החמישייה הפותחת: ההמבורגרים הטובים בתל אביב

יום חמישי 09 באוגוסט 2012 00:05 מאת: רותם מימון, עכבר העיר

המעושן של דלישס, הבאטלר של ויטרינה, השבועי של יועזר בר יין, המיתולוגי של קופי בר והמיוחד של טוטו. ההמבורגרים הטובים בתל אביב, ומחוצה לה


מי הטוב בעיר? המבורגר של מיטנייט

(צילום: רותם מימון)

פרסומת

לפני חמש שנים בערך, שטף את הארץ גל המבורגרים: הרשתות פרצו וגדלו, ניתן היה למצוא אותו כמעט בכל מסעדת שף, והיה נדמה שההמבורגר הולך לתת פייט לשניצל בתור המאכל הלאומי שלנו. מאז, באופנה כמו באופנה, באו להיטים אחרים, ההייפ סביב ההמבורגר נרגע ורק מעטים וטובים המשיכו להשקיע בו. האגדה מספרת שההמבורגר נולד אחרי הגעת אנשי העיר המבורג שבגרמניה אל ארצות הברית, אבל יש הטוענים כי שורשיו מגיעים הרחק עד המצרים הקדמונים. גרסה נוספת מספרת שההמבורגר הוא למעשה גלגול אבולוציוני של סטייק הטרטר, וכבר בימים קדומים היה לו ביטוי של מזון מהיר: ג'ינגיס חאן ולוחמיו (הטטרים) היו מניחים בשר נא מתחת לאוכפי הסוסים עד לריכוכו ולהתפוררותו, ואז אכלו אותו תוך כדי רכיבה.

» מנות פירות הים הטובות בתל אביב
» המנות ללא גלוטן הכי טובות בתל אביב
» מנות הפלאפל הכי טובות בתל אביב

במהלך השנים ההמבורגר קיבל תדמית של מזון תעשייתי וזול עם התפשטות רשתות הפאסט פוד, אבל כשטועמים המבורגר שעשוי כהלכה, כזה שנטחן מבשר טרי במקום ומתובל במלח ופלפל בלבד, מבינים שמדובר בחגיגה, עם לחמניה או בלעדיה.

» איפה אתם אוהבים את ההמבורגר שלכם? ספרו לנו בתגובות

הסודי: המבורגר מעושן בדלישס



תושבי צפון העיר מכירים את דלישס כקצביה ותיקה באפקה. עם פתיחת שוק הנמל בתל אביב, הם שלחו ידם מערבה, והקימו דוכן המשלב בין סנדוויץ' בר לדלי, בהשראת כץ וקרנגי בניו יורק, שמותאם לטעם ולחיך הישראלי. התוצאה: סנדוויצ'ים מושקעים עם קורנביף ופסטרמי כמו בספרים והמבורגרים שגונבים את ההצגה.

המנצח: המבורגר מעושן. בתפריט של דלישס תמצאו שני המבורגרים, אבל אף אחד מהם הוא לא ההמבורגר המעושן. רוצים לשחק אותה מבינים? בעת ההזמנה תשאלו אם יש המבורגר מעושן, השמור ליודעי דבר בלבד. כמו ההמבורגר הרגיל, גם המעושן עשוי מנתח אנטריקוט ומעט שומן אווז, נטול תיבול לחלוטין ובגודל של 220 גרם, אך בשונה ממנו, הוא מקבל עוד כמה שעות עישון שמשדרגות את הטעם. הלחמניה דקה יחסית ולא גונבת את הפוקוס מהבשר, ויחד עם ירקות שוק טריים מדובר באחד ההמבורגרים הטובים בעיר.

המחיר: 38 שקלים.

התוספות שליד:
תפוחי אדמה מעושנים ממכרים ומסוכנים (12 שקלים) או תוספת מפתיעה שאנחנו לא רגילים לראות ליד ההמבורגר - אספרגוס על הפלנצ'ה (18 שקלים). תענוג.

» דלישס דלי - שוק הנמל בתל אביב


דלישסוד. המבורגר מעושן של דלישס (צילום: רותם מימון)

המפתיע: המבורגר באטלר בויטרינה

בשנה וחצי שהויטרינה קיימת היא הספיקה להחזיר לנקניקיות את כבודן האבוד ולהפוך אותן לגורמה, אבל מעטים יודעים שהרעיון הראשוני מאחורי המקום היה בכלל להיות המבורגריה. נתי מנשה שמע לעצת אביו, שחשב שיש יותר מדי קציצות בעיר, ופתח בר-דוכן המוקדש לנקניקיות. יחד עם זאת, מנשה לא זנח את ההמבורגר, שהיה זמין גם אם לא הופיע בתפריט. עם הזמן צבר ההמבורגר עדת מעריצים שמגיעים לכאן במיוחד עבורו.

המנצח: באטלר. גם בויטרינה צריך לבקש המבורגר כי בתפריט הוא מסתתר מאחורי השם - באטלר. על אף המראה הקלאסי, לא מדובר בהמבורגר רגיל: לחמנייה מצוינת מכילה קציצה עבה (220 גרם), שעשויה מבשר צוואר מעושן עם מעט רוטב סטייק ופלפל שחור, ואמנטל ורוקפור בתערובת מושלמת, מה שהופך את העניין לאידיאלי לחובבי הגבינה. את החסה מחליפה ארוגולה, המלפפונים הכבושים הם תוצרת בית, במקום בצל חי תמצאו בצל מקורמל והכל עטוף במעט רוטב איולי מתחת ומעט רוטב ווסטרשיירמעל. בשורה התחתונה: באנו בגלל הנקניקיות, נשארנו לאכול המבורגר.

המחיר: 42 שקלים (38 שקלים בלי גבינה).

התוספות שליד: במילה אחת - הצ'יפס. גם בביקור המיליון, הצ'יפס של הוויטרינה מפתיע בכל פעם מחדש.

» ויטרינה - אבן גבירול 54, תל אביב


לא פחות מהנקניקיות. באטלר של ויטרינה (צילום: רותם מימון)

החד פעמי: Yבורגר ביועזר בר יין

בשנה האחרונה ביועזר בר יין חלה תפנית משמעותית עם חומרי גלם שמעולם לא זכו לבוא בשערי המסעדה, בזכות חזרתו של השף בן תדהר למטבח, שהביא עמו רוח צעירה וחדשנית. מצד שני, פעם בשבוע המקום חוזר לתפריט שחיתות שכולו בשר, שמזכיר שלפני הכל - יועזר בר יין היא מסעדת בשרים מעולה.

המנצח: Yבורגר. ההמבורגר של יועזר ,שמופיע בתפריט אך ורק בימי שני (או בתפריט הילדים של יום שבת), הוא בעצם האנטרקוט המוכר של המקום, קצוץ דק דק עם מח עצם. על פניו נשמע פשוט מאוד, אבל על כל נתח עובדים כאן קשה. הלחמנייה משמשת כסטנד טעים שתומך בכל מה שקורה באמצע: תערובת של בשר קצוץ עם בצל שבושל בחמאה מזוקקת, מלח ופלפל וכמות נכבדת של מח עצם שהופכת אותו להמבורגר לא קונבנציונלי, מעודן ומושחת בעת ובעונה אחת. הכי כדאי להוסיף לו גם ביצה ובייקון ואחרי זה גם תור לקרדיולוג. שיהיה. אבל למה רק פעם בשבוע?

המחיר: 68 שקלים (בייקון וביצה בתוספת 10 שקלים).

התוספות שליד: מלפפונים חמוצים שמכין תדהר, וצ'יפס מושקע במיוחד: תפוחי אדמה מבושלים נאפים במשך 40 דקות בתנור ובכל 10 דקות מקבלים ניגוב נדיב של חמאה. איך לא חשבנו על זה קודם?

» יועזר בר יין - כיכר השעון, יפו


שמישהו יקרא לרופא. Yבורגר של יועזר (צילום: רותם מימון)

הוותיק: קופי בר

בראשית היה קופי בר ואחריו באו הבראסרי, הדליקטסן ונוספים. כשנפתח, בשנת 1994, לא היה ברור מי יבוא אל אזור יד חרוצים, אבל הריח הניו יורקי גרם לסועדים לחזור שוב ושוב. עם השנים האוריינטציה הקולינרית תפסה כיוון יותר אירופאי ובתקופה האחרונה מדובר בביסטרו שמהדק יותר את הקשר לאיטליה.

המנצח: המבורגר ביין. המקום מגיש את אחד ההמבורגרים הוותיקים בעיר, שיכול להיכנס בקלות להיכל התהילה של המנות התל אביביות. המנה שואבת השראה דווקא מהמטבח הצרפתי ושברה את המוסכמות לגבי ההמבורגר הקלאסי בלחמנייה. ההמבורגר עשוי מבשר בקר טחון, מוגש ברוטב יין קיאנטי מצומצם עם הרבה חמאה, כשלצידו עגבניה מושלמת צרובה על הגריל. המשחק בין קציצה שעשויה בדרגת צלייה נכונה לרוטב האדמדם והעגבניה, יוצרים טעמים עסיסיים ומחזקים את המסקנה: קלאסיקה זו קלאסיקה.

המחיר: 74 שקלים.

התוספת שליד:
אפשר לבחור בהרבה תוספות, אבל המנצח בנוק אאוט רציני הוא הפירה - רך, חמאתי וקטיפתי.

» קופי בר - יד חרוצים 13, תל אביב


לא קונבנצינלי. המבורגר ביין של קופי בר (צילום: רותם מימון)

המושקע: המבורגר בטוטו

טוטו התחילה את דרכה כמסעדה איטלקית שהפכה תחת ידיו של השף ירון שלו למסעדה עם מטבח עונתי - ים-תיכוני, שמותח את גבולות בוירטואוזיות השמורה למעטים בעיר. הלכה למעשה מדובר במטבח עם מנות מרהיבות ומוקפדות, בכל פרט קטן כגדול. 

המנצח: המבורגר. על הנייר, הכותרת "המבורגר" לא מיטיבה לתאר את מה שהולך על הצלחת ובאמת - קשה להבין את ההתלהבות עד שטועמים. ההמבורגר עשוי מבשר אנטריקוט משויש שמקנה לו שומניות ראויה, נפרד מהלחמנייה לטובת רוטב יין אדום עשיר וסמיך עם בצלצלים ופטריות פורצ'יני, כשמעל הכל מונחת ביצת עין רכה. לכשעצמם כל המרכיבים בצלחת הם טובים, אבל השילוב בין כולם מוצלח במיוחד. מדובר במנה מסעירה בין המנות העדינות של טוטו.

המחיר: 88 שקלים.

התוספת שליד: כדי לאזן את הסערה בצלחת מגישים בטוטו ליד ההמבורגר פירה עדין מאוד עד קרמי מהסוג ששווה לחזור בשבילו.

» טוטו - ברקוביץ' 4, מגדל המוזיאון, תל אביב


שילוב מנצח. המבורגר של טוטו (צילום: רותם מימון)

המבורגרים נוספים שאסור לפספס

אלבה - מסעדתם של השף יאיר יוספי והמסעדן ג'ו מרסיאנו מביאה מטבח הפוזל לכיוון צרפת ביצירתיות מקומית, עם הרבה כבוד לחומרי הגלם בצורתם הבסיסית. גם אלבה מותחת את ההגדרות המקובלות  של המבורגר ולנו נותר רק להצטער על כך שאין עוד מקום בחמישייה הפותחת. להמבורגר של אלבה קוראים פרנצ'בורגר (81 שקלים), והוא עשוי מנתח של 200 גרם אונטריב טרי מובחר (החלק התחתון של הצוואר) עם פטריות ואגוזים קצוצים צרובים בחמאה. התוספת שליד מזכירה מאוד צ'יפס אך נגיסה קלה בו תגלה שמדובר בקישואים. מעולם לא חשבנו שהמבורגר יכול להצית כך את הדמיון.
» אלבה - מגדל השופטים G, אבן גבירול, תל אביב


או לה לה. פרנצ'בורגר של אלבה (צילום: רותם מימון)

שטרן 1 - צריך להודות על האמת: בירה היא בת לוויה נהדרת להמבורגר. בשטרן 1, אחת ממאורת הבירה הטובות בפלורנטין, מציעים לא רק מגוון עצום של בירות, אלא גם כמה מנות שהולכות מצוין ליד. לא מפתיע למצוא במקום המבורגר אבל כן מפתיע שבתערובת שלו משולבת בירה לצד תיבול בולט. ההמבורגר (47 שקלים ל-200 גרם) עשוי שפונדרה ואנטריקוט טחון, מה שמבטיח שומניות קלה אך מדויקת ועסיסית מאוד. שימו לב ללחמנייה שבולטת בטעם מתקתק מצוין. שאפו.
» שטרן 1  - שטרן 1, פלורנטין, תל אביב


והכל עם בירה. המבורגר של שטרן 1(צילום: רותם מימון)

מוזס - קבלו וידוי: לפני שלוש שנים הפסקנו לאכול במוזס מתוך עיקרון. כעת במסגרת החיפוש אחר ההמבורגר המושלם, שמחנו לגלות שהרוח החדשה הנושבת במוזס שדרגה את המנות והפכה אותו לאחד המבורגרים הטובים שטעמנו מבין הרשתות. על כך מגיע כבוד לשף הרשת שאחראי על המהפך - שניר אנג סלע. מבין ארבעת ההמבורגרים שטעמנו במקום בולטים שניים: המבורגר בקר קלאסי שבולט בטעמו והמבורגר מיזורי - המבורגר טבעוני על בסיס עדשים שחורות, טופו, פטריות ואגוזים עם סלסת שקדים ועגבניות.
» מוזס - לרשימת הסניפים המלאה


בואו צמחונים. המבורגר מיזורי של מוזס (צילום: רותם מימון)

מיט נייט - המשתתף הצעיר ביותר ברשימה הוא סנדוויץ' בר חדש שנפתח בפלורנטין לפני כחודשיים על ידי השף הצעיר נאור כהן. האופציה שבחרנו: מיני בורגר (29 שקלים) - שתי לחמניות מיני עם 80 גרם קציצת בקר בכל אחת. התוספת בלחמנייה אחת היא פטריית פורטבלו ובלחמנייה הנוספת ביצה עלומה. ההמבורגר כאן הוא מהמתובלים שפגשנו (לחובבי הז'אנר) עד כדי טעמי קבב קלים (וזו נקודה לרעתו), אך הקריספיות של המנה עומדת לזכותו. אל תפספסו: פוטטוס מתובלים ב-12 שקלים.
» מיט נייט - ויטל 2, פלורנטין, תל אביב


כמעט קבב. המבורגר של מיטנייט (צילום: רותם מימון)

אגאדיר אמבסי - על אף חוסר חיבתנו לרשתות, אגאדיר אמבסי מתנהלת כמסעדת שף לכל דבר ובניגוד לדימוי מגישה רק שתי מנות המבורגר בתפריט. הבחירה שלנו: מקסי (48 שקלים). ההמבורגר עשוי בשר בקר שנטחן בחתיכות גדולות יחסית, עם נוכחות קלה של עישון, שהולך מצוין עם תוספת של פלפלים חריפים עוקצניים ויחד עם הצ'יפס המוכר של הרשת.
» אגאדיר אמבסי - בן יהודה 120, תל אביב


לוהט. המבורגר מקסי של אגדיר אמבסי (צילום: רותם מימון)

ההמבורגרים הטובים מחוץ לתל אביב

יומנגס
- גבירותיי ורבותיי, עצרו הכל- כנראה שנמצא אחד ההמבורגרים הטובים באזור השרון, אם לא בארץ. המקום אולי אלמוני למי שאינו מהאזור, אך בשנתיים האחרונות פוקדים אותו לא מעט קרניבורים שבאו בחיפוש אחר המבורגר מצוין. ביומנגס מציעים למיטיבי לסת המבורגר במשקל של 660 גרם (!), אבל אנחנו הסתפקנו בפחות: המבורגר ב-220 גרם עם גבינת צ'דר. על הצ'יפס, לעומת זאת, כדאי לדלג. מושחתים, נמאסתם.
» יומנגס - כביש 57, ניצני עוז

דיקסי - ראשון לציון יכולה להתחרות בקלות על התואר בירת ההמבורגרים. עם כמה מזללות שוות ביותר (כמו מיטבול ומיט לופט), מתהדרת העיר גם בהיכל הבשרים הוותיק מתל אביב שפתח סניף שעומד בזכות עצמו. את הארוחה פתחנו עם מיני בורגר, קטן קטן אבל מפתיע, עם ביצה עלומה, כמהין ורוטב הולנדייז על בריוש (45 שקלים) והמשכנו למנה עיקרית של ביפבורגר עם מיקס פטריות (64 שקלים) שהעיף אותנו: אוורירי, עשוי בדיוק רב, עשיר בפטריות ברוטב ציר בקר ויין אדום שאינו משתלט או מאפיל על טעם הבשר ועל כך - שבחים.
» דיקסי - הכרמל 20, ראשון לציון


ככה פותחים ארוחה. מיניבורגר של דיקסי ראשון לציון (צילום: רותם מימון)

קניבר - בחיפה אפשר למצוא כמה וכמה המבורגרים מצוינים ששווה לעצור בשבילם: BP או סינטה בר וכמובן ההמבורגרים המעולים של זסטי. לנו יש חיבה מיוחדת להמבורגר של קניבר - כנראה בגלל שגודל המנה, המחירים הנוחים והשירות המיוחד משפיעים עלינו. הבחירה שלנו: קניבורגר טלה (44 שקלים). עשוי מצוין, הבשר איכותי והתוספות ענקיות. שווה.
» קניבר - שדרות מוריה 110, חיפה

מרינה גריל - המבקרים באילת תמיד מחפשים מקום טוב לאכול בו, לכן שמחנו לגלות את מרינה גריל בטיילת מלון המלך שלמה, שמגישה המבורגר טוב. מה זה טוב - מצוין. המבורגר מבשר אנטריקוט קצוץ שנטחן במקום, במשקל 250 גרם (65 שקלים), שכדאי להוסיף אליו פטריות ושקדי עגל. אם כבר שחיתות אז עד הסוף.
» מרינה גריל - טיילת המלך שלמה, אילת


על שפת הים האדום. המבורגר של מרינה גריל (צילום: מישל בן שטרית)

אנג'לינה - אם לתל אביבים יש את בראסרי, לחברים מהוד השרון יש את אנג'לינה, ביסטרו עם נוכחות צרפתית, שפונה לקהל טעמים רחב. הבחירה שלנו: התלבטות בין ההמבורגר הצמחוני - בורגר פטריות (64 שקלים) עשוי מפורטבלו ומשמפיניון ומעוטר בפרמז'ן ואמנטל. לעומתו ההמבורגר הקלאסי מביא 250 גרם של בשר בקר טחון גס, צלוי בגריל עם טיפה ברביקיו. כך או כך, אל תפספסו את הצ'יפס ואת הקטשופ המקומי.
» אנג'לינה - הבנים 14, הוד השרון

המנות במדור החמישייה הפותחת נבחרו על ידי חברי המערכת בלבד ואינן מושפעות משיקולים מסחריים


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(36 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 29/03/2014 22:33:51

  • 02/06/2013 00:32:21

  • 19/05/2013 12:57:28

  • 12/05/2013 14:37:07

  • 12/04/2013 21:14:18

  • 16/08/2012 08:33:26

  • 13/08/2012 21:51:59

  • 28.מזרחי(יוסי)

    12/08/2012 21:53:05

  • 27.תל אביב(מיכל לוננפלד)

    11/08/2012 20:49:04

  • 26.vitrina(rotem greenburg)

    11/08/2012 19:25:22

  • 11/08/2012 16:30:56

  • 24.ההמבורגר הטוב בארץ:(אולגה מרחביה)

    11/08/2012 15:08:27

  • 11/08/2012 01:11:27

  • 10/08/2012 20:58:42

  • 10/08/2012 18:17:53

  • 10/08/2012 18:17:34

  • 10/08/2012 09:29:26

  • 10/08/2012 08:20:49

  • 10/08/2012 00:24:40

  • 16.בשר זה רצח (ל"ת) (הכבשה שושנה)

    10/08/2012 00:10:09

  • 10/08/2012 00:03:16

  • 09/08/2012 17:25:27

  • 09/08/2012 14:53:54

  • 09/08/2012 14:17:03

  • 09/08/2012 14:15:26

  • 09/08/2012 13:17:12

  • 09/08/2012 12:12:45

  • 09/08/2012 12:05:16

  • 09/08/2012 12:04:14

  • 09/08/2012 12:03:05

  • 09/08/2012 11:31:20

  • 09/08/2012 11:01:17

  • 09/08/2012 10:44:24

  • 2.ה(גילי)

    09/08/2012 09:44:04

  • 09/08/2012 09:05:58