אוכל

עדכנו אותנו




סמיר ברמלה: ארוחת צהריים משתלמת וטובה

יום ראשון 10 באוקטובר 2010 00:10 מאת: רותם שטרקמן, TheMarker

החומוס והשיפודים של סמיר יכולים לשמש כפתרון טוב לארוחת צהריים משביעה ולא יקרה, רגע לפני שחוזרים לבית הספר



סמיר. פתרון טוב לארוחת צהריים ברמלה

(צילום: דודו בכר)

פרסומת

מצוידים במצב רוח קצת קודר ("החופש נגמר" - שירה, 11, וגאיה, 8.5), אך גם די עליז ("החופש נגמר" - ההורים, 40+) ובפנס ("כדי שנוכל לחפש את הרעים" - נועם, בקרוב 4) - יצאנו לרמלה לבילוי שיסמל את החזרה לשגרת לימודים-עבודה נורמלית, אחרי חודשיים של חופש גדול ועוד חודש חגים כבונוס.

מלבד שלוש מסעדות ערביות ותיקות (חליל, סמיר וקרוואן), ועוד אחת בכניסה לעיר (סולטן) - קצת קשה למצוא סיבה להגיע לסיטי של רמלה, שכן האזור, ששימש בסוף שנות ה-60 כמרכז הרוק המזרחי הישראלי המתפתח, מוזנח ומלוכלך וממש לא כיף להסתובב בו. ובכל זאת, ברחוב שנושא את השם המנוכר משהו, "קהילת דטרויט", הצטופפו מכוניות ליסינג וג'יפים מפונפנים. אין ספק, שבת בצהריים היא שעת החסד הגדולה של החומוסיות במדרחוב שליד השוק בעיר העתיקה של רמלה.

התור הבלתי נסבל בכניסה לחליל, המפורסמת שבחבורה, שיגר אותנו לסמיר הסמוכה הממוקמת במבנה אבן יפה בן 700. גם שם נאלצנו לחכות - אבל רק רבע שעה, וכדי שלא נתייאש הוציא לנו אחד המלצרים העסוקים צלחת כדורי פלאפל נהדרים עם הרבה ירוק בפנים. על השלט שמעל הכניסה נכתב בגדול, "סמיר - נוסד ב-1948" - ללמדנו שיש עוד כמה דברים שנולדו יחד עם מדינת ישראל, אם כי בשלב זה לא ברור מי הגיע בריא יותר ל-2010.

כנהוג במסעדות מסוג זה, מיד כשהתיישבנו הגיעו לשולחן מלצר חביב במיוחד (בכלל, כולם שם חביבים במיוחד), חמוצים-וזיתים סתמיים ושניים-שלושה סלטים לא מפתים בצלחות קטנטנות. לא נגענו. גם החצילים בטחינה (שהזמנו אחרי שהתברר שהלבנה נגמר) לא היתה מנה מדהימה. הפיצוי בדמות חומוס מסבחה מצוין ב-15 שקל שנוגב מיידית בפיתות החמימות, היה מושלם.

למנות העיקריות הזמנו פרגיות (שני שיפודים ב-40 שקל) שהיו בסדר גמור, לבבות (שניים ב-38 שקל) שהיו טובים מאוד, כבד עוף (25 שקל לשיפוד יחיד) שהיה מצוין וקבב (שניים ב-38 שקל) שהיה מעולה. הצ'יפס היה שמנוני ועלוב למדי, אך המג'דרה שהחליפה אותו אצל חלקנו קיבלה ציון גבוה יחסית. סלט הירקות, שהובטח לנו כתוספת שנייה במעמד החתימה על החוזה עם המלצר, לא הגיע משום מה, אך שכחנו לעמוד על זכויותינו בעניין.

במקום זה הגיעה לשולחן צלחת עם גזר ממולא באורז ובבשר (שאר הממולאים אזלו) שעליו קיבלנו הרצאה מסואד, אשתו (השנייה) של סמיר הבעלים (שעבד במטבח). סואד סיפרה איך היא מכינה את הממולאים בימי השבוע בביתה (כשהיא לא מצטרפת למאמץ המלחמתי של שבת).

לקינוח הזמנו מלבי שהיה תעשייתי למדי (הבנות דווקא אהבו) וקיבלנו, לצד שלוש חתיכות בקלוואה טובות, קפה-שחור-על-חשבון-הבית שהוצע משום מה רק לגבר שבינינו והיה דלוח. מכיוון שישבנו בשולחן שהיה אמור להצטרף לכמה שולחנות, שעמדו מוכנים ל-20 סועדים חדשים שכבר החלו לטפטף פנימה, האנשים של סמיר רמזו לנו (בנחמדות) שכדאי שנתחיל להתפנות הביתה, שם נוכל להתכונן ליום הלימודים הראשון האמיתי של השנה.

שילמנו 245 שקל (לא כולל טיפ, אך כולל קולה, מיץ ענבים וקנקן לימונדה) וסיכמנו שכשהציפיות לא בשמים גם החומוס והשיפודים של סמיר יכולים להוות פתרון טוב לארוחת צהרי שבת משביעה ולא יקרה. את הרעים אמנם לא מצאנו, אבל לא נתכחש, יצא לנו די טוב הביקור ברמלה.

» סמיר, קהילת דטרויט 7, רמלה. טל': 9220195-08. פתוח בימי א'-ה' בשעות 08:00-20:00, בימי ו' בשעות 08:00-18:00 ובשבת בשעות 08:00-20:00

השורה התחתונה


ההצעה: מנות ראשונות: 15 שקל, סלטים חופשי: 19 שקל, עיקריות: 25-60 שקל.
טוב לביזנס: מתאים לארוחות משפחתיות קטנות ולמנוחה של אחרי טיול בירושלים.
בשולחנות הסמוכים: תושבי המושבים הסמוכים, ובעלי זיכרונות ילדות מרמלה.
יתרון יחסי: החומוס וכל מה שמסביבו.
מישהו מטפל בך: שירות ענייני בלי קשקושים.



סמיר - כרטיס ביקור




תגיות: מסעדות מזרחיות ברמלה, סמיר, רותם שטרקמן

(7 מדרגים)

דירוג הגולשים:

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • משה 15/10/2010 12:26:25

  • עקר הבית 12/10/2010 09:15:25

  • רמלאי ותיק 11/10/2010 23:51:23

  • Rony 11/10/2010 09:06:43

  • פרס פוליצר 11/10/2010 05:54:13

  • חן 11/10/2010 01:20:26

  • נשבר מפה 10/10/2010 22:13:55

  • מרוצה שנים 10/10/2010 19:52:12

  • מס' 1 צודק 10/10/2010 19:01:36

  • יאיר 10/10/2010 17:02:02