מתכונים לאוזני המן: ארבעה מילויים מתוקים

יום ראשון 18 בינואר 2015 00:00 מאת: עכבר העיר

המיינסטרים יאהבו את הפרג, המגזימים יתלהבו ממילוי ממרח לוטוס, והדביקים ינשנשו מילוי של קרם וניל ופצפוצי שוקולד - בפורים הקרוב כל אחד ימצא את אוזן ה-המן שלו


הבצק צריך זמן במקרר. מתכון לאוזני המן

(צילום: יח"צ)

פרסומת

ההחלטות שצריך לקבל בפורים הן מהנעימות שיש. זה מתחיל בהחלטות הגדולות כמו איזו תחפושת כדאי לבחור השנה, ולאילו אירועים כדאי ללכת וממשיך עם הבחירה במתכון לאוזני המן. המתכון הנכון יהפוך את משלוח המנות שמכינים לאישי, יפיץ ניחוחות של בית ויגרום לפורים שלכם להיות הרבה יותר שמח.

»
אירועי פורים 2015
» תחפושות לפורים
» אוזני המן - לכל המתכונים
» מסיבות פורים 2015

מתכון לאוזני המן במילוי פרג


באדיבות שף קונדיטור אורן בקר

מצרכים:

לבצק:
150 גרם חמאה רכה
2/3 כוס (90 גרם) אבקת סוכר
2 כפות (30 גרם) שקדים טחונים
1/2 כפית תמצית וניל
1/2 כפית קליפת לימון מגורדת
1 ביצה טרופה
2/3 1 כוסות (255 גרם) קמח
 קורט מלח

למלית פרג:
1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
3/4 כוס (150גרם) סוכר
קליפה מגורדת ומיץ מ-1/2 לימון
1 כף דבש
20 גרם חמאה
1/2 כפית תמצית וניל
1 כפית קינמון
1/2 1 כוסות (120 גרם) פרג טרי טחון
50 גרם אגוזי מלך קצוצים גס

אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק: במערבל עם וו גיטרה מערבבים את החמאה עם אבקת הסוכר והשקדים הטחונים.
2. מוסיפים תמצית וניל, קליפת לימון מגוררת וביצה.
3. מנפים קמח, מוסיפים לו קורט מלח ומוסיפים למערבל. מערבלים במהירות
נמוכה רק עד ליצירת בצק אחיד. יש להימנע מלישת יתר.
4. מוציאים את הבצק מהמערבל, מגלגלים לכדור ומכסים בניילון נצמד.
מעבירים לשלוש שעות לפחות במקרר (בשלב זה ניתן להקפיא את
הבצק לשימוש עתידי).
5. מכינים את המלית: בסיר קטן מביאים לרתיחה חלב, סוכר, מיץ לימון,
קליפת לימון מגוררת, דבש, חמאה, ותמצית וניל וקינמון.
6. כשהנוזל רותח מוסיפים את הפרג ומבשלים על אש נמוכה עד שהפרג סופג
את הנוזלים.
7. מסירים מהאש, מוסיפים את האגוזים ומערבבים היטב. מצננים היטב (בשלב זה ניתן להקפיא את המלית לשימוש עתידי).
8. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 4 מ"מ. קורצים עיגולים
בעזרת חותכן או כוס בקוטר 7 ס"מ.
9. מניחים במרכז כל עיגול כפית ממחית הפרג. מקפלים את הבצק לצורת
משולש, כאשר המלית מבצבצת במרכז. מהדקים היטב את קצוות הבצק,
כדי שלא יפתחו באפייה.
10. אופים בתנור שחומם לֿ-160 מעלות במשך כ-15 דקות, עד שאוזני ההמן מזהיבות.
11. מצננים ושומרים בכלי אטום.

» אוזני המן במילוי פרג - גרסת ההדפסה


קלאסי. אוזני המן של אורן בקר (צילום: אפיק גבאי) 

מתכון לאוזני המן במילוי וניל ופצפוצי שוקולד


מתכון של מאפיית לחמים

מצרכים ל-40 יחידות:

לבצק:
2 כוסות קמח
1/4 כוס שקדים טחונים דק ומנופים
275 גרם חמאה
2 ביצים
1/2 כוס אבקת סוכר
1/4 כוס סוכר
קורט מלח
3 גרם אבקת אפייה

למלית פטיסייר וניל ופצפוצי שוקולד:
4 כוסות חלב
1/2 מקל וניל
1/2 כוס סוכר
5 חלמונים
4 כפות קורנפלור
150 גרם שוקולד צ'יפס מריר או (שוקולד קצוץ)
50 גרם שוקולד צ'יפס לבן

אופן ההכנה: 
1. בקערה - טורפים את החלמונים, סוכר, וקורנפלור עד למרקם אחיד. אין צורך להקציף.
2. בסיר - מביאים את החלב ומקל הווניל לרתיחה. 
3. שופכים 1/3 מכמות החלב לתערובת החלמונים תוך כדי טריפה. 
4. מחזירים את תערובת החלמונים והחלב לסיר, כשהאש דולקת, תוך בחישה מתמדת עד שהתערובת מבעבעת ומקבלת מרקם סמיך של פודינג. 
5. מסירים מהאש ומעבירים מיד לכלי, מכסים עם ניילון נצמד ומכניסים למקרר לצינון. 
6. מעבדים את החמאה במיקסר, מוסיפים לתוכה את כל החומרים היבשים ולבסוף את הביצים. כשהתערובת מתאחדת יוצרים כדור שטוח, עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעתיים לפחות.
7. מפזרים קמח על משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי של כ-4 מ"מ. חותכים עיגולים בקוטר 6 ס"מ בעזרת חותכן או כוס.
8. לאחר שהמילוי התקרר מערבבים אותו עם פצפוצי שוקולד, ומעבירים לשק זילוף. 
9. מזלפים מהמלית במרכז כל עיגול בצק. 
10. סוגרים לצורת אוזן המן. 
11. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים בביצה טרופה בעזרת מברשת. 
12. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. 
13. אופים כ-10 דקות עד לקבלת צבע זהוב.

» אוזני המן במילוי וניל ופצפוצי שוקולד - גרסת ההדפסה


מילוי יצירתי לפורים. אוזני המן של לחמים (צילום: יח"צ)

מתכון לאוזני המן במילוי שוקולד


מתכון של רשת קפה טאטי לחם

מצרכים ל-20 יחידות:

לבצק:
70 גרם אבקת סוכר
120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
190 גרם קמח לבן
40 מ"ל שמנת מתוקה
1/2 גרם אבקת אפיה
1/4 כף תמצית וניל
קורט מלח

למילוי שוקולד:
40 גרם ממרח שוקולד
20 גרם ממרח תמרים
1 כף אבקת קקאו כהה מנופה
1/4 כפית ברנדי
10 גרם שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה: 
1. מכינים את הבצק: טוחנים במעבד מזון את החמאה, הקמח ואבקת הסוכר לפירורים דקים.
2. מוסיפים את שאר החומרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד, יש להקפיד לא ללוש את הבצק יותר מדי.
3. יש לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולקרר במשך ארבע שעות במקרר.
4. מכינים את המילוי: מערבבים היטב את כל החומרים למעט השוקולד צ'יפס
5. את השוקולד צ'יפס שמים לאחר ששמים את המילוי במרכז האוזן המן.

» אוזני המן במילוי שוקולד - גרסת ההדפסה


ממרח שוקולד והדבש של הטבע. אוזני המן של טאטי (צילום: יח"צ)

מתכון לאוזני המן במלית לוטוס


מצרכים:

לבצק:
200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
100 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) אבקת סוכר
300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח
15 גרם (1 כפית) ממרח לוטוס
1 חלמון

למלית:
200 גרם (1/2 צנצנת) ממרח לוטוס
5 עוגיות לוטוס טחונות דק
לקישוט:
אבקת סוכר

אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק: שמים חמאה, אבקת סוכר, קמח וממרח לוטוס בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים לתערובת פירורית. מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד רק עד שמתגבש בצק.
2. יוצרים מהבצק כדור ומשטחים אותו מעט. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.
3. מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ומרדדים לעובי כ-1/2 ס”מ. קורצים מהבצק כ-25 עיגולים בקוטר 8 ס”מ בעזרת חותכן, רינג או כוס בעלת דפנות דקות.
4. מרכיבים את האוזניים ואופים: מעבירים את ממרח הלוטוס לשקית זילוף. אם הוא נוקשה מדי, מחממים אותו במשך מספר שניות במיקרוגל לריכוך (נזהרים שלא יהפוך נוזלי).
5. מזלפים למרכז כל עיגול בצק כפית גדושה של ממרח לוטוס ומפזרים מעל מעט פירורי עוגיות. מהדקים לצורה של כיסן משולש. מקפידים להדק היטב את הקצוות, כדי שהמלית לא תברח במהלך האפייה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומעבירים למקפיא למשך כחצי שעה.
6. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
7. אופים כ-15 דקות להזהבה קלה ומצננים לחלוטין.
8. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד 4 ימים. לפני ההגשה זורים מעט אבקת סוכר.

» אוזני המן במלית לוטוס - גרסת ההדפסה


הלהיט התורן. אוזני המן במילוי ממרח לוטוס (צילום: דניה ויינר)

מתכוני אוזני המן נוספים



» מתכון לאוזני המן במילוי חלבה 
» מתכון לאוזני המן במילוי תמרים של רולדין

» מתכון לאוזני המן עם מלית פרג, תפוז ושוקולד לבן
» מתכון לאוזני המן דלי קלוריות
» מתכון לאוזני המן במילוי פרג, תמרים ותפוחים
» מתכון לאוזני המן במילוי פרג או במילוי אגוזים


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(27 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5