מבחן טעימה: העוגות הכי טובות לראש השנה

יום חמישי 22 בספטמבר 2016 00:00 מאת: עכבר העיר

עם תפוחים, עם גבינה, עם קינמון, עם אגוזים ובלי הרבה דבש - העוגות החגיגיות של השנה החליטו לזנוח את המסורת ולצלול למחזוות השחיתות. מבחן טעימה מקיף


עוגת דבש של ג'ייקובס

טבעת של אושר

(צילום: אסף אמברם)

פרסומת

בואו נודה על האמת - החיים שלנו דבש. וכשאנחנו אומרים 'שלנו' אנחנו מתכוונים אלינו - חברי מערכת עכבר העיר. לפחות ארבע פעמים בשנה זורמים להם מיני קינוחים ודברי מאפה משלל קונדיטוריות למשכננו, ואנחנו נדרשים לעמוד במשימה הקשה - ולטעום אותם. אבל כמה שהדבר הזה נשמע נחמד ונעים, הוא הופך קצת פחות מרגש כשמתקרבים חגי תשרי, והטעימה האמורה היא של עוגות דבש. אחרי הכל מדובר בעוגה שבבסיסה יש לה טעם משונה, צבע לא מושך ומספר מוגבל של גרסאות. וכך, כשהודענו שמבחן הטעימה מתקרב, קיבלנו שלל פרצופים שנעו בין חלחלה לאדישות. לשמחתנו הרבה, אם יש מכנה משותף אחד לעוגות השנה, הוא בדיוק הניסיון שלהן לחמוק מהמראה והטעם המסורתי - ולשלב בתוכן גבינה, פירות, שוקולד, אגוזים ועוד. ואלה תוצאות המבחן:

» ראש השנה 2016 
» איפה קונים אוכל מוכן לראש השנה?
» מתכונים לראש השנה - מנות בשריות
» מתכונים לראש השנה - מנות עם דגים
» מתכונים לעוגות דבש 

ציון 10 - בייקרי


אפשר לסמוך על הבייקרי שגם בראש השנה, החג שבו הדבש נוטה להרוס את המאפים האהובים, החברים ימשיכו להציע מבחר מפתה של תופינים. הבייקרי, על חמשת סניפיו, פורש בוויטרינה שלו ימבה קינוחי ראש השנה. בין אלה ריז'יק - שכבות של טורט דובשניות, קצפת ושמנת חמוצה (מחיר 72 שקלים) ; עוגת שכבות של סבתא לאה - בסיס של בצק שמרים עם שכבות של פרג, אגוזים ותפוחי עץ (מחיר 56 שקלים) ; ובבקה פקאנים, מייפל ותפוחי עץ שזורים בבצק שמרים עשיר (מחיר 74 שקלים). ואם זה לא מספיק, לכם יציעו בבייקריז גם עוגת דבש וסילאן תמרים, פאי תפוחים, עוגיות שושנים, מוס דבש אישי, פנטונה ועוד.

חוות דעת: יכולנו לפרט את כל תכולת החבילה שהגיעה, אבל האמת שמספיק לדבר על הריז'יק. שכבות שכבות של טורט בטעם דבש עדין, עם קצפת לא מתוקה מדי ושמנת חמוצה - הזכירו לנו עוגת ביסקוויטים מעולה של ילדות (במובן הטוב של המילה) מצד אחד, וביקורים בבתי קפה אירופאיים בחופשות נפלאות מצד שני. כל המעמד הזה פשוט נמס על הלשון ברגע שפגש אותה. מלבד זה, המראה החגיגי הופך אותה למשהו שהכי כיף להביא מתנה לשולחן החג - אם, כמובן, אתם לא בענייני כשרות.

בייקרי יד חרוצים - יד חרוצים 15 תל אביב / בייקרי אבן גבירול - אבן גבירול 72 תל אביב / בייקרי דליקטסן - יהודה הלוי 79-81 תל אביב / בייקרי צפון דיזנגוף - דיזנגוף 260 תל אביב / בייקרי כיכר המדינה - וייצמן 67 תל אביב. החל מה-29 בספטמבר.


חלום של עוגה. ריז'ק של בייקרי (צילום: עידית בן עוליאל)

ציון 10 - ביסקוטי


כדי ש"שנה טובה ומתוקה" לא תהיה קלישאה ריקה מתוכן, משיקה קונדיטוריית ביסקוטי קולקציית עוגות וקינוחים בשילוב סמלי החג, ובהם דבש, תמרים ותפוחים. השפית רוסלה יונה הכינה, לצד עוגת הדבש המסורתית, לא מעט פיתוחים ומתכונים מסקרנים: עוגת דבש ותפוחים (44 שקלים לתבנית אינגליש קייק), עוגת דבש וריקוטה (44 שקלים לתבנית אינגליש קייק), פיננסייר שוקולד ודבש ( 58 שקלים לתבנית אינגליש קייק), קראנץ תפוחים מקורמלים בדבש ( 39 שקלים לתבנית אינגליש קייק), עוגת קרם מסקרפונה הדרים ודבש (החל מ-58 שקלים לעוגת פס, 104 שקלים לעוגה בינונית ו-158 שקלים לעוגה גדולה). את המוצרים ניתן לרכוש בחנות "ביסקוטי" או בהזמנה טלפונית בכל חלקי הארץ. 

חוות דעת: קשה לתאר את ההתרגשות שבה קיבלנו את עוגת המסקרפונה, הדרים ודבש של ביסקוטי. היה זה בוקר, אנשים הגיעו טרוטי עיניים אחרי עוד מסיבה סוערת (או שלא), והשמחה הזאת נחתה לנו על השולחן. ביס אחד החזיר אותנו אחורה, לילדות שלא הייתה לנו בינות עצי הפרדסים. הגבינה הייתה חמצמצה, הקרמבל הפריך הוסיף מרקם משגע בפה, כאילו לועסים את הגרנולה הכי טעימה ביקום, וקרם הלימון היה לא מפחות ממושלם. עוגה חגיגית וטעימה בטירוף, ולגמרי היינו מתחתנים איתה.

ביסקוטי - הירקון 67 א.ת. בני ברק / ביסקוטי - העצמאות 104 נווה עוז, פתח תקווה

עוגת דבש של ביסקוטי
בקרוב נציע לה נישואים. עוגה של ביסקוטי (צילום: בועז לביא)

ציון 9 - טאטי לחם


ב"טאטי לחם" לא מחכים לחגים כדי לפנק בפחמימות מושחתות, אבל אין ספק שראש השנה המתקרב מעורר באופים שם הרבה השראה. לכבוד החג ישיקו שם קולקציה מגוונת של לחמים, עוגות ועוגיות על טהרת הדבש, פרי יצירתם של השף קונדיטור ערן שוורצברד והאופה הראשי יוני פנחסוב. תוכלו לבחור בין לחם אגוזים וצימוקים (22 שקלים), חלת שבת עגולה עם צימוקים (17 שקלים) ופלוט דבש ופיצוחים (12 שקלים). ברשימת העוגות המרשימה מגוון הצעות מתוקות המשלבות דבש עם גבינות, תפוחים, שוקולד ואפילו מרציפן: עוגת דבש  קלאסית (מאורכת 45 שקלים, עגולה 54 שקלים); עוגת דבש  ותפוחים מקורמלים (מאורכת - 46 שקלים, עגולה - 56 שקלים) ; עוגת דבש וריקוטה פרסקה (מאורכת ב-48 שקלים עגולה ב-58 שקלים); מוס שוקולד לבן ותפוחים, עם תחתית של פיננסייר אגוזים וקינמון, מוס שוקולד לבן וצ'נקי תפוחים (110 שקלים) ; ספקולס לוטוס ומרציפן (35 שקלים) ועוד.

חוות דעת: אנחנו אוהבים עוגות גבינה ואנחנו אוהבים עוגות תפוחים. לכן עוגת הריקוטה-תפוחים-דבש של טאטי עשתה לנו נעים בבטן וטוב על הלב. העובדה שמדובר בשילוב עם שמרים גמרה עלינו בכלל. נכון, לא היינו מזהים שיש כאן קשר לראש השנה, אבל תכלס - למי אכפת?

טאטי גבעתיים – דרך השלום 53, גבעתיים / טאטי לופט - רחוב אברהם גירון 3, אזור התעשייה יהוד.

עוגת דבש ריקוטה טאטי
ראש השנה כל השנה. טאטי (צילום: דניאל לילה)

ציון 9 - דלאל הקונדיטוריה


דלאל הקונדיטוריה מקבלת בברכה את השנה החדשה עם שלל מוצרים מיוחדים לחג. כאן לא מוותרים לגמרי על הקונספט של עוגת דבש, ומכינים לכם עוגה מתובלת בעדינות ומכילה בירה שחורה ואגוזי מלך. הקונדיטוריה מציעה בנוסף מאפים מיוחדים כמו טארט נורמנדי העשוי מבצק פריך, קרם שקדים, תפוחי עץ וקרם פטיסייר אפוי, עוגת שכבות (עוגת דבש וקרם גבינה), חלות חגיגיות עגולות ועוד. לא מספיק? אז בקולקציית ראש השנה אפשר למצוא גם חבילת פיננסייר דבש פרלין (15 שקלים), חלות חגיגיות עגולות (18 שקלים), עוגת שכבות של עוגת דבש וקרם גבינה (95 שקלים).

חוות דעת: בדלאל יודעים את העבודה, בעיקר בכל הקשור לאיזון הטעמים. הטארט היה בעל מראה מושך מאוד ואלגנטי, והשילוב בין התפוחים לקינמון הצטיין בעיקר בגלל שלא היה מתוק מדי. הבצק היה פריך וחמאתי, והשקדים הקלופים סגרו את הביס מעולה.

דלאל הקונדיטוריה – נווה צדק, החל מה-26 בפסטמבר

עוגת דבש של דלאל
איזון טעמים נכון. דלאל (צילום: מאיר כהן)

ציון 8.5 - לחמים


אורי שפט מוציא ספר אפייה חדש תחת השם "Breaking Breads", ומפיק קולקציית מוצרים מיוחדת מהספר החדש לצד המוצרים הקלאסיים. במגוון המוצרים לשנה החדשה מחכה לכם בבקה תפוחים, חלה חגיגית שעוטפת כלי חרס לדבש וטארט טאטן. חלת מרציפן ממולאת במרציפן LUBECA אמיתי, מצופה בשברי אגוזי לוז ונאפית בתבנית עץ חגיגית (37 שקלים); חלה מהודרת, חלה קלועה ומאורכת, רכה ואוורירית במתיקות עדינה מצופה במגוון זרעים ודגנים: שומשום, פרג, קצח, פשתן, גרעיני חמנייה וגרעיני דלעת (59 שקלים); בבקה תפוחים ומרציפן במלית תפוחים וקרם שקדים, מועשר במרציפן ומתובל במעט קינמון בזיגוג סוכר חמצמץ ובקליפות קליפות לימון מסוכרות (42 שקלים); קוגלהוף דבש קלאסית (65 שקלים) ; שטרודל תפוחי עץ קלאסי, מבצק דקיק שנמתח בעבודת יד עוטף מלית תפוחים מתובלים בלימון וקינמון (49 שקלים) ועוד ועוד.

חוות דעת: אורי שפט יודע לעשות לחם, ואולי יותר מזה הוא מצטיין בחלה. החלה שהגיעה אלינו נגנבה במהירות על ידי העורכת הראשית, והשמועות מספרות שבמשך 24 שעות היא ישבה איתה בחושך, ואכלה לאט לאט - פעם עם חמאה, פעם טחינה, פעם עם דבש חמצמץ. תכלס, לא ברור לנו למה אין את הדבר הזה כל השנה.

"מאפיית לחמים" - החשמונאים 103 ת"א , טל' 03-5618111 /שוק האיכרים המקורה האנגר 12 נמל ת"א/ שוק הכרמל, הכרמל 11 ת"א/ שרונה מרקט/ עזריאלי (מול הסופר פארם)/ אבן גבירול 125 ובאתר האינטרנט

חלה של לחמים
אמנות הלחם. חלה של לחמים (צילום: קון פאולוס)

ציון 8 - ג'ייקובס


מאפיות הבוטיק ג'ייקובס (רמת השרון/קריית אונו) משיקות לרגל חגי תשרי ספיישל עוגות דבש ותפוחים, בדגש על יצירת מרקמים וטעמים מענגים: טארט תפוחים, טופי ושקדים (מרובעת 79 שקלים) על בסיס בצק חמאתי מילוי של קרם טופי מלוח, תפוחים מקורמלים במייפל, קרם שקדים ועיטור שושני תפוחים; עוגת תפוחים, וניל וקרם מסקרפונה (טבעת 79 שקלים); עוגת תפוחים חגיגית בצורת טבעת מבצק ברטון אוורירי עם נגיעות קרמל, תפוחים מוקפצים בחמאת וניל, קרם מסקרפונה ופירות העונה כעיטור מעל העוגה, עוגת דבש, דלעת וכוסמין (פס 49 שקלים); עוגת בריאות בחושה מקמח כוסמין וקמח חיטה מלא, קינמון, ג'ינג'ר, הל, דלעת, צימוקים ואגוזים; עוגת דבש של סבתא ודבש (פס 42 שקלים) - דבש מפריחת הדרים ורמיזות עדינות של קינמון, ג'ינג'ר ואגוז מוסקט. עוד במחלקת הקונדיטוריה, עליה אמונה הקונדיטורית הראשית מעין קאופמן: עוגת דבש שזיפים בברנדי (46 שקלים), עוגת תפוחים וקלבדוס (49 שקלים), בחושה טבעונית - עם בננות, תמרים ופקאן (44 שקלים), קראנץ' שושנים, תפוחים וקינמון (עגול 59 שקלים), טארט תפוחים קלאסי (49 שקלים), עוגת קרמבל תפוחים (49 שקלים), וגם עוגיות תמרים ואגוזים, דובשניות הבית, עוגיות פלורנטין שקדים ומגוון מארזי חג מרשימים.

ג'ייקובס, שמתמחים באפיית חלות ולחמי בריאות, מתחדשים לכבוד החגים עם חלת מרציפן מיוחדת עם עיטור שקדים קלויים במתיקות עדינה (29 שקלים), בריוש תפוחים (29 שקלים) ובריוש קלאסי (27 שקלים). בנוסף, לחמי שאור טבעוניים בעבודת יד עליהם אמון האופה הראשי והמייסד חיליק אפרים: שאור שיפון עם צימוקים ואגוזים, לחם חיטה מלאה ודגנים ועוד. ואיך אפשר בלי סמלי החג: צנצנות דבש לאירוח מרשים בטעמים: מרציפן, דבש פיצוחים או דבש פרחי בר.

חוות דעת: בג'ייקובס מאוד התאמצו השנה. ממש ממש התאמצו. שלחו מלא עוגות גדולות ומפאורות, ששיחקו היטב בין טעמי דבש עדינים, תפוחים ואגוזים. עוגת דבש ההדרים הייתה חביבה סך הכל, אך הייתה (ואנחנו לא מאמינים שאנחנו כותבים את זה), עדינה מדי בטעמיה. לעומת זאת עוגת דבש הקלאסית הייתה עם טעם דבש כבד ומעיק. טארט השקדים היה עשיר, טעים בטירוף ונאלצנו למנוע בגופנו מאנשים לגנוב את העוגה מהמערכת.

ג'ייקובס - איתן 1 (מתחם הקאנטרי החדש), קריית אונו / ג'ייקובס - החרושת 19, רמת השרון

עוגת דבש ג'ייקובס
סחטיין על המאמץ. ג'ייקובס (צילום: אסף אמברם)

ציון 7.5 בוטיק סנטרל


רשת בוטיק סנטרל נערכת לראש השנה תחת ניצוחו של השף פטיסרי עופר גל, עם מלא מלא עוגות וקינוחים על טהרת דבש דבורים טהור ומגוון זני תפוחי עץ טריים. בין העוגות והקינוחים הבולטים, לראש השנה 2016: עוגת דבש תפוחים הפוכה – גרסת הדבש לטארט-טאטיין הצרפתי הנפלא, עם שכבות של תפוחי עץ מקורמלים מעל עוגת דבש אפויה עסיסית (46 שקלים בתבנית עגולה); שטרודל תפוחי עץ - בצק שמרים דקיק במילוי תפוחים וצימוקים, וניל וקינמון (59 שקלים לפס); עוגת מסקרפונה תפוחים - עוגת שכבות קרם מסקרפונה ותפוחים אפויים עסיסיים מעוטרת בנפאז' תפוחי עץ וסילאן (59 שקלים לפס, 16 שקלים לעוגה בגודל אישי) ; דובשניות וויסקי דבש (34 שקלים למארז 250 גרם; מקרון דבש לוונדר - עוגיות מרנג שקדים, במילוי קרם דבש בניחוח לוונדר, מוצעים למכירה בבודדים או במארזי בוטיק (34 שקלים / 48 שקלים) ; עוגת דבש אפויה קלאסית (38 שקלים  בתבנית אינגלישקייק); עוגת דבש חלבה (38 שקלים);  קרנץ' נורמנדי - שושני בריוש צרפתי במרקם ענני במילוי תפוחי עץ (42 שקלים) ; פאי תפוחי עץ (59 שקלים בפס, 138 שקלים לעוגה בקוטר 20) ; פרסבורגר פרג ותמרים - רולדת שמרים פריכה במילוי עשיר של תמרים ופרג (42 שקלים לפס). לבסוף, משיקים בבוטיק סנטרל מהדורה מיוחדת של צנצנות "עוקץ הדבורה" - שכבות של עוגת דבש עסיסית ועשירה, קרם מסקרפונה ושברי אגוזים בצנצנת אישית (19 שקלים לצנצנת, 17 שקלים בקניית 4 צנצנות ומעלה).

חוות דעת: בכל הקשור לשילוב בין תפוחים לדבש בבוטיק סנטרל שיחקו אותה. העוגות היו נימוחות, לחות ומתיקות הדבש אוזנה עם חמיצות נכונה. מודים, לא עפנו על דובשניות הוויסקי, אבל אי אפשר לרצות את כולם.

בוטיק סנטרל - לכל הסניפים


טעמים מאוזנים, דובשניות מיותרות. בוטיק סנטרל (צילום: חגית גורן)

ציון 7.5 - ברמן


בקונדיטוריית ברמן הוותיקה מציעים סדרת עוגות חגיגיות לראש השנה. בקולקציה גם שתי עוגות חדשות: קרנץ' מרציפן שקדים - עוגת שמרים (פרווה) המכילה קרם מרציפן, מרנג אגוזים ובציפוי דבש ושקדים פרוסים בשילוב קליפות הדרים ( 44.90 שקלים) ; פאי תפוחים עשיר מבצק פריך שקדים (גם הוא פרווה) במלית תפוחים, קרם מרציפן ובציפוי שטרוייזל סוכר חום (מחיר לתבנית פאי עגול - 69.90 שקלים). לצד החידושים גם היצע מסורתי יותר של עוגות דבש ביתיות: עגולות, מקמח מלא, עוגות טורט ועוד, הכל בעבודת יד מדבש אמיתי טהור.

חוות דעת: העוגות של ברמן נראו לנו יותר כמו עוגות לשבת מאשר לראש השנה, ואנחנו אומרים את זה במובן הטוב ביותר של המילה. עוגת השמרים הייתה משמחת, לחה, עם מתיקות מאוזנת, ושמחה מאוד את הקפה של 16:00. יחד עם זאת, העובדה שפאי התפוחים היה מבצק פרווה קצת פגמה בטעם העשיר, והותירה את העוגה חביבה ותו לא. בנוסף, מראה העוגות היה יחסית שגרתי, ולכן להביא אותן כמתנה לסעודת החג מרגיש לנו אפעס מאכזב.

ברמן - גבעת שאול - בית הדפוס 26, ירושלים / מחנה יהודה- אגריפס 42, ירושלים / רבי עקיבא 54, בני ברק

עוגת דבש של ברמן
הכי טובה ליד הקפה. קרנץ' מרציפן שקדים (צילום: אסף אמברם)

ציון 7 - מיקי שמו


בקונדיטוריית שמו מתכוננים לראש השנה כמו שיוסיין בולט מתכונן לאולימפיאדה. השנה הם מזמינים אתכם לבחור בין קולקציית קינוחים, שמשלבים את סמלי החג - דבש, תפוחים, תמרים ועוד. ברשימה המבטיחה נמצאות עוגת דולצ'ה - בראוניס דובדבנים עם ממרח לוטוס בשילוב שוקולד דולצ'ה וקולי פטל (89 שקלים) ; עוגת דבש עם תמרים ושקדים: עוגת דבש קלאסית בשילוב תמרים ושקדים (45 שקלים) ; קייק קרמבלס תפוחים ודבש - עוגה המורכבת משלושה מרקמים שונים: עוגה בחושה עשירה, תפוחי עץ "מוקפצים" וקרמבלס שקדים פריך (59 שקלים) ; עקיצת הדבורה - בצק בריוש בציפוי שקדים ודבש במילוי קרם וניל (55 שקלים) ; ודובוש דבש - עוגה הונגרית מסורתית בשילוב שכבות בצק דבש וקרם וניל (55 שקלים).

חוות דעת: נאמר זאת כך יונית, יש מתוק ויש מתוק מדי. והעוגה המפוארת של מיקי שמו סבלה ממתיקות יתר. גם ממרח לוטוס, גם שוקולד דולצ'ה, גם בראוניז - איף! הרגשנו כאילו אנחנו טועמים שש עוגות בעוגה אחת, וגם הן היו, לבדן, מתוקות מדי. וחבל, כי שאר המשלוח שהגיע משמו היה להיט, עדין, טעים ובהחלט עונה לדרישות עוגות חג טובות.

קונדיטוריית שמו - לכל הסניפים

עוגת דולצ'ה של מיקי שמו (ישראל אלפסה)
מתוק, מתוק מדי. עוגת דולצ'ה של מיקי שמו (צילום: ישראל אלפסה)

ציון 6.5 - מתוקה


מירי "מתוקה" ארזי מכינה גם השנה תפריט מיוחד ומגוון לקראת חגי תשרי, המתאים לאירוח במהלך החג, הרמות כוסית משרדיות, מתנות למארחים והכל בהזמנה פשוטה דרך אתר האינטרנט של מתוקה - 'רומסרוויס'- קייטרינג מגשי האירוח של מתוקה. בגזרת המתוקים אתם מוזמנים לבחור בין צנצנת "הכינותי מראש" של שתי עוגות דבש - מתנה מקורית לחג, או לאלה המעדיפים להגיד "אפיתי בעצמי" ולגרוף את כל המחמאות. מתוקה יצרה צנצנת להכנה עצמית, אסתטית למתנה ופשוטה להכנה, של שתי עוגת דבש אווריריות ונימוחות (75 שקלים) ; עוגת דבש בחושה קלאסית - עוגת דבש קלילה על בסיס חמאה ותבלינים מעוטרת באייסינג וניל ; עוגת דבש בחושה עם תפוחים - עוגת דבש ותפוחים עסיסית (42 שקלים) ; עוגת דבש בחושה במילוי פטל וחמוציות; עוגת דבש בחושה עם שזיפים (42 שקלים) ; פאי תפוחים בסטריפ (49 שקלים ) ; פאי אגוזי פקאן בסטריפ - מלית אגוזי פקאן קלויים וקרמל, ממכר (49 שקלים) ; פאי תפוחים משפחתי עגול - פאי תפוחים קלאסי על בסיס בצק פריך, מקושט במניפת תפוחים, אידיאלי כקינוח לאחר סעודת החג (89 שקלים).

חוות דעת: מתוקה פינקו אותנו במגשים גדולים של קינוחים סטייל אייטיז. בראשם עמדה סברינה, שהגיע עם קצפת תפוח וקצפת של דובדבני אמרנה - שהם כידוע מסמלי החג (לא ממש). המרקם היה ספוג למדי, לטעמנו קצת יותר מדי, אך קרם הדובדבנים הנימוח הציל את חייו. לעומת זאת, גרסת התפוח הצטיינה בבצק וכשלה בקרם. הטארטלטים הקטנים שהגיעו סבלו מתסמונת קנקן יפה ללא הרבה בתוכו. נכון, הביס הראשון משלב טעמים קרמיים שקשה לפשל בהם, אבל הפרי הקר שמסתתר בליבת הקינוח הקטנטן נותר חריג ולא קשור.

רשת מתוקה - לכל הסניפים

עוגת דבש מתוקה
ציפינו ליותר. מתוקה (צילום: בני גמזו לטובה)

ציון 6 - לה פרינה


לרגל השנה החדשה רשת מאפיות הבוטיק "לה פרינה" מציעה מאפה בודינו תפוחים ודבש לצד סדרת עוגות מסורתיות על בסיס דבש טהור. העוגות מיוצרות בעבודת יד ללא חומרים משמרים. עוגות הדבש המסורתיות מגיעות בפורמט אינגליש קייק עשויות עם דבש פרחי בר טהור בטעמים הבאים: יערת דבש, דבש צימוקים, דבש פירות יער ודבש שקדים (מחיר: 35.90 שקלים); ב"לה פרינה" גם הכינו לכם בודינו (מאפה זוגי) תפוחים בדבש וקרמבל - טארט מבצק פריך במילוי תפוחים אגוזים צימוקים ודבש מעובה בקרמבל פריך (29.90 שקלים).

חוות דעת: אנחנו מאוד אוהבים טארטים, בעיקר כאלה שאפשר לדמיין אותם חמים-חמים עם כוס תה ליד (כאלה אנחנו, פרועים). ב"לה פרינה" יודעים את המלאכה, והטארט שלהם היה פשוט ומענג. נכון, לא בטוח שהיינו זוכרים להמליץ עליו הלאה, אבל בשביל עוגה חביבה להגיש לאורחים בחג כדאי לשקול אותה.

לה פרינה - הברזל 2 רמת החייל, תל אביב / שרונה מרקט - קלמן מגן 3, תל אביב / B סנטר - רחוב  אנגל 78, כפר סבא הירוקה / סינמה סיטי - ילדי טהרן 3, ראשל"צ / נתב"ג - אולם מקבלי הפנים


יודעים את המלאכה. "לה פרינה" (צילום: סוזי לוינסון)

ציון 5 - קונדיטוריה שני


רשת קונדיטוריה שני מברכת אתכם בברכת חג שמח ושנה מתוקה, וכדי להוכיח שהיא מתכוונת לזה מציעה שורה ארוכה של עוגות דבש בווריאציות שונות. לטעימה קיבלנו עוגת דבש עם קרם לימון ותפוחים (קוטר 20 ס"מ, מחיר 44 שקלים) ; עוגיות דבש ופירות יבשים  (49 שקלים). בחנויות הרשת תוכלו לבחור גם בעוגת דבש קלאסית (32 שקלים), עוגת דבש ללא סוכר (39 שקלים), עקיצת הדבורה (59-89), שטרודל תפוחים (49 שקלים) ועוד.

חוות דעת: המלצה לבעלי קונדיטוריה שני - פעם הבאה, שלחו רק את העוגיות המרובעות הקטנות. לא ברור לנו למה לא יותר קונדיטוריות מאמצות את הרעיון, ומשחררות את הצורך להכין עוגות דבש כבדות ודחוסות. העוגיות היו רכות, מתוקות במידה, עם קראנץ' מצד האגוזים. לדעתנו הן גם יישמרו טוב יותר במקרר או אפילו במקפיא, ואפשר להגיש אותן כל השנה - בעיקר לאורחים שאתם מחבבים.

רשת קונדיטוריה שני - לכל הסניפים

עוגת דבש של קונדיטוריית שני
הכל שטויות, חוץ מהעוגיות. קונדיטוריה שני (צילום: יפעת כהן)

ציון 5 - יקב תשבי


לכבוד החגים משיקה לראשונה הקונדיטוריה ביקב תשבי עוגת דבש על פי מתכון של הקונדיטור הראשי מייקל יטבראק. ביקב מציעים עוגת פנטונה המשלבת תפוחים ודבש ונעשית בתנור אבן לבנה טבעי המוסק בעץ (39 שקלים). כמו כן, תוצע העוגה בליווי דבש וריבת יין במארז קרטון לבן מהודר (85 שקלים). בנוסף מזמינים אתכם לבחור בקונדיטוריה בין עוגת דבש כוסמין ותבלינים (45 שקלים), לחם סיידר תפוחים (21 שקלים), לחם סילאן ואגוזים (23 שקלים), לחם דגנים (23 שקלים), לחם כוסמין ודבש 100% (22 שקלים).

חוות תשבי: מבחוץ החבילה של תשבי נראתה לנו מבטיחה - עוגה גדולה, גבוהה ושחומה, צנצנות של ממרחים מתוקים והרבה מחשבות על יין. אבל עם יד על הבטן, מדובר בעוגה סתמית יחסית. מרקמה נע בין סופגנייה לקרואסון (ואל תגידו קרונאט), אבל מפסיד משני העולמות הללו. אם היא לא מוגשת סופר חמה וישר מהתנור היא גם מתייבשת די מהר. בקיצור, לא לזה פיללנו.

מסעדת תשבי - מתחם תשבי כביש 652, בין זכרון לבנימינה


הכי רחוק מקרונאט. עוגה של תשבי (צילום: אפיק גבאי)

ציון 4.5 - ארקפה


ברשת ארקפה חולים על חגי תשרי, ומחממים את התנורים במאפייה כדי להציג מבחר עוגות בהשראת סמלי החג עוגת דבש קלאסית - עוגה אפויה עגולה בעיטור שקדים פריכים (45 שקלים) ; עוגת תפוחים – עשירה בתפוחי עץ מזוגגים קינמון ושקדים (45 שקלים) ; עוגיות פיננסייר דבש - עסיסיות ורכות במיוחד המאופיינות בטעמים עשירים ומתוקים (39 שקלים) ;  עוגיות תמרים - עוגיות פריכות, המכילות תמרים ושברי אגוזים ( 39 שקלים).

חוות דעת: כמו שעוגת הדבש שלהם סובלת ממחסור בדבש, עוגת התפוחים של ארקפה סובלת ממחסור בתפוחים. המראה הראשוני לא אטרקטיבי במיוחד, ולפחות במקרה הזה מדובר בייצוג הולם של הטעם שמגיע אחרי זה. אם היה עוד קצת קינמון בפנים היא הייתה משתדרגת פלאים.

רשת ארקפה - לכל הסניפים


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(19 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5