מבחן הטעימות הגדול של חנוכה: למי יש את הסופגניות הכי טובות?

יום שלישי 16 בדצמבר 2014 22:52 מאת: עכבר העיר

מעוצבות, צבעוניות ובטעם של פעם - הפחמימות המייצגות של חנוכה גרמו למערכת לדלג על ארוחות במשך שבועות, ובלבד שתבחר המנצחת. מי זכתה בתואר הסופגניה הטעימה מכולן?


איזו סופגניה הכי טובה?

(צילום: דניאל לילה)

פרסומת

עם ריבה או בלי, עם שוקולד או קרם וניל, מטוגנות או אפויות - הסופגניות לנצח יהיו סימן ההיכר של חנוכה, לפחות ככה אנחנו מקווים. לכבוד החג המתקרב, התכנסה מערכת עכבר העיר למשימה המורכבת של דירוג הסופגניות הטובות ביותר. אחרי שכולם כולל כולם, גם אלו שישבו בצד ועשו קולות של דיאטה, נדהמו לגלות שעלו קרוב לחמישה קילו תוך שבועות ספורים בלבד, טעמנו עוד כמה והגענו למסקנות הסופיות. הציון משקלל את גודלה של הסופגניה, הטעם, המראה והפקטור החשוב מכולם - עד כמה הן גרמו לנו, מ-1 עד 10, להכנע לתשוקה הפחמימתית האפלה.

» חנוכה 2014 - המדריך המלא בעכבר חנוכה
»
חנוכה 2014 - כל הכתבות
»
מתכון לסופגניות

»
מתכון ללביבות

ציון 10: דלאל הקונדיטוריה


לכבוד חנוכה מציעים בדלאל הקונדיטוריה סופגניות קלאסיות במבחר מילויים. לצד הסופגניות בתפזורת, נמכרים בקונדיטוריה גם מארזים ייחודיים המכילים סופגניות ומילויים במבחר טעמים: ריבת חלב, ריבת תות, שוקולד ופיסטוק.

מה טעמנו: סופגניה במילוי ריבת תות, קרם פיסטוק וקרם וניל.

חוות דעת: במבט ראשון הסופגניות של דלאל נראו מלחיצות - רביעייה חיוורת כמעט בקופסת קרטון פשוטה, בלי ציפויים גרנדיוזים או תוספות מקוריות במיוחד. בשנה שבה הסופגניות הפכו להרפתקה מולקולרית, כמעט לא זיהינו את המאכל המסורתי כשהגיע בצורתו המקורית. ביס אחד בקטנטנות האלה היה מספיק כדי לשכנע אותנו שהפשוט הוא הטוב - בצק אוורירי, מתוק במידה הנכונה ומטוגן עד לרגע המדויק, עטף מילוי עז טעם של ריבה איכותית, שנשפכה לנו לתוך הפה בשמחה גדולה. גם בריבה נזהרו עם הסוכר, מה שאפשר לנו לטרוף את כל הסופגניה בלי להרגיש שהשתכשכנו בסיר שמן. גם הפיסטוק היה מענג, חלק במרקמו, עם הד-טעם של ערמונים קלויים. ביום סערה קר, זה המחמם הרשמי החדש שלנו.

» דלאל הקונדיטוריה - כל ישראל חברים 7, תל אביב

#alt
פשטות מתוחכמת. סופגיות של דלאל (צילום: ירון ברנר)

ציון 9.5: לחמים


בחנוכה השנה בחרו בלחמים להציע סופגניות פשוטות, בטעמים קלאסיים שכולם יכולים להתחבר אליהם - ריבה תות שדה וגנאש שוקולד בלגי. לילדים יצרו סופגניה ריקה בציפוי שוקולד וסוכריות צבעוניות. 

מה טעמנו: סופגנית ריבה, סופגנית שוקולד בלגי וסופגניה ללא מילוי.

חוות דעת: הסופגניות של לחמים לא נוטפות מאמץ מיותר ולא עודפי שמן. סופגניות פשוטות וצנועות, בלי יומרות מיותרות - ממש כמו פעם (רק בלי זכר לשכבת האבק והסוכר המיובש במכולת השכונתית). מדובר בסופגניות קטנות ומדויקות, ריחניות ומפתות, מצופות בשכבה עבה של אבקת סוכר או גנאש שוקולד מריר. סופגניית הריבה מולאה בנדיבות בריבה מתוקה מאוד, שהייתה בדיוק במרקם המושלם ונתנה קונטרה לבצק המעט מלוח. מילוי השוקולד גם הוא אידיאלי - מרקמו הזכיר את הג'לטיניות של מעדן דני, אך זה של לחמים היה חף לחלוטין מטעמי לוואי תעשייתים. הבצק היה מלא בועות אוויר גדולות, שהפכו כל סופגניה לקלילה וכיפית לאכילה. התאהבנו.

מחיר: 7 שקלים לסופגניה.

» לחמים - לכל הסניפים

#alt
מושלמות. סופגניות של לחמים (צילום: דניאל לילה)

ציון 9: ברד סטורי


ברד סטורי החליטו לתת פרשנות בריאה לסופגניה הקלאסית, ויצרו סופגניות בריוש אפויות מבצק חמאתי עם מליות שונות. בין הסופגניות אפשר למצוא מילוי ריבת תות, ריבת חלב, שוקולד נוטלה וקרם פיסטוק ודובדבן אמרנה.

מה טעמנו: את ארבעת המילויים שהרשת מציעה: שוקולד נוטלה, קרם פיסטוק, ריבת תות וריבת חלב.

חוות דעת: ברד סטורי הצליחו לעלות על פטנט פשוט וגאוני: הסופגניות, שנראות בכלל כמו לחמניות בריוש הרתיעו אותנו במבט ראשון, וגרמו לנו לפקפק במוצר שקיבלנו. אבל כמו שהמבט הראשון הרתיע, ככה הביס הראשון שבה אותנו לגמרי. המאפים לקחו את הטוב מכל העולמות - ריח נהדר של חמאה ומרקם מעולה של בריוש, ובאופן מפתיע מאוד טעם של סופגניה. מילוי הריבה היה נדיב ומתוק במידה, שוקולד הנוטלה עובד נהדר עם סוג כזה של בצק, וקרם הפיסטוק וריבת החלב היו נהדרים גם כן. המתוקות האלה כל כך ממכרות, עד שהחלום לשמור על הגזרה מעולם לא היה רחוק יותר.

מחיר: 5 שקלים לסופגניה במילוי ריבת תות ו-8 שקלים לכל השאר.

» ברד סטורי - דיזנגוף 88, תל אביב


פטנט גאוני. סופגניות אפויות של ברד סטורי (צילום: בן יוסטר)

ציון 9: בייקרי


גם השנה החליטו סניפי הבייקרי להתמקד בשני סוגים של סופגניות: סופגניה קלאסית במילוי ריבת תות וסופגניית אוונגרד עם קרמל חמאה מלוחה. 

מה טעמנו: את שני הסוגים המוצעים - ריבת תות וקרמל חמאה מלוחה.

חוות דעת: הנה כמה עובדות על העולם - השמש תזרח מחר בבוקר, לא תצליחו לקנות דירה בתל אביב ואנשי הבייקרי יודעים את העבודה. לכן לא הופתענו כשקיבלנו סופגניות אווריריות שעברו טיגון מדויק, באריזה מוקפדת. כדרכם של הצרפתים, מתמידים בבייקרי זו השנה השנייה, להיצמד לקלאסיקות ולעשות אותן הכי טוב שאפשר. מילוי הריבה הנדיב מאוד הציף את הסופגניה עם הביס הראשון, כך שלא נותרה פיסת בצק נטולת ציפוי אדום מתוק בטעם תות מרוכז. סופגניות הקרמל המלוח היו נטולות ציפויים הזויים, והסבו את תשומת ליבנו אל המילוי המושלם. לא ריבת חלב ולא ממרח לוטוס עם שם מהודר יותר, אלא קרם מתוק-מלוח שעושה נעים על הלשון ובעל ריח חמאתי ממכר. יופי של סופגניות.

מחיר: 6 שקלים לסופגניית קרמל מלוח ולסופגניה במילוי ריבת תות.

» בייקרי - לרשימת הסניפים המלאה 
» דליקטסן - יהודה הלוי 79/81, תל אביב

#alt
קלאסיקה לעולם נשארת. סופגניות של בייקרי (צילום: יח"צ)

ציון 8.5: קונדיטוריה שמו


בקונדיטוריה שמו מציעים לכבוד החג מגוון סופגניות מטוגנות עם שילובי טעמים יחודיים, לצד סופגניות אפויות, דוגמת סופגניה קלאסית במילוי ריבת תות שדה או ריבת משמש; דונאטס עם שוקולד מריר ופולי קקאו וסופגניות חגיגיות לילדים עם סוכריות קופצות ופניני קראנץ'. 

מה טעמנו: סופגניית פררו רושה, סופגנית פרזיה במילוי קרם וניל ומרמלדת תות, סופגניה קלאסית עם ריבה ביתית וסופגניה אפויה במילוי ריבת פירות אדומים ביתית וסופגניית שוקולד.

חוות דעת: מיקי שמו יודע שלפני כל ציפוי או מילוי, סופגניה טובה באמת נמדדת בבצק שלה. כל הסופגניות שנחתו במערכת היו בעלות בצק עדין ואוורירי. גם הגודל (בינוני-קטן) היה בחירה חכמה, ואפשר לנו ליהנות מהן בלי יותר מדי רגשות אשם ו/או תחושת כובד מבאסת. בהקשר הזה, המחשבה על סופגניה מטוגנת במילוי קרם פטיסייר גורמת לנו בדרך כלל לרוץ לדפי זהב כדי לחפש טלפון של מומחה לסוכרת. אין היגיון בחיבור המתוק-מדי הזה. אלא שמיקי שמו הוא לא פראייר, והזריק לכל סופגניה ריבת תותים חמצמצה. אחרי הביס הזה, החלטנו לא לאכול יותר פחזניות לעולם, ולשמור את כל הקלוריות ליצירה המפוארת הזאת. סופגניות הפררו רושה הכילו מילוי אגוזי, קראנצ'י ועשיר, ובאופן לא מפתיע, גם כבד בטירוף. את האחריות למחדל הטלנו על ציפוי הסוכריות השוקולדי, שבלעדיהן ככל הנראה היינו מצליחים לחסל אחת שלמה ברגע. אפילו הסופגניה האפויה הייתה שיחוק – לא תפלה ולא משעממת, ולמעשה היא הרגישה כמו בצק בריוש מתקתק.

מחיר: 5 שקלים לסופגניה קלאסית; 7 שקלים לשוקולד פררו רושה; 8 שקלים לאפויה במילוי ריבה; 6 שקלים לפרזייה קרם וניל ותותים.

» קונדיטוריה שמו - לרשימת הסניפים המלאה

#alt
יצירה פאר עמוסת קלוריות. סופגניות של שמו (צילום: ישראל אלפסה)

ציון 8.5: טאטי לחם


מאפיית טאטי לחם מציעה סופגניות מטוגנות כפי שהמסורת מכתיבה, עם מגוון מילויים, הכוללים קונפיטורת תות, סופגניה במילוי שוקולד, סופגניה במילוי ריבת חלב, סופגניה במילוי אוכמניות, שוקולד אגוזים והחידוש המסעיר - בטעם מסטיק.

מה טעמנו: סופגניות במילוי אוכמניות, סופפגניה במילוי קרם פטיסייר נוטלה, ריבת תות ושוקולד אגוזים.

חוות דעת: בצק הסופגניות של טאטי היה בעל מרקם צמר-גפני ממכר, וטעם מעודן שנתן מתיקות כיפית אך לא מוגזמת. הסופגניות היו גדולות, קלות וכל כך אווריריות, שיכולנו לטרוף את כולן בלי רגשות אשם ובלי להסביר לעצמנו מאיפה צצו הצמיגים החדשים (בבטן, לא באוטו, כן?). סופגניית הפטיסייר-נוטלה הייתה מתוקה-מתוקה, בדיוק כפי שמצופה מהמאפה הקטלני, עם טעם נוטלה שתלטן, שסחף אותנו למחוזות עוגייתים יותר. הריבות בוודאות אינן תעשייתיות שכן הן היו נטולות הצבע אדום-רעל שכולנו גדלנו עליו. החמצמצות וחתיכות הפרי היוו קונטרה מרעננת לבצק הרך. גם סופגנית השוקולד אגוזים קיבלה מחמאות רבות, אך כל הטועמים הסכימו שלא מדובר בחידוש מרגש, אלא פשוט בדיוק מהוקצע.

מחיר: 5.90 שקלים לסופגניה עם ריבת תות, 7.20 שקלים למילוי אוכמניות, 7.20 לסופגניה עם שוקולד אגוזים ו-7.20 לפטיסייר נוטלה.

» טאטי לחם - אברהם גירון 3, יהוד
» טאטי - דרך השלום 53, גבעתיים

#alt
בעלת מרקם ממכר. סופגניות של טאטי לחם (צילום: דניאל לילה)

ציון 8: ביסקוטי


קונדיטוריית ביסקוטי משיקה קולקציית סופגניות צבעונית בהשראת קינוחים נוסטלגיים מהעבר. לצד הסופגניות המוכרות במילוי ריבה, ריבת חלב ושוקולד, יצרו בקונדיטוריה סופגניות מושחתות ברוח שנות ה-80 וה-90, דוגמת בננה ספליט, ממתק קוקוס, תותים בקצפת וחטיף אגוזי.

מה טעמנו: סופגנית בננה ספליט עם קרם בננה וציפוי שוקולד, ממתק קוקוס ורוד במילוי קרם בטעם קוקוס, תותים בקצפת, אגוזי וטופי קרמל.

חוות דעת: כיאה לסופגניות בטעם של פעם, המילויים "הצטיינו" בטעם לוואי תעשייתי. מצד שני, כשמפנטזים על טעם נוסטלגי, זה בדיוק מה שאנחנו מקווים למצוא. הקרמים היו קלילים, עדינים מאוד ובעלי מתיקות מאוזנת. מילוי הנוגט השוקולדי, הטופי קרמל, ואפילו הבננה והקוקוס היו מאוד מאוזנים ומדוייקים והפתיעו אותנו לחלוטין. הבצק היה רך ואוורירי, אבל השאיר את הידיים מעט שמנוניות. חשוב לציין שהקולקציה החדשה תתאים לחובבי הז'אנר, ואילו לשמרנים שמעדיפים את הסופגניות שלהם נטולות התחכמויות כדאי לדבוק בריבה המסורתית. 

מחיר: 8 שקלים לסופגניות מהסדרה הנוסטלגית ו-5 שקלים לסופגניות הקלאסיות.

 » ביסקוטי - הירקון 67, בני ברק

#alt
חוזרים מבורכים בזמן. סופגניות של ביסקוטי (צילום: בועז לביא)

ציון 8: נומילי


נומילי פטיסרי יצרו לכבוד חנוכה סדרת סופגניות על בסיס מחמצת טבעית וחמאה, במילויי קרם קרמל, גנאש שוקולד בלגי וציפוי שוקולד וסופגניות במילוי קונפיטורת תות.

מה טעמנו: סופגניה במילוי קרם קרמל, גנאש שוקולד בלגי וריבת תות.

חוות דעת: הבצק של נומילי היה עשיר וריחני הודות לשימוש בחמאה. המילויים היו עדינים מאוד מבחינת המרקם, ובעלי טעם בולט מצד אחד, אך לא משתלט מצד שני. סופגניות מעולות באופן כללי, אם כי לא בלתי נשכחות.  

מחיר: 7 שקלים לכל הסופגניות.

» נומילי - סוקולוב 3, כפר סבא

#alt
טעימות אך לא בלתי נשכחות. סופגניות של נומילי (צילום: דניאל שכטר)

ציון 7.5: לחם יין


המאפייה ביהוד יצרה סופגניות במילוי ריבת תות, ריבת חלב, שוקולד עם סוכריות ושוקולד פסים חום-לבן. גולת הכותרת השנה הן סופגניות ממולאות בקרם לוטוס.

מה טעמנו: סופגניות במילוי קרם לוטוס בציפוי אבקת סוכר.

חוות דעת: בלחם יין החליטו לייצר סופגניות שלא לגמרי סגורות על עצמן. מבחוץ הן מעט פריכות, כאילו טוגנו יתר על המידה, אבל צבען הבהיר מעיד על טמפרטורה נמוכה של השמן. מבפנים הן רכות ואווריריות, ומפיצות ריח ממכר של שמרים ושמן אגוזי. כל הטוב הזה גרם לטועמים לסלוח על אובר השמנוניות, וסחף אותנו לימים פשוטים יותר. מילוי הלוטוס היה סמיך מדי ומתוק מאוד והכביד על הבצק המענג. אם הן היו ממולאות בריבת תות פשוטה, הן היו הופכות להצלחה מיידית.

מחיר:  5 שקלים לסופגניה עם ריבת תות ו-8 שקלים לכל השאר.

» לחם יין - דרך החורש 4, יהוד

#alt
טעם של פעם עם תוספת כבדה. סופגניות לוטוס של לחם יין (צילום: יח"צ)

ציון 7.5: ממבו


בקונדיטוריית ממבו מציעים סופגניות קלאסיות לחג עם מילוי ריבת תות, ריבת חלב וגנאש שוקולד, לצד סופגניות במילויים יצירתיים בטעמי פררו רושה, ביאנקו, אלפחורס ופלאן. עוד מציעים לחג עוואמה, שהן סופגניות לבנוניות מבצק שמרים מבושל בסירופ סוכר.

מה טעמנו: סופגניה קלאסית עם ריבה, פררו רושה עם גנאש שוקולד ובציפוי שוקולד מריר ואגוזים מסוכרים, ביאנקו במילוי קרם וניל ובציפוי שוקולד לבן, פלאן במילוי קרם קרמל וסופגניית אלפחורס שממולאת בריבת חלב.

חוות דעת: במטבח של ממבו החליטו להיות מאוד יצירתיים. כל כך יצירתיים שכשהגיעה החבילה שלהם למערכת, הרגשנו שאנחנו צופים בתערוכת פסלים סביבתיים, ושבעצם קשה לאכול. הפחד שלנו התברר כמוצדק בחלקו, משום שחוץ מלמלא לנו את הבטן, הסופגניות של ממבו גם מלאו לנו את הפנים, הידיים והבגדים בכתמים. סופגניית הפלאן הוכתרה כבעלת המילוי המושלם - מתוק וקרמלי, נספג בבצק ועדיין בעל נוכחות ונטול בלגן. סופגניית הפררו רושה היא בעצם קרם שוקולדי מצופה בסופגניה, ותתאים לחובבי הז'אנר (כלומר חובבי השוקולד). גם הריבה הקלאסית שומרת על פשטות עם ריבה זרחנית, שהפתיעה אפילו אותנו, והצליחה לסחוף אותנו בחזרה לילדות.

מחיר: 5 שקלים לסופגניה קלאסית, 6 שקלים לסופגניה במילוי שוקולד או ריבת חלב, 8 שקלים לפררו רושה, פלאן וביאנקו.

» ממבו - שדרות התמר 1, יקנעם

#alt
פסלים צבעוניים. סופגניות של ממבו (צילום: אגמדיה)

ציון 7: רולדין


הקולקציה של רולדין כוללת 12 טעמים שונים, דוגמת: סופגניית רד פורסט במילוי גנאש פירות אדומים עם ציפוי אמרנה וצ'ייסר קרם חלב, סופגניית שוקולטה ביאנקו במילוי קרם חלב איטלקי, תלתלי שוקולד חלב וצ'ייסר שוקולטה אגוזי לוז, סופגניית ביסקוטלה במילוי קרם חלב עם שברי אוראו, סופגניה קלאסית במילוי ריבה, סופגניית קרם ברולה בציפוי קרמל ועוגיית פלורנטין ועוד.

מה טעמנו: סופגניית סוכריות קופצות במילוי שוקולד, פיסטאש במילוי קרם פיסטוק ושוקולד לבן, בננה קוטה עם גנאש בננה, ציפוי קרמל ושקדים מקורמלים, קראנצ'י באנצ'י עם גנאש שוקולד חלב ופנקוטה עם בייגלה מקורמל וצ'ייסר שוקולטה.

חוות דעת: כמדי שנה רולדין מקפידים להשתגע עם המון מילויים וציפויים צבעוניים בטירוף שמגובים המזרקים, שגרמו לכל הטועמים להתלהב כמו ילדים קטנים. מנגד, הבצק בעייתי, כבד וסובל ושמנוניות לא נעימה. המילויים דחוסים, מאוד מתוקים ובסופו של דבר לא מורגש הבדל גדול בטעמי הסופגניות, כשהקו המנחה הוא סוכר. למרות שבעלי בלוטות הטעם הילדותיות נהנו מהן מאוד, היינו שמחים לראות שילובים יצירתיים כאלה במאפים מעודנים יותר כמו טארטים, עוגיות או אקלרים מהם שאבו את ההשראה ברולדין, וישאירו לסופגניות של חנוכה מקום להתבלט בלי קומפוזיציות מסובכות.

מחיר: 5 שקלים לסופגניה עם ריבת תות, 6 שקלים לסופגניה עם ריבת חלב, 9 שקלים לסופגניות מקולקציית הגורמה ו-10 שקלים לסופגניות הצ'ייסר.     

»
רולדין - לרשימת הסניפים המלאה

#alt
לא צריך להגזים. סופגניות של רולדין (צילום: רונן מנגן)

ציון 7: BROWN ו-BY THE WAY


לכבוד חנוכה הקונדיטוריה של BROWN ו-BY THE WAY משיקה קולקציית סופגניות בטעמים קלאסיים. בין הטעמים אפשר למצוא סופגניות במילוי קונפיטורת תות, קונפיטורת פטל, קרמל מלוח, קרם פטיסייר צרפתי וגנאש שוקולד.

מה טעמנו: סופגניית קרמל מלוח, סופגניית קרם פטיסייר וגנאש שוקולד וקונפיטורת פטל.

חוות דעת: כל כך הרבה ציפיות התעוררו אצלנו למראה הסופגניות של בראון - שהגיעו אלינו קטנות ושמנמנות, שחומות-זהובות עם פס שיזוף בדיוק בעובי הנכון, ושלושה מילויים מבריקים ומפתים שהציצו בכמות המדויקת מחלקה העליון של כל סופגניה. כל כך רצינו לנשנש מהחמודות האלה וקיווינו שהנה ומצאנו את הנסיכות החדשות של עולם השמן העמוק, שאכזבתנו רק גברה נוכח הבצק הדחוס שהתגלה בעת החיתוך. המרקם הזכיר משהו בין בריוש ולחם אחיד רך, והטעם היה מעט תפל. באשר למילוי - אפשר לברך על כך שטרנד הקרמל המלוח בקינוחים סוף כל סוף תופס תאוצה בישראל, ושילובו בסופגניות הוא חידוש מעודן שלא נוטף ממאמץ מתוק - בדיוק כמו שקלאסיקה צריכה להיות. הפטיסייר אמנם מוכר לכולנו, ועדיין היה ונילי ועשיר וקונפיטורת הפטל נעה על קו החמצמץ-מתוק המרענן. 

מחיר: 6.5 שקלים לסופגניה במילוי קונפיטורת פטל, 7.5 שקלים לגנאש שוקולד ופטיסייר צרפתי ו-7.5 שקלים לקרמל המלוח.

» BROWN - ניסים אלוני 10, תל אביב
» BY THE WAY - צומת רעננה, רעננה

#alt
קלאסיקות אהובות בבצק מאכזב. BROWN ו-BY THE WAY (צילום: שי בן אפריים)

ציון 6.5: הלחם מקסים


מאפיית הלחם מקסים מזכרון יעקב, שפתחה לאחרונה סניף נוסף בתל אביב, מציעה סופגניות עם ריבת תות, ריבת חלב וקרם פטיסייר.

מה טעמנו: טעמנו את שלוש הסופגניות שמציעה המאפיה - ריבת חלב, ריבת תות וקרם פטיסייר.

חוות דעת: הסופגניות של הלחם מקסים לא השאירו רושם רב והיו די סתמיות. הבצק המכוסה בועות אוויר היה תפל, עיסתי ודי כבד. ריבת התות הגיעה אלינו בצבע אדום-בוהק, אך הייתה ככל הנראה תעשייתית. מצד שני, חובבי הריבה של פעם דווקא היו מרוצים. מילוי ריבת החלב היה חביב ושגרתי למדי, אבל הפטיסייר היה מאכזב - במקום המרקם העשיר עם ניחוח וניל משכר, קיבלנו סופגניות עם מה שכונה "קרם לבן", והרגיש כמו פודינג עם טעם וריח סינטתי. לא משהו לכתוב עליו הביתה.

מחיר: 6 שקלים לסופגניה עם ריבת תות ו-7 שקלים לסופגניה עם ריבת חלב וקרם פטיסייר.

» הלחם מקסים - השמורה 2, זכרון יעקב
» הלחם מקסים - דיזנגוף 154, תל אביב

#alt
חביבות אך לא מותירות רושם רב. סופגניות בלחם מקסים (צילום: יח"צ)

ציון 6.5: מתוקה


ברשת מתוקה מתמקדים השנה בשוקולד עם קולקצייה מתוקה במיוחד ובה סופגניות חתוכות כמו סנדויץ': סופגניית פרלינה שוקולד, סופגניית שוקולד לבן ונוגט, סופגניית אייריש קרים, סופגניית פבלובה פטל, סופגניית תות סברינה, סופגניית טירמיסו וחידוש של סופגניה טבעונית במילוי ריבת תות. לצידן נמכרות סופגניית תות קלאסית, סופגניית חלבה, סופגניית שוקולד ילדים בציפוי עדשים צבעוניות, סופגניית אלפחורס וסופגניה במילוי שוקולד השחר. 

מה טעמנו: סופגניית פרלינה שוקולד עם מילוי נוגט ואגוזי לוז ומוס שוקולד, טירמיסו במילוי בישקוטי טבול בקפה וקרם מסקרפונה, פבלובה פטל עם חצאית מרנג ורודה וקולי פטל, שוקולד לבן ונוגט בציפוי שוקולד לבן, אלפחורס עם ריבת חלב וציפוי קוקוס, סופגניה טבעונית וסופגניית תות סברינה חתוכה עם ריבת תות, תותים טריים וקרם וניל.

חוות דעת: על שולחננו נחת מגש מלא סופגניות "הביס המושלם", שהיו קטנות ביחס לסטנדרט, אך בהחלט לא יכולנו לטרוף אותן בביס. העיניים הגדולות שלנו השתללו למראה המבחר העצום, שגרם להפרעות הקשב והריכוז שלנו להופיע מחדש, כאילו אין ריטלין בעולם. עם זאת, עושה רושם שהקדישו במתוקה את תשומת הלב לכמות ולא לאיכות. המילויים המוגזמים היו עמוסים מדי, מתוקים מדי ובאופן כללי כבדים מדי. גם המכורים למתוק נכנעו תוך ביסים בודדים. המחמאות הגיעו דווקא מכיוון הסופגניות הטבעוניות בגלל פשטותן והריבה המוצלחת.

מחיר: 7 שקלים לסופגניה טבעונית, 8.5 שקלים לסופגניה מסדרת "הביס המושלם", 5.5 שקלים לסופגניית תות קלאסית או לסופגניית חלווה, ו-8.5 שקלים לסופגניית אלפחורס.

» רשת מתוקה - לכל הסניפים
 
#alt
גוזמאות מתוקות. סופגניות של מתוקה (צילום: בני גם זו לטובה)

ציון 6: פטיט פוד


בקייטרינג פטיט פוד מציעים לכבוד החג מארז מיוחד של מיני-דונאטס ומגוון מרקחות ותוספות תוצרת בית, שמאפשרות להרכיב את הסופגניה האידיאלית. לצידם מציעים גם סופגניה קלאסית במילוי ריבת תות ביתית, סופגניה במילוי קרם פיסטוק מצופה בשוקולד מריר, סופגניה במילוי וניל הדרים בציפוי שוקולד לבן ושקדים, וסופגניה במילוי קרם קפה בציפוי שוקולד מריר ופולי קפה גרוסים.

מה טעמנו: סופגניית בנופי במילוי קרם בננות מקורמלות וציפוי טופי, סופגניה במילוי קרם וניל בציפוי שוקולד, סופגניה במילוי קרם קוקוס עם ציפוי שוקולד-קוקוס-קרמל, סופגניה במילוי ריבת תות, ודונאטס עם מילויים בצנצנות נפרדות.

חוות דעת: בעודנו כותבים שורות אלה, אנחנו נאבקים בריח טיגון הלביבות שנדבק לידיים ולמקלדת. משהו קרה השנה לסופגניות של פטיט פוד, שזכו בשנה שעברה לעמוד בגאון בראש הרשימה. הסופגניות סבלו מריח חזק של אוכל מטוגן במקום הריח המתקתק שמגרה את האף ובלוטות הטעם, והבריקו מכמויות השמן שנספג בהן. כן, הן אמנם גדולות ושמנמנות, הבצק בחלקו הפנימי רך ועדין, והמילויים שהוזרקו בנדיבות מאוד מעודנים, אבל הריח הבעייתי והמרקם החיצוני של הסופגניות שהזכיר ספינג', הרסו לנו את כל החוויה. לא לזה התכוון המשורר כשיצר את המטוגנת העגלגלה. 

מחיר: 5 שקלים לסופגניה עם ריבה, ו-7 שקלים לכל שאר הסופגניות המיוחדות.

» פטיט פוד - הזמנות לכל חלקי הארץ 03-5372202

#alt
המון שמן. פטיט פוד (צילום: רביד בירן) 

ציון 5.5: לחם ברמן


מאפיית ברמן מתנסה השנה בטעמים חדשים, אך לצידם שומרת על הסופגניות הקלאסיות והמסורתיות. מבחר הסופגניות נחלק לסדרה חלבית, בה אפשר למצוא מילוי ריבת חלב, קרם שוקולד חלב, מילוי קרם גבינה אוורירי, ומוס גבינה עם אייריש קרים. בסדרת הפרווה יש סופגניה עם ריבת תות ואבקת סוכר, ריבת תות עם ציפוי שוקולד מריר, קרם וניל בציפוי שוקולד מריר, מילוי חלבה וסופגניית מוקה עם קרם מוקה.

מה טעמנו: סופגניות פרווה במילוי מוקה, חלבה ותות בציפוי שוקולד וסופגניות חלביות עם מילוי ריבת חלב וקרם שוקולד חלב.

חוות דעת: בברמן יודעים מה הקהל הישראלי אוהב, ואופים בדיוק את זה. הבצק היה רך וסיפק כמה ביסים כיפים מאוד, והמילויים היו מתוקים וצבעוניים. הבעיה התחילה כשבמקום החמאה המשמחת בחרו החבר'ה של ברמן בגרסת פרווה. על פניו, שום דבר לא הסגיר את העובדה שהסופגניות לא חלביות, אך בטעימה הראשונה, הבנו שהמילויים לא באמת מספיק מעניינים, גם לא כנחמה רגעית לבלוטות הטעם.   

מחיר: 4.70 לסופגניה קלאסית עם ריבת תות ואבקת סוכר. 5.80 לכל שאר הסופגניות.

» לחם ברמן - בית הדפוס 24, ירושלים

#alt
פרווה נשאר פרווה. סופגניות של ברמן (צילום: אורן דאי)

ציון 5: ליטל איטלי


הבייקרי של ליטל איטלי מציע "בומבלונה" - סופגניות שהן "פצצות" קטנות ומטוגנות מצפון ומרכז איטליה, במילוי קרם פיסטוק ושקדים בזיגוג פיסטוק; שוקולד לבן עם גלייז דובדבני אמרנה וסופגניות במילוי שוקולד-לוז.

מה טעמנו: סופגניות במילוי קרם פיסטוק ושקדים, שוקולד לבן עם גלייז דובדבני אמרנה ושוקולד-לוז.

חוות דעת: בדרך כלל מחשבה על סופגניות מטוגנות שלא מרגישות מטוגנות בכלל מציפה אותנו באושר. אמ-מה, הסופגניות של ליטל איטלי לא לגמרי עמדו בהבטחה. המשקל, המרקם והטעם - כולם הזכירו לנו לחמניות ארוזות מהסופר הקרוב לבית. הריבה הייתה מועטה עד לא קיימת, כשבסופגניות השוקולד הלבן בכלל לא הורגש שוקולד לבן, ומילוי הפיסטוק שקדים הרגיש בסך הכל כמו מחית פיסטוק קנויה. הטעמים של הציפויים היו סינתטיים, ואפילו המילוי השוקולדי הצליח לאכזב.

מחיר: 8 שקלים ליחידה.

» ליטל איטלי - קפלן 20, תל אביב

#alt
כמו לחמניות מתוקות. סופגניות "בומבלונה" של ליטל איטלי (צילום: דניאל לילה)

ציון 5: אתר יאמי


הבשלנים של אתר יאמי מכינים לכבוד חנוכה לביבות וסופגניות תוצרת בית. באתר אפשר למצוא מבחר גדול של סופגניות דוגמת דונאטס, סופגניות תפוחי עץ צרפתיות, סופגניות ללא גלוטן, ספינג' וקרונאט, וכל מה שנשאר לגולשים הרעבים הוא לבחור.

מה טעמנו: זלביה - סופגניות מצריות קטנות של "אילנית מכל הלב".

חוות דעת: כולם יודעים שאין כמו סופגניות של אופה ביתית. קיבלנו את הסופגניות הקטנות בעודן חמות וניצלנו את המומנטום - זינקנו עליהן בלי לעצור לרגע כדי לחשב את כמות האוכל שניאלץ לקזז מארוחת הצהריים. האמת היא שבניגוד לזלביות אחרות שיצא לנו לטעום השנה, שחוסלו על המקום - אלה נשארו בקופסא גם שעות מאוחר יותר. הן היו שמנוניות מדי, וסירופ הסוכר סירב להיספג או לעטוף אותן בעדינות, ונזל בגסות מהצדדים. בסופו של דבר נשארנו עם טעם חזק של קינמון בפה.

מחיר: 20 שקלים ל-10 יחידות. 35 שקלים לקופסא של ליטר.


תפוחות ושמנמנות. זלביה של "אילנת מכל הלב" (צילום: אילנית אשכנזי)

ציון 4: מובינג בייקרי


הסופגניות במובינג בייקרי מתחלקות השנה שלתי קטגוריות: "מלא זאת בעצמך" שמאפשרות ללקוחות להרכיב את הסופגניה בעצמם עם מגוון מילויים דוגמת קונפיטורת תות, קונפיטורת סנגריה וריבת חלב, וציפויים; וסופגניות יצירותיות שהכינו במקום, בהן סופגניית יוגורט גרנולה עם קרם יוגורט, שוקולד לבן ושברי גרנולה, קרם נוגט ושברי שוקולד לבן מקורמל ופרילי עם פטל טחון, אנגל ושמנת מתוקה.

מה טעמנו: סופגניית יוגורט גרנולה, סופגניית פרילי, קונפיטורת סנגריה וסופגניית נוגט.

חוות דעת: בעל הבית של המובינג קפה ככל הנראה השתגע. מלבד בצק יבש ודחוס, ועדות מצערת לטיגון יתר בדמוי משקעי טיגון שחורים בתחתית כל סופגניה, לא התלהבנו, בלשון המעטה, מאף אחד מהמילויים. נכון, שחשוב לשבח קונדיטוריות שמנסות להמציא את הגלגל מדי חנוכה, אלא שבמקרה של מובינג מדובר במקרה של תפסת מרובה - לא תפסת. בלט לרעה גם המראה העייף שנבע בעיקר בגלל המילויים האפרוריים שיצאו מכלל שליטה. מילוי היוגורט לווה בחתיכות שיבולת שועל רטובות, הנוגט היה דליל ביותר וטעמו הזכיר אבקה שעורבבה בכמות שמן מטורפת. אפילו מילוי הריבה הקמצני, הצליח לאכזב. כשגילינו שמדובר בקונפיטורת סנגריה מרירה-קינמונית היה מאוחר מדי. הפרילי נוזלי מדי ומלא טעמים תעשייתים.

מחיר: סופגניות מסדרת ההרכבה העצמית עולות 5 שקלים, והסופגניות המוכנות עולות 7 שקלים ליחידה.

» מובינג בייקרי - ירמיהו 25, תל אביב

#alt
טוויסט יצירתי. סופגניה עם קונפיטורה של מובינג בייקרי (צילום: יח"צ)

ציון 3.5: קפה גרג


רשת קפה גרג מציעה לכבוד החג סופגניות שוקולד בציפוי שוקולד מריר, ספגניות קרם פסיפלורה בציפוי מרנג וסופגניות במילוי ריבה.

מה טעמנו: סופגניה עם ריבה, עם קרם פסיפלורה ושוקולד.

חוות דעת: אין לנו הרבה דברים טובים להגיד על הסופגניות של קפה גרג. המילוי היה שמנוני מדי, חונק והרגיש כמו יציקה בלב הסופגניה, שבעצמה לא הייתה סיפור הצלחה גדול. הבצק היה דחוס מאוד, יבש וכבד, ומילוי הפסיפלורה הזכיר מעדן שאחוז הפרי האמיתי בו שואף לאפס ואת מקומו תופסים חומרי טעם. אפילו טעם השוקולד, שחשבנו שיהי קשה להרוס, לווה במרקם מצער וכבד.  

מחיר: 5 שקלים לסופגניה במילוי ריבה, 6 שקלים לסופגניית במילוי שוקולד ופסיפלורה ומרנג.

» קפה גרג - לרשימת הסניפים המלאה

#alt
דחוס וכבד. סופגניות של קפה גרג (צילום: אסף לוי)

ציון 3: קפה ביגה


רשת בתי קפה ביגה יצרה לחנוכה סופגניות במילוי קרם לוטוס עם גנאש שוקולד ושברי עוגיות לוטוס, מילוי מוקה מצופה גנאש מוקה ושברי עוגיות קקאו ומילוי ריבה קלאסי.

מה טעמנו: סופגניה במילוי לוטוס, סופגניה במילוי מוקה וסופגניה עם ריבה.

חוות דעת: הסופגניות של ביגה סבלו מאותן בעיות של שאר החברות השמנמנות בחלק הזה של הרשימה. הבצק דחוס ומשאיר עקבות של שמן על האצבעות, והציפויים היו יבשים, מבאסים ומיותרים באופן כללי. המילויים בכל הסופגניות היו אפרוריים והקשו להבדיל ביניהן. סופגניית המוקה הזכירה מילוי קרמבו כבד, ואילו מילוי הלוטוס היה דווקא עדין בטעמו, אבל מרקמו הגס והגרגירי הרס את החוויה.

מחיר: 5 שקלים לסופגניה עם ריבה ו-6 שקלים לסופגניית מוקה או לוטוס.

» קפה ביגה - לכל סניפי הרשת

#alt
כבדות ומאכזבות. סופגניות של רשת ביגה (צילום: אסף לוי)

ציון 3: אורן בקר


השף קונדיטור אורן בקר מציע לחנוכה סופגניות בהשראת הטעמים והניחוחות של שוק מחנה יהודה בירושלים. בסדרה אפשר למצוא סופגנית קרם שוקולד לבן וקינמון טחון עם מרנג לבן; סופגניית עם ריבת תאנים בלדי; חלבה עם פירות יבשים ואגוזי לוז; שוקולד מריר, עראק ירושלמי וקישוט סמבוקה וסופגניה טבעונית במילוי ריבת תותים.

מה טעמנו: סופגניית קרם שוקולד לבן וקינמון, תאנים בלדי, 'ממלכת החלבה' וסופגניה טבעונית. 

חוות דעת: במילה אחת - אכזבה. לא הבנו לאן נעלם האמן שסיפק לנו בשנה שעברה סופגניות צבעוניות וחגיגיות. אמנם מדובר בקולקציה שאמורה להזכיר לנו את אווירת השוק הפשוטה והעממית, אבל גם לעם מגיע קצת יותר. בצק הסופגניה של בקר היה פרדוקס אחד גדול - יבש ושמנוני בו זמנית, בעל מרקם פריך המזכיר ספינג' מבחוץ, ודחוס מאוד מבפנים. המרנג שכיסה את הסופגניות התייבש והזכיר לנו משחת שיניים דביקה במרקמו. גם הטעמים היו מפוזרים מדי והקינמון השתלט על הכל. הסופגניות הטבעוניות איבדו כל צלם סופגנייתי, וקושטו בסוכריות ורודות זרחניות שהיו מתאימות יותר לבת מצווש מאשר לקונספט השוק.

מחיר: 4 שקלים לסופגניות מהקולקציה של שוק מחנה יהודה.

» ניתן להשיג באורן בקר - קונדיטוריה ישראלית, שוק מחנה יהודה, רחוב עץ חיים. להזמנות - 02-6253515

#alt
סופגניות פרדוקסליות. סופגניות של אורן בקר (צילום: אפיק גבאי)


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(47 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5