מבשלים לשבת: כרובית

יום שישי 13 ביולי 2012 00:24 מאת: עכבר העיר

עם טחינה, עם ברוקולי, ממולא בבשר ואפילו בסופלה. חמשיה מתכונים עם כרובית לשבת


כרובית בטחינה של דיאנא בעיר

(צילום: יורם אשהיים)

פרסומת

אחת הדרכים הפופולריות ביותר לאכול כרובית היא בטיגון, סגנון ים תיכוני המאופיין לאזורינו. השבוע, העכבר מביא לכם חמישה מתכונים עם כרובית, בסגנונות מוכרים יותר ופחות, לארוחת שבת מגוונת.

» מבשלים לשבת: פטריות
» מבשלים לשבת: קינוחים עם פירות

» מבשלים לשבת: אוכל פרסי

כרובית בטחינה 


באדיבות השף דוחול ספאדי דיאנא בעיר

מצרכים:
1 ראש כרובית
כוס טחינה גולמית
שמן זית לטיגון
¼ כוס מיץ לימון
מלח
כף חומץ רגיל

אופן ההכנה:
1. מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים ומשרים בקערת מים עם מעט חומץ. שוטפים ומסננים, ומניחים בצד ליבוש.
2. מחממים שמן זית בעומק 3 ס"מ בערך במחבת. כשהשמן חם, מטגנים בו את פרחי הכרובית עד שהם רכים ושחומים. מניחים לרגע לייבוש על נייר מגבת.
3. מכינים טחינה מהטחינה הגולמית, הלימון והמלח. מוסיפים ¾ כוס מים פושרים כדי לדלל אותה .
4. מניחים את פרחי הכרובית המטוגנת בצלחת, יוצקים עליהם את הטחינה ומערבבים היטב.

כרובית בטחינה - לגרסת הדפסה


פשוט וטעים. כרובית בטחינה (צילום: יורם אשהיים)



כרובית מטוגנת בציפוי שקדים קלויים ורוטב איולי חריף


ביסטרו לחם יין

מצרכים:
כרובית בינונית מופרדת לפרחים, מבושלת ומקוררת
קמח לציפוי
2  ביצים טרופות

לתערובת הציפוי:
1/4 כוס שקדים קלויים וטחונים
2  כפות פיסטוק קלוי וקצוץ
כוס פנקו 

שמן לטיגון

למטבל האיולי החריף:
4  כפות מיונז
1 כפית טוגראשי (להשיג בחנויות המתמחות)
מעט מיץ לימון

אופן ההכנה:
1. מקמחים את פרחי הכרובית מכל צידיה. טובלים בביצה ומצפים בתערובת הציפוי. מחממים שמן ומטגנים בטיגון עמוק.
2. מערבבים את כל מרכיבי מטבל האיולי החריף עד לקבלת מרקם הומוגני, ומגישים לצד פרחי הכרובית המטוגנים.

כרובית מטוגנת עם שקדים קלויים ורוטב איולי חריף - לגרסת הדפסה


פשוט ולוהט. כרובית מטוגנת עם שקדים בלחם יין (צילום: יח"צ)

דואט כרובית וברוקולי פריכים


באדיבות אסם

מצרכים:
250 גרם תפרחות ברוקולי
250 גרם תפרחות כרובית

לבלילה:
4 ביצים
2 שיני שום כתושות
כף אבקת מרק בצל אסם
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס טרי
כוס קמח תופח אסם

לציפוי:
2 כוסות פירורית פאנקו אסם
כוס שקדים פרוסים מעוכים

אופן ההכנה:
1. מפרידים את הברוקולי ואת הכרובית לתפרות קטנות. אם הם טריים, יש לחלוט את התפרחות כשער דקות במי מלח.
2. בקערה גדולה מערבבים היטב את רכיבי הבלילה.מוסיפים לבלילה את תפרחות הכרובית והברוקולי, מערבבים קלות לציפוי מושלם של התפרחות ומשאירים לשעה לספיגת הטעמים.
3. מערבבים את הפירורית עם השקדים. מחממים בסיר שמן עמוק. טובלים את פרחי הכרובית והברוקולי בתערובת הפירורית והשקדים עד לציפוי מלא ומטגנים עד להשחמה נאה.
4. להגשה: יוצקים רוטב קיסר לקערית נאה, ומסדרים על מגש את התפרחות המטוגנות.

דואט כרובית וברוקולי פריכים - לגרסת הדפסה


שילוב מושלם. כרובית וברוקולי (אילוסטרציה: dreamstime)


סופלה כרובית במנות אישיות


באדיבות תשלובת החלב של תנובה

מצרכים ל-8 מנות  בספלים או תבניות אישיות חסינות חום:
1/2 חבילה (50 גרם) חמאת "תנובה", מומסת, לשימון הספלים
600 גרם פרחי כרובית של"סנפרוסט", מופשרים על פי הוראות היצרן
5 ביציםמופרדות
1 מכל (200 מ"ל) שמנת אורגינל 15% של "תנובה"
1 מכל (200 מ"ל) יוגורט "דנובה" של "תנובה"
1/2 חבילה (100 גרם)  פתיתי "עמק", מגוררת
1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 5% של "תנובה"
2 שיני שום, קלופות וקצוצות דק
מעט אגוז מוסקט
מלח ופלפל שחור
2 כפות קמח תופח

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את הספלים (או התבניות) בחמאה.
2. מבשלים את הכרובית במים עד שהפרחים רכים, אך לא מתפוררים. מסננים ומצננים.
2. מערבבים את החלמונים, היוגורט, הגבינות, השום והתבלינים היטב.
 3.מקציפים את החלבונים לקצף לבן ותפוח. מוסיפים לתערובת הגבינות ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול. מוסיפים גם את הקמח ומערבבים בעדינות. מוסיפים את פרחי הכרובית ומערבבים לפיזור אחיד. מחלקים בין הספלים ואופים כ-30 דקות, עד הזהבה. מגישים חם.

סופלה כרובית במנות אישיות - לגרסת הדפסה


חגיגי במיוחד. סופלה כרובית (צילום: כפיר חרבי)

כרובית ממולאת בבשר


באדיבות השף ניר צוק

מצרכים:
1 ראש כרובית גדול
2 פרוסות לחם לא טרי
1/2 צרור כוסברה
300 גרם בשר טחון
3 שיני שום קצוצות
1 ביצה
1 כפית כמון
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף חרדל

לציפוי:
1-2 ביצים טרופות
קמח
שמן לטיגון

לרוטב:
2 כפות שמן זית
5 עגבניות חתוכות לקוביות
4 שיני שום פרוסות
2 כפות רסק עגבניות
1 ורבע כוסות (300 מ"ל) מים
2 כפיות סוכר
מלח, פלפל שחור טחון טרי, צ'ילי

אופן ההכנה:
1. מפרקים את הכרובית לפרחים גדולים, משאירים את הגבעול מחובר.
2. משרים את פרוסות הלחם במעט מים ולאחר שהמים נספגו מרסקים לפירורים במעבד מזון. מוסיפים את הכוסברה ומעבדים מעט.
3. מערבבים את הבשר הטחון עם תערובת פירורי הלחם והכוסברה. מוסיפים את השום, הביצה והתבלינים.
4. מצפים את החלק התחתון של כל פרח כרובית בתערובת הבשר. טובלים בביצה ולאחר מכן בקמח. מטגנים כשתי דקות בשמן חם, עד שכל הצדדים הזהיבו.
5. להכנת הרוטב, מבשלים את העגבניות ושיני השום בשמן זית, כ-5 דקות על אש נמוכה - בינונית. מוסיפים את רסק העגבניות ומבשלים שתי דקות נוספות. מוסיפים את המים והתבלינים ומבשלים כרבע שעה לקבלת רוטב סמיך.
6. מסדרים את הכרובית המטוגנת בתבנית אפייה עמוקה, יוצקים מעל את הרוטב ומכסים ברדיד אלומיניום.
7. אופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות. מסירים את הכיסוי ואופים 10 דקות נוספות.

כרובית ממולאת בבשר - לגרסת הדפסה


ארוחה שלמה. כרובית ממולאת בבשר (צילום: יעקב הררי)


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(5 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5