בחזרה לאתר עכבר העיר

מבשלים עם ילדים: ארטיקים תוצרת בית

יום שישי 30 במאי 2014 07:43 מאת: זוהר רוקמן, עכבר העיר

קינוח הקיץ המושלם הוא ללא ספק ארטיק - קבלו את המדריך להכנת ארטיקים ביתיים, צבעוניים וטעימים עם הילדים


קינוח קריר לימים חמים

(צילום: אופיר אקסלרוד)

פרסומת

רבים מכם בטח מכירים את הנוהל הבא: בדרך חזרה מהגן, או בכל הליכה פשוטה ברחוב, הילד מבקש "שוקולד הפתעה", "ממתק" ובימים האחרונים "ארטיק".

 לעוד מבשלים עם ילדים
» החופש הגדול - כל הכתבות

האמת שלא פעם הבקשה מבאסת. החומרים המייצבים, צבעי המאכל – כל אלה לא ממש עושים חשק. מצד שני מי רוצה לאכזב אותם? ועוד בחום הזה. אז החלטתי לנסות משהו אחר, להכין יחד עם הקטנה ארטיקים תוצרת בית שיהיו טעימים ומענינים לפחות כמו הקנויים, רק קצת יותר בריאים. ממש קצת.

מצרכים:



פירות לבחירתכם. אנחנו הלכנו על בננות, תותים (שזה להם סוף העונה), ענבים, מלון ואננס
יוגורט רגיל
שוקולד צ'יפס או עוגיות רכות שאוהבים
אפשר להכין גם שוקו מרוכז ולהוסיף אותו בשביל ליצור ארטיק שוקולד
לציפוי: בוחרים שוקולד לבן, חלב או מריר. אפשר להוסיף אגוזים טחונים מסוכרים, סוכריות עוגה בשלל צורות וצבעים, פקאנים סיניים קצוצים וכל מה שבא.

שימו לב: חשוב לדאוג מראש לכלים מיוחדים לארטיקים או לכוסות קטנות מנייר או פלסטיק (של אספרסו) ומקלות ארטיק כמובן.

איך מכינים:

מתחילים בפעולה מאד פשוטה, שאפשר לבקש מהילדים לעשות: מרסקים בננות במזלג ולאחר מכן מערבבים את המחית ביוגורט בערך ביחס של בננה לחצי כוס יוגורט.


אפשר לתת לקטנים לעזור. מכינים ארטיקים (צילום: אופיר אקסלרוד)

מוסיפים את השוקו המרוכז, השוקולד צי'פס או שברי העוגיות לתערובת הפרי ומכניסים לכלים של הארטיק.

את אותו הדבר אפשר ליישם עם כל פרי אחר, וכמובן שאפשר גם לערבב פירות שונים ולוותר על היוגורט. אפשר למשל לרסק מלון ולהוסיף לו חצאים של ענבים, דובדבנים או אננס. אפשר גם להכין ארטיק משוקולד בלבד עם עוגיות.


רוצים ארטיק עם שוקולד? מכינים ארטיקים (צילום: אופיר אקסלרוד)

השלב הבא הוא כמובן ההקפאה. בזמן שממתינים לארטיקים שיקפאו, מחליטים אם רוצים להשקיע עוד קצת, וממיסים 100 גרם שוקולד חלב/מריר בזהירות במיקרו. 30 שניות בכל פעם, או בתוך בן מארי (סיר בתוך סיר מים), מערבבים עם כף שמן רגיל ליצירת ציפוי דק ומתפצח. ניתן להוסיף לציפוי השוקולד אגוזים טחונים מסוכרים, סוכריות עוגה בשלל צורות וצבעים, פקאנים סיניים קצוצים או כל דבר אחר שעולה על רוחכם.


מכניסים את הכל לכוס ומקפיאים. מכינים ארטיקים (צילום: אופיר אקסלרוד)

מוציאים את הארטיקים, טובלים בקערת השוקולד ומחזירים לכמה דקות לפריזר כדי שהציפוי יתקשה. על מנת שהציפוי ישאר יפה כדאי לשים את הארטיקים על מתקן מאולתר מקלקר או מכסה שחרצנו מפלסטיק.

זהו ,אפשר להסתער.


צבעוני, מתוק וקר. מכינים ארטיקים (צילום: אופיר אקסלרוד)


זוהר רוקמן היא קונדיטורית וטבחית מעל 10 שנים, עבדה במספר מסעדות וניהלה עסק עצמאי לאוכל בריאות. כיום עוסקת כקונדיטורית במסעדת "טאפאס בנמל" בתל אביב ומבשלת לארועים קטנים וארוחות לפי הזמנה. נוסף לכל זה, זוהר היא אמא לילדה קטנה, שמבלה איתה הרבה במטבח.
תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(2 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 08/06/2012 09:26:43

  • 03/06/2012 22:04:32

  • 30/05/2012 08:45:54

  • 30/05/2012 05:20:44