אוכל

עדכנו אותנו




חדשות אוכל: ערן שרויטמן נכנס למטבח של טפאו

יום רביעי 18 ביולי 2012 00:53 מאת: רותם מימון, עכבר העיר

שרויטמן יוביל את מטבחי המסעדות. וגם: קפה אסקוט נפתח בשדרות רוטשילד, קלואליס עוברת לג'ינס, עומר מילר מתארח בסטודיו פיינקוק ועוד



נכנס למטבח. ערן שרויטמן

(צילום: קרן מנור)

פרסומת

קבוצת אונמי מתחדשת, החל מהשבוע, באחד מהשמות המסקרנים ביותר במטבח הישראלי בשנים האחרונות - ערן שרויטמן (לשעבר מסעדת אורקה). שרויטמן מוביל כעת את המטבחים של טפאו תל אביב והרצליה והדבר הראשון שעשה עם כניסתו לתפקיד הוא רענון התפריטים. בהמשך, שטרויטמן יוביל גם את המסעדה החדשה שתקים הקבוצה בקרוב. בין המנות החדשות שיצר לתפריט: פינצ'ו אלקצ'ופה - לחם קלוי עם ארטישוק ואיולי, פרמז'ן וטיפות שמן כמהין (24 שקלים); קסו פריטו - גבינת עיזים של משק קורנמל מטוגנת בפנקו ומוגשת על סלט אייסברג (22 שקלים); ססינה - ירך בקר בכבישה ביתית (28 שקלים); קרפצ'יו ברמונדי עם שמן זית, פיסטוקים קלויים, סירופ סלק ושמן כמהין (40 שקלים); פולפו א לה פלאנצ'ה- תמנון בסגנון טפאו (38 שקלים) ומנות נוספות. המנות החדשות שולבו בתפריט הקיים של טפאו לצד מנות הדגל ואליהן הצטרפו מגוון מנות ספיישל של שטרויטמן, שיוצגו על הלוח במסעדות.

"הכניסה שלי לקבוצת אונמי-טפאו, ובייחוד למטבח של טפאו, מרגשת", אומר שרויטמן. "אני מאמין באוכל מנחם ופשוט. במטבח של טפאו אני מביא את הכנות שלי ואת מי שאני לאוכל, ומשלב זאת עם מטבח ספרדי שמח, מגוון וטעים. אני מאמין שהסועדים ירגישו זאת בכל מנה ומנה בתפריט".

קפה אסקוט



השיפוצים בקפה הצמוד לטוני וספה, בקצה שדרות רוטשילד, הסתיימו, וחבר חדש הצטרף אל השכונה - קפה אסקוט. להקמת המקום חברו ארבעה אנשי לילה שצברו קילומטרז' לא מבוטל בהאכלת והשקיית הקהל התל אביבי - ארז אושרי, בעל רשת הפאבים Mate, ונמו רמות, נועם נצר ואיתי גנץ מבעלי הגילדה והעטרה לשעבר. החבורה הבינה שאין צורך להביא את ניו יורק או את לונדון אל תל אביב, פשוט כי יש בה כבר הכל. במקום, הם מאמינים שהגיע הזמן להשקיע באופי המקומי ולכן הקונספט הוא של קפה-בר, עם ארוחות בוקר משודרגות במהלך היום, ומנות נשנוש ליד הדרינק בלילה, כשבאמצע אפשר לשתות בירה במרפסת. על תפריט האוכל אמונה השפית סבינה ולדמן, שבנתה מנות ביתיות עם פיתול ישראלי עכשווי. בין ארוחות הבוקר מציעים את בוקר אסקוט, שכוללת את הדיל שכולנו מכירים בתוספת עוגות ומתוקים (35 שקלים), ובורקס תפוח אדמה עם ביצה ויוגורט (26 שקלים). מבין המזטים שליד האלכוהול תמצאו: לבנה, ביצה עלומה וקישואים צלויים (12 שקלים); איקרה עם טרטר סלק חזרת (16 שקלים), ומהעיקריות: חריימה בורי חריף עם חלה מתוקה (69 שקלים), או קדרת ירקות ברכז רימונים עם מג'דרה בורגול ופטה (45 שקלים). ולא אמרנו מילה על פינה מקוללת. שיהיה בהצלחה.


חדש בשכונה. סלט תפוחי אדמה עם ביצה רכה ושפרוטים (צילום: אנטולי מיכאלו)

פינת הבריאות: ערבים טבעוניים ונטולי גלוטן בקוצ'ינה תמר



במסגרת סדרת המפגשים האיטלקיים "שף ליום אחד", בה מארחת השפית תמר כהן צדק מקוצ'ינה תמר חובבי בישול מדי שבוע, יתקיימו בשבועיים הבאים שני ערבים שיוקדשו למנות ללא גלוטן ולאוכל טבעוני. ביום שני, 23.7, יתארח דביר בר, עורך המגזין הגאה F/O/D, וביחד יכינו תפריט שלם ללא גלוטן. בשבוע לאחר מכן, 30.7, יתארח רני רותם, גרפיקאי ונטורופאת שמתמקד בבישול טבעוני, שיציע פרשנות מיוחדת למטבח האיטלקי.

תמר כהן צדק, מה למסעדה איטלקית ואוכל נטול גלוטן?
"דביר הוא חולה צליאק מילדות. כשהוא התנדב לבשל, חשבנו בהתחלה על משהו מצומצם, רק כדי לתת לנושא את הדגש. היתה לזה היענות רצינית כי סועדים שרגישים לגלוטן מתקשים עדיין למצוא את עצמם במסעדות. בלי שום קשר, כבר הרבה זמן שאני שוקלת להכניס את האופציה של פסטות ללא גלוטן לתפריט, וזו הזדמנות".

אז מה הוא יבשל?
"מנה שהוא קורא לה 'חלומות מתגשמים'. חלומו של כל צליאקי הוא לאכול פסטה פשוטה, אז נכין טליאטלה ללא גלוטן, בסגנון קרבונרה. למנות ראשונות נגיש קרפצ'ו פילה בקר, ברבוניות ממולאות עם עשבי תיבול, וסלט דור - סלט לצמחוניים עם פטריות בשרניות. לעיקריות נגיש חזה עוף על מצע של אטריות אורז שחורות וחריימה כתומים - מנה של דג עם רוטב כתום מדלעת ודלורית. תהיה גם מנה של ירקות מדורה עם 200 גרם פילה בקר בצד. חוץ מזה נציע גם לחמים ללא גלוטן, עוגה כושית שהוא מכין ועוגת גבינה".

ומה יהיה בערב הטבעוני?
"רני הוא טבעוני ומאוד אוהב לבשל ולכתוב על אוכל. יצרנו תפריט שכולו טבעוני - פסטות ללא ביצים, פוקצ'ות עם מטבלים וגבינות סויה, טפנדים, קרפצ'יו קישואים וצנוברים, פטריות ממולאות בטופו בולגרי, רביולי כוסמין במילוי תרד ואגוזי ברזיל, ניוקי צבעוני, כדורי עדשים ופטריות".


מתאים לכולם. תמר כהן צדק (צילום: שי בן אפרים)

ג'וזפה מביא את אמלפי לאבן גבירול



אולי אלו הגעגועים לאיטליה ואולי זה החום הקייצי שהביאו את ג'וזפה ג'ורדנו, מפיצריית דה פפה, לרענן את התפריט ואת לוח הספיישלים ברוח אמלפי וקאפרי שבאיטליה. זה מתחיל עם יין לבן מסוג Fiano di Avellino הפופולארי בחופי הערים, וממשיך עם פיצות מרעננות שמתכתבות עם הקיץ, כמו: פרוטי די מארה - פיצת פירות ים עם מולים, קלמרי ושני סוגי שרימפס ורוטב עגבניות חריף (85 שקלים), או גרסת הביאנקה, עם פירות ים, וסלט ארוגולה ואבוקדו. פיצות נוספות בתפריט הן פיצה מלנזנה עם חצילים וריקוטה (55 שקלים), ופיצה מוצרלה וקופה (65 שקלים).


קלואליס משחררת את העניבה ועוברת לג'ינס

מסעדת קלואליס של השף ויקטור גלוגר ידועה כאחת המסעדות המוקפדות והמעונבות שעוד נותרו באזור. לאחרונה החלו בקונספט חדש: בערבי חמישי, כשריח סוף השבוע כבר באוויר - כולם עולים על ג'ינס (כולל מפות השולחן) לערב קליל ושמח שמציע מנות חלוקה זולות וכיפיות. את מקום התפריט הקבוע של המסעדה תופס תפריט אחר, לא גדול ועם מנות חדשות ויצירתיות שהגה גלוגר יחד עם הסו שף שלו, ירון מלכה, שמוביל את הקונספט החדש. "רצינו לשבור מוסכמות, לעשות ערב של כיף במסעדה, ששונה במהות שלו ממה שאנחנו והלקוחות רגילים" מספרים גלוגר ומלכה. "אנחנו מציעים מנות חדשות, לא מחייבות, תפריט מורחב של אלכוהול בצ'ייסרים והרבה בירות, שמיועד לכל מי שאוהב ומעריך אוכל ואירוח מעולה". תפריט קלואליס בג'ינס כולל שלושה חלקים: ירקות, ים ובשר. בתפריט הירקות אפשר למצוא מנות כמו: חלמון מסטול עם צ'ייסר פורטו קר (22 שקלים), וסלט כחול עם אגסים וגבינה כחולה (44 שקלים). בתפריט הים: סביצ'ה שושקה (42 שקלים), רביולי חלמון ופורל מעושן (38 שקלים), פרח קישוא ממולא בפירות ים (38 שקלים), קרפצ'יו טונה וכבד אווז (46 שקלים) ומנות נוספות. ובתפריט: הבשר פוקאצ'ה אסאדו וצ'ימיצ'ורי (38 שקלים), ברזאולה פילה בקר עם שמן כמהין ומוצרלה רכה (42 שקלים), צלעות טלה חוש חש (78 שקלים) ועוד.

 קלואליס בג'ינס - מדי ימי חמישי בערב, החל מהשעה 19:00


עוברים לג'ינס.  ויקטור גלוגר בקלואליס (צילום: חן גלילי) 

פיינקוק על השולחן

השף יאיר פיינברג יארח בסטודיו Feincook  את השף עומר מילר (שולחן, חדר אוכל) לערב קיצי במסגרת אירועי ג'ם סשן של טבחים. השניים ירקחו יחד תפריט חד פעמי, בהשראת ימי הקיץ והקייטנות של ילדותנו. בתפריט: בורגול של עגבניות צלויות; סלט סלק צלוי; כבד קצוץ של פעם על בוצ'ר עץ ענק; חצילים קלויים עם יוגורט וטחינה; קישואים חרוכים עם שקדים ועגבניות; סלט ביצים; סלט קולסלאו; סלט זוקיני ואנשובי. בנוסף יוגשו מנות פרונטליות: מילר - טוסט של זנב שור בפיתה וספרינג רול של דגים מאודים; פיינברג - טוסט גבינה כמו ב'גן שיבולים' ושניצלונים של פעם. על שולחן קינוחים ענק יוגשו: עוגת שוקולד עשירה ארוכה ארוכה עם גנש חם, מקרונים סגולים, פרחי מאכל ופאייטה לחמניות בריוש חמות במילוי גלידת שוקולד השחר; בזוקות ופירות מתובלים. לצד כל זה יוגשו משקאות אלכוהולים של מים מתובלים; בירה שחורה ולבנה וקוקטיילים של אוזו. האירוע יתקיים ביום ג', 24.7, בשעה 20:00, עלות הערב: 180 שקלים למשתתף ומומלץ להזמין מקומות מראש.

בית FeinCook - דרך בן צבי 84, בית פנרמה. 077-7107744


מבטיחים גם שוקו ולחמניה. עומר מילר (צילום: מנחה נופה)





תגיות: דה פפה, ויקטור גלוגר, חדר האוכל, טפאו - הרצליה, טפאו - תל אביב, מסעדת אונמי, מסעדת שולחן, עומר מילר, קוצ'ינה תמר, קלואליס, קפה אסקוט, רותם מימון, תמר כהן צדק

(7 מדרגים)

דירוג הגולשים:

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • שימי 21/07/2012 15:17:12

  • טיגר 21/07/2012 09:21:53

  • צ׳ימיצ׳ורי 18/07/2012 18:24:31

  • חזרזיר 18/07/2012 18:00:25

  • מוסא קאראף 18/07/2012 16:04:02

  • סועד סידרתי 18/07/2012 10:00:48