מבשלים עם ילדים: פשטידה לשבועות

יום ראשון 16 במאי 2010 10:10 מאת: גלי פיאלקוב, עכבר העיר אונליין

מתחשק לכם להכין ארוחה חלבית ומזינה חג? קבלו מתכון פשוט לפשטידה שתגרום לילדים לאהוב גבינות וירקות


שבועות? פשטידה? דה!

(צילום: גלי פיאלקוב)

פרסומת

ובכן, בואו נודה על האמת – פשטידות אינן בהכרח מושא חיבתם הגדולה של ילדים. נדמה שזה אוכל שהמוחות הצעירים מייחסים לעולם המבוגרים. אבל שבועות מתקרב והוא מחייב. ואם כבר חובה אז למה שהילדים לא ייהנו, או לפחות ילמדו לחבב סופסוף את מאפי הבצק, הגבינות, והירקות הסימפאטיים האלו?

יש לנו בשבילכם פשטידה שראשית – הכנתה קלילה ואינה תובעת יותר מדי התעסקות, שנית – אפשר להכין אותה יחד עם הילדים, ושלישית – היא מודולארית ומתחשבת. תשאלו מה זו פשטידה מודולארית ומתחשבת... ובכן – הנה הפתרון של החידה הזו.

לפשטידה הזו יש סיכוי גדול יותר להתחבב על הילדים, וזאת מפני שניתן להכין אותה מאינסוף וריאציות, עם מרכיבים מתחלפים ומגוונים, ואפילו ליצור אותה במתכונת של חצי-חצי או חצי-רבע-רבע עם המון טעמים אהובים. אפשר למצוא לבטח מרכיבים שמהם תכינו את הפשטידה ושילדיכם אוהבים, ועל כן קיים סיכוי לפתוח להם צוהר לעולם הפשטידות המופלא.

מצרכים (לשמונה מנות)


חבילת 1.5 ק"ג בצק עלים מרודד (מופשרת במקרר)
למלית:
2 ביצים
3 גבעולי פראסה / 2 קופסאות תירס / 2 סלסילות פטריות שמפיניון / ק"ג ברוקולי / ראש כרובית גדול (ואפשר לגוון גם באופן יצירתי כיד הדמיון הטובה עליכם. בחרו ירק אהוב וקדימה...)
2 גבעי קוטג' 9%
300 גרם גבינת עמק או מוצרלה מגוררת
250 גרם גבינת פטה מפוררת
פלפל לבן לפי הטעם
מעט שומשום

למקומות, היכון, הכינו: 



מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית שטוחה במרגרינה. מוציאים את הבצק המופשר מהמקרר, פורשים אותו וחותכים כך שייווצרו שני חלקים – האחד בגודל של כ-2/3 והשני – 1/3. מרדדים קלות את החלק הגדול יותר, כך שיישאר כמעט בגודלו הנוכחי, אבל יהיה אחיד ונוח למתיחה.

מניחים על התבנית כך ששולי הבצק ימתחו מעט מעבר לקצות התבנית. בקערה מערבבים היטב (ידנית) את הביצים, הפלפל הלבן והגבינות (מהגבינה הצהובה/ המוצרלה משאירים קצת כדי לזרות מעל הפשטידה ליופי).

מכניסים לסיר את הירק שנבחר, חתוך לפיסות יפות (את התירס אין צורך לחתוך, כמובן. את הפראסה והפטריות חותכים לרוחב, את הכרובית ו/או הברוקולי מפרקים לפרחים קטנים). מכסים במים קרים ומניחים מכסה מעל. מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 5 דקות לאחר מכן. מסננים, שוטפים קלות, מוסיפים לבלילה שבקערה ומערבבים היטב.



ניתן לערבב כמויות קטנות יותר של סוגי ירקות שונים. אם בכוונתכם לעשות כך, תצטרכו לחלק את הבלילה למספר קעריות, ולכל אחת מהן להוסיף את סוג הירק שתרצו ואז לשפוך את תכולתן של כל אחת מהקעריות לתוך התבנית, בשטחים שונים. כך תתקבל פשטידה בעלת מספר טעמים, שיכולים להתאים לכל אחד ואחת מבני המשפחה.

יוצקים אל התבנית מעל הבצק. מפזרים למעלה את שאריות הגבינה המגורדת ואת השומשום ומקפלים את שולי הבצק מסביב למלית. מרדדים גם את 1/3 בצק העלים שנותר. חותכים ממנו רצועות ברוחב התבנית בערך (הן ניתנות למתיחה) ומקשטים באמצעותן את הפשטידה לאורכה.
אופים בתנור עד שמזהיב.

בתיאבון וחג שמח!


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(0 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5