גם אופה: מרק ירקות חורפי

יום רביעי 05 בנובמבר 2008 00:08 מאת: מירי רביבו

בלוג האוכל של מירי נערך הפעם לחורף עם מתכון למרק ירקות סמיך ופשוט להכנה


(צילום: מירי רביבו)

פרסומת

בכל שנה כשהחורף מתקרב, אבי מכריז בשמחה על פתיחת עונת המרקים  ושנינו ממש שמחים ובטוחים שבמהלך כל החורף הקרוב נכין עשרות מרקים, אם לא מאות. כמה חודשים מאוחר יותר המציאות העגומה טופחת על פנינו, ובסוף החורף אנחנו מוצאים את עצמנו תוהים איך זה שלא הכנו יותר מרקים.

השיא היה בחורף של לפני שנה כשמיכאל, חבר מהעבודה שהיה בעברו טבח בכמה מהמסעדות היותר טובות בתל אביב, השאיל לי את ה - Soup Bible, "תנ"ך המרקים" שכשמו כן הוא - מכיל יותר ממאתיים מתכוני מרקים, שכל אחד נראה יותר טוב מקודמו. שוב הבטחנו לעצמנו חורף משופע במרקים, אבל האם תאמינו לי כשאני אגיד שלא ניסינו אפילו מתכון אחד מהספר?

לפני כמה שבועות חידשתי קשר שנותק לפני כמה שנים, עם רוני, חברה מאוד מאוד טובה שלי. אני הייתי הסיבה לניתוק. כן, אני גרועה בלשמור על קשרים. בינתיים חלו המון שינויים בחייה של כל אחת מאיתנו, ורוני הזמינה אותי לבית שלה ושל בעלה, לעשות קצת catching up. כמובן שאף מפגש חברתי אינו שלם בלי איזה משהו טעים לנשנש. המשהו הטעים שלנו הפעם היה מרק ירקות וגריסים פשוט נפלא שרוני הכינה. כמובן שביקשתי את המתכון, וזה המרק שפתח את החורף של אבי ושלי השנה. איזה ספתח נפלא הוא היה!

המרק קל מאוד להכנה, עשיר בירקות ובטעם, והגריסים הופכים אותו לסמיך וכל כך מנחם בערב קריר. אז קדימה, לכו להכין ושיהיה לכולנו חורף נעים!


טעם של חורף. מרק ירקות של רוני (צילומים: מירי רביבו)

כמה הערות וטיפים לגבי המרק:

* רוני אומרת שאפשר להוסיף עוד ירקות, ככל העולה על רוחכם ומתאים לטעמכם - למשל דלעת, קישואים, לפת, סלק וכד'. הקפידו לחתוך את כל הירקות לחתיכות גדולות יחסית, על מנת שלא יתפרקו במהלך הבישול, אלא ישמרו על צורתם ועל מרקמם.

* מרק עוף - אפשר להכין מראש, תוך שימוש בעוף אמיתי, אם רוצים. אבל בואו נודה באמת, לא תמיד יש לנו כוח להכין שני מרקים בשביל מרק אחד, נכון? לדעתי אין שום פסול בשימוש באבקת מרק מדי פעם, ואם המונוסודיום גלוטומט הוא זה שמפריע לכם, קיימות כיום אבקות מרק מרכיבים טבעיים בלבד. אני משתמשת בכזו והיא מצוינת.

* כמו שאני רואה את זה, הוספת אלכוהול מתאים בכמות הנכונה, עשויה לשדרג כמעט כל מנה. אם אתם איתי בעניין הזה, תרגישו חופשי להוסיף 4-5 כפות יין לבן למרק, בין שלבים 5 ו - 6 בהוראות ההכנה.




מרק ירקות וגריסים / רוני שמיץ
עבור 4-6 מנות

רכיבים:
1 בצל גדול
1 קופסת רסק עגבניות קטנה (100 גרם)
1 כפית סוכר
2 תפוחי אדמה בגודל בינוני, חתוכים לקוביות גדולות
3 גזרים גדולים, חתוכים לרצועות לאורך (שמתי קצת יותר כי אנחנו מתים על גזר)
1 שורש פטרוזיליה, קלוף וחתוך לרבעים
1 שורש סלרי, קלוף וחתוך לרבעים
2 גבעולי סלרי, כולל העלים
1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה
1/2 צרור שמיר, קצוץ
2-3 שיני שום, קצוצות
1/2 כוס גריסים
מרק עוף, עד לכיסוי כל הירקות (אצלי נדרשו כ-2 ליטר מרק עוף)
מלח
פלפל

הכנה:
1. מטגנים בצל עד שמתחיל להזהיב.
2. מוסיפים פנימה את רסק העגבניות, מערבבים ונותנים לו כמה דקות טובות, אבל זהירות, שלא יישרף!
3. מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
4. מוסיפים את כל הרכיבים ברשימה עד השום (לא כולל). מערבבים היטב.
5. מוסיפים את השום, מערבבים וממשיכים לטגן עוד מספר דקות.
6. מוסיפים מרק עוף, עד לכיסוי מלא של כל הירקות. מוסיפים גם את הגריסים.
7. מבשלים על אש בינונית עד לריכוך הירקות. לאחר מכן מעבירים לאש נמוכה, ומבשלים למשך חצי שעה נוספת.
8. מוזגים לצלוחיות מרק ומגישים - מומלץ לפזר פטרוזיליה טריה קצוצה, או עירית קצוצה מעל.



בלוג האוכל של מירי רביבו מתפרסם במלואו באתר  "Room for Dessert" ומובא בשיתוף מדור האוכל של עכבר העיר און ליין.


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(21 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 15/01/2009 12:20:02

  • 6.תשובות לשאלות(מירי רביבו)

    08/11/2008 01:31:03

  • 5.גריסים = Barley(טוקבקיסטית ...)

    06/11/2008 06:01:48

  • 06/11/2008 04:09:26

  • 05/11/2008 20:25:18

  • 05/11/2008 20:13:50

  • 1.מים?(ed)

    05/11/2008 19:32:47