סושיאל קלאב: עובדים עלינו בעיניים

יום שישי 12 בנובמבר 2010 03:00 מאת: שגיא כהן, גלריה

"סושיאל קלאב" מצדיקה את הדימוי הרע שדבק בבועה התל-אביבית


פרסומת

יש מעט דברים מעוררי ציפייה כמו הגעה למסעדה מלאה. ההמולה, הצלחות, התזזית. כל מה שאתה רוצה הוא רק להתיישב ולהצטרף. ויש מעט דברים ששופכים מים קרים על ההתלהבות כמו מלצרית שמודיעה לך, אחרי שבחרת, וטעם המנה כבר עומד בחיכך, שהיא מצטערת, אין. ולמה לא אמרת לנו שהפלמידה הלבנה שמופיעה בתפריט המיוחדים נגמרה? במקום תשובה, המלצרית המליצה על דניס.

עכשיו אני רוצה, אחת ולתמיד, להגיד משהו על דניס: דניס זה לא דג, דניס זה סוג של קישוא. הדבר הטוב היחיד בדניס - כמו בקישוא - הוא אספקתו הסדירה. ומאותו רגע ואילך, הרגע שבו התברר שאין פלמידה, אבל דווקא יש קישוא שוחה, הערב שלנו הפך לתיאטרון אבסורד. קודם כל: איך יכול להיות שמלצרית מניחה על השולחן את תפריט מנות היום ולא טורחת לעצור רגע ולציין שאחת מהן התפוגגה? הרי מה שאת עושה כשאת מגישה תפריט זה מפרסמת מוצר: אז את מפרסמת מוצר שאין לך? לא נורא, היו בתפריט מנות מגרות אחרות וחשבנו להתלבט קצת.

למלצרית לא היה זמן לשטויות האלה: "להוציא לכם בינתיים את הראשונות?" המחשבה שאמור להיות קשר בין המנות, שלארוחה אמורה להיות לכידות פנימית, כנראה זרה לה. "טוב", היא סיכמה, "כשתחליטו, תקראו לי". אין מה לדבר: נסתובב במסעדה ונחפש אותך. קטן עלינו. התלבטנו עוד קצת והחלטנו על קבב שרימפס. המלצרית בשלה: אין. וגם אם היה, היא לא היתה ממליצה לנו. הנה חידוש: מלצרית שלא אוהבת את האוכל של המסעדה שבה היא עובדת. מה את כן אוהבת? כמובן: דניס. ניסינו לברר למה אחרי הסיפור עם הפלמידה, היא לא טרחה לעדכן אותנו שאין קבב שרימפס, וקיבלנו הרצאה על כך שאף שמנות פירות הים מפורטות תחת המנות העיקריות הן לא באמת עיקריות, והן לא באמת מנות, ובכלל: דניס.

החלטנו לנסות שלוש מנות ראשונות ושתי עיקריות: חציל קלוי עם טחינה אתיופית, פלפלים מתוקים וחריפים כבושים עם גבינה טובה מהגליל (כך בתפריט) וצלחת קרודו דגים. המלצרית הביאה רק את הפלפלים והחציל (שתי מנות מצוינות), והסבירה: מאחר שהשולחן קטן הוצאתי רק את שתי המנות האלה. הקרודו יגיע אחר כך. ציינתי שחבל שהיא לא התייעצה, מפני שתמיד עדיף לאכול דגים נאים לפני מנות חמות (ענין פיזיולוגי שלא נטריח בו). היא הסבירה שקודם כל היא לא ידעה; שנית, לפי דעתה הפלפלים לא ממש חמים.

בינתיים הגיעה מלצרית אחרת, שהביאה לנו סלט אנדיב על חשבון הבית. דחינו אותו וביקשנו את הקרודו. ואז הגיעה המלצרית שלנו, עם עוד מנה ראשונה על חשבון הבית: קלמארי. דחינו גם את הקלמארי וביקשנו את הקרודו. וכמו בטרגדיות יווניות: אם רק היינו יודעים מה אנחנו מבקשים... ועכשיו אני אספר לכם מה לדעתי קרה, וזה עוד לפני שנגיע לקרודו, שכשלעצמו שווה סיפור. אני חושב שהקרודו נגמר. אני חושב שכל הסיפור עם מקום על השולחן, הסלט והקלמארי נבע מכך שהמלצרית שלנו הלכה למטבח להזמין קרודו, אמרו לה שנגמר, והיא אמרה משהו כמו "אני לא חוזרת אליהם עם עוד משהו שנגמר, תמציאו לי משהו".


"סושיאל קלאב" בתל אביב. רועש עד שאי אפשר לשוחח

והם המציאו. ומה שהם המציאו, כלומר מה שהוגש ב"סושיאל קלאב" בתור צלחת קרודו דגים, היה: סלמון מעושן, מטיאס כבוש, איקרה, משהו שלפי הטענה היה טונה כבושה, ושני פילטים של אנשובי כבוש. היו בצלחת גם ביצה, ממרח חצילים עם טונה, בצל קלוי וצמד צלפים. זה קרודו כמו שאני דניס. קרודו (מלה באיטלקית) משמעה פשוט: נא. דגים כבושים, דגים מעושנים, דגים מיובשים, דגים בסלט חצילים הם קרודו בערך כמו שסטייק הוא קרפאצ'ו. אז אחת משתיים: או שזה מה שב"סושיאל קלאב" מוכרים בתוך קרודו, ואז הם פשוט מטעים, או שהחשד שלי היה מדויק: הקרודו נגמר וזה מה שהמטבח המציא.

וזה עוד לא היה הדבר הכי גרוע במנה, כי כשהמלצרית שלנו הציגה אותה היא הצביעה על המטיאס הכבוש והכריזה בגאווה: אינטיאס, הצביעה על ערימה לבנה ואמרה, "נו, זה הדבר הזה מביצים, נו, מביצי דגים". "איקרה?" ניסינו. בינגו. קורה ששוכחים שם. מצד שני, ועם כל הכבוד, מלצרית שלא מבדילה בין אינטיאס, דג ים טרי, לבין מטיאס, הרינג כבוש בשמן, כנראה באמת נחשפה לקצת יותר מדי דניס.

ובכל זאת, שאלה אחת לא הפסיקה לנקר: ומה אם היא לא טעתה? ומה אם היא פשוט חזרה על מה שאמרו לה? כי התחושה הסובייקטיבית לגמרי שלי באותו רגע היתה שב"סושיאל קלאב" מתייחסים ללקוחות קצת ברוח אמרתו של בן גוריון על נסים: הם לא מאמינים שהלקוחות אידיוטים, הם בונים על זה. כלומר, בונים על כך שהלקוחות הם אנשים שלא מבדילים בין אינטיאס למטיאס וירכשו את המותג (אינטיאס) בלי הרהור שני.

ואגב, אם כבר אנחנו בעניין הלקוחות, דומה שהדרך הנוחה ביותר לאפיין את הקהל שראינו סביבנו תהיה: אנשים שלבושים כמו ברוקדים עם כוכבים, אבל מכבים את הסיגריות בעציצים. ואם צריך לאפיין את המקום, הרי שברוח משהו שכתב לי השבוע קורא אדיב, דומה שהמונח "דיסקוטק קולינארי" יתאים להפליא. רועש עד שאי אפשר לשוחח, חשוך עד שאי אפשר לקרוא תפריט.

ונחזור לקרודו (למה שרק אני אסבול?). טעמנו מהמתיימר להיות טונה, טעמנו מהמטיאס (רק בשביל להיות בטוחים) ואחר כבוד עשיתי את מה שאני כמעט אף פעם לא עושה: החזרתי את המנה למטבח. לא בגלל האיכות, אלא מפני שהרגשתי מרומה. כל דבר במנה הזאת - משמה המתיימר ועד המטיאס שהתחפש לאינטיאס - זעק "עובדים עליך" ולא יכולתי להסתכל על סלט החצילים (דג מפורסם) בעיניים ולא להרגיש נבוך.

מעבר ליובש

אחר כך אכלנו מנות עיקריות: פסטה עם קלמארי וטי-בון טלה. הפסטה הקנויה (שאלתי: זו לא פסטה שהכינו במקום) בושלה הרבה מעבר למידה והיתה מסמורטטת, וטי-בון הטלה נצלה לדרגה שטכנית נהוג לכנות: "שישליק כבש בתחנת דלק, 1986", כלומר, מעבר לנקודה שבה הנתחים מתייבשים וקרוב לנקודה שבה הם יכולים לשמש כפחמים.

לקינוח המלצרית סיפרה שיש להם "שתי קינוחים" טובים והמליצה על טירמיסו - מן הסתם אחיו של קרם בורלה ודודנו של קוראסון. אכלנו עוגת גבינה. מילא.

"סושיאל קלאב", אם נסכם, היא מסעדה שבמידה מסוימת מצדיקה את הסטיגמה שיש לבועה התל-אביבית. אני מסוגל לדמיין מתנחל יושב לו על הר טרשים קירח ומצייר לעצמו את הבועה. נדמה לי, שאם הוא זועף במיוחד, זה מה שהוא רואה לנגד עיניו: נהנתנות לשמה, נהנתנות לשם נהנתנות, או את מה שחווינו ב"סושיאל קלאב" והוא גם השורה התחתונה שלנו להיום - נהנתנות נטולת הנאה.


חשבון בבקשה

סלסילת לחמים..........................................18 שקל
חציל קלוי עם טחינה אתיופית........................38 שקל
פלפלים שרופים עם גבינה טובה מהגליל...........42 שקל
טי בון טלה..............................................110 שקל
פוסילי קלמארי...........................................74 שקל
עוגת גבינה...............................................34 שקל
סן פלגרינו גדול (שני בקבוקים)......................52 שקל
טיפ........................................................42 שקל

סה"כ.....................................................410 שקל


"סושיאל קלאב", רוטשילד 45, תל אביב, טל' 5601114-03


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(68 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 78.ציון:85(אוראל)

    09/03/2012 03:50:23

  • 77.מדהים(אלי)

    15/09/2011 23:36:15

  • 16/11/2010 08:19:57

  • 15/11/2010 16:42:17

  • 15/11/2010 01:33:43

  • 14/11/2010 23:50:47

  • 14/11/2010 21:26:53

  • 14/11/2010 21:07:14

  • 14/11/2010 21:02:30

  • 14/11/2010 21:00:09

  • 68.צחקתי נורא(חפטליהו)

    14/11/2010 20:55:53

  • 14/11/2010 19:24:08

  • 66.נויורק(ג. ב)

    14/11/2010 18:48:01

  • 14/11/2010 16:56:29

  • 14/11/2010 14:34:56

  • 14/11/2010 13:20:10

  • 14/11/2010 12:05:01

  • 14/11/2010 10:19:50

  • 14/11/2010 08:59:04

  • 14/11/2010 08:31:31

  • 14/11/2010 03:45:52

  • 14/11/2010 00:05:37

  • 13/11/2010 23:08:37

  • 13/11/2010 21:04:35

  • 13/11/2010 20:12:38

  • 53.תמוה...(אילנה.פ)

    13/11/2010 20:05:42

  • 13/11/2010 20:02:10

  • 13/11/2010 17:13:10

  • 13/11/2010 14:31:21

  • 13/11/2010 13:27:57

  • 13/11/2010 12:57:32

  • 13/11/2010 12:55:28

  • 13/11/2010 12:42:24

  • 13/11/2010 11:21:05

  • 13/11/2010 10:33:48

  • 13/11/2010 10:01:00

  • 42.די בשם "סושיאל קלאב" ...(קרתני, מתיימר, ...)

    13/11/2010 09:16:51

  • 13/11/2010 02:12:48

  • 13/11/2010 02:12:35

  • 13/11/2010 02:00:04

  • 13/11/2010 01:39:51

  • 13/11/2010 01:23:12

  • 12/11/2010 22:47:38

  • 12/11/2010 22:43:42

  • 12/11/2010 21:31:46

  • 12/11/2010 19:49:46

  • 12/11/2010 19:47:36

  • 12/11/2010 17:50:03

  • 12/11/2010 17:49:29

  • 12/11/2010 17:42:54

  • 12/11/2010 17:22:49

  • 12/11/2010 16:21:58

  • 12/11/2010 16:20:53

  • 12/11/2010 15:32:35

  • 12/11/2010 15:06:59

  • 12/11/2010 13:31:31

  • 12/11/2010 13:12:44

  • 12/11/2010 12:24:24

  • 12/11/2010 12:13:09

  • 12/11/2010 12:04:43

  • 12/11/2010 11:33:49

  • 12/11/2010 11:17:25

  • 12/11/2010 11:16:58

  • 12/11/2010 11:07:46

  • 14.הצעה למבקר(מיכאל אנג'לו)

    12/11/2010 10:02:09

  • 12/11/2010 09:33:32

  • 12.טיפ?(אחת)

    12/11/2010 08:49:43

  • 12/11/2010 08:46:12

  • 10.תודה למבקר(געצל פרעסער)

    12/11/2010 08:25:32

  • 9.יש ילדים ויש מסעדנים(יואב פשטיצקי)

    12/11/2010 08:18:28

  • 12/11/2010 08:07:21

  • 12/11/2010 07:35:30

  • 12/11/2010 05:49:29

  • 12/11/2010 04:00:56

  • 4.שגיא כהן ה"מקסים"(מלצרית בסושייאל)

    12/11/2010 01:47:02

  • 12/11/2010 01:32:23

  • 12/11/2010 01:23:19

  • 12/11/2010 00:01:29