מבשלים לשבת: קישואים וזוקיני

יום שישי 24 באוגוסט 2012 00:24 מאת: עכבר העיר

סלט זוקיני בניחוח מנטה, פפרדלה קישואים, תבשיל קישוא בלימון ושיפודי אנטיפסטי קייציים. השבוע מבשלים לשבת קישואים וזוקיני


ריח מנטה. שלט קישואים בניחוח מנטה

(צילום: אילן נחום)

פרסומת

הם קלילים להכנה, זמינים כל השנה ומשתדכים היטב עם מגוון חומרי גלם אחרים. מבשלים לשבת מוקדש השבוע לאחד מחומרי הגלם המגוונים במטבח - קישואים וזוקיני.

» מבשלים לשבת: במיה
» מבשלים לשבת: אוכל טבעוני
» מבשלים לשבת: פרגית

שיפודי אנטיפסטי צבעוניים


באדיבות מירי ארזי, מתוקה Room Service

מצרכים:
2 קישואים, חתוכים בצורת סירות ומושרים בשמן זית, שום כתוש, נענע, מלח גס פלפל גרוס
2 חצילים, חתוכים בצורת סירות ומושרים בשמן זית, שום כתוש, מלח גס ופלפל גרוס.
2 בטטות, חתוכות בצורת סיר ומושרות בשמן זית , מלח גס, פלפל גרוס, רוזמרין וזעתר
2 בצלים לבנים ובצל אחד סגול, חתוכים לרבעים ומושרים בשמן זית, דבש, חומץ בלסמי, סוכר חום וטימין
1 סלסלת פטריות טריות שלמות, מושרות בחומץ בלסמי, מלח גס, ופלפל גרוס
3 פלפלים בשלושה צבעים, חיתוכים בצורת סירות ומושרים בשמן זית, מלח גס, פלפל גרוס, שום כתוש ואורגנו
עגבניות שרי מושרות בשמן זית, מלח גס, פלפל גרוס, טימין ורוזמרין
חבילת שיפודי עץ קטנים
 
אופן ההכנה:
1. מערבבים כל ירק  היטב עם המשרה שלו, ומכניסים לתבנית נפרדת (לשמירת הטעמים) לתנור שחומם מראש 160-180 עד שהירקות מתרככים ומשחימים.
2. לאחר שהירקות יצאו מהתנור, סוג ירק אחד בכל פעם ולשחק עם הצבעים. להניח על מגש או שני שיפודים בצלחת.

שיפודי אנטיפסטי צבעוניים - לגרסת הדפסה


שיפודי אנטיפסטי של מתוקה (צילום: דן פרץ)

תבשיל קישואים בלימון ופפריקה


באדיבות הום מייד

מצרכים:
1 ק"ג קישואים (או זוקיני) חתוכים לקוביות
חצי ליטר מים
2 כפות שמן זית
2-3 כפות מיץ לימון
כפית פפריקה מעושנת
כפית כורכום
2 כפות קמח
מלח, פלפל

אופן ההכנה:
1. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה ומכניסים את קוביות הקישואים לצריבה.
2. מערבבים ביחד את הקמח והתבלינים, מכניסים למחבת עם הקישואים ומערבבים.
3. מוסיפים את הנוזלים (המים והלימון) ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-20 דקות. הקישואים צריכים להתרכך אך לא להתפרק. מגישים עם עלי פטרוזיליה קצוצים.

תבשיל קישואים בלימון ופפריקה - לגרסת הדפסה


קישואים בלימון של הום מייד (צילום: אנטולי מיכאלו)

פפרדלה קישואים
באדיבות יאיר יוספי, מסעדת אלבה

קרם קישואים:
8  קישואים או זוקיני חתוכים גס
2 בצלים קטנים קצוצים
120 גרם גבינת טולום
חצי כוס יין לבן
כף חמאה
2 כפות שמן זית

אופן הכנה:
1. בסיר קטן מאדים עם החמאה ושמן הזית את הבצלים עד להזהבה קלה. מוסיפים את היין הלבן ומביאים לרתיחה. 
2. מוסיפים את הזוקיני או הקישואים, מכסים, וממשיכים לאדות קלות כ-15 דקות עד לריכוך.
3. מתבלים במעט מלח ופלפל לבן וממשיכים לבשל עוד כ-5 דקות .
4. קוצצים את גבינת טולום ומוסיפים לזוקיני או לקישואים הרכים. טוחנים במעבד מזון ושומרים על חום.
5. מרתיחים מי מלח בסיר גדול ומבשלים בו פסטה פפרדלה למשך 5 דקות.
6. מקפיצים במחבת את הפסטה עם הרוטב ומגישים מיד עם מעט זוקיני וטולום קצוצים וזילוף של שמן זית.

פפרדלה קישואים - לגרסת בדפסה


פפרדלה קישואים של אלבה (צילום: אורן זיו)

סלט זוקיני שני צבעים בניחוח מנטה


באדיבות שף אבי אביטן, מתחם אירועים נסיה - צומת ראם

מצרכים:
5 זוקיני ירוק
5 זוקיני צהוב
100 גרם פיצוחים קלויים - גרעיני חמניה וגרעיני דלעת
3 שיני שום כתושות
1/4 כוס שמן זית
עלי מנטה

אופן ההכנה:
1. חותכים את הזוקיני לרצועות וללא הליבה (פנים הזוקיני).
2 .מתבלים בשמן זית, שום כתוש, מלח ופלפל לפי הטעם.
3. צולים בתנור כעשר דקות בחום של 200 מעלות.
4. מצננים, מוסיפים את עלי המנטה והפיצוחים, ומגישים.

סלט זוקיני שני צבעים בניחוח מנטה - לגרסת הדפסה


מרענן. סלט זוקיני בניחוח מנטה (צילום: אילן נחום) 


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(3 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5