ילדים

עדכנו אותנו




מבשלים עם ילדים: רול ויאטנמי

יום חמישי 11 ביולי 2013 07:24 מאת: זוהר רוקמן, עכבר העיר

מתכון קריר וקליל שמתאים במיוחד לימי הקיץ החמים, והכי חשוב - כיף להכין אותו עם הילדים



מסיבה קרירה וטעימה בבית

רול ויאטנמי (צילום: אופיר אקסלרוד)

פרסומת

בימים חמים מאד, למשל לאורך כל הקיץ הישראלי, רק המחשבה על להכנס למטבח מעוררת בי הסתייגות. רק המחשבה על להפעיל את הגז או את התנור מחממת מדי. החום גורם לי לחשוב על תחליפים קלילים לארוחה מזינה וטעימה, מבלי לשעמם, כמו הרול הויאטנמי שלפניכם.

לעוד מתכונים לילדים
החופש הגדול

באוכל אסייתי יש הרבה מנות קלילות. הן אמנם מרובות מרכיבים לעיתים, אבל בריאות ומזינות וכיף להכין אותן, במיוחד כשכל הרכיבים נמצאים יחד במרכז השולחן וכל אחד יכול להכין בעצמו. את הרולים הוייטנאמיים שלפניכם פגשתי לראשונה בהונג קונג, והם הקסימו אותי בפשטותם ובקלות ההכנה שלהם.

כל מה שצריך זה רבע שעה של הכנה מקדימה, שלאחריה תוכלו ליהנות עם הילדים מגלגולים בשילובים שונים ומעניינים. זו יכולה להיות מנה ראשונה או ארוחה בפני עצמה ולכן אתם קובעים את הכמויות של כל מרכיב.

מצרכים:



דפי אורז (עדיף גדולים לגלגול קל יותר)
חצי חבילת אטריות שעועית (צלופן /זכוכית)
גזר
מלפפונים 
מספר גבעולי בצל ירוק
חופן פטריות שמפניון פרוסות דק
עלי כוסברה/נענע
צנוניות פרוסות דק
לגיוון:
רצועות פלפלים (אדומים/צהובים), פילה עוף צלוי במחבת (במרינדה של סויה וצ'ילי) או שרימפס חלוטים במים

רטבים:
סויה עם ג'ינג'ר קצוץ
רוטב צ'ילי מתוק
רוטב בוטנים
מיונז חריף יפני
רוטב טריאקי


מתכוננים למסיבת הרולים. מבשלים עם ילדים רול ויאטנמי (צילומים: אופיר אקסלרוד)

איך מכינים:

במידה ובוחרים בעוף: שמים את העוף במרינדה של סויה וצ'ילי מתוק ומניחים בצד.

מכניסים את האטריות למים קרים לריכוך של 5 דקות. בזמן הזה מרתיחים מים בסיר. כשהם רותחים, חולטים את האיטריות שהתרככו ל-2 דקות ומוציאים ישר למים קרים מאד. את האטריות שומרים בצד.


אמבטיה קרירה לאטריות. מכינים רולים ויאטנמים

בעזרת קולפן פורסים את הגזר והמלפפון (רצוי ללא החלק האמצעי עם הגרעינים), פורסים את הצנוניות, הפטריות והבצל הירוק, ואת הכוסברה מפרידים רק לעלים.

צולים את העוף במעט מאד שמן. אם בוחרים בשרימפס - חולטים אותם במים רותחים ל-2 דקות.

על השולחן מניחים קערת מים קרים ולצידה מגבת, טובלים עלה אורז לכמה דקות, עד לריכוך, מוציאים ישר ובזהירות ומניחים לייבוש קל על המגבת. לאחר מכן מעבירים את העלה לצלחת, מניחים את המרכיבים שרוצים מעל ומגלגלים.לבסוף - טובלים ברטבים ונהנים.


רגע לפני הגלגול. מכינים רולים ויאטנמים


זוהר רוקמן היא קונדיטורית וטבחית מעל 10 שנים, עבדה במספר מסעדות וניהלה עסק עצמאי לאוכל בריאות. כיום עוסקת כקונדיטורית במסעדת "טאפאס בנמל" בתל אביב ומבשלת לארועים קטנים וארוחות לפי הזמנה. נוסף לכל זה, זוהר היא אמא לילדה קטנה, שמבלה איתה הרבה במטבח.




תגיות: החופש הגדול, זוהר רוקמן, מבשלים עם ילדים

(2 מדרגים)

דירוג הגולשים:

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • רעות 11/07/2012 15:59:17