האם פתח תקווה היא הבירה הקולינרית החדשה?

יום שני 28 בנובמבר 2016 08:18 מאת: טל לוין, עכבר העיר

מסעדות גורמה חדשות, פוד טראק אסייתי ומתחם בילוי ענק שכולו מסעדות כשרות - בשקט בשקט הופכת פתח תקווה לעיר מסקרנת לחובבי הקולינריה


בטתנור מנואל

לכל המשפחה. מנואל

(צילום יח"צ))

פרסומת

לפני כשש שנים, כשנפתחה מסעדת מחניודה בירושלים, הפכה פתאום הבירה מעיר שמגיעים אליה מטעמי קודש, למקום שכדאי לצלוח את הפקקים כדי להגיע לאכול בו. מחניודה לא נשארה מיותמת, ובשנים האחרונות, במקביל לעשייה תרבותית ענפה ואינספור פסטיבלים ואירועים מיוחדים, ירושלים הפכה לעיר שיכולה להתפאר במסעדות שלה. העובדה שקולינריה טובה מצליחה להוציא אפילו את הסנובים שבתל אביביים מחוץ לעיר, לא פסחה מעיניהם של ראשי ערים ויזמים בתחום האוכל. כך למשל אפשר לסמן את חיפה כיעד הבא של הקולינריה המעניינת, עם מסעדות שף, אוכל רחוב אותנטי ומצוין ולא מעט מסעדות שמספקות חווית ווליו-פור-מאני הגונה.

» המסעדות מתכוננות לחורף
» איפה אוכלים בדרך לדרום
» מל ומישל חוגגת עשור
» מושיק רוט רוצה להתחבר לעם

בשנים האחרונות, במקביל לגידול הניכר באוכלוסיית המשפחות הצעירות בעיר, מבקשת גם פתח תקווה לתקוע סיכה על מפת האוכל של ישראל. בחודשים האחרונים נפתחו עוד ועוד מסעדות, שנותנות מענה לתושבים, חלקם תל אביביים לשעבר, שמחפשים מקום טוב לאכול ליד הבית. בד בבד, חלק מהיוזמות כבר מתחילות לעשות חשק לצאת מתל אביב להתנסויות חדשות. בימים אלה מוקם בקרית מטלון שבפתח תקווה מרכז קולינריה חדש בעלות של לא פחות מ-114 מיליון שקלים. "שופ טים" יוקדש רובו ככולו לבתי עסק כשרים, ודלתותיו יפתחו עוד כשנתיים. "המתחם החדש נועד לשרת אזור גדול (הקהילה העסקית של קרית מטלון ותושבי הסביבה) שצמא למתחם קולינרי", מסביר צביקה רושו, מנכ"ל רושו יזמות, שעומדת מאחורי הפרויקט. "מבדיקה שקיימנו טרם תכנון הפרויקט עלה הצורך למתחם קונספט קולינרי על טהרת האוכל הכשר ובזאת ייחודיותו על פני מתחמי קונספט דומים בישראל. אנחו נמצאים כיום במשא ומתן עם שפים מובילים המתעניינים במתחם ורשתות עוגן קולינריות מובילות".

מתחם שופ טים
מרכז בילוי ועסקים. שופ טים (הדמיה/יח"צ)


אבל רושו למעשה מתפרץ כבר לדלת פתוחה. עם הידיעות על תחילת העבודות של הרכבת הקלה, והרצון של עסקים רבים לצאת מהפקקים בכניסה לתל אביב, עקרו לא מעט חברות לאזורי התעשייה בפתח תקווה. למעשה, בשנתיים האחרונות נפתחו מעל 23 מסעדות, בתי קפה, ברים ומועדונים באזור קרית מטלון, הממוקם בסמוך לקו האדום של הרכבת הקלה. לפי שעה הודיעו על פתיחת סניפים ב"שופ טים" הרשתות קפה רוטשילד, ביגה ורשת "מעדני גורמה". בד בבד נפתחה השבוע להרצה מסעדת בנדיקט פתח תקווה, של קבוצת המסעדות בנדיקט. המסעדה, שלה סניפים בתל אביב, ראשון לציון והרצליה, מגישה ארוחות בוקר לכל אורך שעות היממה. הסניף של אם המושבות נפתח ברחוב הסיבים 47 ובתקופת ההרצה תעבוד המסעדה מ-16:00 עד חצות.


בקרוב בפתח תקווה. קפה רוטשילד (צילום: אנטולי מיכאלו)


לא רק מתחמים ורשתות גדולות תמצאו בפתח תקווה - לפני כשלושה חודשים נפתחה בעיר "מנואל", מסעדה איטלקית כשרה של התאומים מוראל ומידן מימון. המסעדה, שמציגה מטבח איטלקי כשר, מנסה להלך על החבל הדק שבין רמה קולינרית גבוה, לדרישה להגיש צלחות גדושות ומלאות מבחינת כמויות. בתפריט גם אופציות טבעוניות, והמסעדה עצמה היא חלבית לגמרי.

מנואל
גורמה עם טאץ' עממי. מנואל (צילום יח"צ)


במקביל אליה ממשיכים מוסדות קולינריים ותיקים להתחדש. כזאת היא "אויאמה", שמציינת בימים אלה עשור לפעילותה. לכבוד החגיגות הוצבה ליד המסעדה פוד-טראק שמגישה ארבעה תבשילים בלחמניות באן אסייתיות. ה"באן-טראק", כפי שבחרו לקרוא לו ונן ואלון מילינגר, הבעלים של המסעדה, עוצב על ידי אל צמד האמנים קובי דוידר ואדם יהלומי, בעלי סטודיו  "FOOD TRUCK ISRAEL", שמתמחה בשיפוץ רכבים, בנייתם והשמשתם כ- Food Trucks. כל התבשילים כאן מגיעים אם כך בתוך באן, כשלצדם ניתן לבחור חמוצים אסיאתיים או צ'יפס. בין המנות שבתפריט: באן צימחוני עם בטטה, פטריות שיטאקי כבושות, צנון כבוש, גזר, עשבי תיבול ומיונז שום; באן עוף קצוץ עם חסה, גזר, עשבי תיבול, בצל כבוש ורוטב סרירצ׳ה;  באן שרימפס, ארוגולה, עשבי תיבול, למון גראס ובצל; באן בקר בקר בבישול ארוך ברוטב ברביקיו איסאתי עם חסה, נבטים, עשבי תיבול ובצל כבוש. מנה שכוללת שני באנים ותוספת של חמוצים אסיאתיים או צ'יפס תעלה לכם 38 שקלים.  

 באן טראק
ד"ש מהמזרח הרחוק . באן טראק (צילום: אפיק גבאי)

גם מסעדת פפריקה הוותיקה בעיר התחדשה עם תפריט המבורגרים ענקיים (עד 660 גר'). מדובר בתפריט המבורגרים הכולל  שבעה המבורגרים בסגנונות שונים בהשראת בירות עולם קולינריות מבשר אנגוס משובח המגיעי בשלושה גדלים - מדיום, לארג' ועצום (220/440/660 גרם). כך לדוגמה מגישים שם המבורגר אמריקאי, עשוי מבקר עם חזה אווז מעושן, צ'דר פסטו ועין בפוכה (54/69/84 שקלים); טורקי - תערובת של בשר בקר וטלה, פטרוזיליה, בצל קצוץ, וטחינה ירוקה (48/63/78 שקלים); צרפתי מבשר בקר, עם תערובת פיטריות צלויות בשמן כמהין, אורוגולה, טופינג ריבת בצל מייפל (51/66/81 שקלים) ועוד.

מסעדת פפריקה
גו ביג אור גו הום. פפריקה (צילום: מיטל סולומון)

בסוף שנה שבה מסעדות השף הגדולות פינו את מקומן לטובת אוכל כשר מצד אחד ובתי אוכל שמציעים מנות משתלמות, נדמה שאם תגיע בשורה קולינרית מעניינת, היא כנראה תגיע מהעיירה הציורית פתח תקווה.


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(2 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5