חדשות אוכל: האחות הקייצית של מסעדת בליני

יום רביעי 25 ביולי 2012 00:38 מאת: רותם מימון, עכבר העיר

הבעלים של המסעדה הותיקה פותח מסעדה חדשה על חוף הים. וגם: בר-מסעדה חדשה ברחוב מונטיפיורי, ערב טבעוני בפרונטו, תפריט לסוכרתיים בדיקסי ועוד


מתכנסים. קורל, בוברמן, ארדיטי, הרשקוביץ וקרמר

(צילום: מייק קורל)

פרסומת

המסעדן רונן ארדיטי, מבעלי מסעדת בליני, וגילי קרמר, הבעלים של סוס עץ בשינקין חוברים אל אנשי הלילה רע בורגמן (הפינגווין), אמיר הרשקוביץ (זיזי וסאבלט), גיל ססובר (ניילון) ומייק קורל (אוריינט) ופותחים יחד מסעדה חדשה וכשרה בחוף גורדון בשם קבינה - מקום על הים. החיבור נועד, בין היתר, לשרת את הקונספט של אוכל טוב שמשולב באווירת בילוי, לא משנה באיזו שעה של היום, עם בונוס של נוף לים. התפריט יתבסס על מנות ים פשוטות בהשראת מסעדות חוף, עם טוויסט מקומי מתוחכם ואידיאלי לחלוקה. מי שאמון על המטבח הוא השף הצעיר והמסקרן תום קוק, שעבד אצל השף מושיק רוט במסעדתו המכוכבת באמסטרדם, ובמסעדות התרנגול הכחול ומסה. קוק הרכיב תפריט חדש של מטבח ישראלי עם השפעות ים תיכוניות בדגש על דגים, ובהשראת מנות מסעדות חוף מיתולוגיות. בין המנות שיצר קוק: קונוס דגים - מוגש בקונוס סלק גזר ועגבניה במילויי שונים (38 שקלים), גספצ'יו עגבניות ושקדים עם ביסלי בזיליקום (28 שקלים), סלסלת דגי ים מטוגנים עם איולי לימונענע (49 שקלים), פילה מוסר ים מוגש בציפוי שקדים לצד קרם תפוח אדמה ואשכולית אדומה (69 שקלים), שווארמה פרגית ושקדי עגל עם קרם חצילים ופיתות רוזמרין (54 שקלים).

קבינה - מקום על הים - חוף גורדון, תל אביב


שיתוף פעולה חדש. הבעלים של קבינה (צילום: מייק קורל)

ממוסקבה לניו יורק ברחוב מונטיפיורי



רחוב מונטיפיורי התחדש השבוע בחבר חדש המסמן אותו כמתחם שכדאי לשים אליו לב: MERCER BAR, בר-מסעדה שנפתח על חורבות מסעדת פושקין היוקרתית. המקום מציג את הצד השני של העולם עם השראה ניו יורקית שבאה לידי ביטוי במוזיקה, במראה ובמנות המוגשות. המקום ייפתח החל מהשעה 17.00 בכל יום ויהווה אופציה ראויה לבילוי אחרי העבודה. לצד דרינקים אפשר יהיה להתוודע אל המטבח המסקרן דרך התפריט שיצר השף אבי תורג'מן, מבעלי הקייטרינג מזל טלה. בין המנות במקום אפשר למצוא: תבשיל קציצות דגים בגרגירי חומוס (59 שקלים), פסטה פילה בקר שמנת ואספרגוס (59 שקלים), וקרפצ'ו אדום עם זיתי טאסוס ואדממה (46 שקלים). בקינוחים: אננס טרי עם גלידת וניל צרפתי (48 שקלים) וצ'ורוס (39 שקלים). אל פתיחת המקום חברו המסעדן ואיש הברים אורן תורג'מן, היהלומן והסופר טל בר ואשתו, ענבל שלוי (המירוץ למיליון), מה שמבטיח כמה פרצופים מוכרים על הבר.

MERCER BAR - מונטיפיורי 27, תל אביב


מביאים את ניו יורק למונטיפיורי. MERCER BAR (צילום: אביב חופי)

ארז קומברובסקי פותח את הבית

למי שהתגעגע למגע ידו הקולינרית של ארז קומרובסקי, ולא מסתפק במה שנשאר מלחם ארז, מוצעת הזדמנות לטעום את מאכלי השף. קומרובסקי, שעבר לגור במצפה מתת שבגליל העליון, פותח את ביתו לסעודות שף אינטימיות. את הפירות והירקות קוטף מהבוסתן האישי שלו, את שאר הסחורה הוא רוכש בשוק של עכו ומהכל הוא רוקח למנות מול הסועדים. מלבד ההקפדה על טריות חומרי הגלם, הקונספט של הארוחה הוא טעימות של דגים ופירות ים, בשר שמיישן בעצמו וכמובן מבחר לחמים, שנאפים בטאבון. את הקווים המנחים של הארוחה אפשר לסכם מראש על בסיס כשרות, טעם אישי והעדפות, כאשר קומרובסקי ייתן את הטון מבחינת התאמה של המרכיבים למזג האוויר, עונת השנה, וההיצע בשוק ביום הארוחה. כדי לא לפגוע באינטימיות, בכל ארוחה כזאת יוכלו להשתתף על עשרה סועדים בלבד.


רק תתקשרו קודם. ארז קומרובסקי (צילום: עודד מרום)

דיקסי פועלת למען הסוכרתיים



יוזמה ושיתוף פעולה יוצאי דופן בין האגודה לסוכרת נעורים לבין מסעדת דיקסי:  החל מהשבוע יציעו במסעדה תפריט המותאם לסוכרתיים כאשר ליד כל מנה יוצג הערך הפחמימתי שלה, וכך ניתן יהיה לחשב את רמת הסוכר בלי הסיכונים של ניחוש הערך הפחמימתי. היוזמה נולדה מתוך פנייה של דנית בן עמר, סועדת סוכרתית וחברה באגודה, אל חיים כהן ושף המסעדה, דן קרטלה, ואלו אמצו את הרעיון  בברכה. לדברי מדי יעקבזון, מנכ"לית האגודה לסוכרת נעורים (סוג 1): "שיתוף הפעולה עם דיקסי נותן מענה יוצא לבעיה שהסוכרתיים מתמודדים עימה מידי יום. פעולה שנראית כביכול כל כך פשוטה, כמו לצאת למסעדה, הופכת לפרויקט מלווה בחישובים אינסופיים אודות הערכים הפחמימתיים של המנה, מה גם שאין לדעת כיצד בדיוק בנויה כל מנה במסעדה. כאשר פנו לחיים כהן והסבירו לו את המצוקה, הוא התגייס למטה, גם בעקבות היותו שף, שאוכל מהווה בשבילו אהבה ותשוקה לחיים".


אין מה לחשוש. דיקסי (צילום: דניאל לילה)

פרונטו מקדישה ערב קבוע לטבעונים



רק לפני שבועיים סיפרנו לכם כי מסעדת שולחן השיקה תפריט טבעוני והנה מסעדה נוספת מאמצת אל חיקה החם את הטבעונים - פרונטו. פעם בשבוע יקדישו במסעדה ערב שלם לטבעונים עם תפריט מנות מיוחדות שבנה השף דיוויד פרנקל, וזאת לאור ההצלחה הגדולה של ערבי הקונספט הטבעוניים שערך במסעדה לאחרונה. הבכל יום שני, החל מה- 30.7, יפתחו בפרונטו שולחן טבעוני עם תפריט מיוחד ומשתנה בהתאם לחומרי הגלם הקיימים. בתפריט הראשון יוגשו המנות הבאות: סלט ירקות גריל בוויניגרט כמהין ופופקורן קינואה; מרק פפה פומודורו עם סלט קולרבי וצ'ילי; ספגטוני אליו אוליו עם אספרגוסים טריים; רוסט סלק צלוי על פולנטה רכה; ניוקי סלק בקונסומה ירקות; וסורבה שוקולד על אבקת קרמל. מחירי המנות בתפריט הטבעוניינועו בין  68 - 38 שקלים.

אורן לוקסמבורג, מנהל פרונטו, מה לכם ולטבעונות?
"פרונטו רגישה לקהל הטבעוני הגדול ומעריכה אותו מאוד. אלו אנשים שאוהבים לאכול ולבלות, אבל מסתפקים במנות הכי לא מעניינות במסעדות. זאת הסיבה שכשמסעדה מקדישה לטבעונים ערב שלם,  הם מעריכים את זה פי כמה וכמה. אנחנו מאמינים שאוכל טוב הוא אוכל טוב. אם השף טוב והפרודוקטים טובים אין בעיה להכין אוכל מעולה גם בלי בשר, חלב או ביצים. העובדה שהמנה טבעונית היא משנית לטעם ולחווית האכילה".


פעם בשבוע. מרק פאפא פמודורו טבעוני של פרונטו (צילום: גל דרן)

בשורה נוספת לטבעוניים: חברת ברפוד, המתמחה במזון אורגני, פותחת בסניפי רשת הסופרים טבע קסטל, מעדניות המציעות אוכל טבעוני ואורגני. המעדנייה תציע מבחר מנות טבעוניות ובריאות, קרות וחמות כמו: סלטים שונים, תבשיל פסטה שחורה ברוטב קוקוס, תבשיל שועית בובאס, רטטוי, ומוקפץ אסיאתי עם אטריות שעועית וירקות לצד מגוון שייקים, כדורי תמרים ואגוזים, מאפינס מקמח כוסמת ועוד. הסניף הראשון ייפתח בסניף טגבע קסטל ברחוב דיזנגוף 101, תל אביב.

מנה שטרום עושה כבוד ליין ישראלי

השף מנה שטרום מתגייס מצדיע לתעשיית היין בבית הקפה החדש שלו - קמפנלו, ונותן כבוד ליין גליל ברברה 2010 של יקב הרי גליל. במהלך החודשים אוגוסט-ספטמבר יציעו בקמפנלו מנות איטלקיות שמתאימות ליין. מקורו של זן הברברה בחבל פיימונטה שבצפון איטליה, והחיבור לשטרום היה טבעי, שכן הוא אחד מהשפים הישראלים המזוהים ביותר עם המטבח האיטלקי. בית הקפה קמפנלו מציע מנות איטלקיות קלילות המשתלבות עם גליל ברברה 2010, במחירים מיוחדים -  כך אפשר יהיה ללגום כוס "גליל" ברברה 2010 עם פיצה ב- 49 שקלים, או לקחת בקבוק עם צלחת נקניקים וגבינות, סלט ולחם ב- 160 שקלים לזוג.


לחיים. קמפנלו (צילום: מנה שטרום)


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(3 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5