אוכל

עדכנו אותנו




פאשה: אוכל טורקי טעים, במחירים ישראליים יקרים

יום שני 05 ביולי 2010 00:27 מאת: צבי גילת, עכבר העיר

צ"ג יוצא במחווה דיפלומטית וסועד במסעדת פאשה הטורקית. מסקנות החקירה: טעים מאוד, אבל קצת יקר



פאשה. אוכל משובח אך מעט יקר

(צילום: אביעד הרמן)

פרסומת

אזהרות המסע של משרד החוץ מעולם לא התוו את מדיניותי הגלובלית. אף כי אני משוכנע שתכליתן לשמור על ביטחוני, ואף כי איני מעוניין לגרור את מדינתי למבצע חילוץ בני ערובה מיותר, אני שומר לעצמי את הזכות לשמר מדיניות אוטונומית, אם גם שקולה וחשדנית במידה כלפי חצי האי סיני. ביחס לטורקיה, לעומת זאת, המודיעין שלי דל, כך שליברמן ואני מדירים לפי שעה את רגלינו מרחובות איסטנבול. ארדואן הוא טיפוס לא צפוי, ולכן עד שלא אקרא בעיון את מסקנות ועדת טירקל (מה קורה איתה, אגב?), איני שוקל משט הומניטרי אל הבוספורוס. עם זאת, אני סבור כי לא נכון לשרוף את כל הגשרים, ועל כן יצאתי במוצאי שבת לביקור של רצון טוב במסעדת פאשה.

מתברר שאיני נוטה החסד וידידות האמת היחיד לעם הטורקי. אולם הסועדים הרחב לא היה מלא, אבל בשולחן לימיני חגגו יום הולדת, ובשולחנות האחרים ניכרה נוכחות בולטת של בני המחנה הדתי־לאומי. אני מניח שמפגן הידידות הזה קשור לכך שהמסעדה כשרה.

צוות המלצרים בפאשה לבוש מדים, זריז וקשוב. הטבון מפיץ אור יקרות, התפריט ברור ועתה נותר רק לבחור. מתברר ששיטת הכל כלול לא עובדת פה. מחירי הסלטים הם בסביבות 18 שקל, מחירי המנות הראשונות (לחמג'ון, סמבוסק, מגוון קובות, עלי גפן ועוד) נעים בטווח של 34-26 שקל, ולא מצאתי עיקרית בפחות מ־60 שקל. ניחא, בעד השלום צריך לשלם.

לאור זאת, דילגתי על הסלטים והזמנתי סמבוסק לפתיחה. תוך זמן קצר הגיעו שני מאפים חמים חמים, דחוסים בבשר טחון מצוין וריחני, אבל הבצק שעטף אותם לא היה אפוי דיו לטעמי. ניחוח קל של חריכה היה מיטיב עם המנה הזו. עוד אני נהנה מהמעדן עיינתי באפשרויות להמשך. קבב טורקי וקבב אורפלי (זה האחרון, כך הוסבר לי, רזה יותר), נתחי פרגית בנוסחים שונים, סטייק פרגית בגריל, תבשיל במיה ובשר (כל המנות בסביבות 60 שקל), צלעות טלה כבר מאמירות ל־104 שקל (אולי יש לשקול משלוח הומניטרי של טלאים לאימפריה), וגם דג דניס מצאתי שם. הקבב שהזמנתי לבסוף הגיע בקדירת חרס, שבה נחו בצפיפות, ברוטב של עצמם, שישה קבבונים דחוסים וטובים. אם רציתי בתוספת פחמימות, היה עלי לשלם עוד 16 שקל בעבור תוספת של אורז ואטריות, תפוחי אדמה אפויים או צ'יפס. קצת יקר, לטעמי, בפרט אם אתה עדיין זוכר את המסעדות העממיות המצוינות של איסטנבול. עם זאת, הבשר היה טוב ועסיסי, לקבבים בטבון יש ארומה מיוחדת (אם כי אני מעדיף קבב על האש), וברקע התנגנה מוזיקה טורקית מצוינת, שילוב גרוני פותח לב לשמחה וכאב.

המקום מרווח מאוד, השירות מסביר פנים, יש גם בר גדול ועשיר, אבל לא נראה שלמקום הזה באים כדי לשבת על הבר. לזה מתאימים יותר הברים הדחוסים הממלאים את רחוב הארבעה. לכאן באים לאכול. כדי שיבואו יותר, גם אם לא ישתפרו במהרה היחסים עם טורקיה, הייתי מציע לבעלים להוריד את מחיר המנות בעשרה אחוזים.

» פאשה. הארבעה 8. טל' 03-5617778. פתוח: א'-ה' 12:00 עד לקוח אחרון, ו' 15:00-12:00, מוצ"ש עד לקוח אחרון.

השורה התחתונה


תפאורה: רצפת פרקט, מדרגות שיש, אולם רחב וריהוט נוח. בר גדול, טבון מאיר עיניים, פסקול טורקי אותנטי.
סביב השולחן: סולידיים שומרי כשרות
שירות: זריז וקשוב
חיוך: ממס
שירותים: מרווחים ונקיים, תאורה אדמדמה כצבעי הדגל הטורקי
גישה לנכים: כניסה יש, שירותים יש
חניה: בחניון הארבעה הסמוך, 14 שקל
שורה תחתונה: אוכל טוב, טיפ טיפה יקר


פאשה - כרטיס ביקור




תגיות: מסעדות תורכיות בתל אביב, מסעדת פאשה, צבי גילת

(8 מדרגים)

דירוג הגולשים:

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5