אוכל

עדכנו אותנו




מבשלים לסערה: מתכוני מרקים ליום קריר

יום שני 07 בינואר 2013 00:00 מאת: עכבר העיר

בורשט קלאסי, מרק ארטישוק ירושלמי עם מסקרפונה ואגוזי לוז, מרק תפוחי אדמה ומרק שעועית מחמם. ארבעה מתכונים ליום גשום 



חמים, נעים וטעים. מרק שעועית

(צילום: יורם אשרהיים)

פרסומת

הסערה שקדה אותנו היא התירוץ המושלם להשאר בבית, להיכנס למוד חורף, ולהעביר את כמה שעות של בישולים מנחמים במטבח. בורשט, מרק תפוחי אדמה, מרק ארטישוק ירושלמי קטיפתי או מרק שעועית: כל מה שצריך לחמם את היום הזה.


מרק בורשט קלאסי


באדיבות שף אלרן גולדשטיין, המעדניה של גולדשטיין

מצרכים:
1 צוואר טלה נקי משומן מבושל שעתיים וחצי עד ריכוך
6 ליטר מים
5-6 סלקים מבושלים קלופים וחתוכים לקוביות
4סלקים לא מבושלים קלופים ומגורדים על פומפייה
1 כרישה שטופה וחתוכה לקוביות
2 בצלים בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
3-4 ענפי סלרי שטופים וחתוכים
3 גזרים חלופים וחתוכים לקוביות
6-7 שיני שום פרוסים
1/2 לימון סחוט

אופן הכנת צוואר הטלה:
מרתיחים 7 ליטר מים

אופן הכנה:
1. מאדים בשמן זית בצל, כרישה ושיני השום עד שמגיעים לגוון זהוב. מוסיפים
חצי מכמות הסלק המגורד, הסלרי והגזר, מאדים עוד כ-5 דקות ומוסיפים 7 ליטר מים.
2. מתבלים את צוואר הטלה במלח ופלפל, ומכניסים לתוך סיר לבישול של שעתיים וחצי או עד לריכוך הבשר.
3. מוסיפים את יתרת הסלק המגורד, ממשיכים לבשל וכעבור 12 דקות מוסיפים קוביות סלק מבושל. מוסיפים לימון, מלח ופלפל שחור ומבשלים עוד 5 דקות ומגישים עם נתח מהצוואר.

מרק בורשט קלאסי - לגרסת הדפסה


סופ"ש בסגנון רוסי. בורשט קלאסי (צילום: בועז לביא)

מרק ארטישוק ירושלמי עם מסקרפונה ואגוזי לוז


שף אמיר כלפון, מתוך הספר "יערות הכרמל סיפור אהבה"

מצרכים:
5 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות דק
450 גרם ארטישוקים ירושלמים קלופים וחתוכים גס
1 תפוח אדמה גדול קלוף וחתוך לקוביות גדולות
1 ליטר (שקית או קרטון) חלב
חופן עלי תימין
1 ליטר (כ-4 כוסות) מים או ציר ירקות
מלח ופלפל שחור גרוס
150 גרם גבינת מסקרפונה
להגשה
200 גרם (2 כוסות) אגוזי לוז קלויים וקצוצים גס

אופן ההגשה:
1. מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים את הבצל 3 דקות עד לתחילת הזהבה. מוסיפים את השום, הארטישוקים, תפוח האדמה, התימין, המלח והפלפל ומאדים יחד 5 דקות.
2. מוסיפים את החלב והמים או הציר, ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה למשך 30 דקות, עד שתפוח האדמה והארטישוקים הירושלמים מתרככים.
3. מרסקים בעזרת בלנדר מוט. מוסיפים את המסקרפונה, מערבבים עד שהיא נבלעת, טועמים ומתקנים תיבול.
4. מגישים חם ומפזרים את אגוזי הלוז מעל.

מרק ארטישוק ירושלמי עם מסקרפונה ואגוזי לוז - לגרסת הדפסה


ארוחה מלאה. מרק ארטישוק ירושלמי (צילום: עודד מרום)

מרק תפוחי אדמה


באדיבות שף שי טנא, ביסטרו הכובשים

מצרכים:
10 תפוחי אדמה בינוניים
2 גבעולים של כרישה
כף עלי תימין
3 שיני שום
50 גרם חמאה
1/2 1 ליטר מים
1/2 כוס שמנת מתוקה
מלח פלפל

אופן ההכנה:

1. מכניסים את כל המרכיבים ללא השמנת לסיר ומביאים לרתיחה.
2. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 45למשך  דקות.
3. טוחנים את הכל ומוסיפים את השמנת. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
 
מרק תפוחי אדמה - לגרסת הדפסה


התרופה הכי טובה לגשם. מרק תפוחי אדמה (צילום: מור סגל)

מרק שעועית


שף ליאון אלקלעי, מסעדת טרנטינו

מצרכים:

500 גרם שעועית יבשה שהושרתה במים מספר שעות (יש להחליף את המים)
4 כף שמן זית
1 שן שום קצוצה
50 גרם בצל לבן קצוץ
½ כפית פפריקה חריפה
1 כפית גדושה רסק עגבניות
1 בצל שלם קלוף
1 גזר שלם קלוף חתוך לשניים
1 שורש סלרי חצוי וקלוף
1 כפית מלח
1 קורט פלפל שחור טחון

אופן ההכנה:
1. מבשלים את השעועית יחד עם בצל שלם, גזר וסלרי, עד לריכוך השעועית. מוציאים את ירקות השורש.
2. בסיר אחר, מאדים בצל קצוץ ושום בשמן זית, מוסיפים חצי ליטר מים, רסק, פפריקה, מלח ופלפל שחור. מוסיפים מחצית מכמות השעועית, מבשלים מספר דקות וטוחנים הכל.
3. מוסיפים את המסה הטחונה לשעועית השלמה המבושלת, מתקנים טעמים ומגישים.

מרק שעועית - לגרסת הדפסה


חורפי ומנחם. מרק שעועית (צילום: יורם אשהיים)





תגיות: ביסטרו הכובשים, המעדניה של גולדשטיין, טרנטינו, ליאון אלקלעי, מרקים

(18 מדרגים)

דירוג הגולשים:

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5