מבשלים לשבת: מתכוני עוף

יום שישי 30 בנובמבר 2012 00:25 מאת: עכבר העיר

סלט עוף וקינואה, עוף בבצלים עם שזיפים ודבש, קדירת שעועית ושוקי עוף בסגנון ים תיכוני וכמובן - שניצל. ארבעה מתכונים למנות עוף


קדירת שעועית ושוקי עוף

(צילום: כפיר חרבי)

פרסומת

יש דברים שהולכים ביחד באופן בלתי נמנע: אהבה ונישואין, ילדים ושמחה, ארטיק וחוף הים וגם ארוחת שישי ועוף. נחסוך מכם בדיחות "אמא, הבטחת עוף לשבת" ונעבור ישר לעיקר:  אספנו עבורכם ארבעה מתכונים שונים של מנות עוף, מסלט ועד לתבשילים מבלי לדלג על המובן מאליו - השניצל. הפשילו שרוולים וכנסו למטבח.

» סופ"ש רגוע של בישול ביתי
» מבשלים לשבת: מנות דגים
» מבשלים לשבת: מרקים לחורף

סלט עוף וקינואה 


באדיבות שפית חיה שיחור, באגסי ביסטרו ובר 

מצרכים:
1 ק"ג חזה עוף נקי משומן וחתוך לקוביות
2 כוסות קינואה
1 פרחי ברוקולי מופרדים מזר ברוקולי טרי
1 פרחי כרובית מופרדים מראש בינוני
2 גזרים חתוכים לז'וליאנים
1 בצל חתוך לרצועות
2 גמבות אדומות חתוכות לרצועות
1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות
1/2 סלסלת נבטים מהסוג העבה
חופן אגוזי פקאן מסוכרים
4 כפות רוטב סויה
2 כפות דבש
4 כפות רוטב צ'ילי מתוק
מעט מיורין
2 שיני שום קצוצות
2 כפיות ג'ינג'ר מרוסק
3 כפות שמן
חופן עלי כוסברה קצוצים
צרור בצל ירוק קצוץ דק
 
אופן ההכנה:
1. יוצקים לסיר את הקינואה עם כוס מים, כף שמן, מעט מלח ופלפל ומבשלים כחצי שעה בסיר מכוסה על אש נמוכה עד לריכוך ואידוי המים.
2. מחממים מחבת על אש גבוהה מוסיפים את השמן ומטגנים לפי הסדר הבא: בצל, שום, כרובית, גזר ונתחי העוף.
3. לאחר מכן מוסיפים למחבת שעדיין על אש גבוהה את הסויה, הדבש, המיורין והג'ינג'ר. מקפיצים כ 2-3 דקות עד לפיזור שווה של הרוטב וצמצום קל.
4. לקראת הסוף מוספים את הפטריות, הברוקולי והאגוזים וממש בסוף את הנבטים. מקפיצים קלות ומורידים מהאש.
5. בחמש צלחות עמוקות מחלקים את הקינואה ומעל מחלקים בצורה שווה את נתחי העוף הירקות ומעט מהרוטב.
6. מפזרים מעל נבטים, בצל ירוק, ומעט כוסברה קצוצה טרייה ומגישים.

סלט עוף וקינואה - לגרסת הדפסה


ארוחה בריאה. סלט עוף וקינואה של באגסי (צילום: בועז לביא)

שניצל של קפה נואר


באדיבות שי כספי, קפה נואר

מצרכים:

מחבת רחבה מלאה ב-3 ס"מ שמן צמחי (קנולה/סויה) לטיגון
צלחת קמח - 200 גרם קמח
ביצים
60 גרם חרדל דיזון חלק
500 גרם פרורי לחם
10 גרם מלח שולחן
5 גרם פלפל שחור גרוס
6 חזות עוף פרפר במשקל 180 גרם כל אחד

המלצת שי כספי: לפרוס נייר אפייה על חזה העוף ולשטח עם פטיש שניצלים לעובי של 3 מילימטר

אופן ההכנה:
1. מכינים את בלילת הביצים: טורפים את הביצים עם החרדל.
2. מכינים את תערובת פירורי הלחם: מערבבים היטב את פירורי הלחם עם המלח והפלפל.
3. טובלים את חזה העוף המשוטח בצלחת הקמח משני הצדדים. מנערים את שאריות הקמח.
4. טובלים בתערובת הביצים.
5. טובלים בתערובת פירורי הלחם. 
6. מטגנים בשמן סויה / קנולה עד להזהבה משני הצדדים.
7. מניחים על נייר סופג.

מגישים על צלחת שטוחה עם פלח לימון. ניתן להגיש לצד השניצל: פירה / צ'יפס / תפוח אדמה אפוי / ירקות מאודים ועוד.

שניצל של קפה נואר - לגרסת הדפסה


מי לא מכיר? שניצל של קפה נואר (צילום: גיל לביא)

עוף בבצלים עם שזיפים ודבש
באדיבות מעדניית טעמי הבית שער העמקים

מצרכים (ל-4 מנות):
6 רבעי עוף טרי
½ כוס שמן
500 גרם בצלים פרוסים דק
1 כף דבש
מלח ופלפל שחור
2 כפיות פפריקה מתוקה
½ כפית פפריקה חריפה
250 גרם שזיפים יבשים
100 גרם רסק עגבניות

תהליך ההכנה:
1. מחממים בסיר רחב וכבד את השמן מטגנים את רבעי העוף משני הצדדים עד הזהבה.
2. מוציאים את העוף ומוסיפים לסיר את הבצלים. מטגנים עד שיזהיבו תוך בחישה מידי פעם. מוסיפים את הדבש ומטגנים למשך שלוש דקות.
3. מחזירים את העוף לסיר ומתבלים במלח, פלפל ופפריקה. מוסיפים את השזיפים היבשים.
4. מערבבים את רסק העגבניות עם שתי כוסות מים, יוצקים לסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה על אש קטנה כשעה וחצי.
5. מסירים את מכסה הסיר ומעבירים לתנור שחומם לחום גבוה (200 מעלות). אופים עד להשחמה למשך 20-30 דקות.

עוף בבצלים עם שזיפים ודבש - לגרסת הדפסה


עוף בבצל ושזיפים (אילוסטרציה: dreamstim)

קדירת שעועית ושוקי עוף בסגנון ים תיכוני


באדיבות עמית דונסקוי, "סנפרוסט"

מצרכים:
1 שקית (600 גרם) שעועית עדינה שלמה מוקפאת "סנפרוסט"
8 שוקי עוף
5  כפות שמן
2 כפות פפריקה מתוקה
6 שיני שום, קלופות
1 פלפל אדום מתוק טרי, חתוך לרצועות
1 פלפל אדום חריף
1 כפית כורכום
3 עגבניות, קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
1 כוס עגבניות שרי, חצויות
1 כף רסק עגבניות
1/2 כוס מים
מלח
פלפל שחור, גרוס
1/2 כוס כוסברה, קצוצה
 
אופן הכנה:
1. שוטפים את השעועית במסננת תחת מי ברז, או מפשירים לילה במקרר.
2. מכינים את המשרה: מערבבים 1 כף שמן, 1 כף פפריקה, 2 שיני שום כתושות ומשרים את העוף למשך לילה או למשך 3 שעות .
3. מחממים מחבת עם 1 כף שמן ומטגנים את שוקי העוף עד להזהבה.
4. מחממים את יתרת השמן בסיר, מוסיפים את הפלפל המתוק והחריף, כורכום ופפריקה ואת השום שנותר, מערבבים בעדינות ,מוסיפים את העגבניות ורסק העגבניות ומבשלים עד לקבלת תערובת סמיכה ומבריקה.
5. מוסיפים את שוקי העוף ואת המים ומבשלים על להבה נמוכה בסיר מכוסה כ-50 דקות.
6. מוסיפים מלח, פלפל ,כוסברה ואת השעועית ומבשלים  15 דקות נוספות.

קדירת שעועית עדינה ושוקי עוף בסגנון ים תיכוני - לגרסת הדפסה


קדירת שעועית ושוקי עוף (צילום: כפיר חרבי)

לצד העוף: מתכונים נוספים

»אורז עם דלורית, שקדים, צימוקים ודבש בניחוח קינמון
»מאפה פסטה ברוטב בשמל ופתיתי קשקבל
»דלורית אפויה במילוי אורז וחמוציות בסילאן
»פירה ארטישוק ירושלמי
»ארטישוק בשמן זית
»סלט חומוס לימוני חם
»סלט חיטה עם גזר וצימוקים
תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(3 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5