מתכונים לאוזני המן: ארבעה מילויים מתוקים

יום שלישי 22 במרץ 2016 00:00 מאת: עכבר העיר

המיינסטרים יאהבו את הפרג, המגזימים יתלהבו ממילוי ממרח לוטוס והדביקים ינשנשו מילוי של קרם וניל ופצפוצי שוקולד - אם רק תשקיעו קצת, בפורים הקרוב כל אחד ימצא את אוזן המן שלו ויוכל להשוויץ במשלוח מנות שווב במיוחד


הבצק צריך זמן במקרר. מתכון לאוזני המן

(צילום: יח"צ)

פרסומת

פורים יודע לרגש לנו את כל החושים. התחפושות הצבעוניות מבשרות חגיגה לעיניים, ריח האלכוהול מבשם את האוויר וחוש הטעם, אוי חוש הטעם, הוא זה שגורם לנו להשמנה. בין אם אלה אוזני המן קלאסיות, ובין אם החלטתם להמציא את הגלגל עם מילוי משוגע: אין פורים בלי משלוח מנות עמוס אוזני המן, והן הכי טעימות כשמכינים אותן בבית. איגדנו עבורכם את המתכונים המוצלחים ביותר לאוזני המן, שיהיה בתאבון.
   
» מבחן הטעימות – איפה קונים אוזני המן?
» תהלוכות העדלאידע ברחבי הארץ
» ההופעות שמחכות לכם בפורים
» מה עושים עם הילדים בפורים?
» לכל המשפחה - תחפושות מקוריות לפורים

אוזני המן במילוי פרג


באדיבות שף קונדיטור אורן בקר

מצרכים:

לבצק:
150 גרם חמאה, רכה
2/3 כוס (90 גרם) אבקת סוכר
2 כפות (30 גרם) שקדים, טחונים
1/2 כפית תמצית וניל
1/2 כפית קליפת לימון, מגורדת
1 ביצה, טרופה
2/3 1 כוסות (255 גרם) קמח
 קורט מלח

למלית פרג:
1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
קליפה מגורדת ומיץ מ-1/2 לימון
1 כף דבש
20 גרם חמאה
1/2 כפית תמצית וניל
1 כפית קינמון, טחון
1.5 כוסות (120 גרם) פרג טרי, טחון
50 גרם אגוזי מלך, קצוצים גס

אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק: במערבל עם וו גיטרה מערבבים את החמאה עם אבקת הסוכר והשקדים הטחונים.
2. מוסיפים תמצית וניל, קליפת לימון מגוררת וביצה.
3. מנפים את הקמח, מוסיפים קורט מלח ומוסיפים למערבל. מערבלים במהירות נמוכה רק עד ליצירת בצק אחיד. יש להימנע מלישת יתר שתקשה את הבצק.
4. מוציאים את הבצק מהמערבל, מגלגלים לצורת כדור ומכסים בניילון נצמד. מעבירים לשלוש שעות לפחות במקרר (בשלב זה ניתן להקפיא את
הבצק לשימוש עתידי).
5. מכינים את המלית: בסיר קטן מביאים לרתיחה חלב, סוכר, מיץ לימון,
קליפת לימון מגוררת, דבש, חמאה, ותמצית וניל וקינמון.
6. כשהנוזל רותח מוסיפים את הפרג ומבשלים על אש נמוכה עד שהפרג סופג את הנוזלים.
7. מסירים מהאש, מוסיפים את האגוזים ומערבבים היטב. מצננים היטב (בשלב זה ניתן להקפיא את המלית לשימוש עתידי).
8. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לדף בעובי 4 מ"מ. קורצים עיגולים
בקוטר 7 ס"מ בעזרת חותכן או כוס.
9. מניחים במרכז כל עיגול כפית ממחית הפרג. מקפלים את הבצק לצורת
משולש, כאשר המלית מבצבצת מהמרכז. מהדקים היטב את קצוות הבצק,
כדי שלא יפתחו באפייה.
10. אופים בתנור שחומם מראש לֿ-160 מעלות במשך כ-15 דקות, עד שאוזני ההמן מזהיבות. מצננים ושומרים בכלי אטום.

» אוזני המן במילוי פרג - גרסת ההדפסה


קלאסי. אוזני המן של אורן בקר (צילום: אפיק גבאי) 

אוזני המן במילוי וניל ופצפוצי שוקולד


באדיבות מאפיית לחמים
(40 יחידות)

מצרכים:
לבצק:
2 כוסות קמח
1/4 כוס שקדים, טחונים דק ומנופים
275 גרם חמאה
2 ביצים
1/2 כוס אבקת סוכר
1/4 כוס סוכר
קורט מלח
3 גרם אבקת אפייה

למלית פטיסייר וניל ופצפוצי שוקולד:
4 כוסות חלב
1/2 מקל וניל
1/2 כוס סוכר
5 חלמונים
4 כפות קורנפלור
150 גרם שוקולד צ'יפס מריר או (שוקולד קצוץ)
50 גרם שוקולד צ'יפס לבן

אופן ההכנה: 
1. בקערה עמוקה טורפים את החלמונים, הסוכר, והקורנפלור עד לקבלת מרקם אחיד. אין צורך להקציף.
2. מעבירים את החלב ומקל הווניל לסיר ומביאים לרתיחה. 
3. שופכים 1/3 מכמות החלב לתערובת החלמונים תוך כדי טריפה. 
4. מחזירים את תערובת החלמונים והחלב לסיר כשהאש דולקת, תוך בחישה מתמדת עד שהתערובת מבעבעת ומסמיכה למרקם של פודינג. 
5. מסירים מהאש ומעבירים מיד לכלי, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לצינון. 
6. מעבדים את החמאה במיקסר, מוסיפים את כל החומרים היבשים ולבסוף את הביצים. כשהתערובת הופכת אחידה יוצרים כדור שטוח, עוטפים בניילון נצמד ומצננים שעתיים לפחות.
7. מפזרים קמח על משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי של כ-4 מ"מ. חותכים עיגולים בקוטר 6 ס"מ בעזרת חותכן או כוס.
8. לאחר שהמילוי התקרר מערבבים אותו עם פצפוצי שוקולד, ומעבירים לשק זילוף. 
9. מזלפים מהמלית במרכז כל עיגול בצק. סוגרים לצורת אוזן המן  ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים בביצה טרופה בעזרת מברשת. 
10. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. 
11. אופים כ-10 דקות עד לקבלת צבע זהוב.

» אוזני המן במילוי וניל ופצפוצי שוקולד - גרסת ההדפסה


מילוי יצירתי לפורים. אוזני המן של לחמים (צילום: יח"צ)

אוזני המן במילוי שוקולד


מתכון של רשת קפה טאטי לחם
(20 יחידות)

מצרכים:
לבצק:
70 גרם אבקת סוכר
120 גרם חמאה, קרה חתוכה לקוביות
190 גרם קמח לבן
40 מ"ל שמנת מתוקה
1/2 גרם אבקת אפיה
1/4 כף תמצית וניל
קורט מלח

למילוי שוקולד:
40 גרם ממרח שוקולד
20 גרם ממרח תמרים
1 כף אבקת קקאו מנופה
1/4 כפית ברנדי
10 גרם שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה: 
1. מכינים את הבצק: טוחנים במעבד מזון את החמאה, הקמח ואבקת הסוכר לפירורים דקים.
2. מוסיפים את שאר החומרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד, יש להקפיד לא ללוש את הבצק יותר מדי.
3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במשך ארבע שעות במקרר.
4. מכינים את המילוי: מערבבים היטב את כל החומרים למעט השוקולד צ'יפס, אותו מוסיפים לאחר ששמים את המילוי במרכז אוזן המן.
5. מרדדים את הבצק לעובי 4 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ.
6. ממלאים כל עיגול בכפית מילוי, וזורים מעט שוקולד צ'יפס מעל.
7. מהדקים את קצוות הבצק לצורת משולש ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות, או עד שאוזני המן מזהיבות.
8. זורים אבקת סוכר על אוזני המן כשהן צוננות.

» אוזני המן במילוי שוקולד - גרסת ההדפסה


ממרח שוקולד והדבש של הטבע. אוזני המן של טאטי (צילום: יח"צ)

אוזני המן במלית לוטוס


מצרכים:
לבצק:
200 גרם חמאה, רכה חתוכה לקוביות
100 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) אבקת סוכר
300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח
15 גרם (1 כפית) ממרח לוטוס
1 חלמון

למלית:
200 גרם (1/2 צנצנת) ממרח לוטוס
5 עוגיות לוטוס, טחונות דק
לקישוט:
אבקת סוכר

אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק: שמים חמאה, אבקת סוכר, קמח וממרח לוטוס בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד רק עד לקבלת בצק במרקם אחיד.
2. יוצרים מהבצק כדור ומשטחים אותו מעט. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.
3. מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ומרדדים לעובי 1/2 ס”מ. קורצים מהבצק כ-25 עיגולים בקוטר 8 ס”מ בעזרת חותכן, רינג או כוס בעלת דפנות דקות.
4. מרכיבים את אוזני המן: מעבירים את ממרח הלוטוס לשקית זילוף. אם הוא קשה מדי, מחממים אותו במשך מספר שניות במיקרוגל לריכוך (נזהרים שלא יהפוך נוזלי).
5. מזלפים למרכז כל עיגול בצק כפית גדושה של ממרח לוטוס ומפזרים מעל מעט פירורי עוגיות. מהדקים לצורה של כיסון משולש. מקפידים להדק היטב את הקצוות, כדי שהמלית לא תברח במהלך האפייה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומעבירים למקפיא למשך כחצי שעה.
6. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
7. אופים כ-15 דקות עד להזהבה קלה ומצננים לחלוטין.
8. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד 4 ימים. לפני ההגשה זורים מעט אבקת סוכר.

» אוזני המן במלית לוטוס - גרסת ההדפסה


הלהיט התורן. אוזני המן במילוי ממרח לוטוס (צילום: דניה ויינר)

מתכוני אוזני המן נוספים



» מתכון לאוזני המן במילוי חלבה 
» מתכון לאוזני המן במילוי תמרים של רולדין

» מתכון לאוזני המן עם מלית פרג, תפוז ושוקולד לבן
» מתכון לאוזני המן דלי קלוריות
» מתכון לאוזני המן במילוי פרג, תמרים ותפוחים
» מתכון לאוזני המן במילוי פרג או במילוי אגוזים
תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(27 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5