כך תכינו גלידה בבית

יום רביעי 19 באוגוסט 2009 00:01 מאת: חני הראל

מנגו וג'ינג'ר, יוגורט ופטל: הקיץ עוד כאן ובלוג האוכל של חני מציג שני מתכונים להכנת גלידה ביתית משובחת ללא מכונת גלידה


(צילום: חני הראל)

פרסומת

את הגלידה הראשונה שהכנתי בבית אני זוכרת היטב. הייתי בת 11 או 12 ומצאתי מתכון לגלידת וניל בסיסית באחד מספרי הבישול של אימא. הגלידה התבססה על חלב, וניל ואולי קצת שמנת, אבל בניגוד גמור לפנטזיה שלי על מעדן קפוא בטעם וניל, הוצאתי מהמקפיא לאחר מספר שעות "גלידה" שהתגלתה כגוש קרח לבן ובלתי אכיל.

למרבה השמחה, לא התייאשתי מהניסיון הכושל הזה ובשנים האחרונות אני מתנסה מדי קיץ בהכנת גלידות מגוונות שאינן דורשות מכונת גלידה מקצועית. הפעם אני רוצה לשתף אתכם בשני מתכונים: הראשון לסורבה מנגו והשני לגלידת יוגורט. שני המתכונים אינם דורשים מרכיבים מיוחדים, הם קלים וטעמם מפתיע – המרקם אמנם אינו מושלם כמו בשימוש במכונת גלידה, אבל תופתעו לגלות כי גם בעזרים ביתיים בלבד ניתן להגיע לתוצאות מצויינות.




סורבה מנגו ג'ינג'ר ובזיליקום / עיבוד למתכון מהבלוג של דבה ראג'פאל מניו דלהי

קשה לעמוד בפני שפע המנגו שבשווקים. אני אוהבת לאכול את הפרי כמו שהוא, קר, קלוף וחתוך. סבב קניות המנגו הראשון שנרכש במיוחד עבור הסורבה הזה נאכל בימים ספורים. סבב נוסף נרכש ונשמר בקירור. עלי בזיליקום יפים נמצאו באדנית התבלינים שעל החלון.ג'ינג'ר טרי אנו נוהגים להחזיק קלוף ומוכן לשימוש במקפיא. הסורבה הזה קל להכנה, מתקבל מוצלח גם ללא מכונת גלידה ומשלב ארבעה טעמים נהדרים: מנגו, זנגוויל, בזיליקום ולימון. צבע הסורבה עמוק ויפה: שיא הקיץ כולו בתוך צלחת הגלידה.

החומרים:
5 מנגו בשלים במשקל של כ- 1.5 ק"ג סה"כ  (משקל המנגו השלם עם הקליפה והגלעין)
חתיכת ג'ינג'ר טרי וקלוף באורך 2.5- 5 ס"מ מגורד/טחון דק
5- 8 עלי בזיליקום גדולים טריים ,קצוצים דק (אפשר להוסיף עוד עלי בזיליקום לפי הטעם)
1 כוס סוכר לבן = 200 גרם
1 כוס מים = 250 מ"ל
6-8 כפות מיץ לימון טרי (כ-2 לימונים)
1 כף וודקה
קורט מלח

אופן ההכנה:
1. לקלוף את המנגו.לחתוך את הפרי לחתיכות בגודל בינוני.
2. לשים את חתיכות המנגו במעבד מזון יחד עם הסוכר,מים,מיץ לימון, וודקה וקורט מלח. לטחון את כל המרכיבים עד קבלת תערובת חלקה ואחידה.
3. להוסיף זנגוויל מגורד ואת עלי הבזיליקום הקצוצים דק. (ניתן לטחון את הזנגויל יחד עם המנגו)
4. (במידה ויש מכונת גלידה להכניס את המרכיבים למכונה ולהפעיל לפי ההוראות הפעלת המכשיר ) ללא מכונה,יש לצקת את הסורבה לכלי פלסטיק עמיד בהקפאה לאטום את הכלי עם מכסה ולהקפיא.
5. לאחר שעת ההקפאה הראשונה ,יש להוציא את הסורבה מהמקפיא ולערבב אותו היטב עם מזלג. להקפיא ולחזור על הפעולה כל מחצית השעה/שעה במשך 4 עד 6 פעמים.
6. להקפיא את הסורבה למשך כל הלילה.
7. יש להוציא את הסורבה מהפריזר דקות אחדות לפני ההגשה.
8. יפה להגיש יחד עם מנגו פרוס ועלי בזיליקום טריים.


גלידת יוגורט ופטל / עיבוד למתכון של אנאבל קארמל - ספר הבישול המשפחתי

גלידה עדינה ומפתיעה בטעמה ומהירת הכנה. כשלב מקדים יש להכין את רוטב הפטל, שיכול לשמש בנפרד גם כקישוט לגלידות/עוגות/פנקייקים. אני הקפאתי את הגלידה במיכל מוארך מתכתי ומיושן בו נהגו להקפיא קוביות קרח.

חומרים:
50 גרם פטל קפוא
150 גרם אבקת סוכר
100 מ"ל מים
1 מיכל שמנת מתוקה 38% = 250 מ"ל מוקצף לקצף לא נוקשה מאוד
200 מ"ל = מיכל יוגורט גדול,לפחות 4.5% שומן

* לגלידה עשירה מעט יותר ניתן לשנות את יחס השמנת- יוגורט : 300 גרם שמנת מתוקה ו- 150 גרם יוגורט

אופן ההכנה:
1. הכנת רוטב פטל: בקלחת קטנה שמים פטל, סוכר ומים. לבשל כ- 5 דקות (לאחר הרתיחה) על להבה בינונית. לצנן מעט.
2. לשים את רוטב הפטל במעבד מזון ולעבד קלות. להעביר את הרוטב דרך  מסננת רשת על מנת להפריד את הגרעינים מהרוטב. לקרר את הרוטב לגמרי.
3. בקערה לערבב את הקצפת עם היוגורט.
4. לקפל פנימה את רוטב הפטל (ניתן להשאיר כפות ספורות לקישוט הגלידה המוכנה). לערבב קלות בלבד.
5. לצקת למיכל קטן עמיד בהקפאה ולהקפיא למשך 8 שעות או לכל הלילה.


מתכוני גלידה נוספים שאינם דורשים שימוש במכונת גלידה:
קסטה לבנה עם פטל

עוגת מוס שוקולד קפואה
גלידת וניל אמיתית
גלידת שזיפים

בלוג האוכל של חני הראל - פוד פורנו להמונים - מתפרסם במלואו ב"עכבר קפה" ומובא בשיתוף מדור האוכל של עכבר העיר און ליין. 


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(7 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 07/09/2011 20:35:38

  • 23/03/2010 15:08:08

  • 30/08/2009 13:28:03

  • 22/08/2009 23:04:52

  • 19/08/2009 15:05:54

  • 19/08/2009 14:45:37

  • 19/08/2009 11:47:05