חדשות אוכל: גורמה מחתרתי בחיק הטבע

יום רביעי 11 ביולי 2012 00:37 מאת: רותם מימון, עכבר העיר

"הסועד הנודד" מציע חוויה קולינרית בסגנון אחר. וגם: המזללה נבחרה לאחד הברים הטובים בעולם, שולחן מציע פתרון טעים לטבעונים ועוד חדשות אוכל


סיום מסלול. הסועד הנודד

(צילום: מיטל הררי)

פרסומת

חולמים על ארוחת גורמה בטבע או ביקב מול השקיעה יחד עם חבריכם הטובים ולא רוצים ללכלך את הידיים? בדיוק בשביל זה כדאי להכיר את "הסועד הנודד", חברה שמקיימת אירועי גורמה בטבע, שמבוססים על שילוב של בשר קצבים איכותי ויין מקומי, במקומות שונים בארץ - החל ביקבי הצפון וכלה באזורי חאן בדרום הארץ. את העסק מנהלים תומר סולנה ויוחאי נבו.

תומר, איך נולד הרעיון?
"יוחאי הוא שף ואנחנו עושים יחד מילואים. מסוף השירות הוא היה מכין ארוחות לצוות בסופי שבוע. אחרי אחת הארוחות, אמרתי לו שיש באירועים האלה משהו מיוחד שיכול להתאים לעוד אנשים. באירוע ראשון הגיעו 30 איש שלא הכירו אחד את השני. הייתה שם ארוחה, מדורה, מוזיקה וארוחה נוספת בבוקר למחרת, ושם החל הרעיון להתגלגל ולצבור תאוצה. לפני חצי שנה הפכנו את זה לעסק עיקרי".

אז זה קייטרינג בסופו של דבר?
"זה לא רק קייטרינג, כי אנחנו מוכרים אווירה - משהו מאוד ארץ ישראלי, ביקבים ובנקודות נוף בארץ. האירועים מתחלקים לשני סוגים: אירועים מוזמנים לחברות או לאנשים פרטיים, ואירועים שהם סוג של מיני פסטיבל בסוף שבוע, כמעט מחתרתי, בו אנשים מניחים בצד את הטכנולוגיה המתקדמת ומתאחדים לאירוע קולינריה יוצא דופן. בקרוב יש לנו שני אירועים שונים, כמו הסועד ביקב - אירוע בט"ו באב ביקב בראבדו עם ארוחה בלב הכרמים (540 שקלים לזוג כולל ארוחה מלאה ויין). יום אחרי זה יתקיים אירוע של חוג הסועד הנודד (270 שקלים לאדם כולל לינה וארוחת ערב ובוקר) בבניאס. בכל אירוע אנחנו מציעים אוכל מעולה, יין טוב ונוף מקסים של הארץ".

מה אוכלים במפגשים כאלה?
"במהלך המפגש, שמתחיל עם השקיעה בערב שישי ונמשך עד צהרי השבת, האוכל נעשה ללא חשמל, בטכניקות שמתבססות על מדורה, גחלים וגז בלבד. הארוחות כוללות לחמים טריים, שוקי טלה קבורים באדמה בין שכבות של גחלים, פויקה עם צוואר שור, שיפודי ענק של בשר אנטרקוט במשרה של סילאן ולימון כבוש, פסטות טריות ממולאות בחצילים שנשרפו במדורה מגזעי הדרים, ועוגות פונדנט שוקולד נוזליות שנאפות על גחלים - חווית אוכל חד פעמית".

אפשר להצטרף לארוחות דרך הפייסבוק או דרך האתר.

מזללה: אחר מ-20 הברים הטובים בעולם



אחרי שקיבלה ביקורות מהללות בניו יורק טיימס, בסוף השבוע האחרון רשמה המסעדה של מאיר אדוני הישג נוסף: המזללה דורגה כאחד מעשרים הברים הטובים בעולם, על פי מגזין התיירות והלייף סטייל קונדה נסט טרוולר - Conde' nast. שופטי המגזין בחרו במזללה בזכות מספר גורמים: החל ממיקומה בבניין באוהאוס בעיר הלבנה, העיצוב החדשני והמינימליסטי עם תאורה שצובעת את הקירות בגוונים פסטליים, קהל שכולל פודי'ס ואנשי אוכל מצד אחד, וקהל נוצץ שבא לראות ולהראות מהצד השני, הפסקול המיוחד שכולל מוזיקה אוריינטלית עם נגיעות פופ צועניות ומוזיקת עולם, ועד ההתלהבות מהתפריט הים תיכוני-חדש של אדוני.

מאיר אדוני, מזל טוב. איך התחושה?
"התחושה מצוינת. לקבל הכרה ממגזין נחשב בעולם שממליץ על מקומות בילוי וטיול, זה באמת מדהים. זה נותן כוח ומחזק את האמונה שמה שאנחנו עושים כאן הוא נכון. אני מודה לצוות המסעדה המסור ובראשם השף יונתן לוי והמנהלת מאיה שרף, על שנה מדהימה ועבודה סיזיפית שבזכותה המזללה קוצרת תארים ותשואות בעולם ובארץ״.


בחברה טובה. המזללה (צילום: דן פרץ) 

שולחן פתוח לטבעונים



אחרי שנות בצורת בהן נאלצו הטבעונים להתפשר על איכות לטובת כמות, נראה שבשנה האחרונה יותר ויותר מסעדות מקצות לטובתם מנות ותפריטים מיוחדים. בבית תאילנדי השיקו בשנה האחרונה תפריט טבעוני, באורנה ואלה מקדישים להם הרבה מחשבה, אשת האוכל הטבעוני אורי שביט מקיימת ערבי שפים מלאים עד אפס מקום במסעדות הנחשבות בעיר, יהלומה - הביסטרון בשוק לוינסקי יחנוך בקרוב ערבים טבעוניים ורק בשבוע שעבר הושק הבר קיימא, בר-מסעדה טבעונית. כעת גם שולחן, מסעדתו של השף עומר מילר מצטרפת לטרנד ומשיקה תפריט טבעוני.

עומר מילר, מה פתאום טבעוני?
"זה לא פתאום. כבר לפני כמה שנים הכנסנו לחדר אוכל תפריט עם מנות נטולות גלוטן, מנות לטבעונים ומנות לצמחוניים, וזה חלק מחווית השירות המקסימלית ללקוחות. באחת מנסיעותי לחו"ל, סעדתי במסעדה עם כוכבי מישלן. זוגתי דאז שמרה על כשרות וכשהסברנו את המצב למלצרית היא התייעצה עם השף וחזרה עם התשובה - 'השף ידאג לדיאטה שלך'. תשובה שהיא פוליטיקלי קורקט, נעימה ונוחה. מאותו רגע התפיסה שלי בנוגע לתודעת השירות ולחוויית לקוח השתנתה. כילד הייתי מוגבל במנות שאכלתי. בכל פעם שהיינו במסעדה, אבא שלי היה מבקש מנה מיוחדת שמתאימה לי ולא תמיד המקום הסכים. עצם הבקשה מאירה אותך באור של 'שונה' ואף אחד לא רוצה להרגיש ככה".

איך הגעת לטבעונים?
"עם הזמן העניין הטבעוני הלך וגדל בזכות אורי שביט, שלקחה את זה כפרויקט והעלתה את המודעות. אני לא מנסה להעביר אג'נדה, אבל הרבה שיחות איתה העלו את הרעיון של תפריט שמתאים לטבעונים. הכנתי מנות שעבדו מצוין ועכשיו זה התפתח לתפריט מלא". 

התפריט כולל שימוש בתחליפי בשר למיניהם?
"ממש לא. יצרתי מנות שהן הכל מלבד תחליף בשר. לא תמצא סטייק טופו אלא אוכל אמיתי - מנות קארי, ירקות וניוקי שגם לי, כקרניבור, בא עליהן. שבוע וחצי אחרי שהשקנו את התפריט, חלק מהמנות זוכות לתהודה ולביקוש גם מאנשים שאוכלים בשר. לאנשים לא אכפת אם המנה טבעונית כשהיא טעימה להם".

התפריט הביא קהל אחר?
"בלי צל של ספק. שואלים אותנו בטלפון אם אנחנו מגישים כבר את התפריט. אנשים שומעים על זה והמנות מצליחות מאוד לא רק בקרב טבעונים".

אז מה בתפריט? ברוח הבישול של מילר, הקו המנחה הוא פשוט וישראלי, ועושה שימוש בחומרי גלם טריים מן הצומח. התוצאה היא תפריט יצירתי וקליל שמתאים לימי הקיץ, לא רק בעבור טבעונים, עם מנות כמו: לחם חומוס עם סלסת עגבניות טרייה וטחינה (12 שקלים); רוסט דלעת בתבליני קייג'ון על קרם דלעת, שמן עירית ופלפלים חריפים (36 שקלים); סמוסה במילוי תפוחי אדמה, אפונה, ג'ינג'ר ושום עם מטבל כוסברה חריף (32 שקלים); "סאמר רול" עם ירקות שורש ושעועית שחורה לצד ויניגרט סויה-ליים (32 שקלים); ניוקי תפוחי אדמה עם אספרגוס, ערמונים וכמהין (68 שקלים) וקינוח - "שוקו פאי" במילוי בננות, חמאת בוטנים, שוקולד, וקוקוס קלוי (34 שקלים).


טבעונים מוזמנים. שוקופאי של שולחן (צילום: מעיין נדיר)

דריה - דיינר חדש במחירי צדק חברתי

האם המחאה החברתית מגיעה אל המסעדות? לדעתנו, בהחלט. מסעדות רבות מציעות ארוחות עסקיות נוחות ומאפשרות להגיע אליהן לטובת דרינק ונשנוש. דריה הוא דיינר חדש שנפתח ברחוב קרליבך בתל אביב ונראה שגם הוא מתכתב עם המחאה החברתית, בכל מה שקשור למחירים. הקונספט פשוט ומציע ארוחות משפחתיות במחירים נוחים, מבלי לוותר או להתפשר על איכות האוכל. על התפריט חתום השף בן וולקוב שחילק אותו לראשונות, ארוחות סלט, דגים ופירות ים ובשר. בין המנות הראשונות (12- 34 שקלים) אפשר למצוא: כרובית צעירה מטוגנת עם איולי ביתי, חציל באלדי קלוי עם טחינה וסלסת עגבניות פרסקה, כנפיים ברוטב ברביקיו, כבד קצוץ אמיתי, קריספי קלמרי, סטייק "דקה" מאנטריקוט, ברוסקטה ועוד. ארוחות הסלט הן במחיר אחיד של 34 שקלים ומציעות סלטים קלאסיים, כמו סלט יווני וסלט קיסר. המנות העיקריות נעות בין 48 שקלים לשוקי עוף בטמפורה ועד לסטייק אנטרקוט ב-89 שקלים. בין לבין אפשר למצוא המבורגר, סינטה, נקניקיות בקר ושניצל, כולם מוגשים עם תוספת ליד. בין מנות הדגים אפשר לבחור בין פילה דניס על הגריל עם פירה, ערימת שרימפס עם טמפורה, קערת מולים שחורים ועוד. גם האלכוהול מוצע במחירים נוחים יחסית: כוסות במחירים של 18-22 שקלים ובקבוקים עד 100 שקלים.

דריה - קרליבך 29, תל אביב


העם דורש, העם קיבל. דריה (צילום: דניאל לילה)
 
פסטיבל היין בירושלים יוצא לדרך

פסטיבל היין השנתי בירושלים יוצא לדרך, ויתקיים השנה בין התאריכים: ה-30 ביולי ועד ה-2 באוגוסט, בגן הפסלים במוזיאון ישראל. מיטב יקבי ישראל ייקחו חלק בפסטיבל, שיכלול השנה גם הופעת מוזיקה חיה בביצוע האחים צנחני.

פסטיבל היין בירושלים הוא הגדול בתחומו ומיועד לקהל הרחב. האירוע החל את דרכו לפני תשע שנים, כאשר אבי בן (רשת חנויות היין "אבי בן") ושמוליק כהן (רשת חנויות היין "בית המשקאות של שחר") הגו את רעיון. מאז, מהווה הפסטיבל הזדמנות לעשרות יקבים ישראליים ולהציג את מרכולתם לאלפי מבקרים. כל אורח יקבל עם כניסתו למתחם הפסטיבל כוס יין מתנה, אותה יוכל למלא ללא הגבלה בדוכנים השונים, בעלות חד פעמית של 80 שקלים. בנוסף, חנות מיוחדת שתוצב במתחם תציע את יינות הפסטיבל לרכישה במחירים מוזלים. בין היקבים המשתתפים: רמת הגולן, תשבי, אמפורה, הרי גליל, שילה, טוליפפלטר, לוריא, קדש ברנע, מוני, צ'ילאג ועוד. אליהם יצטרפו דוכנים נוספים כמו: אוליה, הולי קקאו, גבינות משק יעקובס, שמני זית של מסיק מגל, גשור ודוכני אוכל של מסעדת פיש מראשון לציון ועוד.


ככה זה נראה בשנים קודמות. חגיגות יין ישראלי במוזיאון ישראל (צילום: יח"צ)


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(5 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10/07/2012 22:34:56