סופה של תקופה: מאיר אדוני מספיד את "כתית"

יום רביעי 02 בנובמבר 2016 18:45 מאת: טל לוין, עכבר העיר

אחרי 15 שנות פעילות של מסעדת השף, ועוד כמה שנים של אחותה הקטנה והתוססת, "המזללה", החליט אדוני לסגור כל המסעדות מחוץ לבתי המלון. היכונו לארוחות הפרידה


עם הפנים לחו"ל. מאיר אדוני

(צילום: דן פרץ)

פרסומת
קבוצת כתית, שבחזיתה עומד השף ושופט "משחקי השף" מאיר אדוני, משנה כיוון. לאחר שהקימו את המסעדות "בלו סקיי" ו"לומינה" הכשרות בבית מלון קרלטון שבתל אביב, החליטו החברים להיפרד ממסעדות "כתית" ו"מזללה", שתיהן מהמסעדות המוערכות בישראל. תאריך הנעילה הוא ה-3 בדצמבר, ובמסעדות כבר מתכננים תפריטי פרידה מרגשים.  בכך יחתמו 15 שנות פעילותה של כתית, שביטאה יותר מהכל את הסגנון המוקפד והמורכב בבישול של אדוני. "מזללה" נפתחה לפני שש שנים, והגישה אוכל גורמה באווירה משוחררת יותר. בשנים האחרונות חלקו שתי המסעדות מתחם משותף ברחוב נחלת בנימין. 

» מושיק רוט רוצה להתחבר לעם
» הקונדיטור החדש של משק ברזילי
» מאיר אדוני לא מפחד מביקורות רעות
» כל החדשות החמות באוכל


אוכל מרגש. קינוח של "כתית" (צילום: דן פרץ)

"לצד ההתרגשות מהפרויקטים החדשים אנו גם עצובים על שהגיעה העת להיפרד מ'כתית' ו'מזללה'", אמרה לילך ספיר, מנכ"לית הקבוצה. "הפעלה של מסעדה ככתית למשך 15 שנה בישראל אינה מובנת מאליה כלל ואנו מאושרים וגאים שזכינו לכך. נשמח לארח אתכם בחודש הקרוב בכתית ומזללה ולאחר מכן ב'בלו סקיי', 'לומינה', 'נור' (מנהטן) ובפרויקטים החדשים". 


גורמה באווירה משוחררת. "המזללה" (צילום: דן פרץ)

ההודעה על סגירת מסעדות הדגל של אדוני מגיעה אחרי שנה לא פשוטה עבור השף. בינואר נודע כי "סזרינה", המסעדה של השף בקיסריה, נסגרה שלושה חודשים בלבד לאחר פתיחתה. יחד עם זאת, אדוני מבקש ככל הנראה ללכת בעקבותיהם של אסף גרניט ואייל שני, ולהרחיב את הפעילות הקולינרית שלו מעבר לים. בנוסף, מבטיחים בקבוצת כתית, בקרוב תפורסמנה ידיעות על פרויקטים חדשים גם בישראל. 

בבוקר שאחרי הסערה (חמישי, 3 בנובמבר), פרסם השף בעמוד האינסטגרם שלו תגובה מרגשת והתייחס לסגירה של שניים ממפעלי חייו:

כתית שלי...ילדתי האהובה. נולדת ב 30 למאי 2002 בשדות כפר רות. צנועה קטנה מלאה באהבה. באת לעולם מתוך תשוקה אינסופית והאמת גם עם טונות של תמימות..נאיביות אהבת אמת. ילדתי שלי, שנים צעדנו יד ביד. יצרנו קולינריה מורכבת, אחרת יצרית כזאת שקוראת תיגר על הכל ועם כל זאת מכבדת ומוקירה את האמת. האמת שלנו. איזה אושר וכבוד להביט לאחור ולהבין שהשארנו מורשת. מורשת בדמות שפה קולינרית. מורשת של מאות עובדים שחלקם יוצרים היום בזכות עצמם. מורשת של שפה, איכות, אהבה, תשוקה ויצירה. מורשת שנתנה לנו את הזכות לקחת חלק ביצירת השפה הקולינרית הישראלית. היום ילדתי היקרה אני ניצב אל מול עשרות עובדים ואל מול אלפי לקוחות ומודיע כי בעוד חודש בדיוק אוריד את המסך על כתית ומזללה. שנים של עשייה. יצירה טירוף חושים ואמונה ענקית מגיעים לסיומם.חיי היו כתית וכתית היא חיי!!! מעטים האנשים שיכולים להבין מה המשמעות של 15 שנות מסעדה. כמה כוחות ואהבה אינסופית יש בלקום בוקר בוקר לחיים שלמים של עשייה יצירה טירוף אהבה אושר שמחה אכזבה ואינסוף תחושות ויצרים.מה המשמעות של אחריות ניהולית, יצירה קולינרית שופעת ובלתי פוסקת, עבודה סביב השעון כולל חגים שבתות ימים ולילוץ, תחושת קיימות אתגרים הכלה ועוד ועוד.. כתית שלי, מאות עובדים זכו לעבוד עבורך, מאות אלפי לקוחות זכו לחוות ולהתענג ממך. יצרת ויצרת בשפע אין סופי והיום רגע לפני לכתך אני מביט בך בגאווה גדולה וסיפוק ומשחרר אותך באהבה גדולה ילדתי שלי. לעולם תיהי חלק ענק מנשמתי ואני מאושר על הזכות הגדולה שניתנה לי. מודה להורי ומשפחתי שנתנו לי את הדחיפה והאמון לעשות את זה. לאחי עומר שניהל את כתית מיום פתיחתה למשך 3 שנים ונתן לי את החוסן והתבונה בקדמת המסעדה. מודה לשותפי בתחילת הדרך אלי מזרחי שעבד לצידי ונתן לכתית את הכוח שהיה דרוש לה בהקמתה. אני מודה לכל השותפים שהיו לאורך הדרך ובמיוחד לשותף שתמך החזיק דחף וניהל את כתית עד יומה האחרון קובי אבן עזרא. רוצה להודות לילך מנכלית הקבוצה שידעה להוביל ולהנהיג בתבונה, בשכל רב ובהקרבה אישית גדולה. תודה לכל הצוותים המנהלים השפים הטבחים הספקים ולכם לקוחות יקרים שלי תודה על האמון התמיכה, ושותפות הרוח והדרך בכתית. כל סוף הוא גם התחלה חדשה. אני יוצא לדרך חדשה מסע אל עבר מסעדה חדשה מרתקת ומאתגרת מעבר לים, נור שמה. אני אמשיך להוביל ולקדם יחד עם גימי זוהר מנכל קרלטון את מסעדת בלו סקיי ומסעדת לומינה שתי המסעדות הכשרות אשר אני גאה בהן מאוד. אני בראשיתם של מספר פרוייקטים נוספים בארץ ובעולם ואני יודע שאת כולם תלווה הרוח של כתית ומזללה תודה

A photo posted by meir adoni (@chef_meir_adoni) on


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(0 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5