גלריה

עדכנו אותנו




טאפס בר מפתה ברחוב הארבעה

יום רביעי 03 ביוני 2009 03:00 מאת: דניאל רוגוב

דניאל רוגוב יצא לביקור בלה צ'אמפה דל מר שברחוב הארבעה ומצא שם טאפסים מפתים כמעט כמו בספרד



"לה צ'מפה דל מאר"

(תצלום: דניאל צ'צ'יק)

פרסומת

ברחוב הארבעה שכן פעם "קזנקי", בר פירות ים נחמד במחירים סבירים, שלא זכה להצלחה גדולה. "קזנקי" הוליד את "איזבל", שנסגר לאחר זמן קצר, ועתה תופס את מקומו "לה צ'מפה דל מאר", סניף של "לה צ'מפה" מנחלת בנימין, שאותה סיקרתי כאן לפני כמעט שנתיים. התפריט כאן קצת נרחב יותר מאשר בבר האם, וגם האווירה שונה, אבל העיקרון דומה - הרבה קאווה ומבחר טאפס.

הבר הארוך מעוצב כך שכמעט אי אפשר לשבת לידו אלא אם כן מפשקים את הרגליים עד כאב, ומעט ה"שולחנות", שהפלאטות שלהם בנויות ממכסים של חביות יין עם טבעות מתכת, הופכים את האכילה בישיבה לחוויה כמעט מענה. הפיתרון הוא פשוט לאכול בעמידה, כמו שעושים ברבים מהברים הללו בספרד.

המסעדה פועלת בשיטת בר קאווה קטלוני, כזה המתמחה בדגים ופירות ים, שאותם מלווים בקאווה, היין המבעבע של ספרד. ארוחתנו נפתחה בג'בטה חצויה שמוגשת עם שום, עגבניה ושמן זית, כשהלקוח אמור לשפשף את השום בלחם, לצקת מעט שמן זית ולסחוט עליו את העגבניה. הייתה זו פתיחה נעימה לארוחת טאפס, בייחוד כשהתלוותה אליה כוס של יין קאווה מבעבע. המשכנו בכמה מנות טאפס קטנות שהגיעו לשולחן יחד: פיסות תמנון מוחמצות קלות, לעיסות במידה הנכונה, מעורבבות בקוביות אננס ומתובלות ברוטב עתיר לימון וצ'ילי; שרימפס בשמן כמהין חריף במקצת; ופילטים כבושים של ברבוניה, שהוגשו מצוננים עם קוביות תפוחי אדמה מבושלים. כל הטאפס האלה היו טעימים ועשויים כהלכה.


"לה צ'מפה דל מאר" בתל אביב. עדיף לאכול בעמידה (תצלום: דניאל צ'צ'יק)

המשכנו בטאפס מעניין של שרימפס קריסטל, שלמים על ראשיהם וזנבותיהם, שהוגשו במצב נא ולצדם רוטב איולי נגרו, כלומר רוטב אילוי שהושחר באמצעות דיו דיונונים. לא סירבנו גם לצלחת קטנה של מבחר בשרים קרים, שכללה פרוסות דקיקות של ברזואלה מומלח, פרוסות דקיקות של לומו - כתף חזיר מעושן, ועוד שלושה מיני נקניק חזיר בסגנון ספרדי, כולם לחים דיים וטעימים מאוד. לסיום אכלנו שתי מנות חמות, אחת של שרימפס והשניה של קלמרי, שתיהם עשויות על הפלנצ'ה ומתובלות בשמן זית ופטרוזיליה בלבד, ושתיהן מפתות וטעימות.

לקינוח טעמנו עוגיות משני סוגים - אלפחורס ממולאות ריבת חלב בטעם קרמל, ובישקוטים קשים, שאותם ליווינו בכוסיות של יין קינוח מוסקטל, שבו היה אפשר לטבול את העוגיות. רוב מנות הטאפס מוגשות בסגנון קטלוני, ללא סכינים או מזלגות, והסועדים אוכלים אותן בידיים או בעזרת קיסמים. ובמסורת ברי הטאפס הספרדיים, איש לא יביט בכם בעין עקומה אם תשליכו מפיות נייר משומשות לרצפה. למעשה, כפי שקורה ברבים מהברים במדריד או ברצלונה, האשפה על הרצפה מעידה על הפופולריות של בר הטאפס.

יתרה מזאת, הכוסות שבהן מוגש יין הקאווה המבעבע אינן דומות כלל לכוסות שמפניה מודרניות, אלא מזכירות יותר את כוסות הקינוח מקריסטל, שבדרך כלל מגישים בהן גלידה. צורתן צורת גביע נמוך וממלאים אותן עד שפתן, מה שהופך את שתיית היין לאתגר מענג.

אכלנו בצהריים, וחשבוננו לשניים הסתכם ב-180 שקלים. לכך נוסף מחיר הקאווה מיקב ולפורמוסה, 17 שקלים לכוס. המחירים גבוהים בכ-30% בשעות הערב. אמנם האווירה כאן אינה האווירה המשוחררת והעליזה של הבר הסמוך לשוק הכרמל, אבל על כך מפצה התפריט שמציע התנסויות נוספות, ואחרי כמה כוסות קאווה, גם כאן האווירה מתחממת.


לה צ'מפה דל מאר. רחוב הארבעה 16 תל אביב. ימים א'-ה' 02:00-12:00 שישי ושבת 02:00-18:00. טלפון: 03-5610630.


לה צ'מפה דל מאר - כרטיס ביקור




תגיות: דניאל רוגוב, טאפאס בר בתל אביב

(21 מדרגים)

דירוג הגולשים:

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5