מבשלים עם ילדים: בלינצ'ס גבינה לשבועות

יום שני 19 במאי 2014 00:22 מאת: גלי פיאלקוב, עכבר העיר

האם ילדים אוהבים מאכלי חלב? בוודאי שכן. לכבוד שבועות קבלו מתכון קל ופשוט לבלינצ'ס, שהילדים מוזמנים להצטרף להכנתו


קל וטעים. מכינים בלינצ'ס עם הילדים

(צילומים: גלי פיאלקוב)

פרסומת

למנהג אכילת מאכלי החלב בשבועות יש מספר הסברים - הראשון מספר שכאשר קיבלו בני ישראל את התורה לא יכלו לאכול מיד בשר, כי נדרשו לכך הכנות רבות כמו הכשרת הכלים, או בדיקת הסכין, והם לא היו ערוכים לכך. על כן אכלו מאכלי חלב. עוד הסבר יפה הוא שבמתן תורה בני ישראל מתעלים למדרגה הרוחנית הגבוהה של האדם הראשון, ואי אכילת בשר מסמל מעמד זה, כי לפני ימי נח נאסר על בני האדם לאכול בשר. סיבה פיוטית נוספת לאכילת מאכלי החלב היא העובדה שהמלה חלב בגימטריה שווייה 40 - מספר המסמל את מעמד הר סיני, שכידוע, על פי המסופר בתורה משה שהה בהר סיני 40 ימים.

» אירועי שבועות 2014
» שבועות 2014 - כל הכתבות
» 
מתכונים לשבועות - לכל המתכונים

תהא הסיבה אשר תהא, זה לא ממש משנה, מה שחשוב הוא שמדובר בחגיגה גדולה לחובבי המאכלים הקלים והאסתטיים, לצמחונים ולמחלבות. אבל האם ילדים אוהבים מאכלי חלב? נדמה שכן, אלא אם כן מתעקשים להגיש להם צזיקי או גלילות חציל ממולאות ברוקפור.

העלנו מן האוב מאכל שקצת נזנח בשנים האחרונות, שנגרם לו עוול לשווא ושיותר מכך - ניתן לחשוד בו שיתחבב על הילדים (שמוזמנים להצטרף להכנתו). בלינצ'ס, או בשמו העברי חביתיות.

מצרכים ל-10 יחידות גדולות:


ליצירה החביתיות

1 כוס קמח
חצי כוס מים
כוס חלב
2 ביצים
2 כפות שמן רגיל
קורט מלח
מעט מרגרינה

למילוי

250 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
100 גרם גבינה בולגרית מפוררת
100 גרם גבינה צהובה מגוררת (לא חובה)
חצי גביע קוטג' 5% או 9%
ביצה
כף קורנפלור

מוכנים? היכון, הכינו:



הכנת החביתיות - מערבבים את כל חומרי הבצק בעזרת מיקסר, עד שמתקבלת בלילה דלילה וחלקה. מחממים על האש מחבת בינונית ובה כחצי כפית מרגרינה לטיגון (לא מומלצת חמאה להכנת החביתיות כיון שהיא נשרפת במהירות במחבת). כשהמחבת חמה והמרגרינה נמסה שופכים בעזרת מצקת מעט בלילה למחבת. בתנועה סיבובית משטחים את הבלילה אל כל קצוות המחבת. את שארית הנוזל, אם ישנה כזו, שופכים בחזרה לקערת הבלילה.

  מערבבים את כל חומרי הבצק בעזרת מיקסר (צילומים: גלי פיאלקוב)

כשהחביתית נראית זהובה בקצותיה והנוזל שלה התקשה (כעבור מספר שניות עד דקה לערך), הופכים את המחבת על קרש חיתוך או צלחת, ובתנועת ניעור קלה משחררים את החביתית. כך יוצרים מגדל חביתיות. מצננים מעט ובזמן הזה מכינים את המילוי.

הכנת המילוי - שמים את כל הגבינות והביצה בקערה ומערבבים היטב (שלב מצוין לשילוב הילדים). ממיסים את כף הקורנפלור עם מעט מעט מים רותחים ומוסיפים לתערובת המילוי. הביצה והקורנפלור יעניקו לתערובת, שעכשיו נראית די נוזלית, יציבות בסיום ההכנה.

הכנת הבלינצ'ס - מניחים כל חביתית פרושה על גבי קרש החיתוך. שמים עליה כשתי כפות מהמילוי במרחק של כחצי אצבע משוליה הקרובים אלינו. מקפלים את החלק הקרוב אלינו עד המילוי ומכסים אותו בעזרת החבתית. מקפלים את שולי החביתית שנמצאים בצדדים כלפי האמצע. עכשיו מגלגלים את החלק עם המילוי עד שהבלינצ'ס הדוק ומוכן. מניחים על צלחת וחוזרים על הפעולה שוב ושוב עד סיום החביתיות.

  ומגלגלים

מחממים מעט מרגרינה או חמאה במחבת. מניחים פנימה את הבלינצ'סים אחד אחד בזהירות, כשהחלק הסופי של הקיפול מופנה כלפי מעלה. אחרי הטיגון התערובת תתקשה מעט והבלינצ'ס לא יתפרק במחבת. מטגנים קלות משני הצדדים.

ניתן לוותר על הטיגון, לסדר בתבנית משומנת מעט, ולאפות בתנור כ-20 דקות.
מניחים על צלחת יפה בלוויית ירקות חתוכים ומגישים. מוטב לא להגיש רותח אלא להניח לבלינצ'ס להצטנן קלות, כדי שיהיו יציבים ונוחים לחיתוך. בתיאבון וחג שמח!


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(0 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5