מסורת חג: מתכון ללביבות בטטה של אורנה ואלה

יום שלישי 11 בנובמבר 2014 00:00 מאת: עכבר העיר

לא צריך להמתין לרגע בו תבקרו ב"אורנה ואלה" כדי להתענג על הלביבות הפופולריות בעיר. חנוכה 2014 מספק את התירוץ לנסות את המתכון בבית וליהנות מחג שמח במיוחד 


לביבות בטטה של אורנה ואלה

(צילום: אסף עברון)

פרסומת

בין שאתם אחראים על הכיבוד בהדלקת הנרות המשרדית, ובין שסתם מתחשק לכם נשנוש מפנק לשעות הערב, חג החנוכה הוא הזדמנות מצוינת להפשיל שרוולים וללמוד איך להכין את לביבות הבטטה המפורסמות של מסעדת אורנה ואלה, ולזכות גם אתם בשפע המחמאות שיורעפו לעברכם כבר בביס הראשון.

» חנוכה 2014 - המדריך המלא בעכבר חנוכה
»
חנוכה 2014 - כל הכתבות
» מתכון לסופגניות
»
מתכון ללביבות
» מתכון לסופגניות ללא גלוטן
» צעד אחר צעד: מתכון לסופגניות ביתיות


מתכון ללביבות בטטה של אורנה ואלה



מצרכים ל-30 יחידות של לביבות:
¼ 1 ק"ג בטטות (750 גר' לאחר קילוף ובישול)
2 כפיות רוטב סויה
¾ כוס (100 גר' קמח)
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור טחון טרי
חמאה לטיגון

לרוטב עירית:
¾ כוס גבעולי עירית קצוצים
¼ 1 מכלים (250 גר') שמנת חמוצה
1/3 כוס (80 מ"ל) מיונז
מלח ופלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

הלביבות:
1. קולפים את הבטטות וחותכים לחתיכות גדולות. מבשלים בסיר מים חמים (או מאדים) עד שהן רכות לגמרי. מניחים את הבטטות במסננת לשעה עד שעתיים כדי שיפרישו נוזלים (אפשר להשאיר כך לילה במקרר).
2. מעבירים את הבטטות לקערה, מוסיפים את הסויה ומערבבים-לשים בידיים. מוסיפים את הקמח, הסוכר, המלח והפלפל, וממשיכים לערבב בידיים בעדינות עד לקבלת עיסה אחידה (מרחיקים חתיכות קשות או שחורות). העיסה תהיה רכה, אחידה וקצת דביקה. אם היא נוזלית - מוסיפים עוד מעט קמח. יש להימנע מערבוב ממושך מדי, שיגרום לעיסה להיות דביקה מדי.

הרוטב:
מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מניחים בצד. אם משתמשים במיונז קנוי, רצוי להוסיף לרוטב מעט חרדל ולימון.

הטיגון:
1. מחממים במחבת טפלון על להבה בינונית חמאה בכמות שתשמן היטב את המחבת.
2. בידיים רטובות או בעזרת כף, צרים לביבות. מכיוון שהעיסה רכה, דביקה ואינה נוחה לעבודה, כדאי לטגן כמה לביבות עד שלומדים לעבוד עם העיסה בצורה נוחה.
3. מטגנים את הלביבות משני הצדדים כך שיזהיבו אך לא יישרפו, ושיהיו מספיק מוצקות כדי שאפשר יהיה להוציא אותן מהמחבת בעזרת מרית. מניחים על נייר סופג ומגישים עם הרוטב בצד. אם לא אוכלים מיד, מכסים את לביבות הבטטה בניילון נצמד ושומרים במקרר עד יומיים. מחממים את הלביבות בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות), ונזהרים לא לייבש אותן. אי אפשר לחמם לביבות בטטה במיקרו.

» לביבות הבטטה של אורנה ואלה - לגרסת ההדפסה


הנחמה המושלמת. לביבות של אורנה ואלה (צילום: אסף עברון)


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(15 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5