אדום וארומטי: מרקי עגבניות

יום שלישי 13 בדצמבר 2016 07:00 מאת: עכבר העיר

אורז, קלמארי וערק הן רק שלוש תוספות למרק הסמיך, הארומטי והמנחם. חמישה מתכונים מגוונים למרקי עגבניות משובחים שעושים נעים בבטן


אדום עולה. מרק עגבניות

(צילום: אילוסטרציה)

פרסומת

אחרי כמה ימים חורפיים במיוחד אפשר להכריז בוודאות שהחורף כבר כאן ובגדול. הרוחות שורקות, הגשם ממטיר (לפעמים) והקור חודר לעצמות. אין הזדמנות טובה מזו להפשיר עם המחמם הלאומי - מרק עגבניות.

» מתכוני מרקים שיחממו לכם את החורף 
» המרקים שישאירו אתכם בבית 
» מתכונים למרקים המפנקים של Zuppa

מרק עגבניות צלויות


באדיבות השף רועי טל, הום מייד
(6-8 מנות)

מרכיבים: 
3.5 ק"ג עגבניות טריות ושלמות
15 שיני שום
רבע כוס שמן זית
שליש כוס חומץ בלסמי
2 כפות שטוחות סוכר
10 עלי דפנה
5-6 פלפל אנגלי
מלח פלפל

אופן ההכנה:
1. קוטמים את החלק העליון של העגבניה בסכין ומניחים את העגבניות הפוכות בתבנית תנור
2. חורצים בכל עגבניה X על גבה, שלא יגיע עד לקצה.
3. מפזרים מעל העגבניות את כל תערובת הטעמים: שמן זית, בלסמי, עלי דפנה, מלח גס ופלפל שחור.
4. את הסוכר מפזרים בנפרד – בעיקר על חריצי העגבניות.
5. מכניסים לתנור בטמפרטורה של 200 מעלות למשך כשעה ורבע עד שקליפת העגבניות נחרכת בשוליים.
6. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים. שולפים מהתבנית את גרגרי הפלפל האנגלי ועלי הדפנה, מעבירים לכלי מתאים וטוחנים הכל יחד.
7. תוך כדי טחינה יש להוסיף למרק מים (בכמות של בין כוס אחת לשתיים) – עד לקבלת הסמיכות הרצויה.
8. מעבירים את הכל דרך מסננת כדי להפטר מגרעיני העגבניה, קליפות וכיוצא בזה. מתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים חם.

» מרק עגבניות צלויות - לגרסת ההדפסה


ארומה משגעת. מרק עגבניות צלויות (צילום: אילוסטרציה)

מרק עגבניות, עדשים אדומות עם עלי בזיליקום ופרמז'ן


באדיבות בריבה
(8 מנות) 


מצרכים:
חצי קילו עגבניות
100 גרם בצל סגול
רבע קילו עגבניות מרוסקות
175 גרם עדשים אדומות 
18 גרם שום פרוס
קורט קינמון 
חצי ליטר מים 
75 גרם סוכר חום בהיר
95 מ"ל יין אדום
10 עלי בזיליקום טריים

אופן ההכנה:
1. מחממים בסיר שמן זית, ומאדים את הבצל והשום.
2. מוסיפים את העגבניות הטריות (בלי החלק הקשה הבהיר). מאדים כ-3 דקות ומוסיפים את היין. ממשיכים לבשל עוד כשלוש דקות. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, הקינמון, הסוכר חום, העדשים וציר הירקות ומבשלים כשעה.
3. טוחנים את המרק בבלנדר.
4. מגישים עם עלי בזיליקום ופרמזן.

» מרק עגבניות,עדשים אדומות, עלי בזיליקום ופרמז'ן - לגרסת ההדפסה


בריאות בצלחת. מרק עגבניות ועדשים אדומות של בריבה (צילום: דניאל לילה)

מתכון מרק עגבניות, שומר וערק


באדיבות שף יניב עדן, מסעדת מיט אנד ויין

רכיבים  ל-4 מנות:
4 יחידות שומר בינוני חתוך לרצועות
1 בצל סגול פרוס
4 שני שום פרוסות
1/2 כוס ערק זחלאוי  (רצוי עם ערק עלית )
3 ליטר מים
2 כפיות רסק עגבניות
2 קופסאות שימורים של עגבניות מרוסקות
מלח, פלפל שחור טחון דק
שמן זית
2 כפות פפריקה מתוקה

אופן ההכנה :
1. מאדים בסיר עם מעט שמן זית  את הבצל, השומר והשום כעשר דקות.
2. מוסיפים את הערק ומבשלים כחמש דקות.
3. מוסיפים את המים והעגבניות המרוסקות ומביאים לרתיחה.מוסיפים את רסק העגבניות עם כל התבלינים ומבשלים כחצי שעה על אש בינונית.
4. מגישים עם שמן זית ופרוסות לחם קלוי.

» מרק עגבניות שומר וערק - לגרסת ההדפסה


בניחוח אניס. מרק עגבניות עם ערק ושומר (צילום: סבר הופר תקשורת ואסטרטגיה)

מרק עגבניות עם אורז


באדיבות קפה גרג

מרכיבים:
1 בצל גדול קצוץ דק
1 גבעולים גדולים של סלרי אמריקאי, קצוץ
1 גזרים גדולים מקולפים וקצוצים דק
1/2 כף מטבח שום כתוש
1 קופסא עגבניות תמר מקולפות ומרוסקות
2 ליטר מים
40 גרם אבקת מרק עגבניות
אבקת מרק עוף, לפי הטעם
מלח, סוכר, פלפל שחור גרוס
100 גרם אורז

אופן ההכנה:
1. מטגנים את ירקות השורש בשמן מעורב עם השום.
2. מוסיפים את כל שאר המרכיבים פרט לאורז.
3.מבשלים כחצי שעה תוך ערבוב, מתקנים את התיבול ולקראת סוף הבישול להוסיף את האורז.

» מרק עגבניות ואורז -  לגרסת ההדפסה


כמה פשוט, ככה טעים. מרק עגבניות ואורז של קפה גרג (צילום: אסף לב)

גספצ'ו קר עם קלמארי


באדיבות השף אלרן בוזגלו ממסעדת אדום 

מרכיבים:

לגספצ'ו:
10 עגבניות בשלות
קופסא גדולה של עגבניות איטלקיות קלופות
5 מלפפונים קלופים חתוכים לפרוסות
8 שיני שום
20 גרם זרעי כוסברה
20 גרם פלפל שחור
20 גרם  סוכר
100 מ"ל חומץ בלסמי
צרור גדול של נענע, בזיליקום, תימין וכוסברה קשור בחוט
1 ק"ג קרח

לקלמארי:
80-100 גרם קלמארי נקי לאדם
כוס חלב
כוס קרח
2 כפות קורנפלור
1 כף סומק
1 כף פפריקה מעושנת
מלח ופלפל
שמן לטיגון
עלי בזיליקום לקישוט

אופן ההכנה:
1. להכנת הגספצ'ו: מניחים את כל החומרים בקערה גדולה ומכסים למשך הלילה. ביום שלמחרת מסירים את צרור עשבי התיבול.
2. טוחנים במעבד מזון, מסננים דרך מסננת דקה ומתקנים את הטעם אם צריך.
3. להכנת הקלמארי: חותכים את הקלמארי לטבעות בעובי 1 ס"מ. משרים בקרח וחלב לפחות לשעה (הנוזל צריך לכסות את הקלמארי, במידת הצורך כדאי להוסיף עוד נוזלים). מסננים ומייבשים קלות.
4. מצפים בתערובת של קורנפלור, סומק, פפריקה, מלח ופלפל ומטגנים כ-20 שניות בשמן עמוק.
5. ממלאים צלחת עמוקה במרק הקר עד לחצי הגובה. מניחים במרכז קלאמרי ומקשטים בעלי בזיליקום.

» גספאצ'ו קר עם קלמארי - לגרסת ההדפסה


כשהעגבניות פוגשות את הים. גספצ'ו עם קלמארי (צילום: שירן כרמל)


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(2 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5