גלריה

עדכנו אותנו




האופה מתוכניתה של מרתה סטיוארט מקבל תוכנית משלו

יום שלישי 02 בפברואר 2010 03:00 מאת: מיכל פלטי

ג'ון בריצ'לי, בשלן מגיל 9 המגיש פינה בתוכניתה של מרתה סטיוארט, מקבל במה משלו ב"אפייה בקלי קלות" בערוץ האוכל



מרתה סטיוארט

תצלום: אי-פי

פרסומת

האופה ג'ון בריצ'לי קיבל עליו משימה: "אני רוצה להוכיח שבניגוד למה שנהוג לחשוב, אפייה אינה מדע מדויק", הוא מסביר בראיון בדואר אלקטרוני. הנמרצות של בריצ'לי לכדה גם את עיניה של מרתה סטיוארט, שבתוכניתה היומית הוא מגיש פינת אפייה זה 12 שנה. כאשר הוא לש בצק, בוזק אבקת סוכר או מרדד משטח של בצק לפיצה - הכל נראה קל כל כך, מזמין חיקוי ביתי מיידי.

אבל די להסיט את המבט לימין ולצפות בסטיוארט המחקה בקושי את תנועותיו, כדי להבין שלבריצ'לי - דור שלישי למשפחת אופים שהגיעה מאיטליה, הלש בצקים מגיל 9 - פשוט יש את זה. הקלילות שבה הוא מבצע את מלאכת האפייה הפכה אותו לאופה מוביל בארצות הברית; בעל מאפייה מצליחה בקונטיקט; יצרן של עזרי אפייה; כוכב בתוכניתה של סטיוארט; מגיש תוכנית אפייה משלו - "אפייה בקלי קלות", שעלתה לאחרונה בערוץ האוכל בימי שישי ב-17:30; ומחבר הספר "The SoNo Baking Company Cookbook" - שיראה אור בחודש הבא בארצות הברית.

אבל בריצ'לי החייכן לא נולד עם כפית זהב בפה. "אמי מתה כשהייתי בן 9", הוא מספר. "היינו שמונה אחים, ועלי הוטל להיות אחראי לחלק מהארוחות המשפחתיות. כשאבי היה חוזר מהעבודה בערב, הארוחה היתה אמורה להיות מוכנה ברובה. ביליתי הרבה במטבח, עם אח או שניים, אבל בעיקר לבד". בריצ'לי התמחה מן הסתם בבישול איטלקי, וזהו סגנון הבישול האהוב עליו. הוא למד בישול ואפייה במכון הקולינרי הצרפתי בניו יורק, ניהל במשך עשר שנים בית קפה ומסעדה של בן דודו בניו יורק וזכה לעיקר פרסומו ב-1998 - כשהצטרף לתוכנית של סטיוארט. ב-2003 שימש כאחד מחמשת מנחי התוכנית "Everyday Food" שפיתחה סטיוארט.

ב-2005 פתח מאפייה ובית קפה מסוגנן תחת השם "SoNo Baking Company Cafe" (קיצור של South Norwalk בקונטיקט), שנבחר ב"ניו יורק טיימס" לאחד מ"עשרת המקומות הטובים לאכול בהם בניו יורק וסביבתה". מאז הוא משכים כמעט כל יום בשתיים וחצי לפנות בוקר כדי לאפות. במקום עובדים גם אשתו ורוניקה, בנו ניקולא ושאר בני משפחתו "תמיד עוזרים", לדבריו.


                         ג'ון בריצ'לי: "אני טועם המון עוגות, אבל מעדיף ירקות"

בריצ'לי מעיד כי המאפה האהוב עליו הוא פאי פירות, אבל בדומה לרוב הקונדיטורים, אינו מחסל עוגות סדרתי. "אני טועם המון", הוא אומר בדיפלומטיות, "אבל תמיד אעדיף בישול איטלקי עם המון שמן זית, ירקות, בצק דק וזיתים". יש לו פינה חמה בלב לבישול יהודי, אבל הוא אינו מתמצא בבישול ישראלי. "כשהייתי נער גרתי בשכונה יהודית בלונג איילנד וחילקתי בה עיתונים. בכל בית שבו עצרתי, נתנו לי משהו לאכול. אני זוכר במיוחד את הקניידעלך ומרק העוף. זה היה לא רע בכלל", הוא ממשיך באותו טון דיפלומטי.

יש לך עצה לאופה מתחיל?

"השתמשו תמיד במוצרים הכי טריים בטמפרטורת החדר, ואל תמלאו את התנור יותר מדי, כי אז חלוקת החום אינה נכונה. גם אם ממהרים, תמיד צריך לאפות פריט אחר פריט".





תגיות: ג'ון בריצ'לי, מיכל פלטי, מרתה סטיוארט

(3 מדרגים)

דירוג הגולשים:

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • מי 11/04/2012 15:42:51