אוכל

עדכנו אותנו




פרנג'ליקו: עדיף להתמקד בסושי

יום שלישי 09 בפברואר 2010 00:53 מאת: רן סער, עכבר העיר חיפה

המטבח בפרנג'ליקו לא מפשל כשזה קשור לסושי ודומיו, אולם בכל מה שקשור לטעמים אחרים הוא צריך להתכוונן עוד קצת



(צילום אילוסטרציה)

פרסומת

הביקור שלנו בפרנג'ליקו החל ברגל ימין, כשגילינו שהמתחם הפנימי הוא מתחם העישון, כך שיכולנו להתרווח ולבדוק את התפריט החדש בלי לקפוא. כשהתיישבנו מיד לכד את תשומת הלב מסך המגע המסיבי שהותקן על השולחן, כנראה במטרה להוסיף ניחוח הייטקי למקום, ומובן שהתחלנו לגעת בו. משחקי טריוויה וצ'אטים עם השולחנות הסמוכים אינם כוס התה שלנו, אז ריפרפנו על התחזית האסטרולוגית תוך כדי הרהור על התקדמות העולם – מתמונות הסטקיות של פעם (תמיד עם שמעון פרס) לצילומים מושקעים על מסכי מגע אינטראקטיביים.

ג'יימסון (34 שקל) וכוס שירז קברנה (33 שקל) הגיעו לשולחן עם בוטנים פריכים ושני תפריטים, האחד משום מה באנגלית, ואולי מכאן נבעה הטעות כשסברתי לתומי כי גם הוויסקי כלול בעסקת ה־1+1 שפומפמה ללא הרף על המסך המהולל (לצערי הוויסקי לא היה כלול בעסקת האושר המקומית אלא רק יין, בירה וקוקטיילים).

למנה ראשונה הזמנו דים סאם (גיוזה). מאחר שיש מינימום הזמנה של שלוש יחידות, לקחנו אחד עם תרד ובוטנים שהיה מעולה, מפתיע וגם נעים לעין (8 שקלים); גיוזה שנייה עם בקר, טעימה (9 שקלים); והשלישית, באותו מחיר, במילוי עוף - שהיתה אנמית מדי לטעמי. כל השלוש הוגשו בכלי הבמבוק הבלתי נמנע.

בעקבות התמונות המגרות על המסך בחרתי ברביולי בטטות עם ירקות, פטה ובזיליקום ברוטב שמנת (54 שקל), והאשה, נאמנה לדרכה, הלכה על בטוח והזמינה קומבינציית הוסומאקי גדולה ובה 18 רולים של טונה, דג לבן, שרימפס ואבוקדו (61 שקל).

הסושי היה טוב, טרי ואסתטי (הלכה על בטוח כבר אמרנו?) בעוד הרביולי, שנראו מזן הקפואים, לא ענו על הציפיות: הפטה והבזיליקום כמעט הוגדרו כנפקדים, ורק תוספת פרמזן רצינית שידרגה את המנה. עיטורי בלסמי מצומצם בשולי הצלחת היו נעימים אמנם לעין, אולם חסרי משמעות מבחינת הדגשת הטעמים. יותר העזה בטעמי הרוטב והכנתם במקום, או החלפתם בפסטה פשוטה יותר, היו מצילות את המצב.

ברגשות מעורבים שתינו כוס שנייה והזמנו קינוח של קנלוני פסיפלורה ברוטב וניל וגלידה (32 שקל). לשולחן הגיעה מנה ובה שלושה גלילי ופל ממולאים בקרם לבן, שהקשר בינו לבין פסיפלורה הזכיר מעין תמצית מלאכותית ולא משהו קרוב לדבר האמיתי; וכנ"ל לגבי רוטב הווניל, שהיה סוג של אותה וריאציה של קרם רק בתוספת טעם וניל, מלאכותי כנראה, חזק במיוחד. מאחר שגם מהגלידה, במרקם קשה יותר מדי, לא הצלחנו להתנחם, הבנו כי היינו צריכים לבחור במרקיז השוקולד או אולי בצ'ורוס שהופיעו גם הם בתפריט הקינוחים.
לסיכום, המטבח האסייתי בתפריט יוצג בכבוד על ידי הדים סאם והסושי הטעימים; וזאת לעומת הניסיון ליצור מטבח מעורב יותר (פיוז'ן?) שכשל עם הרביולי. 274 שקל (לפני טיפ) זו תמורה ראויה? לשיקולכם.

פרנג'ליקו חיפה. שד' מוריה 132. טל' 1־700־553344, 8248839.





תגיות: מסעדות בחיפה, פרנג'ליקו, פרנג'ליקו חיפה - שדרות מוריה , רן סער

(3 מדרגים)

דירוג הגולשים:

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • נעה 14/03/2013 16:31:21

  • רגב פורת 10/02/2010 18:23:34

  • חיה 10/02/2010 18:09:23

  • יוחנן בן עובדיה 10/02/2010 17:24:52

  • דור 09/02/2010 23:09:53

  • מירב 09/02/2010 14:24:41

  • אני מחיפה 09/02/2010 12:37:08