ילדים

עדכנו אותנו




מבשלים עם ילדים: עוגיות של סבתא

יום רביעי 27 ביוני 2012 07:33 מאת: זוהר רוקמן, עכבר העיר

הצעה למתכון של עוגיות חמאה פריכות בצורות, שכיף וקל להכין עם הילדים



עוגיות חמאה מתוקות

(צילום: אופיר אקסלרוד)

פרסומת

אוכל ונוסטלגיה באים יחד בהרבה מקרים. מי לא אוהב להתרפק על מנות מהילדות או מאיזו נסיעה רחוקה מלווה בהרפתקה? ככה זה אצלי עם האוכל של סבתא חנה שלי. היו לה מאכלים פשוטים וקבועים, ואפילו שהיא אף פעם לא גיוונה בתפריט, הם עדיין היו נהדרים.

 לעוד מתכונים לילדים

כשקצת גדלתי וגיליתי עניין במטבח, הייתי שואלת איך היא מכינה והיא מצידה הייתה עונה בחיוך, "קצת מזה וקצת מזה, מערבבת ושמה בתנור עד שמוכן"  (תשובות שבטח חלקכם מכירים). היא כבר כמה שנים איננה עימנו, אבל טעמו של האוכל שלה עדיין בפי, והמחשבות ישר מזכירות לי ארוחות קבועות של שבת, ופינוקים של אחרי המנוחה.

לצערי הרב לא נשארו לי מתכונים ולעיתים כשאני רוצה להתרפק על איזו מנה, אני מתאמצת ומנסה לשחזר בעיקר כדי שיהיה לי טעים. כאלו הן גם העוגיות האלה. כיף לטבול אותן בקפה או שוקו או אפילו לפורר מעל גלידה טעימה.

מצרכים ל-35-40 עוגיות:



350 גרם קמח תופח
150 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
1 ביצה
2 חלמונים
200 גרם סוכר (כוס אחת)
2 כפות סוכר עם כף קינמון לציפוי (לפיזור מעל)


מכניסים את כל הרכיבים לקערה. עוגיות חמאה (צילומים: אופיר אקסלרוד)

איך מכינים:



מפעילים תנור ל-180 מעלות. בזמן שהתנור מתחמם, מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה למעט הסוכר לציפוי עד שמתקבל בצק אחיד.


לשים עד שהתערובת אחידה. עוגיות חמאה

מרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי סנטימטר על משטח מקומח וחותכים בחותכני עוגיות בצורות. לאחר מכן מסדרים את העוגיות בתבנית על נייר אפיה ברווחים.


רק לקשט וזה כמעט מוכן. עוגיות חמאה

מפזרים סוכר עם קינמון מעל, מכניסים לתנור ואופים 15 דקות בערך, עד שמזהיבות.



זוהר רוקמן היא קונדיטורית וטבחית מעל 10 שנים, עבדה במספר מסעדות וניהלה עסק עצמאי לאוכל בריאות. כיום עוסקת כקונדיטורית במסעדת "טאפאס בנמל" בתל אביב ומבשלת לארועים קטנים וארוחות לפי הזמנה. נוסף לכל זה, זוהר היא אמא לילדה קטנה, שמבלה איתה הרבה במטבח.




תגיות: זוהר רוקמן, מבשלים עם ילדים

(1 מדרגים)

דירוג הגולשים:

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5