מתכונים לראש השנה 2015: מנות ראשונות

יום שלישי 01 בספטמבר 2015 00:05 מאת: עכבר העיר

רעננו את שולחן החג עם מנות ראשונות שחורגות מגבולות הסלט הקצוץ - ארטישוק בשמן זית, פילה לברק קריספי, חציל צלוי עם שום וסויה ועוד מטעמים שיעשו חשק לעוד


תפוח ממולא בקינואה ועוף

(צילום: דן פרץ)

פרסומת

לקראת תקופת החגים וארוחות החג המשפחתיות שלא נגמרות, רעננו את השולחן עם מנות ראשונות קלילות, שלא דורשות עבודה אינסופית ופותחות ארוחת חג טעימה על הצד הטעים ביותר.

» ראש השנה 2015
» מתכונים לראש השנה
» מתכונים טבעוניים לראש השנה
» מתכונים לראש השנה - מנות בשריות
» מתכונים לראש השנה - מרקים
» מנות עוף לראש השנה
» מתכונים לראש השנה - מנות עם דגים
»
קינוחים לראש השנה
» מתכונים לעוגות דבש 

ביצ'אק - כיסונים ממולאים בדלעת


באדיבות רות אוליבר ל'אסם'

מצרכים ל-30 כיסונים:
לבצק:
500 גרם קמח שמרים
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
120 מ"ל שמן
200 מ"ל מים

למלית:
1/4 כוס שמן
1 בצל קצוץ דק
1 ק"ג דלעת מגוררת גס
1 גזר מגורר על פומפיה גסה
1 פלפל צ'ילי ירוק קצוץ דק
1 כפית מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף סוכר
1 כף זרעי כמון, כתושים דק

לציפוי:
ביצה טרופה
קצח או שומשום

אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק: מערבבים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה, ולשים במשך כ-10 דקות עד שמתקבל בצק רך ונעים למגע. מקמחים את הבצק, מכסים ומעבירים למקרר לחצי שעה. הבצק כמעט לא יפתח - וזה בסדר.
2. מכינים את המלית: מחממים שמן בסיר רחב על להבה בינונית, ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים דלעת, גזר וצ'ילי ומטגנים במשך כחצי שעה עד שכל הנוזלים מתאדים. מערבבים מדי פעם ומקפידים שתחתית המחבת לא תיחרך. מסירים מהאש.
3. מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מעבירים למסננת נוחה, כדי שהירקות יגירו את הנוזלים שנותרו.
4. ממלאים את הכיסונים: מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
5. חובטים בבצק כדי להוציא ממנו את כל האוויר, ומחלקים ל-30 כדורים. מרדדים כל כדור על משטח מקומח לעיגול בקוטר 10 ס"מ ובעובי של כ-4 מ"מ.
6. מניחים במרכז כל עיגול כף גדושה מהמלית ומברישים את השוליים בביצה. מקפלים את שולי הבצק פנימה כמו באוזן המן. מסדרים בתבנית.
7. מברישים בביצה ומפזרים קצח או שומשום.
8. אופים כחצי שעה על שפני המאפה מזהיבים. המאפים במיטבם ביום האפייה, אך ניתן לשמור עליהם בהקפאה.

» ביצ'אק - להדפסת המתכון

#alt
מאפים לפתיחת הארוחה. ביצ'אק של רות אוליבר (צילום: דניאל לילה)

שרון כהן מגיש קרפצ'יו לפתיחת הארוחה >>


לחם של קוצ'ינה תמר


באדיבות תמר כהן צדק, קוצ'ינה תמר

מצרכים:
שלב א':
500 גרם קמח
1 כפית סוכר
1 כפית שמרים יבשים
1/2 ליטר מים

שלב ב':
1 ק"ג קמח
1 כפית שמרים יבשים
3.5 כפות סוכר
1.5 כפות מלח
500-750 מ"ל מים

אופן ההכנה:
1. לשים את כל החומרים של שלב א' עד שנוצר בצק אחיד, ומכסים בניילון נצמד. שומרים במשך לילה במקום קריר.
2. מוסיפים את כל החומרים של שלב ב' לבצק. לשים עד שנוצר בצק אחיד ונותנים לו לתפוח.
3. יוצרים מהבצק 4 ככרות לחם, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 40-60 דקות.

» לחם של קוצ'ינה תמר - להדפסת המתכון

#alt
לצד כל הסלטים. לחם של קוצ'ינה תמר (צילום: בועז לביא)

סלט גזר ברוטב ויניגרט


באדיבות עומר מילר ל'אסם'

מצרכים:
7 גזרים קלופים
3 כפות בוטנים קלויים ושבורים
חופן עלי נענע קצוצים

לרוטב:
1/4 כוס רוטב בסיס לבישול של 'אסם' 
1 כפית ג'ינג'ר קצוץ דק
2 כפיות שמן זית
מלח ופלפל
כפית פלפל ירוק חריף קצוץ דק

אופן ההכנה:
1. יוצרים מהגזר רצועות דקות בעזרת קולפן.
2. מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת, עד שמתקבל רוטב קטיפתי.
3. יוצקים את הרוטב על הגזרים ומערבבים. מוסיפים את הבוטנים ואת הנענע ומגישים.

» סלט גזר ברוטב ויניגרט - להדפסת המתכון 


#alt
רעננות מתוקה. סלט גזר של עומר מילר (צילום: דניאל לילה)

מיכל אנסקי ועומר מילר מכינים פוקצ'ה עסיסית >>

ארטישוק בשמן זית


באדיבות "עץ הזית"

מצרכים:
1/4 שמן זית ארומטי
2 שיני שום
10 תחתיות ארטישוק חצויות
צרור טימין

אופן ההכנה:
1. מחממים במחבת כמות נדיבה של שמן זית ומטגנים את שתי שיני השום. כשעולה ריח נעים של שום, מוסיפים למחבת את עשר תחתיות הארטישוק החצויות וצרור הטימין.
2. לאחר שתחתיות הארטישוק מקבלות צבע, מוסיפים מיץ לימון, פלפל ומלח לפי הטעם.
3. מוסיפים למחבת שתי כוסות מים ומבשלים למשך כ-40 דקות.
4. מוציאים את תחתיות הארטישוק ומזליפים שמן זית, מלח ופלפל.

» ארטישוק בשמן זית
- להדפסת המתכון


הראשונה האידיאלית. ארטישוק בשמן זית (צילום: דניאל לילה)

קישואים ברוטב רימונים וצ'ילי


באדיבות דורעם גונט

מצרכים:
1 ק"ג קישואים
3 כפות שמן צמחי
1 פלפלון צ'ילי אדום חריף, קצוץ דק 
3 כפות סוכר
2 כפות רכז רימונים
מלח ופלפל שחור
צרור כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:
1. שוטפים את הקישואים ומורידים את הקצוות.
2. חוצים את הקישואים לאורכם, וחותכים פרוסות בעובי 4-5 מ"מ.
3. במחבת גדולה או בווק מחממים את השמן. כשהוא מתחמם, מוסיפים את הקישואים והצ'ילי. מטגנים על אש גבוהה למשך כשבע דקות, עד שהקישואים מתחילים להזהיב. מערבבים מדי פעם.
4. מוסיפים את הסוכר ורכז הרימונים ומבשלים עוד דקה או שתיים.
5. מורידים מהאש, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את הכוסברה. אוכלים חם, פושר או קר.

» קישואים ברוטב רימונים וצ'ילי - להדפסת המתכון

#alt
חריפות של ראש השנה. קישואים ברוטב רימונים (צילום: דורעם גונט)

חציל צלוי במרינדה של שום, סויה ולימון
פילה של דג לברק קריספי
סלט אפרסקים קלויים ופטה
סלט ארטישוק
סלט אורז עם סלרי וטונה


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(0 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5