אוכל

עדכנו אותנו




מבשלים לשבת: אוכל עירקי

יום ראשון 12 באוגוסט 2012 00:06 מאת: עכבר העיר

קובה סלק, קציצות פרסה וטבית של אביב משה. שלושה מתכונים מיוחדים לשבת המטבח העירקי



סתיו עירקי. טבית של אביב משה

(צילום: דנה מלמד)

פרסומת

המטבח העירקי עושה שימוש ברכיבים רבים והמון תבלינים ועל כן הוא נודע בטעמים בולטים במיוחד. זאת כל הסיבה שאנחנו צריכים כדי להקדיש לו השבוע את מדור מבשלים לשבת.

» מבשלים לשבת: בטטה
» מבשלים לשבת: עגבניות
» מבשלים לשבת: מתכונים עם שומר

קובה סלק 


לה גארדיה גריל בר

מצרכים
:

לקובה:
חצי ק"ג סולת
2 כוסות מים
מעט מלח
כפית שמן      

למילוי:
300 גרם בשר בקר טחון
חופן פטרוזיליה קצוצה
בצל מגורד (וסחוט מהנוזלים)
מעט מלח ופלפל
תבלין בהרט 

למרק:
4 סלקים גדולים מקולפים ופרוסים
3 גבעולי סלרי פרוסים
2 ליטר מים
כפית מלח לימון
מעט מלח ופלפל שחור
כפית בהרט
2 כפות סוכר
כפית אבקת מרק עוף    

אופן ההכנה:
1. מכינים את הקובה: מערבבים את הסולת עם השמן והמלח. מוסיפים את שתי כוסות המים בהדרגתיות, עד שנוצר בצק אחיד ודביק. מניחים בצד למשך כ-10 דקות (ניתן להוסיף מעט מים אם הבצק יבש).
2. מכינים את המילוי: מערבבים את כל המרכיבים (בשר הבקר הטחון, הפטרוזיליה הקצוצה, הבצל והתבלינים).
3. מרטיבים את הידיים, משטחים פיסות בצק קטנות על כף היד וממלאים את מרכז הבצק בתערובת הבשר. סוגרים את כדור הבצק הממולא היטב.
4. מכינים את המרק: מבשלים את כל מרכיבי המרק למשך כ-15 דקות.
5. לאחר 15 דקות, מוסיפים את הקובות למרק.
לבשל למשך כ-30 דקות נוספות על אש בינונית עד נמוכה

קובה סלק - לגרסת הדפסה


בשלבי הכנה. סלק (אילוסטרציה: dreamstime)

קציצות פרסה


דוכן האוכל העיראקי, שוק האוכל דיזנגוף סנטר

מצרכים:
1 ק"ג בשר טחון דק
יחידת כרישה 
בצל גדול או 2 בינוניים
1 פטרוזיליה
1 כרפס
תבלינים: מלח, פלפל שחור, מרק עוף בשרי, כמון
2 פרוסות לחם שחור
3 ביצים
חצי כוס קמח

אופן הכנה:
1. קוצצים את החלק הלבן ומעט מהירוק של הפרסה ומרתיחים, עד שנעשה רך.
2. משרים את הלחם במים עד שמתרכך. סוחטים, ושמים בקערה.
3. מוסיפים את הפרסה אחרי שסוחטים אותה מהמים.
4. מוסיפים את הבשר הטחון.
5. קוצצים את הבצל דק-דק ומוסיפים לקערה.
6. קוצצים את עלי הפטרוזיליה והכרפס דק-דק ומוסיפים לקערה.
7. מוסיפים את כל התבלינים לפי הטעם.
8. מוסיפים קמח ושלוש ביצים לקערה, לשים את כל התערובת ויוצרים ממנה קציצות.  
9. מרתיחים שמן במחבת (אפשר לטגן גם בשמן עמוק) ובזהירות מניחים את הקציצה במחבת ומטגנים עד שמוכנה.

קציצות פרסה - לגרסת הדפסה


טעמים של עירק. קציצות פרסה (צילום: שירן כרמל)

חמין עירקי (טבית)


אביב משה, מסה

מצרכים:
4 כרעי עוף
500 גר' שפונדרה חתוך גדול
3 כוסות  אורז שטוף
4 עגבניות חתוכות קטן
2 בצלים קצוצים
10 בצלים קטנים שלמים
100 גר' רסק עגבניות
מלח, פלפל
 1כף של בהרט
קורט הל טחון
קורט קינמון
ביצים לפי מספר הסועדים

אופן ההכנה:
1. יוצקים לסיר גדול  מעט שמן ומזהיבים את הבצל הקצוץ. מוסיפים את העוף והשפונדרה, מתבלים בפלפל שחור ומטגנים עד קבלת גוון שזוף. מוסיפים את העגבניות  ואת רסק העגבניות. כשהנוזל מבעבע, מוסיפים  שתי כוסות מים ומעט מלח. מרתיחים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה. מעבירים את העוף לכלי נפרד.
2.  מוסיפים  לסיר את האורז והבצלים וכ־1.5 כוסות מים נוספות. מתבלים בבהרט, בהל ובקינמון, טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך. מרתיחים פעם נוספת ומבשלים עד שהנוזלים נספגים באורז.
3. מחזירים לסיר את כרעי העוף ומכניסים אותם מתחת לאורז. מכסים את תכולת הסיר עם נייר פרגמנט ומניחים עליו ביצים לפי מספר הסועדים. מכסים היטב ומכבים את האש.
4. מחממים תנור ל180 מעלות ואופים כ־30 דקות. מנמיכים את החום ל־100 מעלות וממשיכים לאפות למשך הלילה.

לגרסת הדפסה - לחצו כאן


כוכב השבת. טבית של אביב משה (צילום: דנה מלמד)





(7 מדרגים)

דירוג הגולשים:

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5