אוכל

עדכנו אותנו




מתכון: עוגת תפוזים ופרג

יום חמישי 31 בדצמבר 2009 00:05 מאת: גילי יובל

הפעם גילי נתקעה עם סטוק של תפוזים. התוצאה: בלוג האוכל שלה מציג עוגת מיץ ריחנית בתוספת פרג



(צילום: גילי יובל)

פרסומת

אצלנו בבית יש חוק שאסור לעבור עליו: לעולם לא לקנות תפוזים, פומליות או בכלל פרי הדר. בשביל מה? יש הכל על העצים שמסביב לבית. התפוזים הכי יפים, הפומליות הכי מתוקות ואפילו עץ קלמנטינות שעליו מורכבים ייחורי לימונים ומצמיח קצת מזה וקצת מזה. לפני 10 שנים גם היו לנו פרדסים, דונמים על דונמים של פומליות שהיו נקטפות בעונה ונשלחות ליפן. עברו השנים ואבא שלי נאלץ לעקור כל עץ ועץ. קשה לחיות מחקלאות.

שנים גדלתי עם הידיעה שמי שקונה תפוזים הוא כנראה עירוני (הקללה הכי גדולה שאפשר להגיד למושבניק) ולא יודע כמה זה כיף זה לקטוף כמה פומליות ותוך שנייה להכין סלט פירות או מיץ סחוט טרי. עם השנים הפרדסים כאמור נעלמו ואני עזבתי את שדות עמק יזרעאל לטובת לימודים ועבודה בתל אביב. בלי קלישאות מיותרות – "חוק התפוזים" עדיין נטוע בי עמוק. אם פעם קניתי תפוז כי נניח שהייתי צריכה גרד של קליפת תפוז לעוגה הסתרתי את זה מכל המשפחה שמא יגלו את מעללי הבת הסוררת.

באחד הביקורים האחרונים אצל ההורים במושב, בדיוק בשיא עונת פרי ההדר, אבא העמיס על האוטו שלי שני ארגזים מלאים קלמנטינות, תפוזים, לימונים ופומליות, כדי שלא יחסר שם בכרך הסואן. אפשר לגלות שזה היה לפני חודשיים והפירות עדיין מחזיקים מעמד. אני פשוט לא מצליחה להשתלט על הכמות.

הדבר הראשון שעשיתי עם השלל העסיסי היה לחפש מתכון טוב לעוגת תפוזים בחושה. כזאת שכשטועמים אותה שמחים שהגיע החורף, שמחזיקה מעמד הרבה זמן, שעושה כבוד לתפוזים. באתר של קונדיטוריית לחמים הנפלאה מצאתי בדיוק את מה שרציתי: עוגת תפוזים בחושה, טעימה ואוורירית, מעוטרת בגרגירי פרג, וממש פשוטה להכנה. טעם התפוזים העדין עם גרגירי הפרג המתפצפצים רק עושות לרצות ליישר עוד חתיכה ועוד אחת בלי לשים לב. מזל שיש כאן אספקת תפוזים עד אפריל.

עוגת תפוזים ופרג / מתכון של הקונדיטורית רינת צדוק, מאפיית "לחמים"


המרכיבים (לשתי תבניות אינגליש באורך 30 ס"מ):

220 גרם חמאה רכה
300 גרם סוכר
35 גרם גרד קליפת תפוז (גרד מ-4 תפוזים גדולים)
4 ביצים
350 גרם קמח לבן
1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
קורט מלח
100 מ"ל מיץ תפוזים (מיץ מתפוז או תפוז וחצי)
200 גרם (1 גביע) שמנת חמוצה
50 גרם (5 כפות) פרג שלם
תוספת אפשרית – 40 גרם קליפות תפוזים מיובשות
שדרוג: זיגוג תפוזים וסוכר
4 כפות מיץ תפוזים
1 כפית מיץ לימון
100 גרם (1 שקית) אבקת סוכר
1 כפית פרג שלם
 לשימון: מעט חמאה מומסת/רכה

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות ומכינים תבניות משומנות במעט חמאה רכה.
מקציפים את החמאה, הסוכר וגרד קליפת התפוז עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את הביצים ומקציפים עד לקבלת מסה תפוחה קלות.

בקערה יבשה מערבבים קמח, אבקת אפיה ומלח. מוסיפים את התערובת היבשה בהדרגה לתערובת הביצים, תוך הקצפה איטית. מוסיפים מיץ תפוזים ושמנת חמוצה ומקציפים במהירות איטית עד לקבלת מסה אחידה וחלקה. מוסיפים פרג שלם ומערבבים בעזרת מרית או כף.

יוצקים לתבניות ומפזרים מלמעלה את קליפות התפוז (לא חייבים). מכניסים לתנור ואופים במשך 50-55 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים בטמפרטורת החדר במשך שעה לפחות.

הכנת הזיגוג:
מערבבים את כל מרכיבי הזיגוג בקערית עד לקבלת קרם חלק. מזלפים על העוגה (בעזרת כפית), מניחים למשך 10-20 דקות ומגישים.



בלוג האוכל של גילי מתפרסם במלואו ב"עכבר קפה" ומובא בשיתוף מדור האוכל של עכבר העיר און ליין.




תגיות: בלוג אוכל, גילי יובל, עוגות בחושות

(1 מדרגים)

דירוג הגולשים:

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5