אוכל

עדכנו אותנו




גם אופה: עוגת תפוחים יהודית

יום רביעי 21 בינואר 2009 00:42 מאת: מירי רביבו

מירי והבלוג יוצאים לחופשה בדרום אמריקה אבל רגע לפני הטיסה, חולקים איתנו מתכון לעוגת תפוחים משובחת וקלה להכנה



(צילום: מירי רביבו)

פרסומת

כשאני רואה מתכון שמקורו הוא "אמא של …", או אפילו יותר טוב "סבתא של …" הוא מושך אותי מיד להכינו ומשרה בי תחושה ביתית. מתכון כזה יותר מ-200 תגובות באחד מבלוגי האוכל היותר יפים שיש, עושה לי את זה שבעתיים.

העוגה הזו מאוד מתאימה לעונת החורף שאנו מצויים בה כעת, אבל אני הכנתי אותה לראשונה דווקא בסתיו, לפני כמה שבועות טובים כבר. חיכיתי בסבלנות ולא סיפרתי לכם עליה עד היום, כי חשבתי שבעונה הזו, היא תתאים אפילו יותר.

ערב חורפי קריר, וניחוח עוגת תפוחים הנאפית לה לאיטה עולה מן התנור וממלא את כל הבית - מה עוד יכול הבן אדם לבקש? למרות שלדעתי, אין כזה דבר עונה מתאימה לעוגת תפוחים, שהרי אני אשמח לפרוסה ממנה בכל עונה.

אם אתם צריכים עוגה פרווה, התמזל מזלכם - בעוד שבקינוחי פרווה מילת המפתח היא, הרבה פעמים, פשרה - כאן זה אינו המקרה!  במקרה זה מדובר על עוגה עשירה מאוד בניחוחות וטעמים, וללא ספק אחת מעוגות התפוחים הכי משובחות שטעמתי. פשטות ההכנה שלה היא עוד יתרון עצום, ולמעשה אחרי שכל זה נאמר, כבר אין לכם סיבה לא להכין אותה.



ועכשיו לפרידה זמנית - בעלי אבי ואני טסים הלילה לחופשה של חודשיים וחצי בדרום אמריקה, ולכן גם Room for Dessert יוצא לחופשה. אני אמשיך לעדכן מדי פעם בצילומים והגיגים על קינוחים מעניינים שנפגוש שם, ועד אז חברים יקרים, שמרו על עצמכם ונתראה בצד השני.

כמה הערות וטיפים לגבי העוגה:
* אם לא חשוב לכם שהעוגה תהיה פרווה, תרגישו חופשי להחליף את מיץ התפוזים בחלב, שמנת מתוקה או חמוצה - לקבלת עוגה במרקם עשיר יותר.

* אני מתה על אגוזי מלך בעוגות, אבל לצערי אבי לא חולק איתי את האהבה הזו. אם גם אתם לא בקטע של אגוזי מלך, אין שום בעיה להשמיט אותם לחלוטין או להחליף אותם באחרים - פקאנים יתאימו כאן מאוד.




עוגת התפוחים של אמא של Deb / מתכון מהבלוג Smitten Kitchen
עבור תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ

רכיבים:
 6 תפוחים בינוניים מזן גרני סמית'
1 כף קינמון
5 כפות סוכר
2 כוסות ועוד 3/4 כוס קמח מנופה
1 כף אבקת אפיה
1 כפית מלח
1 כוס שמן צמחי
2 כוסות סוכר
1/4  כוס מיץ תפוזים
2 וחצי כפיות תמצית וניל
4ביצים
1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
הכנה:
1. מחממים תנור ל 180 מעלות. משמנים את התבנית.
2.  קולפים את התפוחים, מוציאים את הליבות שלהם וחותכים אותם לקוביות בינוניות בגודלן. מערבבים עם הסוכר והקינמון ומניחים בצד.
3. מערבבים ביחד קמח, אבקת אפיה ומלח בקערה גדולה. בקערה נפרדת טורפים יחד שמן, מיץ תפוזים, סוכר ותמצית וניל. מוסיפים את החומרים הרטובים לקערה עם החומרים היבשים, מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומערבבים. הקפידו שהתערובת תהיה אחידה ולא ייוותרו שאריות של חומרים לא מעורבבים בתחתית.
4. מעבירים מחצית מבלילת העוגה לתבנית. מסדרים על פניה מחצית מהתפוחים (ללא הנוזלים שהצטברו בקערה). מעל התפוחים שופכים את שארית הבלילה ומעליה מסדרים את שארית התפוחים. אופים כשעה וחצי עד שעתיים, או עד שקיסם שמכניסים במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
5. מאחסנים בקופסא אטומה בטמפ' החדר.




בלוג האוכל של מירי רביבו מתפרסם במלואו באתר  "Room for Dessert" ומובא בשיתוף מדור האוכל של עכבר העיר און ליין.



לכל הטורים בבלוג האוכל של מירי




(12 מדרגים)

דירוג הגולשים:

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5