעדה אחת שמגישה מנה אחת בשם הזה, יש גם רחוב שלם שנקרא על שמה. בוייטנאם מגישים את המנה כמחבת לוהטת במרכז השולחן ובה נתחי דג או בשר לוהטים, כל אחד מניח נתח על קערית האטריות שלו ומוסיף עשבי תיבול כאוות נפשו. בצפרה, קונפורטי עושה את העבודה עבורכם ומקבץ לצלחת גדולה אחת אטריות אורז בטמפרטורת החדר, רוטב נוק צ'אם המבוסס על ליים ועל צ'ילי, עשבי תיבול שלא רואים בכל מקום, סטייל קפיר ליים, למון גראס וריחן וייטנאמי. גולת הכותרת היא דג קוד עם ציפוי קראסט עדין של שורש כורכום שמגיע מהגריל. עוד טוויסט קטן שמשפיע מאוד על העלילה הוא השמיר שלוקח את המנה למחוזות פחות מוכרים. התוצאה הסופית: חריפות מעודנת, קצת מתוחכמת, עשירה ורעננה ומרחיבת אופקים. אם היה צדק בעולם, המנה הזאת היתה הופכת לא רק למנה הלאומית של וייטנאם.

המחיר: 109 שקלים.

אם אתם כבר כאן: תתחילו באחד ממיצי הפירות ותמשיכו עם פופקורן שרימפס. גם כזה עוד לא טעמתם.

צפרה - יגאל אלון 96, תל אביב


 שווה כל אגורה. צ'ה קה לה וונג (צילום: רותם מימון)

חמש מנות נודלס נוספות שאסור לפספס


ג'ירף אבן גבירול - אין הרבה מנות נודלס מיתולוגיות כמו המנות של הג'ירף. כיאה למוסד ותיק הג'ירף אסף קומץ מעריצים לא קטן במהלך השנים וגם קומץ של מתנגדים. אפשר להתווכח, אבל אי אפשר להתעלם מכך שהג'ירף היה בין המקומות הראשונים בעיר שהכניסו לחיינו קצת יותר נודלס בשעות הקשות ולסניף אבן גבירול שמורה זכות הראשונים. יש את מעריצי הקיסרית החדשה, יש את מעריצי המנה מלזית, אנחנו מצידנו שומרים אמונים לפיליפינית החריפה (49 שקלים) למרות שהיא לפעמים מזכירה יותר מקרוני מנודלס, אבל לשילוב של חלב קוקוס עם עוף וקארי חריף במחיר שפוי ובגודל אימתני, אין הרבה מתחרים.
» ג'ירף אבן גבירול - אבן גבירול 49, תל אביב


לוהטת. פיליפינית החריפה (צילום: רותם מימון)

לונג סנג - בכל הרשימה הזאת צריך גם מקום סיני אמיתי, גם אם כולם שואפים להיות נאמנים למקור. לונג סנג הותיקה סוגרת כבר 30 שנות פעילות. תשכחו מגינונים וממארחת שתחייך אליכם בזיוף, לפה באים כדי לאכול. כיאה למסעדה סינית אותנטית יש פה שני תפריטים: האחד בעברית עם מנות נוחות יותר לחיך המקומי, והתפריט השחור, ששמור למביני עניין. ממנו בחרנו מנת הנודלס נפלאה שלא דומה לנודלס אחר שטעמנו (זהירות, זה הולך להיות שנוי במחלוקת): אטריות אורז בסגנון סינגפור (64 שקלים). מנה גדושה בטעמים ובמרכיבים, אבל אין ספק שהיא מיועדת לקהל אחד בלבד, אוהבי הקארי הצהוב בגרסתו הגסה. אל אטריות האורז הדקיקות מאוד מוסיפים קלמרי, שרימפס, עוף, בקר ועוד המון ירקות טריים שהוקפצו קלות ושמרו על העסיסיות שלהם. התוצאה הסופית היא מנה מרעננת מאוד, אבל גם גדושה ומפתיעה. קארי בנודלס (ללא חלב קוקוס) הוא לחלוטין לא הטעם של כולם, אבל בעוד מנות אחרות לוקות בשעמום אחרי כמה ביסים, זאת מפתיעה בכל פעם.
» לונג סנג - אלנבי 15, תל אביב


סודי ביותר. אטריות אורז בסגנון סינגפור (צילום: רותם מימון)

אונמי - אונמי אולי מוכרת כמסעדת סושי יותר מכל דבר אחר, אבל יש פה גם תפריט גריל וווק, ממנו שאבנו את המנה הבאה שמייצגת את האטריות היפניות בחבורה. הבחירה שלנו: טורי יאקי אודון (56 שקלים) שמוגשות עם בוניטו - שבבי פלמידה מיובשת. המנה הענקית שבמרכזה שבבי הפלמידה מיועדת לחובבי השילוב בין עוף לדג מעושן. אם אינכם נמנים מהסוג הזה ותעדיפו להימנע מהדגים אתם עשויים להיתקל במנה שגרתית יחסית, אבל בהחלט מוקפדת, גדולה ומשביעה מאוד.
אונמי - הארבעה 18, תל אביב


אל תוותרו על הדגים. טורי יאקי אודון (צילום: רותם מימון)

דים סאם סטיישן - נכון, בראש ובראשונה זה ה-מקום לדים סאם, אבל יש פה גם שתי מנות נודלס לא רעות בכלל. מאחורי המטבח עומדת דילמה, פיליפינית שעלתה לארץ ופתחה את הסטיישן בקונספט הונג קונג-סין, אבל את הפאד תאי שלהם הם שאבו מתאילנד. מדובר במנה גדולה ודי זולה (40 שקלים) שבהחלט יכולה לסגור את הפינה לרעב. מדובר במנת פאד תאי קלאסית שכוללת אטריות אורז מוקפצות עם ביצים, נבטים, גזר וכרוב ובוטנים וכוסברה מלמעלה. את הכל תיבלו בסויה עדינה מאוד והתוצאה חמימה וטובה. טיפ קטן: נסו את החריף הפיליפיני. רצח עם בכפית קטנה.
» דים סאם סטיישן - יהודה הלוי 44, תל אביב


תאילנד פינת הונג קונג. פאד תאי (צילום: רותם מימון)

וונג - המצטרפת הטרייה ביותר לרשימה היא המסעדה הוייטנאמית בשדרות רוטשילד. אם האנוי הלכה על הגרסה המחוספסת והביתית, וונג מציגה גרסה יותר מיינסטרים, לטוב ולרע. במקום תמצאו לא מעט מנות נודלס, ואנחנו הלכנו על אטריות אודון עם נתחי בקר (43 שקלים), אפונה ירוקה, פטריות אוזן והרבה מאוד ברוקולי. בוונג לא מסתפקים בתיבול של סויה ומוסיפים ממרח סויה, ג'ינג'ר ושום. הבשר היה בכמויות נדיבות, האפונה בכמות נדיבה קצת פחות והפטריות גנבו את הצגה. כשהן נגמרו המנה קצת שעממה. קצת יותר תעוזה וג'ינג'ר למשל היו מקפיצים אותה גבוה יותר ברשימה.
» וונג - רוטשילד 15, תל אביב


מתאים לכולם. אטריות אודון עם נתחי בקר (צילום: רותם מימון)

מנות נודלס מחוץ לתל אביב שאתם חייבים לנסות


זוזוברה - גם לזוזוברה שמור מקום של כבוד בהפצת תרבות הנודלס בארץ כבר 12 שנה, כשהכל עטוף באווירה של ממתק אסייתי מגניב, מהיר וחברתי. זוזוברה, למי שלא מכיר, הוא לא מקום לאינטימיות אלא לארוחות שמחות במחירים שפויים מאוד ובגודל ענק. בין מנות הנודלס הרבות והמצוינות, אפשר למצוא נודלס בהשראה מלאוס או קמבודיה וסינגפור שלא רואים בהרבה מקומות, אבל מבין כל המנות שטעמנו אין ספק שהבנקוק היט (53 שקלים), היא להיט מוצדק. זה מתחיל בריח המענג של המנה וממשיך במראה שלה: ערימה של אטריות ביצים אדומות ומעליהם בניגוד מושלם – מגדל קטן של סלט מלפפונים שתפקידו לאזן פה את החגיגה. בין פיקנטיות שמתגנבת לפה בסיום כל ביס למתיקות קרמלית וצבעוניות מרשימה, בנקוק היט משחק בין כולם בצורה יפה.
» זוזוברה - אריה שנקר 7, הרצליה

#alt
 
עונת המלפפונים. בנקוק היט (צילום: רותם מימון)

אסיה מוניקה
- אמנם המיקום בקניון הוא לא משהו שאנחנו מאוד אוהבים, אבל עם הכניסה לאסיה מוניקה שוכחים הכל. מסעדתו של השף דניאל זך (אקס כרמלה בנחלה והנוכחי של טרומפלדור 10) שבהוד השרון, משלבת בין מטבח אסייתי לאמריקאי, עם כל הדברים שהשף אוהב. לכן מחולק התפריט לשני חלקים, כשבצד האסייתי באות לידי ביטוי בעיקר מנות כמו סושי, טום יאם ומנות ווק מוצלחות. הבחירה שלנו: נודלס חצילים ועוף (48 שקלים). מנת חובה לכל חובבי חצילים בטמפורה עם אטריות ביצים ורוטב סצ'ואן. התוצאה: תענוג חריף  גדול, זול ומשביע.
» אסיה מוניקה - הרקון 2, הוד השרון

קמפאי - כל מי שחשב שבאר שבע היא רק מסעדות פועלים זולות, שיחשוב שוב. לפני 4.5 שנים נולדה קמפאי והוכיחה שגם בבאר שבע יודעים לחגוג. לכן, זה לא מאוד מפתיע שהעומדים מאחוריה הם בעלי הפורום, המועדון המצליח בעיר. מבין המנות שטעמנו כאן, בחרנו במנה הכתומה (52 שקלים) -  אטריות ביצים וקוביות סלמון מוקפצים עם גזר וקארי קוקוס חריף אש. זו מנת חובה לחובבי טעמים לא שגרתיים של סלמון בנודלס עם שפיצים של קארי ומתיקות מעודנת של קוקוס. להתראות באר שבע, אנחנו עוד נשוב.
» קמפאי - מרכז ביג, באר שבע


משהו טוב קורה בדרום. מסעדת קמפאי (צילום: מישל אמזלג)

סוהו - במסעדה הפופולרית ביותר בראשון לציון יש תפריט ענק שאם צולחים אותו מגלים מנות שנעות בין אסיה לגריל ישראלי משדורג, ובאמצע כמעט כל מה שאפשר לאהוב. אחת המנות האסייתיות המיוחדות בסוהו היא פאד תאי פירות ים (71 שקלים). כמו כל המנות, מדובר במנה מפלצתית בגודלה של אטריות אורז מוקפצות, ומסביבן חגיגה טעימה של שרימפס וקלאמרי טריים ואפילו טופו. טיפ מאיתנו: תחלקו.
» סוהו - משה בקר 12, ראשון לציון


לכו בזוג. סוהו (צילום: מתן אברמוביץ')

פרנג'ליקו - לפני שפרנג'ליקו הפכה לרשת מסועפת ורווית סניפים, אנחנו עוד זוכרים לה את ימי החסד של סניף אחד וצנוע במוריה, אי שם בשנת 2000, הרבה לפני שסושי הפך למגיפה בחיפה. חוץ מסושי היו פה תמיד נודלס לא רעים בכלל כשהבחירה שלנו היתה די קבועה – ביף וברוקולי (50 שקלים), מנה גדולה וגדושה של אטריות ביצים עם בקר ופרחי ברוקולי מוקפצים קלות, כשעיקר הטעם מגיע מרוטב ההויסין המעושן.
» פרנג'ליקו - שדרות מוריה 132, חיפה


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(10 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5