מבשלים עם ילדים: מרק יוגורט קר

יום רביעי 01 באוגוסט 2012 12:00 מאת: זוהר רוקמן, עכבר העיר

גרסה מיוחדת למרק יוגורט ירוק ומרענן, שהמבוגרים יאהבו ואפילו הילדים ישמחו לטעום


זה קר ומתוק. מרק יוגורט קר

(צילום: אופיר אקסלרוד)

פרסומת

ליוונים יש את הצזיקי , להודים יש רהיטה, לבולגרים את הטרטור, ולי יש שילוב של הכל ביחד וגם מעט נוסטלגיה בצלחת. כשהייתי קטנה, לעיתים, בערבי קיץ לוהטים, ארוחת הערב שלי כללה יוגורט עם מלפפונים קצוצים. פשוט, בלי תוספות ובלי יומרות. ככל שגדלתי הבנתי שהמאכל הפשוט הזה מגיע עם שמות מעניינים והוא מכיל קצת יותר מרכיבים. אז המשכתי להתענג עליו.

לעוד מתכונים לילדים
מבשלים עם ילדים: רול ויאטנמי
מבשלים עם ילדים: סלט פסטה קר
החופש הגדול

השבוע שאלה אותי חברה טובה ״איך אני גורמת לבנים שלי לאכול מרק יוגורט?״ חשבתי קצת והבנתי שאם המרק לא יהיה מורכב מדי מבחינת טעמים ולא חריף מעודפי שום, וכמובן בלי שמיר (סתם כי אני לא אוהבת), ואם יהיה גם משהו מתוק ומגניב בפנים, הם יסכימו לפחות לנסות.

המתכון לפניכם יכול להיות ארוחה קלילה בפני עצמה, פתיח נחמד או לנשנוש בריא של אחר צהריים מהביל. כמובן שעל כל אחד מהמרכיבים אפשר לוותר או להחליף במשהו אחר.

שתי תוספות מיוחדות לסלט:



הראשונה -
ענבים קפואים שאפילו ללא קשר למרק הזה, זה פתרון מצוין לימי החום. פשוט מקפיאים אשכול ענבים וכשרוצים משהו קר ומתוק להפיג רגע חם מכניסים אחד לפה.
השניה - שקדים לימוניים. מתאים בהחלט לקטנים הגדולים שבחבורה (וגם למבוגרים). אפשר לנשנש כך סתם או להוסיף לכל סלט ירקות, קוסקוס או קינואה שרוצים.


קודם כל מקפיאים ענבים. מרק יוגורט קר (צילומים: אופיר אקסלרוד)

מצרכים (4 מנות קטנות /בינוניות)



2 גביעי יוגורט (400 מ"ל)
2 מלפפונים (ללא החלק הפנימי של הגרעינים)
קליפה מגוררת מחצי לימון  
מיץ מחצי לימון
חופן ענבים קפואים
נענע קצוצה
אורוגולה קצוצה
4 כפיות שמן זית
חופן שקדים
כף חמאה
מלח
חצי שן שום קטנטנה

איך מכינים:

מקפיאים חופן ענבים (אשכול בינוני) מראש, ומתחילים את ההכנה עם השקדים: חותכים אותם לחצאים, מחממים מחבת ומניחים בה את החמאה והשקדים, ומערבבים קלות מעל אש נמוכה. ממליחים וכל כמה רגעים מערבבים, כשמשגיחים שלא ישרפו. כשהשקדים כבר שחומים ויפים, שופכים את מיץ הלימון מעל, מסננים ומקררים.


מתחילים בשקדים ולימון. מרק יוגורט קר

חותכים מלפפונים לרצועות דקות או מגרדים בפומפיה (קל יותר לילדים), חותכים את הענבים הקפואים לחצאים או רבעים, קוצצים נענע ואורוגולה.

מערבבים יוגורט עם גרד לימון ומעט מלח ואת חצי שן השום (לא חובה)
מחלקים את היוגורט לקעריות אישיות, מניחים מעליו מלפפונים, את הענבים וקומץ מהעלים הקצוצים (לילדים הנועזים).


הכי מרענן. מרק יוגורט קר

מעל הכל מזלפים כפית שמן זית, מפזרים שקדים (למי שכבר מותר) ומתקנים תיבול אם רוצים. מוסיפים קוביית  קרח ונהנים.


זוהר רוקמן היא קונדיטורית וטבחית מעל 10 שנים, עבדה במספר מסעדות וניהלה עסק עצמאי לאוכל בריאות. כיום עוסקת כקונדיטורית במסעדת "טאפאס בנמל" בתל אביב ומבשלת לארועים קטנים וארוחות לפי הזמנה. נוסף לכל זה, זוהר היא אמא לילדה קטנה, שמבלה איתה הרבה במטבח
תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(1 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5