מסורת חג: מתכון ללביבות בטטה של אורנה ואלה

יום שלישי 16 בדצמבר 2014 00:22 מאת: עכבר העיר

לא צריך להמתין לרגע בו תבקרו ב"אורנה ואלה" כדי להתענג על הלביבות הפופולריות בעיר. חנוכה 2014 מספק את התירוץ לנסות את המתכון בבית וליהנות מחג שמח במיוחד 


לביבות של אורנה ואלה

(צילום: אסף עברון)

פרסומת

בין אם אתם אחראים על הכיבוד בהדלקת הנרות המשרדית, או שסתם מתחשק לכם נשנוש מפנק לשעות הערב, חג החנוכה הוא הזדמנות מצוינת להפשיל שרוולים וללמוד איך להכין את לביבות הבטטה המפורסמות של מסעדת אורנה ואלה.

» אורנה ואלה - לכל הפרטים
» מתכון ללביבות
» מתכון לסופגניות

מתכון ללביבות בטטה של אורנה ואלה



מצרכים ל-30 יחידות של לביבות:
¼ 1 ק"ג בטטות (750 גרם לאחר קילוף ובישול)
2 כפיות רוטב סויה
¾ כוס (100 גרם קמח)
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור טחון טרי
חמאה לטיגון

לרוטב עירית :
¾ כוס גבעולי עירית קצוצים
¼ 1 מכלים (250 גרם ) שמנת חמוצה
1/3 כוס (80 מ"ל) מיונז
מלח ופלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

הלביבות:
קולפים את הבטטות וחותכים לחתיכות גדולות. מבשלים בסיר מים חמים (או מאדים) עד שהן רכות לגמרי. מניחים את הבטטות במסננת לשעה עד שעתיים כדי שיפרישו נוזלים (אפשר להשאיר כך לילה במקרר).

מעבירים את הבטטות לקערה, ומוסיפים את הסויה ומערבבים-לשים בידיים. מוסיפים את הקמח, הסוכר, המלח והפלפל, וממשיכים לערבב בידיים בעדינות עד שהעיסה מתאחדת (מרחיקים חתיכות קשות או שחורות). העיסה תהיה רכה, אחידה וקצת דביקה. אם היא נוזלית - מוסיפים עוד מעט קמח. יש להימנע מערבוב ממושך מדי, שיגרום לעיסה להיות דביקה מדי.

הרוטב:
מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מניחים בצד. (אם משתמשים במיונז קנוי, רצוי להוסיף לרוטב מעט חרדל ולימון.)

הטיגון:
מחממים במחבת טפלון חמאה בכמות שתשמן היטב את המחבת, על להבה בינונית. בקפה אנחנו מזליפים את העיסה דרך שק זילוף. בבית מספיק להניח במחבת לביבות בעזרת כף או בידיים רטובות. מכיוון שהעיסה רכה ודביקה, ואינה נוחה לעבודה, צריך לטגן כמה לביבות עד שלומדים לעבוד עם העיסה. מטגנים את הלביבות משני הצדדים כך שיזהיבו אך לא יישרפו, ושיהיו מספיק מוצקות כדי שאפשר יהיה להוציא אותן מהמחבת בעזרת מרית. מניחים על נייר סופג ומגישים עם הרוטב בצד.

אם לא אוכלים מיד, מכסים את לביבות הבטטה בניילון נצמד ושומרים במקרר עד יומיים. מחממים את הלביבות בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות), ונזהרים לא לייבש אותן. אי אפשר לחמם לביבות בטטה במיקרו.

» לביבות הבטטה של אורנה ואלה - לגרסת ההדפסה


לביבות של אורנה ואלה (צילום: אסף עברון)


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(13 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5