חנה זלדה לעיונך: מתכון ללביבות חנוכה

יום שלישי 11 בנובמבר 2014 00:00 מאת: עכבר העיר

לביבות גזר, כרישה, חצילים ואפילו סרדינים - במקום למחזר את המתכון הקבוע, השנה מחדשים עם מתכון יצירתי ומעורר תיאבון


חמימות ומטוגנות

(צילום: מתוקה רום סרוויס)

פרסומת

חנוכה מתקרב בצעדי ענק ומביא איתו משב של ריח מטוגן. על אוסף הפחמימות המקושרות לחג האורים, מנצחות הלביבות הביתיות, שמלבד היותן טעימות ומנחמות, גם מנצלות היטב את שאריות הירקות אחרי ארוחת החג. מי שמאס בטעמים השגרתיים, יוכל לגוון עם אוסף מתכונים יצירתיים, שיהפכו את החג למשמין במיוחד. 

» חנוכה 2014 - המדריך המלא בעכבר חנוכה
»
חנוכה 2014 - כל הכתבות
» מתכון לסופגניות
»
מתכון ללביבות
» מתכונים לחנוכה
» מתכון לסופגניות טבעוניות

» לביבות בטטה של אורנה ואלה
» צעד אחר צעד: מתכון לסופגניות ביתיות


לביבות גזר


באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי, רשת מתוקה

מצרכים:
4 גזרים
1 בצל סגול קטן
2 כפות קמח
5 ביצים
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כורכום
1 כף כוסברה טרייה קצוצה

הוראות הכנה:
1. מגרדים את הגזר מקולף בפומפייה וחותכים את הבצל לקוביות קטנות. מכניסים את כל הרכיבים לקערה ומערבבים.
2. בידיים מעט רטובות יוצרים לביבות בגודל בינוני.
3. מחממים מחבת עם שמן (בגובה 1 ס"מ) ומטגנים כ-3 דקות מכל צד עד להזהבה.
4. מוציאים את הלטקס מהמחבת ומניחים על נייר סופג.

» לביבות גזר - לגרסת ההדפסה


שיהיה לכם יום כתום. לביבות גזר (צילום: מתוקה רום סרוויס)

לביבות בטטה וכרשה בציפוי פריך


באדיבות השף סהר רפאל, מסעדת כרמים

מצרכים:
 100 גרם חמאה
 2 יחידות כרשה (החלק הלבן) חתוכות לפרוסות דקות
 3 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות גסות
  2 תפוחי אדמה בינוניים, מקולפים וחתוכים לקוביות גסות
 ¼ כוס שמן זית
 ¼ כפית מלח ופלפל
 עלים מ-2 ענפי טימין
 5 ביצים
 קמח לקימוח
 200 גרם פנקו (פירורי לחם יפנים- יותר גסים)/ פירורי לחם
 שמן לטיגון

אופן ההכנה:
1. ממיסים חמאה במחבת ומטגנים את פרוסות הכרשה עד שקיפות .
2. מניחים את קוביות הבטטה ותפוחי האדמה בתבנית, יוצקים מעל מעט שמן זית, מלח ופלפל. מכסים בנייר אלומיניום ואופים כ-20 דקות.
3. מסירים את נייר האלומיניום ואופים כ-10 דקות נוספות (על מנת לאדות את הנוזלים המיותרים) עד התרככות.
4. מערבבים בקערה כרשה,בטטה ותפוח אדמה ומועכים במזלג.
5. מוסיפים עלי טימין ו-2 חלמונים (שומרים את החלבונים בצד), מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד ומשפרים טעמים. אם המסה רטובה או דלילה, מוסיפים קמח (לא יותר מכף).
6. טורפים את שאר הביצים (יחד עם החלמונים ששמרנו) בצלחת עמוקה, מכינים צלחת נוספת של קמח ופירורי לחם.
7. יוצרים  כדורים בגודל פינג-פונג ומשטחים, מקמחים , טובלים בביצה ומכסים בפירורי לחם מכל הצדדים.
8. מחממים שמן במחבת ומטגנים עד להזהבה. חשוב שהשמן יהיה חם, כדי שהלביבות לא יספגו המון שמן ולא ישברו.
9. מניחים על גבי נייר סופג
10. מגישים עם סלט עלים מרענן ורוטב לפי טעמכם.

הלביבה נפלאה עם יוגורט פיקנטי:
מערבבים גביע יוגורט עם חצי כפית טבסקו, כף שמן זית, קורט מלח וקורט פלפל שחור גרוס.

» לביבות בטטה וכרשה בציפוי פריך  - לגרסת ההדפסה


לביבות בטטה וכרשה (צילום: לירון אבירם)

לביבות גראנד לאטקס


באדיבות ברק חי חורש, השף של טרה

מצרכים ל -10 לביבות:
2 תפוחי אדמה (בגודל בינוני) מגורדים בפומפייה
1 תפוח עץ מגורד בפומפייה
2 ביצים
2 כפות קמח
3 כפות גבינת יוגורט של טרה בטעם טבעי
מעט מאוד מלח
שמן לטיגון קנולה

אופן ההכנה :
1. לערבב את כל המצרכים בקערה ולהניח במקרר למשך 10 דקות .
2. ליצור בידיים צורה של לביבות ולטגן בשמן רדוד חם את הלביבות משני הצדדים עד הזהבה, כשתי דקות בכל צד.
3. לפזר מעט אבקת סוכר וקינמון מעל הלביבות.
4. כדאי להגיש את הלביבות בליווי יוגורט.

» לביבות גראנד לאטקס  - לגרסת ההדפסה


טעם של ילדות. לביבות גרנד לטקס (צילום: שי אפגין)

מתכונים ללביבות מלוחות:
» לביבות כרישה
» לביבות קישואים
» לביבות כרובית
» לביבות תירס וגמבה
» אנגוצ'ה - לביבות אתיופיות
» לעטקס תפוח אדמה ובצל
» לביבות כרישה ותפוחי אדמה
» לביבות חצילים ופרמזן
» לביבות עדשים שחורות וכוסברה
» לביבות פטה וכרישה
» לביבות מוסר על קינואה, צימוקים וכוסברה
» לביבות בטטה וקוסקוס מלא ברוטב יוגורט
» לביבות בטטה של אורנה ואלה

מתכונים ללביבות מתוקות:
» לביבות גבינה
» לביבות גויאבה וחלומי
» לביבת גבינות ופירות בדבש תמרים


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(25 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5