מבשלים לסערה: תבשילים וקדרות מסביב לעולם

יום שני 02 בינואר 2017 00:00 מאת: עכבר העיר

תבשיל פרקילוביו גרוזיני, סינייה שפונדרה של גיא פרץ, צ'ילי קון קרנה לוהט וגולש הונגרי מנחם. ארבעה מתכונים של תבשילים ממקומות שונים בעולם שיחממו לכם את השבוע החורפי הקרוב


מכל העולם. סינייה שפונדרה

(צילום: לירון אלמוג)

פרסומת

אם גם אתם התעוררתם ליום שכולו סגרירי ואפור והחלטתם להשאר בבית (מבחירה או מהכרח), אתם יכולים לנצל את הזמן הפנוי ואת מזג האוויר הגשום, להכנס למטבח, לזרוק כמה דברים לסיר וליהנות מארוחה חורפית מפנקת ומחממת.

» 20 מתכוני מרקים שיחממו לכם את החורף 
»
במיוחד לחורף: הבייקרי שעושה משלוחים
» אדום ומנחם: מתכונים מנצחים למרק עגבניות
» ארוחת הבוקר החדשה של המגדלים

פרקילוביו - קדרת בשר בשעועית ירוקה


באדיבות השף טינה שימשלשוילי, מסעדת ראצ'ה

מצרכים (ל-8 מנות):
4 ק"ג שעועית ירוקה
3 ק"ג בשר שריר
1 ק"ג נתח פלדה כבש, חתוך לקוביות
2 בצלים קצוצים
5 שיני שום
צרור כוסברה גדול קצוץ דק
מלח
פלפל שאטה
  
אופן ההכנה:
1. מבשלים את השעועית הירוקה במים, עד לריכוך.
2. מבשלים בנפרד את בשר הבקר והכבש במים עם מעט מלח בסיר פתוח למשך כשעתיים, עד לריכוך הבשר (כמות הנוזלים צריכה להצטמצם עד לכשליש).
3. מאחדים את השעועית המסוננת והבשר עם שארית הנוזל. מוסיפים את הבצל, השום והכוסברה ומתבלים במלח ובפלפל שאטה לפי הטעם.
4. מבשלים למשך עוד כשעה ומגישים.

פרקילוביו - לגרסת הדפסה


חגיגה גרוזינית אמיתית. פרקילוביו (צילום: יח"צ)

סינייה שפונדרה


מתוך ספר הבשר של השף גיא פרץ

מצרכים (ל-4 מנות):
600 גרם בשר שפונדרה
4 עלי דפנה
1 כפית גרגרי פלפל אנגלי
1 בצל גדול קצוץ מטוגן
3 כפות שקדים חצויים קלויים
מלח ופלפל שחור
1/2 כפית בהרט

לטחינה:
1/2 כוס טחינה גולמית
1/2 כוס מים
2 שיני שום קצוצות
מיץ מחצי לימון
מלח

לסינייה:
1 חציל בינוני
שמן עמוק לטיגון
2 עגבניות תמר
1 כף שמן זית
1/2 כפית סומק

להגשה:
3 כפות כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:
1. שמים את הבשר בסיר עם עלי הדפנה והפלפל האנגלי ומכסים במים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים, עד לריכוך מלא של הבשר.
2. לאחר סיום הבישול, מסננים את הבשר, מקררים ומפרידים את הבשר לחוטים דקיקים. מערבבים עם הבצל המטוגן, השקדים והתבלינים.
3. פורסים את החציל לפרוסות בעובי 1 ס"מ, עם הקליפה, ומטגנים בשמן עמוק עד שמזהיב. מסדרים בתבנית חסינת אש ומתבלים במלח ופלפל.
4. מפזרים מעל החציל את תערובת הבשר המתובלת. חותכים את העגבניות לשישיות ומשבצים בין פירורי הבשר.
5. מערבבים היטב את מרכיבי הטחינה ויוצקים על הבשר. מזלפים שמן זית ומפזרים סומק.
6.  אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני - 180 מעלות. לפני ההגשה מפזרים מעל כוסברה קצוצה.

טיפ: נתח השפונדרה לקוח מהצלעות התחתונות. הנתח משויש בשומן לכן טעמו הבשרי מודגש ואחרי הבישול הוא טעים ורך. ניתן להחליף אותו בזנב שור או בבשר צוואר.

סינייה שפונדרה - לגרסת הדפסה


ארוחה שלמה בסיר. סינייה שפונדרה (צילום: לירון אלמוג)

צ'ילי קון קארנה

באדיבות השף דיוויד לוי

מצרכים:
2 כפות שמן סויה
1 בצל גדול
2  פלפל צ'ילי טרי חריף
4  שיני שום
2 כפות אורגנו
1 ורבע כפות צ'ילי (פלפל שאטה גרוס)
כפית קימל
250  מ"ל ציר בשר
12  עגבניות טריות קלופות וחתוכות לקוביות
2 כפות רסק עגבניות
2  קילו שעועית אדומה (מושרית במים למשך 24 שעות)
חופן כוסברה ופטרוזיליה
פלפל שחור גרוס
מלח
1/2  ק"ג בייקון או אווז מעושן
1  ק"ג בשר בקר טחון

אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל עם השום והבייקון (או האווז) עד להשחמה. מוסיפים את הבשר הטחון.
2. מוסיפים פטרוזיליה, כוסברה, פלפל שחור גרוס, קימל, אבקת צ'ילי, פלפל אדום חריף ונותנים לתבלינים להתחבר.
3. מוסיפים את הרסק ואת קוביות העגבניות וכשהכל מתבשל מוסיפים את השעועית האדומה ואת ציר הבשר.
4. מבשלים על אש קטנה למשך שעה וחצי.
5. בסיום הבישול מוסיפים מלח לפי הטעם.

צ'ילי קון קארנה - לגרסת הדפסה


אנדלה. צ'ילי קון קרנה (צילום: דן פרץ)


גולש הונגרי


באדיבות השף שלומי עזרן

מצרכים ל-6 מנות:
מעט שמן קנולה לאידוי
2.5 ק"ג בשר צוואר עגל חתוך לקוביות של 3 ס"מ
3 בצלים חתוכים לקוביות
3 גזרים חתוכים לקוביות
1.5 תפו"א קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
3 כפות פפריקה מתוקה
כף פפריקה חריפה (לפי הטעם)
מעט זרעי קימל
מלח פלפל

אופן ההכנה:
1. בסיר רחב מאדים בשמן את קוביות צוואר העגל עד השחמה. מוסיפים פפריקה מתוקה וחריפה, ואת הבצל והגזר.
2. מאדים עוד 5 דקות ומוסיפים ציר ירקות עד כיסוי הבשר. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
3. מכסים ומבשלים כשעתיים. מוסיפים את תפוחי האדמה ומעט קימל וממשיכים לבשל כשעה נוספת.

גולש הונגרי - לגרסת הדפסה


הונגריה של חורף. גולש של השף שלומי עזרן (צילום: רון שלף) 


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(14 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5