חדשות אוכל: השורד האחרון כובש את הצפון

יום שני 03 ביוני 2013 15:23 מאת: רותם מימון, עכבר העיר

שי אראל (זוכה הישרדות) פותח סניף נוסף של רשת המסעדות בשרלה, קבוצת אלבאבור מתחדשת במסעדה נוספת על טיילת עכו, מסעדת שף חדשה בירושלים, והפאב החדש שיעיר את קרית אונו


ראש פינה על הכוונת. שי אראל

(צילום: יח"צ ערוץ 10)

פרסומת

שי אראל לא נח לרגע. בזמן שחבריו ל"הישרדות" עסוקים בלהשתחל למדורי הרכילות, הוא פותח עוד מסעדה. אראל חונך בימים אלה את הסניף הרביעי של מסעדות הבשרים שלו - בשרלה. לתושבי המרכז אולי השם הזה לא מוכר, אך בעבור תושבי חיפה והצפון זוהי אחת האופציות המועדפות לאוכלי בשר. למסעדות בחיפה, קרית חיים ורמת ישי, מצטרף סניף חדש של רשת במתחם חוצות כרמיאל, וגם בו יגישו בשר מהעדר הפרטי של הקצב הגלילי אכרם דבאח. "אחרי חיפה, הקריות ועמק יזרעאל, הרגשנו שחסרה לנו אחיזה באזור הגליל, ובסביבת כרמיאל היתה חסרה מסעדת בשרים איכותית שתדבר אל משפחות", אומר אראל.

כשפתח את הסניף הראשון של בשרלה בשנת 2006 לא היה בטוח שיצליח לשרוד, כיוון שבחודש הפעילות הראשון פרצה מלחמת לבנון השנייה. "זו היתה תקופה קשה, אבל צלחנו אותה והקמנו סניף שני בקריות שהיה הצלחה אדירה, יותר מחיפה". אחרי ההצלחה הזאת ולאחר זכייה בהישרדות, תקע יתד בצורת סניף שלישי ברמת ישי. "שם גם התחיל החיבור עם האטליז של משפחת דבאח ומפה זה התגלגל. למעשה הסניפים בקריות וברמת ישי חיזקו את סניף חיפה".   

התפריט של הסניף החדש שומר על הסגנון שמאפיין את יתר מסעדות הקבוצה. תוכלו למצוא בו קבבוני טלה עם טחינת "אל ארז" ( 65 שקלים), סטייק אנטריקוט רמת הגולן (99 שקלים ל- 300 גרם) וגם נתחים נדירים במיוחד של סטייק טלה בלאדי (99 שקלים ל- 300 גרם), שקדי טלה עשויים בגריל עם נגיעות מוקפצות במחבת (65 שקלים ל- 220 גרם), סטייק סינטה עגל חלב עם שכבה דקה של שומן העוטפת את הבשר (95 שקלים ל- 300 גרם), טי-בון טלה (115 שקלים), כתר טלה עשוי בתנור בתיבול של פלפל גרוס ומלח גס (110 שקלים) ועוד.  

שי, יש סיכוי לראות בשרלה במרכז הארץ?
"אני גר בצפון ולכן לא אקים מסעדה במרכז באופן אישי, אבל אנחנו במשא ומתן עם זכיינים שמעוניינים. עוד לא סיימנו בצפון, אז אולי נכוון לראש פינה. לשם עוד לא הגענו".

בשרלה - מתחם חוצות כרמיאל


מבינים בבשר. מסעדת בשרלה כרמיאל (צילום: ישראל אלפסה)

אלבאבור מתרחבת ופולשת לעכו


אחרי פתיחות מתוקשרות כמו האפנדי ומסעדות שף ומתחם הבאזר התורכי המחודש, גם המסעדה הוותיקה אלבאבור של השפים חוסאם ונשאת עבאס החליטה לתקוע יתד בעכו ופותחת את אלבאבור והים, המסעדה השלישית של חלוצי המטבח הערבי בארץ. "הרעיון של המסעדה החדשה הוא להפגיש את חומרי הגלם של האדמה שאנחנו משתמשים בהם עם חומרי גלם טובים מהים", אומר חוסאם עבאס. כמו אחיותיה, אלבאבור והים תציע חזרה לחיבור שבין המטבח הערבי-גלילי לחומרי הגלם מהסביבה שלו, כשהפעם הדגש הוא על מנות דגים ופירות ים שמקורם בדלאל המפורסם של עכו, עם שיטות בישול עתיקות ומסורתיות לצד חדשנות קולינרית. "עכו זה חלום שהתגשם", אומר עבאס, "תמיד רציתי לפתוח מסעדה ליד הים. הגיע הזמן שעכו תעלה על המפה הקולינרית ולא רק תיתפס רק כעיר תיירותית. אני משוחד לצפון, אבל אני רוצה שאנשים יצאו מהבית שלהם ויבואו לאזור, ואני מקווה שעוד שפים גדולים יבינו את זה ויפתחו מקומות נוספים פה".

באלבאבור והים תוכלו למצוא מנות של משוושה קלמרי (45 שקלים), גלאייה פירות ים עם ירקות העונה (45 שקלים), סינייה פילה דג עם טחינה וצנוברים (90 שקלים), סיאדייה - תבשיל מעורב של פילה דג עם אורז וירקות (95 שקלים); מוחארה - מיקס פירות ים ופילה דג בטאבון ברוטב של ציר דגים (90 שקלים). אם חששתם למנות הדגל של אלבאבור, אל דאגה - צוואר הכבש הממולא, הקבב על מקל קינמון והכנאפה המפורסמת נמצאות כולן בתפריט. עבאס יציע לסועדים גם את ארוחת "שולחן הסולטן", הכוללת סלטים ופתיחים, מנות דג/פירות ים, בשר וקינוח במחיר של 150 שקלים לסועד.

אלבאבור והים - ההגנה 16, טיילת עכו


אבל איפה הזקן? אלבאבור והים (צילום: בועז לביא)

טורו: מסעדת שף חדשה במשכנות שאננים


לא מעט מסעדות מסקרנות נפתחו בירושלים לאחרונה. אל ה- JACKO’S STREET, שנפתח בתחילת אפריל בשוק מחנה יהודה, הצטרף בשבוע שעבר - Touro (טורו), הפעם במיקום מרהיב אפילו יותר: משכנות שאננים. טורו, מסעדת שף ים תיכונית, היא פרי שיתוף פעולה בין השף בני אשכנזי (פפה, איזדורה ופרנצ'סקה בראשון לציון) והמסעדן איציק אנקונינה, שעם טורו מחזיק באמתחתו שותפות ב-15 מסעדות ברחבי הארץ. "ירושלים עוברת היום את מה שתל אביב עברה לפני כמה שנים", מספר אנקונינה, "היום זה לא מספיק להגיש סתם אוכל, התחרות פה קשה וצריך להביא מקצועיות ואיכות בשביל לעמוד בקו אחד עם מסעדות פה". לא בכדי בחר אנקונינה להעניק למסעדה את השם טורו, כינויו של יהודה טורא, נדבן ואיש עסקים יהודי אמריקאי שבאמצעות תרומתו לעניי ירושלים נבנתה שכונת משכנות שאננים, בה נפתחה המסעדה.

טורו ממוקמת במבנה משנת 1860 בו שכנה לימים המסעדה המיתולוגית לואיז, שפעלה בירושלים בין השנים 1970-2001 ונסגרה בשיא תקופת הפיגועים. אחריה שימש המבנה כמשרד של הקרן לירושלים. כיום מצטרפת טורו למתחם טחנת הקמח של מונטיפיורי, אל מלון בוטיק משכנות שאננים ואל מרכז המבקרים של יקב מונטיפיורי החדש. בנוסף להיותה מסעדת שף לכל דבר היא השיקה השבוע גם מועדון עיתונות בין לאומי על כל מתקניו, שייתן פייט לזה הקיים במלון אמריקן קולוני ומשמש כתבים בין לאומיים לראיונות וכתבות.

"הקו המוביל בטורו הוא התייחסות לעונות, ואני דוגל בזה ששף שיודע לבשל צריך לדעת להראות מה הוא יודע גם במטבח כשר", אומר השף בני אשכנזי. "התפריט נבנה על בסיס ים תיכוני ומצד שני יש בו נגיעות אסייתיות קלות, בעיקר בזכות עשבי תיבול, כשהכל טרי ומחייך בצלחת". בעתיד טורו תהיה פתוחה לקהל שבעה ימים בשבוע, כאשר בימי שבת תפעל במתכונת המקובלת בבתי המלון בארץ ותגיש בעיקר תבשילים בבישול ארוך. בתפריט המסעדה כיום אפשר למצוא מנות כמו סיגר אווז עם קרמל הדרים, נענע וג'ינג'ר; ארטישוק בגריל ברוטב אנשובי, עגבניות צלויות ורוקט; פרגיות בחלב קוקוס עם כוסברה, נענע בזיליקום ובטטות; בורקס פטריות, דלעת וכרישה עם טחינה וקורנית; ירקות שוק ממולאים; רביולי לחי עגל; פילה דג ים עם קרם חציל גרגירי חומוס, בצלים, ארטישוק ועגבניות; חריימה דגים; קונפי שוק אווז; תבשיל שפונדרה שבע שעות המוגש לצד ירקות שורש; וורסיית השף למעורב ירושלמי; סינייה ועוד. גם בתחום הקינוחים שם אשכנזי דגש גדול על טריות ועוקף את מכשלת הטריות בכך שנמנע מתחליפים ומגיש מנות על בסיס חלב קוקוס, כמו מלבי חלב שקדים ומוס שוקולד.

טורו - ש.א. נכון 2, ירושלים


והצלחות מחייכות. מסעדת טורו (צילום: דניאל לילה)

החממה: פאב חדש מעיר את הלילות של קרית אונו


השף יניר גרין נכנס לפני כמה חודשים לנישה אליה העזו מעט מאוד אנשים להיכנס והקים מסעדה תאילנדית בשם טייגר לילי. כעת הוא עושה זאת שוב ופותח את החממה, פאב חדש בקרית אונו,  במטרה להעיר את חיי הלילה של האזור. העיצוב משלב בין רוח כפרית עם שטח פתוח מוקף עצים ותפריט האוכל וקוקטיילים יתנו מענה לבליינים שלא רוצים להרחיק עד תל אביב. "בחירת המיקום מגיעה מתוך רצון לספק מקום בילוי איכותי וחוויתי לתושבי בקעת אונו והסביבה", אומר גרין, "מקום שמאפשר להתנתק מהצפיפות והרעש של העיר דקות ספורות מהבית. כשמו כן הוא, 'חממה' - מקום חם ונעים שנפתח עבור הקהילה".

הקהל שאליו מכוון גרין מגוון ומגיע לכל הפלחים: "בשעות הערב המוקדמות מגיעות משפחות לארוחת ערב שמותאמת גם לילדים, בשעות הערב המאוחרות מגיעים זוגות וחברים ובלילה מגיעים צעירים שנהנים מתפריט
late night שמותאם לשעות הקטנות של הלילה". מעבר לתפריט האוכל ותפריט הקוקטיילים (שנותן פייט לתל אביב), בהמשך צפויה החממה לארח גם ערבי מוזיקה והופעות של מוזיקאים מהסביבה, כך שאם אתם בעניין ואתם באזור בקעת אונו – יש לכם כתובת.

החממה - ה' באייר 1, קרית אונו


בין העיר לכפר. פאב החממה (צילום: יח"צ)

סיציליאנו: רשת איטלקית מהירה חדשה


חוזרים לקרית אונו. אחרי שכבשו לא מעט פינות רחוב עם המותג בורגרים, מאיימים בעלי הקבוצה - אורן לוני, אבי דניאל וחיים חלפון - לעשות את אותו הדבר עם אוכל איטלקי. הכירו את סיציליאנו, הרשת החדשה למזון מהיר איטלקי שתנסה להצליח במקומות בהן סבארו נכשל. סניף הדגל של סיציליאנו הושק בראש פינה בשנת 2009 על ידי אוסבלדו קוסטא, בן למשפחה סיציליאנית, העוסקת בתחום המסעדנות מזה כ- 70 שנה. בראש פינה הפכה הפיצה לשם דבר ותחנת עצירה קבועה בעבור רבים, עד כדי כך שהביקוש לפיצה באזור המרכז הלך וגבר.

זה לקח מעט זמן, אבל הסניף השני של סיציליאנו נפתח בשבוע שעבר בקרית אונו, ומציע פיצות, פסטות, קלצונה וסלטים סיציליאניים מקוריים. במקביל, נערכת הרשת לפתיחתם של עוד ארבעה סניפים, בהם סניף תל אביבי בפינת הרחובות בן יהודה ובוגרשוב וכן סניף במתחם שרונה המתהווה, ברעננה ובחולון. 12 סניפים נוספים נמצאים כרגע בשלב ההקמה על ידי זכייניות, כאשר המטרה הסופית של הקבוצה היא להגיע לסוף שנת 2014 עם 30 סניפים בכל רחבי הארץ. "זיהינו שישנו פער בין מה שקיים היום בשוק לבין מה שהלקוחות מחפשים בתחום האיטלקי מהיר", אומר חלפון, "לכן יצרנו רשת המתמחה בקטגוריית ה-
Fast Casual שיודעת להציע מגוון פתרונות תוך הבנה עמוקה של צרכי הלקוחות וכל זאת לצד שירות מהיר, חוויה קולינארית, באווירה שאינה מחייבת ובמחירים השווים לכל כיס". פיצה משפחתית גדולה תעלה בין 45-57 שקלים, אקסטרה לארג' תעלה 55-69 שקלים, פסטה טרייה תעלה בין 32-35 שקלים, סלטים 29-35 שקלים וקלצונה ב-24 שקלים.

סציליאנו - שלמה המלך 40, קרית אונו


איטלקיה חמה. סיציליאנו -קרית אונו (צילום: מיה לוי)

ונזכור את כולן



רגע לפני פתיחת מתחם שרונה שמאיים לשנות את הרגלי הבילוי של תושבי המרכז ובזמן שהשיפוצים לקראת פתיחת מתחם גבעון מעלים הילוך, צריך לזכור את המקומות הסמוכים שלא האריכו ימים. את האפסטיירז הצגנו לכם רק באוקטובר האחרון. הבר הניו יורקי של אנשי השלוותה לשעבר שנפתח בהשקעה גדולה מעל מועדון השפרינצק היה גם בר אוכל שהתכתב עם הפריחה של הגסטרופאבים, אך זה לא הספיק לו על מנת להאריך חיים, והוא סגר את דלתותיו השבוע. 


פותחים מקום חדש, משנים תפריט, מרחיבים פעילות, עושים אירוע מיוחד, ממנים שף חדש? דווחו לנו ואנחנו נספר לכולם
   food.prod@mouse.co.il


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(4 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5