אוכל

עדכנו אותנו




ארוחת בוקר בלאביט: מי הזיז את המלח שלי?

יום רביעי 26 בספטמבר 2012 00:14 מאת: יעל רייף, עכבר העיר

הלחמים דורשים שיפור מיידי, המשקאות מצוינים והחביתה קרובה, אם רק מישהו היה שם לב לתיבול



עניין תפל. ארוחת בוקר בלאביט

(צילום: יעל רייף)

פרסומת

הדיל: מאז שמירי אלוני יצאה לחופשה והשאירה את הכניסה למדרחוב נחלת בנימין מיותם, כיף הרבה יותר להיכנס לנחלה. אם לוקחים בחשבון את מזג האוויר ואת העובדה שמסת התיירים הצטמצמה משמעותית, הרי שמדובר על מרווח זמן אידיאלי להגיע, להתעדכן יצרתית, אבל בעיקר לחוות פרץ נוסטלגיה באחת מתחנות התרבות התל אביביות שעיצבו לכולנו את ימי שלישי ושישי.
קפה לאביט הממוקם על המדרחוב עצמו, ממש מאחורי הדוכנים, הוא נקודת אתנחתא אידיאלית עבור אלו שאוהבים לשתות את הקפה שלהם כשברקע נוף אורבני תזזיתי ומפגש פיזי כמעט עם העוברים והשבים. על אף הסמיכות לדוכנים, נקודת האור במקרה הזה היא שבשונה מבתי הקפה הנוספים שמשמשים כמלכודות תיירים ועם תפריט או עיצוב שלא השתנו מאז שנות השמונים - קפה לאביט מתנאה במראה רענן, קונספט חביב של אוכל מהיר אך איכותי ותפריט בריאותי עם זיקה לאורגני, ביצי חופש, וכבוד לכל מה שקשור למה שנכנס אלינו לפה.

קפה לאביט - לשעות פעילות ולכל הפרטים

» בוקר באדגה טשרניחובסקי: תענוג פורטוגזי
» בוקר באידלסון 10: חוויה מתקנת בלב דיזנגוף
»
בוקר בקראון פלזה סיטי סנטר: לרצינים בלבד


במקום שבע ארוחות בוקר. אלו הגדולות יותר (49-52 שקלים) מוגשות עם לחם ושני משקאות לבחירה, כאשר השוני הוא באומלט ובסוגי הממרחים. הארוחה הקלאסית על טהרת שתי ביצים לבחירה מוגשת עם סלט ירקות, גבינת שמנת, גבינת פטה, טחינה אורגנית, ממרח אבוקדו ופסטו תרד, בעוד הארוחה האיטלקית מגיעה עם אומלט ריקוטה וזוקיני, פלפלים קלויים ועשבי תיבול, לצד סלט ירוק. יש גם שקשוקה (38 שקלים) עם לחם, טחינה וזיתים, ולרעבים פחות מוצעות ארוחות קלות יותר על טהרת סלט פירות (28 שקלים), מוזלי מחלב בופאלו (34 שקלים) או דייסת קוואקר (32 שקלים). כל הביצים המגושות בארוחה הן ביצי חופש והקפה הוא אורגני. אנחנו הלכנו על השקשוקה ועל ארוחת הבוקר האיטלקית.   

השעה: ארוחת הבוקר מוגשות לאורך כל שעות פעילות המקום.


בריא בנחלה. ארוחת בוקר בלאביט (צילום: יעל רייף)

החברה: בהתאם למיקומו, ובמיוחד בימים בהם פעיל המדרחוב, המקום גדוש בעוברים ושבים, חלקם יושבים ברחבה החיצונית ומתרשמים מהנעשה בעיר, אחרים מעדיפים את המרפסת האחורית השקטה יותר והנעימה או את הקומה העליונה, שבה ספות ואווירה אינטימית יותר.

השתייה: מבין היצע מגוון של מיץ תפוזים, לימונענע, גזר, תפוח, סלק- גזר וסלק-תפוח, בחרנו באחרון שנסחט אמנם במקום, אך מוכנס עם סחיטתו לתוך בקבוק הנשמר בקירור עד לפתיחה. את המיץ שלנו אנחנו תמיד מעדיפים כזה שנסחט בעת ההזמנה, אך הודות לתנועה הערה ולתחלופה המהירה, המיצים נסחטים באופן שוטף בכל פעם שמדף הבקבוקים מתחיל להידלל. הטעם, בכל מקרה, היה מצוין והעיד על טריות, ורק הכמות הבינונית השאירה טעם לעוד. מרשימת משקאות הקיץ המפתים בחרנו באייס לאביט (23 שקלים) מצוין, המורכב מאספרסו ושוקולד בלגי מריר, על בסיס חלב עם קרח בבלנדר. מרענן, מעורר ומושחת בדיוק במידה הנכונה. כך אנחנו זוכרים אותו לטובה.

הקפה: אמריקנו עם חלב סויה בצד היה טעים ומדויק בטעמו, אך משקה מוקה חם על בסיס אספרסו, חלב מוקצף ושוקלד בלגי, היה חלוש מאוד בטעמו הקפאיני, ורווי במטבעות שוקולד שהפכו אותו לגרסא סמיכה ועשירה של שוקו חם. 

הלחם: לכל הדעות, החלק החלש ביותר בארוחה. היות שהזמנו שתי ארוחות, עלה בידינו לטעום את כל סוגי הלחם המוגשים במקום. הלחם הלבן, לדוגמה, שהגיע כמו שאר הלחמים קר וסתמי, התגלה כחצי לחמניה פשוטה ולא איכותית, כזאת שאם לא מחממים אותה אפילו מעט - רק עד דרגת פריכות קלילה, היא בלתי אכילה לחלוטין. לחמנית השיפון הזכירה את אחותה הלבנה בתכונות האופי המובילות, אך בשונה ממנה, תוכה היה אוורירי ורך יותר. טוב משתיהן היה לחם דגנים פרוס עם טעם ומרקם מעט יותר ידידותיים לפה.


יחס נכון בין עגבניות ופלפלים. השקשוקה (צילום: יעל רייף)

הממרחים: הטחינה שליוותה את ארוחת הבוקר היה נהדרת, סמיכה ועזת טעם. הבעיה היתה הפנכה הקטנטונת בה היא הוגשה, שהסתיימה מהר אחרי הטבילה השלישית של לחם הדגנים.  קטנטנים היו גם שאר הממרחים שליוו את הארוחה האיטלקית: רוטב יוגורט חביב, זיתי קלמטה מצוינים ותרד פסטו שהרגיש בזיליקומי מאוד עם רמזי תרד קלים. לידם נחו פלחי בטטה בגריל שתפקדו על תקן 'אנטיפסטי' חביב.

הביצים: האומלט האיטלקי התגלה כהברקה נהדרת, ארומטי ומלא טעם. הריקוטה שבה הוא מולא היתה רכה וענוגה, הפלפלים הקלויים הקנו מתיקות, עשבי התיבול הוסיפו טעמים עוקצנים והזוקיני היה רך וענוג. אנחנו, בזכות אלו, חווינו הנאה גדולה בכל ביס. הבעיה היתה היעדרותו המוחלטת של המלח מכל מה שהרכיב את האומלט המשודרג, כך שנאלצנו להוסיף ולהוסיף ולהוסיף. כשגילינו שגם בגזרת השקשוקה המצב זהה לחלוטין, החלטנו שלא רק שהטבח לא מאוהב, אלא שהוא כנראה גם רב עם מישהו במטבח. על אף הפוטנציאל הגבוה להצלחה שנבעה מיחס נכון בין פלפלים, עגבניות וגם ביצים שנותרו רכות, היעדרות המלח פגמה בטעם והפכה את המנה לתפלה. הוגן יהיה לציין שכאשר הוספנו כמות יפה של מלח, המצב השתפר פלאים ואנחנו נהנינו משקשוקה כהלכתה.

הסלט: הסלט הירוק שליווה את הארוחה האיטלקית הורכב מעלים ממשפחת הארגולה- רוקולה- רוקט ועוטר בטבעות עבות של בצל סגול. אם הולכים על עלים ממשפחת המרירים, רצוי לאזן בחסה, עלים או ירקות "נייטרלים" יותר בטעמם כדי למנוע מצב של שלטון מרירות בלעדי. אחד מיושבי השולחן המצויד בבלוטות טעם עדינות, הרחיק את הסלט הצידה והכריז בקול נעלב "מר לי. מר".


הטבח צריך חיבוק. החביתה (צילום: יעל רייף)

השירות: את האוכל והמשקאות מזמינים בדלפק ההזמנות, אחר כך מצטיידים באות מלוח ה-א', ב' ומתיישבים היכן שבוחרים. המלצר שמזהה את האות כאשר האוכל מוכן, יביא את התקרובת כולה עד לשולחן. עד כאן הכל היה בסדר, אך היות שמדובר על מלצר המתוזז בין כל השולחנות ולא על כזה הנותן שירות אישי, חלק ממרכיבי הארוחה נשכחו והוגשו לנו רק אחרי מספר תזכורות.

השורה התחתונה: מקפה לאביט יצאנו בדיעה חלוקה. מצד אחד המקום נעים לישיבה בין אם בוחרים באופציה המדרחובית ובין אם מתמקמים במרפסת האחורית או בקומה השניה. מצד שני, האוכל לא שמר על רמה אחידה. משקאות האייס והמיצים היו מצוינים וכך גם מנות הביצים. הלחם והסלט לעומת זאת היו מאכזבים, וזה עוד מבלי לרנן על המלח שנשכח לחלוטין. כדי "להבריא" את המצב הבעייתי לכדי ארוחה יציבה, כצעד ראשון נמליץ בחום לבעלים לשנות את מערך הלחם למשהו יותר איכותי, ובכך להפוך את הארוחה לדבר ההולם את ערכי המקום של בריאות, טריות וחיבור לטבע. בהצלחה.





תגיות: יעל רייף, לאביט נחלת בנימין

(3 מדרגים)

דירוג הגולשים:

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • רק קפה! 28/09/2012 06:10:07

  • אנונימית 27/09/2012 17:08:34

  • רונן 27/09/2012 11:41:28