חדשות אוכל: העלמה החדשה של רושפלד

יום שלישי 20 בנובמבר 2012 10:10 מאת: טלי קושניר, עכבר העיר

מסעדת עלמה לאונג' נפתחה לפעילות ומציעה אוכל באווירה אחרת. וגם: אפליקציה חדשה ליקב טוליפ, תפריט נזירים יפנים במסעדת מינאטו, יריד תמיכה לבעלי עסקים קטנים מהדרום בנמל תל אביב ומיהו אלוף הקינוחים של ישראל?


משתלט על עוד מטבח. רושפלד

(צילום: אורית פניני)

פרסומת

לאחר המון הכנות נפתחה בתחילת השבוע מסעדת עלמה לאונג' של קבוצת עדיס לייף סטייל והשף יונתן רושפלד (הרברט סמואל, טאפאס 1 העם ויבנה מונטיפיורי). המסעדה נפתחה בלב מלון הבוטיק עלמה, שממוקם במכרז תל אביב. היא משתרעת על שטח של 52 מ"ר ותארח כ-30 סועדים בכל פעם.

תפריט המסעדה נכתב בקונספט ייחודי, במסגרתו בכל יום יוצעו מנות חדשות בהתאם לחומרי גלם טריים ויוקרתיים בהתאם לעונות, לשווקים ולטרנדים קולינריים. הרעיון הוא לשמור על תכונות חומרי הגלם המיוחדים וכשהם מגיעים אל הסועד. בהתאם למיקום במלון בוטיק, המחירים בעלמה לאונג' צפויים להיות יקרים, ורושפלד כבר הצהיר שמדובר באחת המסעדות היקרות בארץ.

המסעדה פועלת בחלל אינטימי ומעוצב למשעי (בעיצוב האדריכל ארי שאלתיאל ומעצבת הפנים נעה קסטיאל) לצד חצר פטיו ירוקה. בשעות הבוקר תוגש במקום ארוחת בוקר לאורחי המלון בלבד והחל מהשעה 12:00 תהיה המסעדה פתוחה לקהל הרחב.


תתחדשו. עלמה (צילום: איתי סיקולסקי)

אלוף הקינוחים של ישראל הוא שף קונדיטור אלון גולדמן



מאות קונדיטורים וחובבי בישול מרחבי הארץ לקחו חלק בכנס טרה לקונדיטוריה, שבמסגרתו התחרו 12 קונדיטורים על מקום בנבחרת ישראל בקינוחים. הזוכה הוא שף קונדיטור אלון גולדמן ממאפיית לחמי, שניצח עם פרשנות אישית למקרון שיצר. למקום השני הגיעה הקונדיטורית ענת אלון עם קינוח גבינה אישי בצורת ביצה עשויה משוקולד וממולאת בקרם גבינה ורוטב משמש-תפוז על קן של קדאיף. השניים יצטרפו לנשיא האופים והקונדיטורים באיגוד השפים הישראלי, ג'קי חזן, וייצגו את ישראל באליפות העולם בקינוחים שתתקיים בצרפת בשנת 2013.

את התחרות שפטו שף קונדיטור מיקי שמו, השף קטנדיטור דיויד דוקאמפ - יוצר אומנותי בקונדיטוריה ומתמחה בניפוח סוכר מצרפת, השף דיויד אוסטרייט - קונדיטור ושוקולטייר מבלגיה, וג'קי חזן - נשיא האופים והקונדיטורים באיגוד השפים הישראלי.


הזוכים והשופטים (צילום: לם וליץ סטודיו)

במסעדת מינאטו אוכלים כמו נזירים



המצטרפת החדשה (ובטח לא האחרונה) לגל הטבעוני במסעדות היא מינאטו שבהרצליה, עם ארוחה חדשה ברוח השוג'ין ריורי - מטבח נזירים יפני הנמנע מאכילת בשר, דגים ורכיבים אחרים מן החי. הארוחה מורכבת מעשר מנות שעושות שימוש במגוון חומרי גלם אותנטיים מעשה ידיו של השף היפני אקי טמורה. ארוחת השוג'ין ריורי מגיעה מהבודהיזם, ממנו התפתחו גם עקרונות האכילה הנוקשים שאסרו על הנזירים אכילת בשר. האיסור, שחל בתחילה על נזירים בלבד, המשיך גם למטבח של יתר האוכלוסיה ותרם למודעות לטבעונות ביפן. בניגוד למנות אחרות במטבח היפני, שמייחסות חשיבות רבה לאופן ההגשה ולאסתטיקה, מטרת המנות של השוג'ין ריורי היא להשביע ולספק את הצרכים התזונתיים הנדרשים לכל סועד. ההגשה צנועה ומינימליסטית, ועושה שימוש בחומרי גלם טריים ועונתיים.

מסעדת מינאטו תגיש את ארוחות השוג'ין ריורי בכל ערב החל מהשעה 18:00, ותכלול, כאמור, עשר מנות, ביניהן:  קינוקו איטאמה - תערובת פטריות מוקפצות במחבת ברוטב יפני על בסיס סויה, מירין ובצל; נאסו דנגק - חציל מטוגן ברוטב מיסו; טופו טטאקי - פרוסות טופו מטוגנות עם אבוקדו טרי, בצל ירוק ורוטב פונזו טבעוני; אטריות סובה עם רצועות מלפפון, עגבניות, קוביות טופו ואצות וואקאמה עם רוטב שומשום מתקתק (מנה קרה); או ניגירי - משולש אורז ממולא בירקות; ולקינוח - פירות עונתיים עם פניני טפיוקה וחלב קוקוס. מחיר הארוחה הוא 150 שקלים.

מינאטו - המנופים 8, הרצליה


כמעט כמו נזירים. מתוך תפריט שוג'ין ריורי (צילום: בן יוסטר)

עוטפים את הדרום באהבה: יריד סוחרים מאיזורי עימות


המצב הבטחוני בדרום הארץ מכתיב מציאות חדשה לסוחרים ולבעלי עסקים קטנים באזור. מתוך מטרה לסייע ולהביע תמיכה, יתקיים ביום שישי הקרוב, 23.11, שוק שכולו דוכנים של סוחרים מיישובי דרום הארץ. על קיום היריד הוחלט לאחר שהתברר כי יצרני קטנים רבים ומגדלים של תוצרת חקלאית אינם מצליחים לשווק את תוצרתם בשל הלחימה בדרום. השוק יפעל בהאנגר 11 בין השעות 8:00-15:00 והמשתתפים בו יציעו את מיטב תוצרתם הטרייה: גבינות, יינות, דבש, פירות, ירקות, שמן זית ובשר איכותי, דוכני מזון וסחורה, ביגוד והנעלה, פרחים, קרמיקה, מתנות, חפצי נוי ועוד. על היוזמה חתומים המשרד לפיתוח הנגב והגליל, עיריית תל-אביב-יפו, האנגר 11, המרכז הגסטרונומי "על השולחן", אוצר מפעלי הים, שוק הנמל וחברת אתרים. הכניסה חינם.

» כל ההטבות וההנחות לתושב הדרום

יקב טוליפ, עכשיו האפליקציה



חובבי יין ובעלי סמארטפון, היכונו: יקב טוליפ השיק אפליקציה חדשה שתקרב אתכם עוד יותר אל היקב ואל עולם היין בכלל. האפליקציה, הראשונה מסוגה בארץ,  זמינה לבעלי אייפון ואנדרואיד ופועלת בשלושה מישורים בו זמנית: אינפורמטיבי – מספקת מידע על יינות חדשים, עדכונים על מוצרים , רשימת מסעדות בהן ניתן להנות מיינות היקב, אזורי חלוקה בארץ ועוד. אדמיניסטרטיבי –מילוי טופס הזמנת יינות מהיקב, חיוג ישיר תוך לחיצת כפתור ועוד. אחרון חביב ואולי הכי חשוב הוא הפן החברתי – האפליקציה תשמש גם כרשת חברתית ומאפשרת שיתוף עם חברים, העלאת צילומים, חיבור לפייסבוק ואפילו חיבור ל-waze כדי להקל על ההגעה ליקב. את האפליקציה ניתן להוריד בחינם באפסטור.


הכי קרובים ליין. מתוך האפליקציה של יקב טוליפ
 


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(8 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 20/05/2013 11:18:08

  • 21/11/2012 23:16:50

  • 21/11/2012 23:09:29

  • 21/11/2012 19:58:20

  • 21/11/2012 13:26:25

  • 21/11/2012 12:43:24

  • 21/11/2012 12:16:52

  • 21/11/2012 10:41:05

  • 21/11/2012 10:32:24

  • 21/11/2012 10:00:06

  • 21/11/2012 06:47:39

  • 20/11/2012 23:37:10

  • 20/11/2012 22:48:22