אוכל

עדכנו אותנו




מבשלים לשבת: מנות טבעוניות

יום שישי 01 בפברואר 2013 00:36 מאת: עכבר העיר

מרק פטריות תאילנדי, דלעת ערמונים ממולאת סלט קינואה ומשמשים, ותבשיל ירקות כמו של סבא. שלושה מתכונים טבעוניים לשבת



תבשיל ירקות של גולדשטיין

(צילום: שי בן אפרים)

פרסומת

הטבעונות  כבר מזמן עברה מלהיות רק טרנד קולינרי לסגנון חיים מכיל ומחייב. עם הזמן, מקומות אוכל שונים ערכו אדפטציה וכיום, מסעדות רבות מציעות מגוון מנות טבעוניות לקהל הסועדים. מבשלים לשבת מוקדש השבוע לכל הטבעוניים באשר הם.

» המנות הטבעוניות הטובות בתל אביב

מרק פטריות תאילנדי


באדיבות רשת קפה קפה

מצרכים:
סלסלת פטריות שמפניון פרוסות
סלסלת פטריות יער / חורש / פורטבלו, פרוסות
50 מ"ל רוטב סויה קנור
50 מ"ל צילי מתוק קנור
שורש ג'ינג'ר קטן, קלוף וקצוץ דק
שורש לימונית (למון גראס) שלם
1 בצל סגול חצוי ופרוס לפרוסות דקות
4 בצל ירוק החלק הלבן חתוך גס והירוק חתוך לטבעות דקות
2 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים למקלות דקים
2 שיני שום קלופות ופרוסות
1 בצל לבן, קלוף ופרוס לפרוסות דקות
שמן שומשום                                                                            
שמן קנולה

להגשה:
חצי חבילת כוסברה קצוצה
חצי סלסלת נבטים סיניים
רוטב סויה
שמן שומשום
חופן נודלס מבושל (לא חובה)

אופן הכנה:
1. שוברים את שורש הלימונית עם צידה הקהה של הסכין.
2. מאדים את הבצל הלבן, הבצל הירוק הגס, השום, הג'ינג'ר ואת שורש הלימונית למספר דקות, בשמן קנולה וכף שמן שומשום.
3. מוסיפים ליטר מים, מרתיחים ומבשלים למשך 20 דקות.
4. לאחר 20 דקות בישול מוסיפים את פטריות השמפניון והחורש, הבצל הסגול ואת מקלות הגזר.
5. מוסיפים את הסויה ואת הצ'ילי המתוק בהדרגה לפי הטעם. טועמים ומתקנים תיבול.
6. ממשיכים לבשל עוד 30 דקות.
7. כחמש דקות לפני ההגשה, מוסיפים לסיר את הנבטים, הכוסברה והבצל הירוק.
8. מוזגים מרק לקערית ומוסיפים מכל מגוון הירקות והפטריות, ונודלס מבושל אם רוצים. לסיום, מוסיפים מעט סויה ונגיעה של שמן שומשום, לפי הטעם.

מרק פטריות תאילנדי - לגרסת הדפסה


מי לאב יו לונג טיים. מרק פטריות תאילנדי (צילום: דן פרץ)

דלעת ערמונים ממולאת סלט קינואה ומשמשים


באדיבות השפית בל קפצן לסוגת

מצרכים:
6 יח' דלעת ערמונים זהות בגודלן
200 גרם קינואה
8 משמשים יבשים חתוכים לקוביות
4 כפות סירופ מייפל
50 גרם שבבי שקדים מולבנים
4 כפות אגוזי מלך גרוסים
2 כפות נענע קצוצה
רבע כפית קינמון
כף חומץ אורז
5 כפות שמן זית איכותי
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה: 
1. חותכים את דלעת הערמונים ברבע העליון שלה ושומרים את "הכובעים", הם ישמשו להגשה.
2. בעזרת כף או סכין קטנה מרוקנים את הדלעת מהגרעינים ומעט מבשרה.
3. מניחים את הדלועים בתבנית אפייה (ניתן לחתוך מעט בבסיס על מנת שיעמדו יציב).
4. מברישים במעט שמן זית ואופים בתנור חם (עם הכובעים) כ-20 דקות עד שמתרככים.
5. מכינים את סלט הקינואה: מבשלים את הקינואה כ-15 דקות במים רותחים, מסננים, ומצננים לטמפרטורת החדר.
5. מערבבים בקערה את הקינואה עם המייפל, השקדים, האגוזים, הנענע, הקינמון, חומץ האורז ושמן זית. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
6. ממלאים כל דלעת בכמה כפות מן התערובת ומכניסים בחזרה לתנור לחמש דקות נוספות.
7. מגישים לכל את הדלעת עם "הכובע" לצידה.

דלעת ערמונים ממולאת סלט קינואה ומשמשים - לגרסת הדפסה


אל תשכחו את הכובע. דלעת ערמונים ממולאת סלט קינואה ומשמשים (צילום: דן פרץ)

תבשיל ירקות של סבא


באדיבות שף אלרן גולדשטיין, המעדניה של גולדשטיין

מצרכים:
2 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות 2/2 ס"מ
4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות 2/2 ס"מ
2 בצלים קלופים וחתוכים לקוביות 2/2 ס"מ - צלויים בתנור לחוד
10 פטריות פורטובלו חתוכות לרבעים

לרוטב:
1 כוס מים
1/2 כוס סוכר
1 כף דבש
1/2 כפית מלח
1/4 כוס חומץ
1/4 כפית שום כתוש

לירקות מאודים:
2 זוקיני חתוכים לקוביות 2/2 ס"מ
1 ראש קטן של כרובית מופרד לפרחים קטנים
1 ראש ברוקולי מופרד לפרחים

אופן ההכנה:
1. אופים את תפוחי האדמה והבטטות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 35 דקות או עד ריכוך, ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.
2. אופים את הפטריות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 10 דקות ומתבלים במלח.
3. מכינים את הרוטב: מערבבים בסיר קטן את כל מרכיבי הרוטב ומרתיחים כ-5 דקות.
4. רגע לםני ההגשה, מרתיחים מים בסיר נירוסטה, מוסיפים כף מלח וחולטים את הזוקיני, הכרובית והברוקולי. מערבבים עם הפטריות, תפוחי האדמה  והבטטה, מוזגים בהדרגה את הרוטב מערבבים ומגישים.

תבשיל ירקות של סבא - לגרסת הדפסה


ללא רגשות אשם. תבשיל ירקות של סבא (צילום: שי בן אפרים)





תגיות: המעדנייה של אלרן גולדשטיין, רשת קפה קפה

(12 מדרגים)

דירוג הגולשים:

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5