אוכל

עדכנו אותנו




סושיאל קלאב: עובדים עלינו בעיניים

יום שישי 12 בנובמבר 2010 03:00 מאת: שגיא כהן, גלריה

"סושיאל קלאב" מצדיקה את הדימוי הרע שדבק בבועה התל-אביבית



פרסומת

יש מעט דברים מעוררי ציפייה כמו הגעה למסעדה מלאה. ההמולה, הצלחות, התזזית. כל מה שאתה רוצה הוא רק להתיישב ולהצטרף. ויש מעט דברים ששופכים מים קרים על ההתלהבות כמו מלצרית שמודיעה לך, אחרי שבחרת, וטעם המנה כבר עומד בחיכך, שהיא מצטערת, אין. ולמה לא אמרת לנו שהפלמידה הלבנה שמופיעה בתפריט המיוחדים נגמרה? במקום תשובה, המלצרית המליצה על דניס.

עכשיו אני רוצה, אחת ולתמיד, להגיד משהו על דניס: דניס זה לא דג, דניס זה סוג של קישוא. הדבר הטוב היחיד בדניס - כמו בקישוא - הוא אספקתו הסדירה. ומאותו רגע ואילך, הרגע שבו התברר שאין פלמידה, אבל דווקא יש קישוא שוחה, הערב שלנו הפך לתיאטרון אבסורד. קודם כל: איך יכול להיות שמלצרית מניחה על השולחן את תפריט מנות היום ולא טורחת לעצור רגע ולציין שאחת מהן התפוגגה? הרי מה שאת עושה כשאת מגישה תפריט זה מפרסמת מוצר: אז את מפרסמת מוצר שאין לך? לא נורא, היו בתפריט מנות מגרות אחרות וחשבנו להתלבט קצת.

למלצרית לא היה זמן לשטויות האלה: "להוציא לכם בינתיים את הראשונות?" המחשבה שאמור להיות קשר בין המנות, שלארוחה אמורה להיות לכידות פנימית, כנראה זרה לה. "טוב", היא סיכמה, "כשתחליטו, תקראו לי". אין מה לדבר: נסתובב במסעדה ונחפש אותך. קטן עלינו. התלבטנו עוד קצת והחלטנו על קבב שרימפס. המלצרית בשלה: אין. וגם אם היה, היא לא היתה ממליצה לנו. הנה חידוש: מלצרית שלא אוהבת את האוכל של המסעדה שבה היא עובדת. מה את כן אוהבת? כמובן: דניס. ניסינו לברר למה אחרי הסיפור עם הפלמידה, היא לא טרחה לעדכן אותנו שאין קבב שרימפס, וקיבלנו הרצאה על כך שאף שמנות פירות הים מפורטות תחת המנות העיקריות הן לא באמת עיקריות, והן לא באמת מנות, ובכלל: דניס.

החלטנו לנסות שלוש מנות ראשונות ושתי עיקריות: חציל קלוי עם טחינה אתיופית, פלפלים מתוקים וחריפים כבושים עם גבינה טובה מהגליל (כך בתפריט) וצלחת קרודו דגים. המלצרית הביאה רק את הפלפלים והחציל (שתי מנות מצוינות), והסבירה: מאחר שהשולחן קטן הוצאתי רק את שתי המנות האלה. הקרודו יגיע אחר כך. ציינתי שחבל שהיא לא התייעצה, מפני שתמיד עדיף לאכול דגים נאים לפני מנות חמות (ענין פיזיולוגי שלא נטריח בו). היא הסבירה שקודם כל היא לא ידעה; שנית, לפי דעתה הפלפלים לא ממש חמים.

בינתיים הגיעה מלצרית אחרת, שהביאה לנו סלט אנדיב על חשבון הבית. דחינו אותו וביקשנו את הקרודו. ואז הגיעה המלצרית שלנו, עם עוד מנה ראשונה על חשבון הבית: קלמארי. דחינו גם את הקלמארי וביקשנו את הקרודו. וכמו בטרגדיות יווניות: אם רק היינו יודעים מה אנחנו מבקשים... ועכשיו אני אספר לכם מה לדעתי קרה, וזה עוד לפני שנגיע לקרודו, שכשלעצמו שווה סיפור. אני חושב שהקרודו נגמר. אני חושב שכל הסיפור עם מקום על השולחן, הסלט והקלמארי נבע מכך שהמלצרית שלנו הלכה למטבח להזמין קרודו, אמרו לה שנגמר, והיא אמרה משהו כמו "אני לא חוזרת אליהם עם עוד משהו שנגמר, תמציאו לי משהו".


"סושיאל קלאב" בתל אביב. רועש עד שאי אפשר לשוחח

והם המציאו. ומה שהם המציאו, כלומר מה שהוגש ב"סושיאל קלאב" בתור צלחת קרודו דגים, היה: סלמון מעושן, מטיאס כבוש, איקרה, משהו שלפי הטענה היה טונה כבושה, ושני פילטים של אנשובי כבוש. היו בצלחת גם ביצה, ממרח חצילים עם טונה, בצל קלוי וצמד צלפים. זה קרודו כמו שאני דניס. קרודו (מלה באיטלקית) משמעה פשוט: נא. דגים כבושים, דגים מעושנים, דגים מיובשים, דגים בסלט חצילים הם קרודו בערך כמו שסטייק הוא קרפאצ'ו. אז אחת משתיים: או שזה מה שב"סושיאל קלאב" מוכרים בתוך קרודו, ואז הם פשוט מטעים, או שהחשד שלי היה מדויק: הקרודו נגמר וזה מה שהמטבח המציא.

וזה עוד לא היה הדבר הכי גרוע במנה, כי כשהמלצרית שלנו הציגה אותה היא הצביעה על המטיאס הכבוש והכריזה בגאווה: אינטיאס, הצביעה על ערימה לבנה ואמרה, "נו, זה הדבר הזה מביצים, נו, מביצי דגים". "איקרה?" ניסינו. בינגו. קורה ששוכחים שם. מצד שני, ועם כל הכבוד, מלצרית שלא מבדילה בין אינטיאס, דג ים טרי, לבין מטיאס, הרינג כבוש בשמן, כנראה באמת נחשפה לקצת יותר מדי דניס.

ובכל זאת, שאלה אחת לא הפסיקה לנקר: ומה אם היא לא טעתה? ומה אם היא פשוט חזרה על מה שאמרו לה? כי התחושה הסובייקטיבית לגמרי שלי באותו רגע היתה שב"סושיאל קלאב" מתייחסים ללקוחות קצת ברוח אמרתו של בן גוריון על נסים: הם לא מאמינים שהלקוחות אידיוטים, הם בונים על זה. כלומר, בונים על כך שהלקוחות הם אנשים שלא מבדילים בין אינטיאס למטיאס וירכשו את המותג (אינטיאס) בלי הרהור שני.

ואגב, אם כבר אנחנו בעניין הלקוחות, דומה שהדרך הנוחה ביותר לאפיין את הקהל שראינו סביבנו תהיה: אנשים שלבושים כמו ברוקדים עם כוכבים, אבל מכבים את הסיגריות בעציצים. ואם צריך לאפיין את המקום, הרי שברוח משהו שכתב לי השבוע קורא אדיב, דומה שהמונח "דיסקוטק קולינארי" יתאים להפליא. רועש עד שאי אפשר לשוחח, חשוך עד שאי אפשר לקרוא תפריט.

ונחזור לקרודו (למה שרק אני אסבול?). טעמנו מהמתיימר להיות טונה, טעמנו מהמטיאס (רק בשביל להיות בטוחים) ואחר כבוד עשיתי את מה שאני כמעט אף פעם לא עושה: החזרתי את המנה למטבח. לא בגלל האיכות, אלא מפני שהרגשתי מרומה. כל דבר במנה הזאת - משמה המתיימר ועד המטיאס שהתחפש לאינטיאס - זעק "עובדים עליך" ולא יכולתי להסתכל על סלט החצילים (דג מפורסם) בעיניים ולא להרגיש נבוך.

מעבר ליובש

אחר כך אכלנו מנות עיקריות: פסטה עם קלמארי וטי-בון טלה. הפסטה הקנויה (שאלתי: זו לא פסטה שהכינו במקום) בושלה הרבה מעבר למידה והיתה מסמורטטת, וטי-בון הטלה נצלה לדרגה שטכנית נהוג לכנות: "שישליק כבש בתחנת דלק, 1986", כלומר, מעבר לנקודה שבה הנתחים מתייבשים וקרוב לנקודה שבה הם יכולים לשמש כפחמים.

לקינוח המלצרית סיפרה שיש להם "שתי קינוחים" טובים והמליצה על טירמיסו - מן הסתם אחיו של קרם בורלה ודודנו של קוראסון. אכלנו עוגת גבינה. מילא.

"סושיאל קלאב", אם נסכם, היא מסעדה שבמידה מסוימת מצדיקה את הסטיגמה שיש לבועה התל-אביבית. אני מסוגל לדמיין מתנחל יושב לו על הר טרשים קירח ומצייר לעצמו את הבועה. נדמה לי, שאם הוא זועף במיוחד, זה מה שהוא רואה לנגד עיניו: נהנתנות לשמה, נהנתנות לשם נהנתנות, או את מה שחווינו ב"סושיאל קלאב" והוא גם השורה התחתונה שלנו להיום - נהנתנות נטולת הנאה.


חשבון בבקשה

סלסילת לחמים..........................................18 שקל
חציל קלוי עם טחינה אתיופית........................38 שקל
פלפלים שרופים עם גבינה טובה מהגליל...........42 שקל
טי בון טלה..............................................110 שקל
פוסילי קלמארי...........................................74 שקל
עוגת גבינה...............................................34 שקל
סן פלגרינו גדול (שני בקבוקים)......................52 שקל
טיפ........................................................42 שקל

סה"כ.....................................................410 שקל


"סושיאל קלאב", רוטשילד 45, תל אביב, טל' 5601114-03



סושיאל קלאב - כרטיס ביקור




תגיות: מסעדות בתל אביב, מסעדת Social Club, סושיאל קלאב, שגיא כהן

(68 מדרגים)

דירוג הגולשים:

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • אוראל 09/03/2012 03:50:23

  • אלי 15/09/2011 23:36:15

  • רועי 16/11/2010 08:19:57

  • נתנאךה 15/11/2010 16:42:17

  • איתי 15/11/2010 01:33:43

  • קבועה 14/11/2010 23:50:47

  • אופיר 14/11/2010 21:26:53

  • 14/11/2010 21:07:14

  • מגיב עם טעם אבל אחר לא זה שמימיקודם 14/11/2010 21:02:30

  • מגיב עם חוש טעם 14/11/2010 21:00:09

  • חפטליהו 14/11/2010 20:55:53

  • שפוי 14/11/2010 19:24:08

  • ג. ב 14/11/2010 18:48:01

  • קרן 14/11/2010 16:56:29

  • נעמי 14/11/2010 14:34:56

  • היחיד בתקשורת 14/11/2010 13:20:10

  • אבנר 14/11/2010 12:05:01

  • אמה 14/11/2010 10:19:50

  • 14/11/2010 08:59:04

  • סועדת ולקוחה 14/11/2010 08:31:31

  • עמרי 14/11/2010 03:45:52

  • עומר גזית 14/11/2010 00:05:37

  • 13/11/2010 23:08:37

  • לא תל-אביבי 13/11/2010 21:04:35

  • ניר. א 13/11/2010 20:12:38

  • אילנה.פ 13/11/2010 20:05:42

  • אסף.ח 13/11/2010 20:02:10

  • ג'ודי 13/11/2010 17:13:10

  • מתנחל מרעננה 13/11/2010 14:31:21

  • אנארכיסט 13/11/2010 13:27:57

  • אדוני מאיר 13/11/2010 12:57:32

  • דימה 13/11/2010 12:55:28

  • פרלה 13/11/2010 12:42:24

  • א.ד 13/11/2010 11:21:05

  • לנגה 33 13/11/2010 10:33:48

  • געצל פרעסער 13/11/2010 10:01:00

  • קרתני, מתיימר, חסר מקוריות ומתרפס 13/11/2010 09:16:51

  • הרעב 13/11/2010 02:12:48

  • טל 13/11/2010 02:12:35

  • עמית 13/11/2010 02:00:04

  • שי 13/11/2010 01:39:51

  • אחד שיודע, טועם, מריח ומסריח 13/11/2010 01:23:12

  • יאיר 12/11/2010 22:47:38

  • ינון 12/11/2010 22:43:42

  • צמחונית 12/11/2010 21:31:46

  • נגה 12/11/2010 19:49:46

  • אחד 12/11/2010 19:47:36

  • טל 12/11/2010 17:50:03

  • אני 12/11/2010 17:49:29

  • 12/11/2010 17:42:54

  • ירון 12/11/2010 17:22:49

  • סטרייט רעב 12/11/2010 16:21:58

  • 12/11/2010 16:20:53

  • נעמי 12/11/2010 15:32:35

  • שוקי 12/11/2010 15:06:59

  • שולטהייס 12/11/2010 13:31:31

  • מודרניסט 12/11/2010 13:12:44

  • אל בנדי 12/11/2010 12:24:24

  • ללי 12/11/2010 12:13:09

  • דני 12/11/2010 12:04:43

  • 12/11/2010 11:33:49

  • מסעדה איומה 12/11/2010 11:17:25

  • יונתן 12/11/2010 11:16:58

  • קוראת מזדמנת 12/11/2010 11:07:46

  • מיכאל אנג'לו 12/11/2010 10:02:09

  • 12/11/2010 09:33:32

  • אחת 12/11/2010 08:49:43

  • שי 12/11/2010 08:46:12

  • געצל פרעסער 12/11/2010 08:25:32

  • יואב פשטיצקי 12/11/2010 08:18:28

  • 12/11/2010 08:07:21

  • אבי 12/11/2010 07:35:30

  • יש גבול למחיר במסעדה כנסו ותבינו 12/11/2010 05:49:29

  • יורם 12/11/2010 04:00:56

  • מלצרית בסושייאל 12/11/2010 01:47:02

  • .. 12/11/2010 01:32:23

  • דני דין 12/11/2010 01:23:19

  • דב 12/11/2010 00:01:29