מתכונים לראש השנה: מנות ראשונות

יום שלישי 27 באוגוסט 2013 00:05 מאת: עכבר העיר

תפוח ממולא, ארטישוק בשמן זית ופילה לברק קריספי. שלושה מתכונים לראש השנה שיתחילו את ארוחת החג כמו שצריך


תפוח ממולא בקינואה ועוף

(צילום: דן פרץ)

פרסומת

לקראת תקופת החגים וארוחות החג המשפחתיות הלא נגמרות. קיבצנו עבורכם מבחר מתכוני מנות ראשונות חלביות ובשריות לארוחת החג המושלמת.

» ראש השנה 2013

» מתכונים לראש השנה
» מתכונים לראש השנה - מנות בשריות
» קינוחים לראש השנה
» מתכון עוגת דבש - לחצו כאן לכל המתכונים

ארטישוק בשמן זית


באדיבות "עץ הזית"

חומרים:
1/4 שמן זית ארומתי
2 שיני שום
10 תחתיות ארטישוק חצויות
צרור טימין

אופן ההכנה:
1. מחממים במחבת כמות נדיבה של שמן זית ומטגנים את  שתי שיני שום, עשר תחתיות הארטישוק החצויות וצרור טימין.
2. לאחר שתחתיות הארטישוק מקבלות צבע, מוסיפים מיץ לימון, פלפל ומלח לפי הטעם.
3. מוסיפים למחבת 2 כוסות מים ומבשלים למשך כ-40 דקות.
4. מוציאים את תחתיות הארטישוק ומזליפים שמן זית ארומתי, מלח ופלפל.

ארטישוק בשמן זית
- לגרסת הדפסה


ארטישוק בשמן זית (צילום: דניאל לילה)

תפוח ממולא בקינואה ובורגול עם עוף וצימוקים
באדיבות סוגת

מצרכים:
8 תפוחי עץ יפים, חתוכים ומרוקנים
כמה כפות סוכר חום סוגת
1 חבילה קינואה ובורגול סדרת "10 דקות" סוגת
100 גרם עוף טחון (שמן זית לטיגון)
חצי כוס צימוקים
1 כפית כמון
מלח ופלפל
2 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
קליפה מגוררת מלימון בינוני
2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
רבע כוס פטרוזיליה, קצוצה דק
חצי כוס שבבי שקדים מולבנים סוגת, קלויים
מלח ופלפל שחור
עלי שמיר לקישוט

אופן ההכנה:
1. מפזרים סוכר חום על גבי התפוחים וצולים בתנור בחום של 200 מעלות עד התרככותם.
2. מביאים לרתיחה בסיר 2 ליטר מים עם מלח ומכניסים תכולת שקית תערובת 10 דקות. מבשלים למשך 10 דקות, מסירים מהאש ומסננים היטב.
3. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים היטב את העוף. מוסיפים את תערובת הקינואה - בורגול, ממשיכים לטגן ומתבלים במלח ופלפל.
4. מוציאים את התערובת לקערה ומוסיפים את שאר החומרים. מערבבים היטב.
4. ממלאים את התפוחים בתערובת, מפזרים סוכר חום על התפוחים והמילוי ומכניסים לתנור לרבע שעה בחום של 170 מעלות.  בעת ההגשה, מקשטים עם עלי שמיר.

תפוח ממולא בקינואה ובורגול עם עוף וצימוקים - לגרסת הדפסה


תפוח ממולא בקינואה ועוף (צילום: דן פרץ)

פילה של דג לברק קריספי


באדיבות השף מוריס מונייר

חומרים ל-6 מנות:
3 דגי לברק בגודל בינוני המפולטים ל-6 פילטים (בקשו מחנות הדגים בה אתם מזמינים לנקות ולפלט עבורכם את הדגים) ונקיים מכל העצמות, אך השאירו את העור
4 כפות שמן זית
50 גר' חמאה
12 פרחי ברוקולי
12 תפוחי אדמה סגולים מקולפים
גזר מקולף
3 זוקיני
12 בצלי שאלוט קלופים
3 כפות סוכר
מלח/פלפל
טימין/ שמיר

אופן ההכנה:
1. מכינים תחילה את הירקות ותוך כדי הכנתם ניתן לטגן את הדג.
2. מנקים את כל הירקות. חותכים את תפוח האדמה, זוקיני והגזר לצורות רצויות, את הבצלצלים משאירים שלמים.
3. מבשלים את פרחי הברוקולי בנפרד משאר הירקות בסיר עם מים רותחים עד להתרככות. כדי להמנע מבישול יתר, מעבירים מהמים הרותחים למי קרח כדי לקרר במהירות את הברוקולי.
4. בסיר שטוח אחר (עם מכסה) ממיסים את החמאה. מוסיפים את כל הירקות, מתבלים ומזגגים על אש גבוהה עם הסוכר. מכסים ונותנים לירקות להתבשל מספר דקות.
5. באותו זמן, מוודאים שכל פילה דג אכן נקי מכל העצמות/ אידרה.
6. ממליחים ומפלפלים את פילה הדגים משני הצדדים.
7. מניחים את הפילטים במחבת גדולה עם 4 כפות שמן זית כשצד העור פונה כלפי מטה. מטגנים על אש גבוה יחסית עד לבישול סופי של כל בשר הדג.
8. מסדרים את הדג והירקות על צלחת ומגישים.

פילה של דג לברק קריספי - לגרסת הדפסה


פילה של דג לברק קריספי (צילום: אלירן אביטל)

» סלט אפרסקים קלויים ופטה (חלבי)
» סלט ארטישוקים
» סלט אורז עם סלרי וטונה
» חציל צלוי במרינדה של שום סויה ולימון
» קישואים ברוטב רימונים וצ'ילי


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(0 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5