אוכל

עדכנו אותנו




חדשות אוכל: מסעדה וייטנאמית-מלזית ראשונה בתל אביב

יום רביעי 14 בנובמבר 2012 00:15 מאת: רותם מימון, עכבר העיר

מסעדת האנוי פותחת את שעריה ביום חמישי הקרוב. וגם: חידושים בג'וז ולוז, מסעדת יוקרה כשרה חדשה ברעננה, שוק אוכל חדש באדגה טשרניחובסקי, ועוד



חדשים בשכונה. האנוי

(צילום: עירית פרי)

פרסומת

דיה רז, איתי חיימוביץ' וקרן שרון נפגשו ביועזר בר יין. אם סוכמים את סך כל שנות העבודה שלהם במקום יחד, אפשר להגיע למניין שנות חיים של אדם לא צעיר. לפני שנה פרשו חיימוביץ' ושרון, לפני חודש פרשה רז וזאת במטרה לפתוח יחד מקום עליו חלמו לפחות בחמש שנים האחרונות: האנוי. "למדנו מיועזר ומשאול המון דברים מדהימים", אומרת רז, "תמיד היתה בנו חיבה לאכול ויועזר פשוט חידד לנו את זה. דרך המסעדה הבנו שאנחנו יכולים לעשות את זה ולמדנו איך הדברים צריכים להיות".

» המטבח הוייטנאמי כובש את תל אביב

רגע לפני ששוטף את תל אביב גל אסייתי (בקרוב צפויות להיפתח מסעדה וייטנאמית בשדרות רוטשילד  בשם וונג, מסעדה סינגפורית לאחים ירזין ומסעדה אסייתית לשף יובל בן נריה) נראה שהתזמון של האנוי הוא מושלם. אבל מה ליוצאי יועזר ולאוכל וייטנאמי ומלזי ביתי? ובכן, חיימוביץ' מאז ומעולם חיבב אוכל אסייתי, החל מהביס הראשון שנתן באגרול בתחנת דלק אי שם באייטיז, אבל בעיקר לאחר שחי שנים רבות באוסטרליה, שם היה נשוי לאישה ממוצא מלזי. באותו הזמן הוא תפקד כשף של מסעדה איטלקית, אבל הודות לכך שהוריה של אשתו לשעבר היו בעלי מסעדות, נחשף חיימוביץ' למנעמי המטבח האסייתי, בדגש על המטבח המלזי והווייטנאמי והתאהב קשות. הוא עקב בדריכות אחר כל צעד שעשתה החמות במטבח וכך למד את רזי הבישול המלזי-וייטנאמי הביתי.

כשנפרדו השניים, עבר חיימוביץ' להתגורר בסמוך לצ'יינה טאון, שם התנחם מדי יום באוכל רחוב אסייתי. כשחזר ארצה התשוקה הזאת עוד קיננה בו אבל הוא שמר אותה לעצמו, התחיל לעבוד ביועזר ושם הכיר את השתיים שעתידות להיות השותפות שלו. "התחלתי לבשל בבית עד לרמה מדויקת כמו של הסיני מהרחוב שלי ולדיוק של הפו של חמותי", מספר חיימוביץ', "כשהגעתי לתוצאות האלה, הבנתי שחייבים לעשות עם זה משהו ומאז התחלנו לפנטז על מקום משלנו". החלום של חיימוביץ' היה משהו שקצת קשה לראות בישראל - מסעדה עממית ביתית ואסייתית שלא תגרום לקרע עמוק בכיס. "לקחנו מנות שהן דה בסט אוף של כל האזור הזה של מלזיה, וייטנאם וקצת מסין", מסבירה רז. "ניסינו לקחת את מה שאנחנו אוהבים ולשים בתפריט. אנחנו לא סינים ולא וייטנאמים אלא מבשלים באופן מסורתי ואותנטי, רק עם הידיים של איתי". בחלוקת התפקידים ביניהם חיימוביץ' מוביל את המטבח, על אף שהשתיים יבשלו גם כן, דיה רז תהיה על האירוח  והמוזיקה (בהתאם לעיסוקה כמוזיקאית), קרן שרון גם תבשל והיא גם זו שעיצבה את המקום עם קונספט של ארגזים צבעוניים של פעם, בתפקיד השולחנות.

חיימוביץ', מה אוכלים בהאנוי?
"לא יהיה פה פיוז'ן ולא פרשנות אישית. אנחנו נכין מנות כמו שהן אמורות להיות מא'-ת'. התפריט מטייל בין המדינות אבל לא לוקח את כל המטבח, זה יותר אוסף להיטים. המנות הראשונות הן בין אוכל רחוב לאוכל שאוכלים בשוקי הלילה, כמו קלמרי סיני בקמח סצ'ואן בתבלינים טריים ופלפל סצ'ואן (34 שקלים וזו המנה הראשונה הכי יקרה), ארבעה סוגי דים סאם במילויים אזוטריים, כמו טופו סקין (22 שקלים), באן מי יעלה 36 שקלים, מרקי פו (בקר, עוף וצמחוני) יעלו 42 שקלים ויש גם מחלקת קארי שתנוע בין 54 שקלים עד 62 שקלים (המנה הכי יקרה בתפריט היא של קארי בקר מלזי בבישול ארוך) . הרעיון הוא שלא צריך לחשוב פעמיים לפני שמזמינים, זה מקום שאפשר לבוא גם רק בשביל לשתות בירה ולנשנש בוטני סצ'ואן. אוכל לא יקר, עממי אפילו, רק אסייתי וביתי".

האנוי - לילינבלום 18, תל אביב. ב'-שבת, 18:00-חצות, ובהמשך גם משעות הצהריים


ותודה ליועזר. רז חיימוביץ' ושרון (צילום: עירית פרי)

חידושים בג'וז ולוז


אולי בגלל החצר החבויה או כי לא שומעים הרבה על המקום, אבל לג'וז ולוז יצא דימוי של מקום חצי מחתרתי ובלתי נגיש. יחד עם זאת צריך להודות שמדובר באחת המסעדות הרומנטיות ביותר בתל אביב שפועלות בשקט ובהתמדה כבר מ-2004. כעת, אחרי שנים של פעילות בשעות הערב בלבד החליטו אורית רביבו ועלמה פוגל להרחיב את שעות הפעילות ולפתוח את המסעדה החל משעות צהריים ברצף עד הערב, ולנצל את החצר היפה לימים שעוד לא קר מדי ולא ממש רטוב. בנוסף החליטו שם גם לאוורר את התפריט ולהתחדש בשף חדש בשם רוברט קלוגר, בעל קילומטראז' מרשים שכולל את רפאל, מול ים, הרברט סמואל וסושיאל קלאב.

קלוגר ימשיך את המסורת המקומית של תפריט משתנה מדי יום, המבוסס על כך שתמיד יש פה ירקות, בשר ודגים שמסודרים  ברצף הבא: בפתיחה יוגשו מנות צמחוניות או טבעוניות ראשונות כמו: מרק אפונה עממי; חסה בוינגרט חרדל חריף; סלקים ועליהם סלט אורוגולה וגבינה כחולה; מלפתי תרד - לביבות תרד ומוצרלה על רוטב עדין של עגבניות ועוד במחיר 32-42 שקלים. אחריהן יבואו המנות האיטלקיות כמו: פיצה ביאנקה עם פרושוטו מוצרלה ופרמז'נו; פסטות כמו פסטה פיצ'י טבעונית בעבודת יד עם שלל פטריות; ניוקי עם שרימפס בביסק סרטנים; ורביולי בעבודת יד תוצרת בית במחיר 45-78 שקלים. מנות דגים ובהן: דג ים נא (סשימי); דגים כבושים; פילה של דג במחבת ועוד במחיר 45-85 שקלים, פירות ים במחיר 64-82 שקלים וכמובן מנות בשריות שינועו בין 55-95 שקלים. בתפריט הצהריים שיוגש עד השעה 17:00 מקבלים במחיר המנה הנבחרת גם לחם תוצרת בית ומאזטים. רומנטית, כבר אמרנו?


כל עוד נעים. ג'וז ולוז (צילום: אביעד הרמן)

ויקטור גלוגר מארח בסגנון ספרדי


קשה מאוד לבקר בקלואליס מבלי לטעום את ממנת הדגל של הפאייה האנדלוסית, שנולדה אחרי שהשף ויקטור גלוגר קיבל השראה מחברו השף הספרדי סמואל פראה ממסעדת PEREA. פראה וגלוגר נפגשו בתחילת שנות השמונים כשהראשון הגיע לארץ לראשונה והתאהב בישראל "על המקום". לדבריו "יש משהו כאן שנותן לי להרגיש שאני שייך לנוף הזה". ויקטור וסמואל משתפים פעולה כבר שנים רבות ובנו את פורום השלום, יחד עם אוסאמה חאלף (ממסעדת דארנה בראמללה) במסגרתו הם מסתובבים בעולם ופועלים למען שלום ודו קיום דרך אוכל.

כעת, כאות תודה לשף הספרדי הזמין אותו גלוגר לשני ערבים במסגרת קלואליס בג'ינס (הגרסה המעונבת פחות והזולה יותר של קלואליס) שיתקיימו בימים רביעי וחמישי הבא (21-22 בנובמבר) ובו יגישו יחדיו מנות ברוח אנדלוסית עם טוויסט גלוגרי, חלקן מתוך תפריט מסעדתו של פראה במלגה וחלקן וורסיות של המנות אותן הגישו השניים בעבר בכנסים באירופה, שם הציגו כיצד ניתן לשלב את המטבח היהודי והספרדי בטאפאס. שני הערבים יגלמו את שילוב הפילוסופיות הקולינריות האישיות של השניים כך שהתפריט יכלול מנות כמו: טוסט עם ממרח זיתי ALORA גולמי (18 שקלים); שוט מרק שום ושקדים לבנים (10 שקלים); חצילים מטוגנים עם דבש (28 שקלים); מרק גספצ'ואלו - ציר שרימפס עם אמולסיית חלמונים (36 שקלים); אטריות פידאוס של הדייגים (42 שקלים); ביצה "כמעט מטוגנת" (32 שקלים); קלאמרי שלמים ממולאים בחצילים וצנוברים (78 שקלים); פטאטאס "באחו דה גיאה" קדירת תפוחי אדמה עם תמנונים (56 שקלים); פאייה פירות ים (89 שקלים) ועוד. כדאי להזמין מקומות מראש.

הארוחות יתקיימו בקלואליס בימים רביעי-חמישי, 21-22.11


מארח. ויקטור גלוגר (צילום: חן גלילי)

צ'וקולטה מגיעה לתל אביב


קבלו עוד הוכחה לכך שאבן גבירול הוא באופן סופי רחוב השוקולד של תל אביב - צ'וקולטה. רשת חנויות השוקולד של אייל וביאנקה שבבו שהתחילה כחנות שוקולד בחיפה מגיעה לראשונה לתל אביב, לרחוב שהתחרות בו, איך לומר, לא פשוטה. "הפרויקט התחיל מאהבה לשוקולד", מספר שבבו, "שוקולד מתחבר למשהו חם ומשפחתי ואפילו יצרי, וזה מאוד מרגש להיות פה בתל אביב, דווקא ברחוב הזה". החלום של שבבו הוא פשוט: אין שוקולד שאי אפשר להשיג, לכן הוא ריכז בחנות התל אביבית החדשה קשת רחבה מאוד של טעמים ומוצרים, גם ממקומות שאיננו נוהגים לחשוב עליהם בהקשר של שוקולד, כמו רומניה למשל. "לאחר סיבוב ארוך באירופה גילינו שהתחום הוא דינמי ואין סופי מבחינת החידושים שלו. שוקולד טבעוני, נטול הגלוטן, שוקולד אורגני ומותגים ללא סוכר הם טרנדים שחזקים מאוד בעולם כיום, לכן אנחנו מנסים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה ולהביא את זה לכאן", הוא מוסיף.

כבר בכניסה לחנות אפשר להרגיש אווירה של שוקולד גם בזכות גם העיצוב, שכן תקרת המקום המעוצב כפול קקאו. מעבר למגוון, ההתמחות של צ'וקולטה היא באריזה וביצירת מארזים על פי תפירה אישית ללקוח, בהתאם לצרכיו, לתקציבו ולמי שאמור לקבל את השוקולד. ניתן גם להרכיב מארז דרך אתר האינטרנט של החנות. אם כל זה לא הספיק, בוויטרינה הראשית אפשר למצוא מבחר נכבד של פרלינים פרי שיתוף פעולה עם מישי בלוג, מבכירי השוקולטיירים בארץ, שיצר כאן טעמים מיוחדים: פרלין ג'ינג'ר, פיסטוק, לימונצ'לו, מנטה, הל ולימון, חמאת בוטנים, נוגט צנובר ועוד. מבחינת המחירים למצוא בחנות מוצרים בטווח מחירים שנע החל מ- 4 שקלים לחפיסה ועד לגודייבה ב-300 שקלים. בהמשך, צפויים כאן סדנאות וערבי שוקולד ושבבו לא מתבייש להצהיר כי הוא שואף ליצור כאן עתודה של דור שוקולד חדש. שיהיה בהצלחה.

צ'וקלטה - אבן גבירול 48, תל אביב


ברוכים הבאים לרחוב השוקולד. צ'וקלטה (צילום: איה וינד)

אלפרדו: מסעדה כשרה ויוקרתית חדשה ברעננה


לפני שלושה שבועות דיווחנו לכם על פתיחתה של ורה, מסעדת יוקרה כשרה חדשה בתל אביב והנה גם רעננה מתחדשת במסעדה כשרה ויוקרתית, אלפרדו, שתנסה לתפוס את המשבצת שפינתה ליליות ביסטרו בעיר, שהיתה אף היא כשרה ויוקרתית. אם השם אלפרדו נשמע לכם מוכר, זה לא בכדי - אלפרדו היא מסעדה כשרה בפתח תקווה שהוקמה לפני 12 שנים והיוותה שחקנית מרכזית במגרש הכשר.

כעת משיקים בעליה מסעדת בת בלב רעננה שתמשיך את הרוח של מסעדת האם ותהיה אף היא מסעדה איטלקית (כשרה למהדרין) שתציע מטבח מסורתי עם קריצות למטבח הים-תיכוני ותגיש מנות פסטה, דגים, מרקים, פיצות, סלטים וכמובן קינוחים. חלק ממנות הדגל ימשיכו גם אל אלפרדו החדשה, כמו: מרק בתוך לחם המפורסם "סופה אה לה פונגי" מרק פטריות שמפיניון ופורטבלו בשמנת (33 שקלים); דניס אלפרדו - דניס בשמן זית אפוי בתנור לבנים ממולא בפסטו ופלחי לימון (99 שקלים); רביולי בטטה ומוגש ברוטב אלפרדו (54 שקלים); ארנצ'יני מטוגן - כדורי ריזוטו פריכים במילוי עשבי תיבול וגבינת מוצרלה (38 שקלים). בגזרת הקינוחים, נקודת החולשה בדרך כלל של מסעדות כשרות, אין מה לדאוג מכיוון שמדובר במסעדה חלבית שתעשה שימוש בחומרי גלם משובחים. מלבד זאת, יגישו כאן ארוחות הבוקר עד השעה 17:00 שיציעו מנות בוקר עם טוויסט איטלקי כמו: אומלט פטריות ופסטו עם גבינת מוצרלה איכותית; 'פריטטה דה ספינצ'י' - חביתה איטלקית מסורתית עם תרד טרי; פוקצ'ה טריה הנאפית בתנור לבנים עם שתי ביצי עין  מוקרמות במוצרלה. ארוחות הבוקר ינועו בין המחירים 42-46 שקלים וכוללות גם סלט, שתייה חמה וסלסלת מאפים.

גדולים מהחיים, הסלבס מעצבים תוויות יין כתרומה לילדים


שיתופי פעולה בין כוכבים לעמותות זה לא דבר חדש. אין סלב שברזומה שלו לא נרשמה הופעת תרומה כלשהי. כעת עמותת "גדולים מהחיים" ויקב טפרברג 1870 פותחים בשיתוף פעולה ייחודי בשם "יין גדול מהחיים", במסגרתו נבחרו שפים, סלבים ואמנים לעצב תוויות לבקבוקי יין ייחודי של היקב אשר יימכרו בערב התרמה מיוחד עבור העמותה שיערך ב-19 בנובמבר בגלריית ליטבק בתל אביב. כל ההכנסות מהמכירה הן קודש לעמותה שפועלת למען איכות חייהם ורווחתם של ילדים חולי סרטן ובני משפחותיהם. בין מעצבי התוויות שנרתמו למטרה החשובה: אביב משה, משה שגב, חיים כהן, האמן מנשה קדישמן, כנסיית השכל, יעל בר זוהר, גיא זוארץ, הראל סקעת, עופר שכטר, יעל פוליאקוב ועוד.


מימין: עיצוב של יובל שרף ועיצוב של אביב משה (צילום: יח"צ)

שוק אוכל חדש בטשרניחובסקי אדגה


האם יקום מתחרה לשוק האוכל של דיזינגוף סנטר? מעדניית אדגה של ביסטרו טשרינחובסקי 6, שהתמקמה בכתובת הידועה ההיא תשיק בסוף השבוע הקרוב שוק אוכל שייערך במעדנייה מדי יום שישי. השוק ימשיך את הקו של הביסטרו וימכור תבשילים הביתה יחד עם סלטים, לחמים, עוגות ועוד, בהתאם למצב רוח של השף. בשוק הקרוב יופיעו בתפריט הטשולנט המסורתי של טשרניחובסקי 6 - עם בשר שפונדרה, אונטריב, קישקע, ביצה, שעועית, חיטה ותפוח אדמה (58 שקלים); ביף בורגיניון- תבשיל בשר אונטריב ביין אדום (37 שקלים); כדורי בקר ברוטב עגבניות ( 24 שקלים); צלי עוף ביין אדום (35 שקלים); שוק אווז צלוי בתנור (50 שקלים) ועוד. מלבד תבשילים יציעו באדגה גם את הנקניקיות של אלן טלמור, גבינות בוטיק, דגים כבושים ומעדנים תוצרת המקום, כמו: מטיאס, שמאלץ הרינג, אנשובי, סלמון בכבישה עדינה, רוסטביף סינטה, סלאמי, צירים של בקר, עוף וירקות, ועוד. באירוע השקה של שוק האוכל יציעו גם לטעימה יינות של יקבי כרמל.

ונזכור את כולן



על כל מסעדה שנפתחת בקול תרועה יש לזכור את אלה שסגרו דלתות בצער. שלושה מקומות סגרו באחרונה את דלתותיהם: מסעדת תמרה ברחוב החשמונאים, פעלה למעלה מ-15 שנה הרחק מאוד מאור הזרקורים, אך היתה לאחד הביסטרואים הטובים והוותיקים בעיר. לפני מספר חודשים נסגרה לשיפוצים, אך שלט להשכרה שנתלה שם כנראה מאותת על כך שהמקום נסגר.  CENA, של השף הצעיר והמבטיח רועי אורן, אחת מהמסעדות הטובות והמושקעות שנפתחו בשנה החולפת, הן בעיצוב והן בתפריט, לא הצליחה לסגור שנת פעילות ראשונה. אנחנו לא רוצים להגיד מילה על פינה מקוללת.  אחרון חביב הוא סניף לינקולן של רשת הברים מייט, אבל בעליו מצהירים כי הסגירה באה בעקבות מקום חדש שיפתח שמרכז העיר בקרוב.




תגיות: ג'וז ולוז, ויקטור גלוגר, טשרניחובסקי 6, מסעדת האנוי, צ'וקלטה - תל אביב, קלואליס, רותם מימון

(4 מדרגים)

דירוג הגולשים:

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5