מבחן טעימה: העוגות הכי טובות לראש השנה

יום חמישי 03 בספטמבר 2015 00:00 מאת: עכבר העיר

דבש עם לימון וג'ינג'ר, דובוש עם ריבת חלב ואפילו עוגות טבעוניות למהדרין - המדריך המלא להתמצאות במבחר עוגות הדבש בקונדיטוריות לקראת ראש השנה


ראש השנה 2015 לנצח יזכר עבורנו כחג הגדול של הדובוש. הקינוח המזרח אירופאי, שזכה לעדנה אי שם בשנות ה-80, התקמבק השנה ובגדול. לא משנה אם עליתם מרוסיה או אם השורשים של סבתכם נטועים בהונגריה, ולא חשוב אם עבורכם זהו דובוש או ריז'יק - זה כאן כדי לגרום לכם להתאהב. מצד אחד במערכת עכבר העיר שמחו במיוחד על כך שסוף סוף יש המון אפשרויות בקונדיטוריות השונות, ולא נאלץ להיתקע עם עוגות חנק בטעם דבש. מצד שני אסור לנו לקטר יותר מדי, כי רק הודות לטעימות הדבשיות האלה מישהו מוכן לשלם לנו - וכך יצאנו למשימה המתאגרת של איתור העוגות, שאיתן כדאי לכם לפתוח את השנה.    

» ראש השנה 2015 
» איפה קונים אוכל מוכן לראש השנה?
» מתכונים לראש השנה - מנות בשריות
» מתכונים לראש השנה - מנות עם דגים
» מתכונים לעוגות דבש 

ציון 10: מיקי שמו


מיקי שמו משיק סדרות מיוחדות של עוגות לראש השנה. בין עוגות הדבש אפשר למצוא עוגת דבש ומג'הול ועוגת דבש עם שזיפים, ובגזרת עוגות התפוחים תמצאו שטרודל וינאי, עוגת שמרים עם תפוחים וסולת ופלודן תפוחים ודובדבנים.

מה טעמנו: עוגת דבש ותפוחים (38 שקלים) ודובוש דבש (49 שקלים).

איך היה: לא נעים לנו להשתפך פה יותר מדי, כי החג הזה מספק באופן טבעי אוברדוז של מתיקות, אבל מיקי שמו עושה זאת שוב. עוגת הדבש והתפוחים עדינה מאין כמוה. ריח הדבש אמנם מורגש, אבל האווריריות, המרקם הלח של העוגה בעלת הפירורים הגסים והצ'אנקים הגדולים של תפוחים עסיסיים הפכו את העוגה לתענוג ממכר. הדובוש היה נפלא במיוחד - שכבות דקיקות של בצק קינמוני נחו בין שכבות של קרם וניל קליל ולא שומני מדי - לא יכולנו להפסיק ליישר.

שורה תחתונה: אין סיכוי שלא תאהבו עוגה של מיקי שמו.

מיקי שמו - לכל הסניפים

#alt
עשה זאת שוב. דובוש של מיקי שמו (צילום: דן לב)

ציון 9.5: בייקרי


הקונדיטוריה של רשת R2M יצרה תפריט קינוחים מיוחד לחג, שכולל ריז'יק, עוגת דבש וסילאן, רולדת שמרים ותפוחי עץ, עוגת מוס וניל וקינמון ומלבי טבעוני. לצדם ניתן למצוא את המתוקים הקלאסיים, בהם עוגת גבינה של הקופי בר, טארט שוקולד ויסקי, שטרודל תפוחים וטירמיסו.

מה טעמנו: עוגת דבש וסילאן (35 שקלים), רולדת שמרים ותפוחי עץ (38 שקלים), פנטונה עם צימוקים והדרים (54 שקלים) ועוגת סנט אונורה (62/128 שקלים).

איך היה: דווקא בשנה שבה כולם נזכרים להתמסר לריזי'ק, הבייקרי בוחרים להצניע את הגרסה שלהם - זו שזיכתה אותם במשך שנים בתואר העוגה הטובה ביותר בראש השנה. לשמחתנו מציעים בקונדיטוריה עוגה חגיגית וטעימה לא פחות, שבאופן די משמח לא כוללת טיפת דבש. הסנט אונורה מורכבת מפחזניות ממולאות קרם פטיסייר קרמי וחלק, ומצופות דיסקית קרמל קראנצ'י. כל השמחה הזאת יושבת על עיגול בצק עלים עם הר של קצפת וקרם פטיסייר. נותר לנו רק לציין שהעוגה גרמה לטועמים לשתוק לרגע ארוך מאוד, בו הם רק לעסו ותכננו את הביס הבא בחולמניות. את ראש השנה אי אפשר לעבור בלי לדבר על עוגת דבש, ולכן נציין לטובה גם את הגרסה של הבייקרי עם הסילאן. מדובר בעוגה דחוסה אך עסיסית, שהזכירה דובשנית מתוקה ודביקה. רולדת השמרים עם התפוחים הכתה באף עם ריח חזק ואגרסיבי של יין ותבלינים, אך זו העוגה היחידה שהתמודדה עם עומס התיבול בגבורה, ואפילו הזכירה לנו ניחוחות של יין חם בפסטיבלי הכריסמס בצרפת. הפנטונה החורפית ישבה איפשהו על הקו בין בריוש עצום ועוגה מתוקה עם צימוקים. לא תצליחו להפסיק לקרוע ממנה חתיכות מלאות חמאה וכל טוב. 

שורה תחתונה: לא משנה מה תקחו מבייקרי, איכשהו זה בטוח יעבוד על שולחן החג. אבל מה שבטוח - אל תוותרו על הסנט אונורה.      

בייקרי - לכל הסניפים

#alt
חגיגה של קינוח. עוגת סנט אונורה (צילום: עידית בן עוליאל)

ציון 9.5: נומילי


פטיסרי נומילי משיקים לכבוד ראש השנה עוגות דבש בחושות, שטרודל תפוחים, עוגיות פיננסייר, פלורנטין, קראמבל תפוחים ועוגת עקיצת הדבורה.

מה טעמנו: עוגת עקיצת הדבורה (135 /80שקלים), עוגת דבש בחושה קלאסית (36 שקלים) ועוגת דבש עם מחית אגוזי לוז (42 שקלים).

איך היה: עוגת הדבש עם מחית אגוזי הלוז הייתה נהדרת. הארומה המעושנת והממכרת של אגוזי לוז קלויים ריככה את טעם הדבש. גם עוגת הדבש הקלאסית הצליחה לשמור על אותה רמה והייתה בעלת מרקם ספוגי מושלם. עוגת עקיצת הדבורה היא גולת הכותרת - בריוש פרוס לשתי שכבות, וביניהן קרם פטיסייר ונילי ומתקתק. שכבות הבצק עבות מאוד, אווריריות ומפיצות ריח חמים של שמרים. מעל העוגה פוזרו שקדים מקורמלים שסיפקו קראנץ' נעים.

שורה תחתונה: אל תתעצלו וסעו לסניף בכפר סבא או בהוד השרון.

נומילי - לכל הסניפים

#alt
לא היינו מאמינים אילולא טעמנו בעצמנו. עוגת דבש של נומילי (צילום: פיטר גוס)

ציון 9: מתוקה


מתוקה משיקה קוקלציית עוגות דבש חגיגיות ומגשי אירוח מתוקים לראש השנה.

מה טעמנו: בבקה שיש דבש-וניל (79 שקלים).

איך היה: עוגות שיש הן תמיד ניצחון. השילוב של שתי בלילות שמשלימות אחת את השנייה, יוצר טעם מעניין שקשה לא להתלהב ממנו, גם אם בסך הכל מדובר בעוגה בחושה. הבבקה של מתוקה הייתה רכה, ספוגית ופשוטה - בלי קישוטים, ציפויים ותוספות - אך ממכרת ביותר. העוגה לא מתוקה מדי, לא מתובלת מדי וטעם הווניל עידן את הדבש. 

שורה תחתונה: המחיר אמנם די מרתיע, אבל תאמינו לנו, העוגה תחוסל בתוך שניות.

מתוקה - לכל הסניפים

#alt
פשוטה וממכרת. בבקה וניל-דבש (צילום: בני גמזו לטובה)

ציון 9: לחמים


לחמים השיקה סדרת קינוחים חדשה המבוססת על דבש לראש השנה.

מה טעמנו: עוגת דבש סבתא עם תפוחי עץ (49 שקלים), קוגלהוף דבש ופקאן (65 שקלים) וקרנץ עם מרציפן ותפוחים (49 שקלים).

איך היה: למרות התחלה קצת מקרטעת עם קוגלהוף די סתמי, המשכנו עם עוגת דבש ותפוחים תפוחה, זהובה בהירה ובעלת ריח מתוק וממכר. העוגה הייתה דבשית במובן הכי טוב של המילה, ואוזנה על ידי קוביות תפוחים חמצמצות. השיא הגיע כשהטועמים הניחו את ידיהם על עוגת השמרים. לחמים כאילו היפנטו את כולם לחזור על "וואו, זה טעים". הבצק הרך והגדוש בחמאה, עטף מלית תפוחים וקינמון שהמרציפן בה לא הורגש כלל, והפך את השעות הקשות של היום להכי נעימות שיכולנו לדמיין. 

שורה תחתונה: לא עוגת דבש קלאסית, אבל כזו שתצליח לרצות את כולם.

לחמים - לכל הסניפים

#alt
היא רק נראית צנועה. עוגת דבש של לחמים (צילום: דניאל לילה)

ציון 8.5: רולדין


רולדין השיקו סדרת קינוחים במהדורה מוגבלת לראש השנה 2015, ובה בוסטוק אגסים, ריזי'יק דבש ומסקרפונה, עוגת דבש עם תפוחים ומרנג אספרסו, רולדה של פעם עם תמרים, ו-WHITE PASSION פרווה עם פסיפלורה, מנגו וקרם בוואריה וניל.

מה טעמנו: בוסטוק אגסים (44.90 שקלים); עוגת דבש תפוחים עם מרנג אספרסו (39.90 שקלים); ריז'יק דבש ומסקרפונה (59.90 שקלים) ועוגת WHITE PASSION פרווה (129 שקלים לקוטר 21') 

איך היה: היות שאת המכורים האמיתיים לעוגות דבש אפשר לספור על יד אחת והתפוחים כנראה יצאו לנו מכל החורים עד תום החג, כל שנותר לנו לומר הוא תודה לאלוהי הרולדין על הגיוון. לגבי בוסטוק האגסים יש לנו רק הערה אחת - התחתית ספגה יותר מדי רטיבות מהאגסים והסירופ, והפכה לחה מדי. בצק העלים השחום שבחלק העליון העלה ניחוח מעולה של חמאה, והאגסים העטופים בקרמל נשארו נגיסים גם אחרי בישול. הריזי'ק היה טעים, אך לא יכולנו לאכול יותר מדי בגלל קרם המסקרפונה שהפך את העסק לכבד מדי. עוגת הדבש תפוחים הייתה לחה, מאוד אוורירית ובתוכה הסתתרו חתיכות פרי ואגוזים - בהחלט מהחביבות עלינו העונה. רק הוייט פשן היה פשוט יותר מדי - שכבות מתוקות מאוד של קרם שוקולד לבן עם מילוי פסיפלורה ומרנג הרחיקו את הטועמים כבר אחרי הביס הראשון. 

שורה תחתונה: אם בא לכם להפתיע את האורחים עם קינוח קצת אחר, בוסטוק האגסים יעשה את העבודה. 

רולדין - לכל הסניפים

#alt
יפה אך מוגזמת ביותר. עוגת WHITE PASSION של רולדין (צילום: רונן מנגן)

ציון 8: קארם


קארם השיקה סדרת עוגות לראש השנה, בהן עוגת דבש עם שטרויזל קינמון, עוגת דבש קלאסית, פאי תפוחים ועוגת מוס וניל עם ג'לי תפוחים.

מה טעמנו: טארט נורמנדי עם תפוחים וקרם שקדים ודבש (75 שקלים); עוגת אנטרמה מוס דבש-וניל עם ג'לי תפוחים (34/180 שקלים); עוגת דבש קלאסית (40 שקלים) ועוגה בחושה תפוחים עם אגוזי מלך (44 שקלים).

איך היה: מתוך כל ההיצע דווקא העוגות הצנועות של קארם גנבו את ההצגה. פאי התפוחים היה פשוט מושלם - בצק חמאתי ופריך בתחתית, תפוחים מקורמלים ורכים אך נגיסים וקרם שקדים עדין. העוגות הבחושות היו נפלאות גם כן - רכות, אווריריות עד כדי כך שהן מתפוררות, מתוקות ולא מתובלות מדי. עוגת התפוחים צופתה בשטרויזל קינמוני ארומטי. דווקא עוגת הרושם הייתה אובר דה טופ:  גלסאז' וניל מתוק מדי ציפה מוס שסבל מעודף מתיקות; בין לבין היתה שכבה דקה מדי של ג'לי תפוחים שלא הוסיפה מספיק חמיצות והרתיעה בגלל צבעה הזרחני והטורט הדק נשאר קפוא ליותר מדי זמן.

שורה תחתונה: במקרה של קארם, לכו על האופציות הפשוטות.

קארם - מעבר יבוק 5, תל אביב

#alt
גונבת את ההצגה. עוגת דבש של קארם (צילום: יח"צ)

ציון 8: פיס אוף קייק


פיס אוף קייק השיקו ליין עוגות לקראת ראש השנה, בו תמצאו עוגת "דבש" טבעונית עם תמרים, פרחי שמרים עם קינמון ודבש ועוגת דבש, לימון וג'ינג'ר.

מה טעמנו: עוגת דבש, לימון וג'ינג'ר (39 שקלים); בוואריה עם תפוחים בדבש (98 שקלים) ופאי תפוחים עם קרם שקדים לימוני (59 שקלים). 

איך היה: עוגת הדבש עם הלימון והג'ינג'ר היא בעצם הגרסה האכילה של תרופת הסבתא העל זמנית. הניחוח החרפרף של הג'ינג'ר וארומת הלימון החמקמקה איזנו את ריח הדבש הבולט ויצרו שילוב מרענן במיוחד. העוגה עצמה ספוגית, אוורירית ולחה, ותעבוד מצויין עם תה חם. פאי התפוחים עם קרם השקדים הלימוני התגלה כהברקה גם כן. קרם השקדים הפתיע עם קיק לימון שרענן את מתיקות הקרמל, והתחתית החמאתית פריכה ובעובי המושלם. הטענה היחידה היא על כמות התפוחים הדלה בעובי של נייר עיתון. הבוואריה הייתה לא רעה - חתיכות קטנות וקרות של תפוח בדבש ישבו בין פרוסות טורט עם קרם שוקולד לבן מעל. השוקולד הלבן הפך הכל למתוק מדי, והיינו מחליפים אותו בשמחה ביוגורט חמצמץ.  

שורה תחתונה: סבתות יודעות הכי טוב - לכו על עוגת הדבש עם הלימון והג'ינג'ר.

פיס אוף קייק - לכל הסניפים

#alt
קינוח חגיגי נוסח 2015. דובוש דבש פטיסייר בפיס אוף קייק (צילום: אפיק גבאי)

ציון 7.5: בוטיק סנטרל


בוטיק סנטרל השיקו קינוחים שונים על טהרת הדבש לקראת ראש השנה. בין העוגות הבולטות בקולקציה תמצאו עוגת דבש קלאסית, עוגת מסקרפונה ותפוחים, דובוש דבש, שטרודל תפוחי עץ וקרנאנץ נורמנדי.

מה טעמנו: דובוש דבש (62 שקלים) ושטרודל תפוחי עץ (55 שקלים).

איך היה: עוגת השכבות היתה עסיסית מאוד ובעלת טעם בולט של דבש, אך כזה שלא משתלט באופן פרדוקסלי. הקרם לא מתוק מדי וטעים, אך הופך דליל מאוד בטמפרטורת החדר - מה שמשווה לו מראה לא כל כך סימפטי. משקלה הכבד יוצר תחושה של עוגה שקשה לאכול, אך בפועל היא קלילה למדי. השטרודל גם היה חביב עם מילוי של תפוחים נימוחים וצימוקים מתקתקים, שהחזיקו יפה ולא הפכו לדיסה רכה. החיסרון היחיד היה טמון בבצק שהפך מהר מדי מקריספי לרך.  

שורה תחתונה: הדובוש מנצח את הכל.

בוטיק סנטרל - לכל הסניפים

#alt
מתוק ודביק. דובוש של בוטיק סנטרל (צילום: אייל קרן)

ציון 7.5: יאמי


אתר יאמי מציע עוגות של בשלנים מרחבי הארץ.

מה טעמנו: עוגת דבש ותבלינים (65/90 שקלים) ופאי תפוחים בדבש וקינמון (65/90 שקלים) של 'יעל וליאת - אופות אגדות', ועוגת דבש ואגסים של ג'קי מבשל (30 שקלים).

איך היה: העוגות של יאמי הן ביתיות במובן הכי טוב של המילה. העוגה של ג'קי היתה בהירה, יפה, ממולאת חתיכות רכות של אגסים, ונכח בה טעם חזק של אמרטו הודות לשקדים הקלויים, אך היא גם היתה יבשה מדי בחלקה העליון. העוגה של 'אופות אגדות' הייתה ספוגית ועסיסית, מלאה בקוביות גדולות של תפוחי עץ ומקושטת בעדינות. פאי התפוחים זכה לתגובות נלהבות מכל הטועמים הודות לתיבול עשיר אך מדויק, מלית נדיבה של תפוחים וקראנצ'יות של האגוזים.

שורה תחתונה: למה ללכת עד הקונדיטוריה אם אפשר להזמין מהאתר עד הבית?

יאמי - לכל הפרטים

#alt
הכי ביתי שיש. עוגת דבש (צילום: יעל וליאת אופות אגדות)

ציון 7: ג'ייקובס


ג'ייקובס השיקו סדרת עוגות לראש השנה, בהן עוגת בננה ותמר טבעונית, עוגת בסקט עם מילוי אגוזי לוז ותפוחים מקורמלים ועוגת דבש מסורתית של סבתא ודש.

מה טעמנו: עוגת דבש מסורתית (39 שקלים); עוגת תפוחים בסקט עם בצק פריך ומילוי אגוזי לוז ותפוחים מקורמלים (59 שקלים) ועוגת בננה תמר טבעונית עם מייפל (44 שקלים).

איך היה: עוגת הדבש היתה מהטובות שטעמנו - עדינה, אוורירית כמו ענן ולא מתוקה מדי. עוגת הבננה הריחנית הייתה חביבה, אך חתיכות גדולות של תמרים הפכו אותה למתוקה מדי והמרקם היה דחוס וחונק. עוגת הבסקט הייתה קצת כבדה, אבל אם מסתפקים בפרוסה אחת אפשר ליהנות מהטעם העמוק של אגוזי הלוז, מהבצק החמאתי ומהתפוחים החמצמצים.

שורה תחתונה: עוגות ביתיות שיסגרו לכם את הפינה בכל מה שנוגע לגזרת הקינוחים.

ג'ייקובס - לכל הסניפים

#alt
קצת כבדה. עוגת בסקט של ג'ייקובס (צילום: אסף אמברם)

ציון 7: פטיט פוד


פטיט פוד יצרו סדרת עוגות לראש השנה, בהן עוגת דבש עדינה עם ציפוי קרם גבינה, פאי אגוזים וטופי, טארטלט עם פטיסייר וניל ותאנים, טארטלט עם קרם פיסטוק אפוי ופיננסייר דבש ותפוחים מקורמלים.

מה טעמנו: עוגת דבש עם קרם גבינה (95 שקלים), פיננסייר דבש עם תפוחים מקורמלים (120 שקלים ל-20 יחידות), פאי אגוזים וטופי (175 שקלים ל-25 יחידות), טארטלט עם פטיסייר וניל ותאנים (175 שקלים ל-25 יחידות)

איך היה: עוגת הדבש הצנועה למראה שבתה חלק מהטועמים. אלו מאיתנו בעלי הזיקה הנוסטלגית שמחו לטעום עוגה עדינה כמו של הסבתות, עם ציפוי שהזכיר שמנת חמוצה שאיזנה את המתיקות. למרות המחיר הגבוה ביחס לפשטותה, היא הייתה המוצלחת ביותר מבין כל העוגות של פטיט פוד. הפיננסייר היה ספוג ביותר מדי סירופ וממולא בקרם מתוק מאוד והטארטלטים גם הם לא מוצלחים כפי שקיווינו - הבצק לא הכי פריך והמילוי לא הכי מעודן.

שורה תחתונה: אם אהבתם את העוגות של הסבתא, עוגת הדבש של פטיט פוד היא בדיוק בשבילכם.

פטיט פוד - הזמנות לכל חלקי הארץ 03-5372202 

#alt
כמו של סבתא. עוגת דבש של פטיט פוד (צילום: קרן ביטון)

ציון 6.5: קיזלר'ס


בית הקפה בחיפה מציע עוגת דבש אמיתית לראש השנה.

מה טעמנו: עוגת דבש קלאסית (25 שקלים).

איך היה: הניחו את הציניות רגע בצד - נכון שלא מדובר ברשת גדולה עם סניפים בכל רחבי הארץ, אבל העוגה של קיזלר שבתה אותנו. עוגה צנועה מאוד למראה וחפה מהרים של תבלינים, שרק מאפילים על טעם הדבש העדין ומשווים לעוגות המסוג הזה ריח כמעט בלתי נסבל. הכנת העוגה נעשית זמן רב לפני החג ולפי מתכון שעובר במשפחתו מהמאה ה-19, מה שיוצר עוגה דביקה, קרמלית ועם טעם עשיר וחמים של דבש אמיתי.  

שורה תחתונה: עוגה באמת כמו פעם.

קיזלר'ס - השומר 28, חיפה

#alt
לפי מתכון עתיק. עוגת דבש של קיזלר (צילום: באדיבות המקום)

ציון 6.5: טוצ'קה


טוצ'קה השיקו עוגות שונות לקראת החג דוגמת עוגת דבש-ארבעה תבלינים, עוגת דבש עם קונפי לימון, וטארט טאטן תפוחים עם קרם מסקרפונה.

מה טעמנו: עוגת דבש עם קונפי לימון (35 שקלים).

איך היה: אנחנו חייבים להודות שהיינו מדרגים את העוגה נמוך יותר, אלמלא חתיכות הלימון שמקפיצות כל ביס. הבצק נחמד - לא דחוס מדי ולא סובל ממתיקות מוגזמת, אבל די סתמי. קונפי הלימון המתוק-מריר נתן קיק לכל ביס.

שורה תחתונה: מומלץ בחום לכל מכורי פירות ההדר המסוכרים.

טוצ'קה - לכל הסניפים 

#alt
קיק חמצמץ. עוגת דבש עם קונפי לימון (צילום: יח"צ)

ציון 6: סידס


מה טעמנו: עוגת סילאן קלאסית (42 שקלים); עוגת סילאן עם קמח אורז (49 שקלים) ופאי תפוחים עם טופי וקוקוס (55 שקלים).

איך היה: הייתם עשויים לחשוב שלא נכניס עוגות טבעוניות לדירוג עוגות הדבש, אבל החלופות של סידס היו כל כך מוצלחות שהן היו חייבות להשתתף. עוגת הסילאן עם קמח האורז היתה מתוקה ללא טעמי לוואי של דבש, עוגת הסילאן הקלאסית כוסתה בציפוי נדיב של שטרויזל פריך וכיפי במיוחד ושתיהן היו נימוחות ולא שמנוניות. אפילו הבצק הפריך של הפאי הצטיין הודות למרקם די חמאתי ופריכות טובה. גם מלית התפוחים החמצמצה הייתה מוצלחת.

שורה תחתונה: אנחנו מהמרים על כך שאף אחד בשולחן החג לא יצליח לנחש שמדובר בעוגה טבעונית.

סידס - קינג ג'ורג' 97, תל אביב 

#alt
טבעונית מצטיינת. עוגת סילאן של סידס (צילום: שרית גופן)
 

ציון 6: טאטי


טאטי השיקו מגוון עוגות לקראת ראש השנה 2015.

מה טעמנו: עוגת דבש ופיצוחים ומדובניק.

איך היה: עוגת הדבש והפיצוחים של טאטי היתה אחת המוצלחות שטעמנו. אנחנו מתייחסים בביקורתיות יתר לעוגות דבש, אך זו של טאטי עדינה, בהירה ובעלת מרקם רך ואוורירי כמו צמר גפן. הפיצוחים המקורמלים מלמעלה נתנו קיק של טעם אדמתי, קראנץ' כיפי ואיזנו את טעם הדבש. תענוג לנשנש ליד הקפה של הבוקר. לעומת זאת, אנחנו מרגישים שבטאטי פספסו את הפואנטה של המדובניק. המתכון המקורי של העוגה הרוסית מאזן בצורה נהדרת בין שכבות של עוגה עם טעם דבש חזק ובין קרם חלבי חמצמץ. בטאטי החליפו את השמנת בקרם ריבת חלב, מה שיצר עוגה כבדה, מתוקה באופן קיצוני ובעלת מרקם כל כך רך שמזכיר אכילת גוש מרגרינה.

שורה תחתונה: עוגת דבש פשוטה היא לא תמיד הפתרון הרע.

טאטי - דרך השלום 53, גבעתיים

ציון 5.5: ביסקוטי


ביסקוטי יצרו סדרת קינוחים חגיגיים לראש השנה עם סמלי החג, בהם דבש, תפוחים ותמרים.

מה טעמנו: עוגת לאמברג'ק עם תמרים, תפוחים, דבש וקראמבל (68 שקלים), עוגת דבש ופלחי תפוחים (44 שקלים לאינגליש קייק), קראק פאי עם טופי דבש (78 שקלים) ובראוניז בציפוי שקדים מקורמלים בדבש (54 שקלים).

איך היה: בשנייה ששמענו את צמד המילים 'קראק פאי', זרקנו את העטים ורצנו להתפאר מהעוגה הממכרת, בעודנו מריצים פלאשבקים מהקינוח המיתולוגי של קפה 48 ז"ל. אך בעוגה שקיבלנו לא הצלחנו להפריד בין התחתית שלא הייתה מאוד פריכה, למילוי. שיבולת השועל לא נטמעה בתערובת והייתה גסה לטעמנו. בקיצור - למדנו לצפות להרבה יותר מביסקוטי. לעוגת הלאמבג'ק העשירה היה טעם של שייק פירות, שיתאים לחובבי הז'אנר, ואילו עוגת הדבש היתה די סתמית ביחס לאלו שטעמנו. העוגה היחידה שהצליחה לשפר את המצב היתה עוגת הבראוניז-דבש הנימוחה, הדחוסה והשוקולדית ביותר.

שורה תחתונה: נכון שזה ראש השנה ויש מסורת, אבל אי אפשר להתווכח עם בראוניז מנצח.

ביסקוטי - הירקון 67, בני ברק 

#alt
פייר, התאכזבנו. עוגות דבש של ביסקוטי (צילום: בועז לביא)

ציון 5: ביגה


רשת ביגה יצרה עוגת שמרים במילוי תפוחים עם דבש ווניל.

מה טעמנו: עוגת שמרים במילוי תפוחים עם דבש ווניל (39 שקלים). 

איך היה: עוגה חביבה מאוד. בצק שמרים רך וביתי כמו שהסבתות יודעות להכין, עם כמות נדיבה של מילוי תפוחים רך, על גבול הריבתי, שלשמחתנו לא תובל יתר על המידה. לעוגה ריח עדין מאוד של שמרים - בדיוק כפי שהייתם מגדירים 'עוגה של פעם'.

שורה תחתונה: הופתענו לטובה - יופי של עוגה במחיר נוח להביא לארוחה אצל המשפחה.

ביגה - לכל הסניפים

#alt
מתוקה ונוחה לכיס. עוגה של קפה ביגה (צילום: אסף לוי)

ציון 4.5: BROWN ו-BY THE WAY


קוניטוריית BY THE WAY מציעה עוגת דבש ואגוזים לקראת החג.

מה טעמנו: קוגלהוף דבש (48 שקלים)

איך היה: עוגת הדבש של BY THE WAY לא מתוקה מדי ולא מתובלת מדי. המעטה החיצוני נאפה יתר על המידה והיה מעט יבש, אך החלק הפנימי פיצה על כך עם מרקם לח ועסיסי במיוחד. נוכחותם של האגוזים פגעה לדעתנו בטעם, היות שהוסיפו מרירות שנלווית בדרך כלל לאגוזים טריים ולא קלויים. 

שורה תחתונה: עוגה שגרתית למדי, שתתאים אולי לחובבי האגוזים.

BY THE WAY - לכל הסניפים
BROWN - ניסים אלוני 10, תל אביב

#alt
לא מרגש במיוחד. קוגלהוף דבש של BROWN (צילום: שי בן אפריים)

ציון 4: לחם ארז


לחם ארז מציעה קולקציה מתוקה של עוגות מבוססות דבש לחג.

מה טעמנו: עוגה בחושה עם דבש, בננה וברנדי (39 שקלים) ועוגת דבש ותפוחים (39 שקלים).

איך היה: עוגות לא רעות בכלל, אבל לא בין הטובות שטעמנו. עוגת הדבש עם הבננה והברנדי התעלתה על חברתה הודות למרקם לח ונימוח, וטעמים מורכבים שחורגים מטעמי הדבש הבנאליים. עוגת הדבש עם התפוחים הייתה כבדה, דחוסה ובהחלט לא טובה יותר מכל מה שתנסו להכין בבית.   

שורה תחתונה: לא העוגות המושקעות ביותר שתוכלו להביא למארחים, אבל אם כבר, לכו על עוגת הבננה.

לחם ארז - לכל הסניפים

#alt
עדיף להכין בבית. עוגת דבש בלחם ארז (צילום: גליה אבירם)

ציון 3: ארקפה


ארקפה השיקו לכבוד ראש השנה טארט תפוחי עץ עם קונפיטורת עגבניות שרי (שניתנת לרכישה בנפרד), חלת דבש עם פרוסות שקדים; עוגת תפוחים; עוגיות תמרים ועוגיות פיננסייר דבש.

מה טעמנו: טארט תפוחי עץ וקונפיטורת עגבניות שרי (125 שקלים) ועוגת דבש קלאסית (45 שקלים).

איך היה: עוגת הדבש הפיצה ריח חזק מאוד של קינמון וציפורן, שהיו אינטנסיביים מדי לטעמנו. העוגה עצמה היתה שמנונית ודי דחוסה. טארט תפוחי העץ היה יותר מדי בשבילנו - מלבד חתיכות פרי, תמצאו רשימת מרכיבים ארוכה מאוד שכוללת קרם שקדים, קונפיטורת עגבניות שרי, פיננסייר דבש, שברי אגוזים ופלחי תפוחים גדולים. קוביות הפרי שבתוך העוגה איבדו מעסיסיותן והזכירו תפוחי עץ שעברו חצי תהליך ייבוש, הפיננסייר היה רטוב כאילו לא עבר אפייה, והעגבניות מהקונפיטורה השאירו עפיצות בפה וטעם מריר.

ארקפה - לכל הסניפים 

#alt
בלגן של טעמים. טארט תפוחים של ארקפה (צילום: אנטולי מיכאלו)

ציון 2.5: קפה גרג


רשת ביגה מציעה עוגת דבש לראש השנה 2015.

מה טעמנו: עוגת דבש בחושה (39 שקלים).

איך היה: עוגה רכה מאוד ואוורירית, אך גם מאוד שמנונית. צבעה כהה מדי ביחס למה שהיינו מצפים ולכל ביס מתלווה טעם לוואי מריר. עוגה שתצליח ללוות את הקפה, אבל לא בצורה האידיאלית כפי שהיינו מקווים לפתוח בוקר של חג.

שורה תחתונה: לכו על האופציה הביתית.

קפה גרג - לכל הסניפים

#alt
שמנונית מדי. עוגת דבש של קפה גרג (צילום: אסף לוי)

ציון 2: לחם יין


מאפיית לחם יין מציעה עוגות דבש חגיגיות, בהן עוגת דבש בניחוח קינמון, טארט תאנים, עוגת דבש עם רימונים ועוגת דבש קלאסית.

מה טעמנו: עוגת דבש-תפוחים עם זיגוג אייסינג (59 שקלים).

איך היה: העוגה בעלת זיגוג האייסינג התגלתה כמאכזבת. מעוגה כל כך גבוהה בעלת ציפוי כל כך מתוק היינו מצפים לאיזון בגזרת המילוי. העובדה שהעוגה לא חולקה לשכבות עם קרם, היתה החלטה שגרמה לנו להרבה יובש בפה. גם הבצק עצמו לא היה מהלחים שטעמנו, ולווה בארומה מוגזמת של ציפורן וקינמון.

שורה תחתונה: לא נעים להודות בזה, אבל התאכזבנו.

לחם יין - דרך החורש 4, יהוד

#alt
לא חגיגית כמו שקיווינו. עוגת דבש של לחם יין (צילום: בועז לביא)

ציון 1.5: ברמן


הקונדיטוריה של מאפיית ברמן משיקה שתי עוגות לציון 140 לייסוד המאפייה -  גליל דבש בציפוי שטרויזל חמאה ועוגת דבש עם קרמל ושקדים.

מה טעמנו: גליל דבש בציפוי שטרויזל חמאה (39.90 שקלים) ועוגת דבש עם קרמל ושקדים על בסיס טורט דבש (69.90 שקלים).

איך היה: עוגת הדבש עם הקרמל היא למעשה מעין מוס מתוק מדי בטעם דבש, שהתאפיין במרקם דחוס וטעם לוואי. ציפוי השוקולד הלבן והקרמל הסמיך כבדים גם הם ורק מוסיפים למתיקות. נציין שלמרות הכל משחק המרקמים בין חתיכות השקדים הקראנצ'יות בתוך המוס ובין המוס עצמו, הפכו את החוויה לטעימה יותר. גליל הדבש דווקא היה חביב והזכיר את הדובשניות של פעם, אך צורתו המרושלת לא עשתה יותר מדי תיאבון.

שורה תחתונה: אם אתם מחובבי העוגייה המסורתית, לכו על גליל הדבש.  

מאפיית ברמן - מלכי ישראל 17, ירושלים

#alt
במציאות הן מרושלות יותר. עוגות של מאפיית ברמן (צילום: אסף אמברם)

ציון 1: אחוה


אחוה מציעה עוגת דבש לקראת ראש השנה במחיר מוזל.

מה טעמנו: עוגת דבש (5 שקלים).

איך היה: לפני שנקבל תגובות על היותנו עילאיים ומתנשאים, נודה שבגזרת המחיר אין תחרות - חמישה שקלים הם בהחלט מציאה לעוגה שתספק משפחה שלמה. הבעיה מתחילה בכל מה שנוגע לטעם - לעוגה ריח תעשייתי של תמציות מלאכותיות וטעם לוואי חזק. רשימת המרכיבים על אריזת העוגה כוללת מעט מאוד מוצרים טבעיים, ומעלה את השאלה - מדוע צריך כל כך הרבה חומרים תעשייתיים בעוגה בחושה כל כך פשוטה?

שורה תחתונה: כשחייבים להביא עוגה ורוצים רק לצאת ידי חובה, יכול להיות שהעוגה הזו תעבור בשלום.

אחוה - להשיג ברשתות השיווק

#alt
המחיר על חשבון האיכות. עוגת דבש של אחוה (צילום: יוליה ניקנקין)


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(16 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5