סוסו אנד סאנס: עומר מילר עושה המבורגרים

יום חמישי 01 בדצמבר 2016 09:04 מאת: מרינה קיגל, עכבר העיר

80 אחוז בשר, 20 אחוז הפתעה וסלט ביצים מלמעלה - ההמבורגרייה החדשה של עומר מילר נפתחת להרצה, ומבטיחה מנות קטנות ומטריפות


סוסו אנד סאנס

קטנה ומשובחת. קציצה של עומר מילר

(צילום: מרינה קיגל)

פרסומת
'סוסו אנד סאנס', החדשה של עומר מילר, יושבת בתוך בוטקה. השבוע הם עדיין בהרצה, בודקים את התפריט, תפקוד בשעות השיא ובהפוגות ולכן אין שילוט ורק ריח הבשר הצלוי והתקהלות סביב הדלפק (מורכבת כמו ההמבורגרים של מילר, 80% היפסטרים, 20% אנשי עסקים) רומזים שמשהו קורה כאן. מילר, שסגר השנה את "שולחן" שלו, חיפש קצת לצאת מהמטבח של "חדר האוכל" הוותיקה, והלך, כמו שפים רבים בימינו, לעשות קצת סטריט פוד בשביל הנשמה.

» אוראל קמחי עושה ארוחות בוקר
» פתח תקווה בירה קולינרית
» המסעדות מתכוננות לחורף

אז מה מגישים בדוכן החדש שלו? נתחיל מהיחס 80/20, שכמו בחיים האמיתיים, מביא תוצאות הרבה יותר טובות מאשר השאיפה הסיזיפית לשלמות. 80 אחוז קבוע זה בשר בקר משובח ושומני במידה, ואילו 20 אחוז יכולים להיות טלה, מח עצם, כבד אווז או גבינת צ'דר. התוצאה - קציצה "מאווררת" היטב, שרחוקה מלהיות "יציקה" שאנחנו רגילים לקבל במקומות בהם מגישים המבורגר וזה דווקא עושה לה טוב.

סוסו אנד סאנס
קציצה מאווררת ושף שמח. עומר מילר ב"סוסו אנד סאנס" (צילום: מרינה קיגל)


הקציצה קטנה, 100 גרם, בתוך לחמניה טריה קטנה עוד יותר (וזה נכון, כי כשקוטר הקציצה קטן מקוטר הלחמניה זה ביג נו נו). ויש גם תוספות מעל – גבינה כחולה, אננס, גווקמולי, ביצת עין וסלט ביצים. שאלתי את כבוד השף: "למה סלט ביצים?" והוא ענה: "כי אני אוהב". תכלס, צודק. חוץ מזה, יש בלחמניה רוטב אלף האיים, חסה מסולסלת, בצל, עגבניה ומלפפון חמוץ.
אגב, אם לא בא לכם על המבורגר, יש את קריספי צ'יקן עצום המימדים. אחרי נגיסה או שתיים קלטנו שמדובר בנתח של פרגית עסיסית (ואם עוד לא הכנתם בבית שניצל פרגית ואתם עדיין חושבים שחזה עוף זה חומר גלם מועדף – טעות. לכו על פרגית). הצ'יקן היה אמנם קצת שומני מדי, אבל אם לקחת בחשבון שמי שיאכל אותו בדיוק סיים ערב בילוי עמוס – זאת בדיוק צורת ההגשה: בלחמניה, עם חסה,ירקות וחמוצים.

המבורגר סוסו אנד סאנס
הדרך לסיים לילה עמוס של בילויים. סוסו אנד סאנס (צילום: מרינה קיגל)


לצד הלחמניה (או בנפרד) אפשר לקחת צ'יפס או טבעות בצל – ערימה מקושטת מלמעלה ברוטב ברבקיו מעושן שנראה כמו דיו שחור סמיך ובטעם שרוף משהו (תאמינו לי, אני יודעת, אני מסוגלת לשרוף אפילו סלט). לסיכום: מתאים לקפוץ לארוחת הצהרים מחוץ למשרד, לבוא עם ילדים, לקחת טייק אווי ולעשות פיקניק על הדשא וגם לעבור בדרך למועדון (או הביתה) בשעות הלילה הקטנות, כדי לרפד את הקיבה או לסיים את היום.

סוסו אנד סאנס - רוטשילד 6, שעות פתיחה (החל מהשבוע הבא): 12:00 ועד אחרון הלקוחות
תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(0 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12/01/2017 12:45:04

  • 01/12/2016 21:19:37