אוכל

עדכנו אותנו




ארוחת בוקר במקס ברנר: מה קרה לממלכת השוקולד?

יום חמישי 01 בדצמבר 2011 00:13 מאת: יעל רייף, עכבר העיר

המרפסת נעימה, השקשוקה טעימה, הפריטטה הענקית מוצלחת מאוד והמתוקים תמיד נשארים מתוקים. ובכל זאת, השינויים בתפריט הבוקר לא עושים חסד למקום. יעל רייף קוראת לסדר במטבח שיחזיר עטרה קולינארית ליושנה



בוקר מתוק. מקס ברנר - סניף רוטשילד בת"א

צילום: יעל רייף

פרסומת

הדיל: שוקולד וחורף הולכים ביחד נהדר, בדיוק כמו קקאו חם ושמיכת פוך, קיץ וחוף הים ויום העצמאות ומנגל על אי תנועה ראשי. כתגובה פבלובית או לא, גשם שוטף מעורר מיידית כמעט, חשק עז לשוקולד על נגזרותיו: קקאו, שוקולטה סמיכה או סופלה בעל לב נוזלי שנשפך החוצה במגע ראשון עם הכפית. זו כנראה הסיבה שבכל חורף מחדש, מתעורר עלינו דחף לא בר כיבוש לבקר במקס ברנר, לנחם את נפשנו החושקת, לספק את התאווה למתוק באופן ההולם ביותר, להתעלם מזוטות כ"קלוריות" ו"אחוזי שומן" ולחבק כוס מחממת לב ומלאה בנוזל שוקולדי חם. אז גם השנה, כמו אשתקד, התאפקנו עד הממטרים הרציניים הראשונים כדי לבדוק מה השתנה בממלכת השוקולד.

»מקס ברנר - לרשימת הסניפים המלאה
» ארוחות בוקר - לכל הכתבות והביקורות

תפריט הבוקר כולל את "ארוחת הבוקר האופטימית" הוותיקה (98/56 שקלים לארוחה זוגית) המורכבת משלוש ביצים, סלסלת לחמים ומאפים, ממרחי בוקר, סלט ושני משקאות לבחירה. את האומלטים אפשר לשדרג בתוספת 7 שקלים ל"פריטטה תנור" עם תפוח אדמה, עגבניות, בצל, פטרוזיליה וחציל, "אומלט של ירקות גינה" עם פטרוזיליה, בצל ירוק, פטריות וגבינת פטה או "אומלט מקסיקני" עם פלפלים, עגבניה, פטריות וגאודה. יש גם שקשוקה עגבניות עם גבינת פטה (53 שקלים) המוגשת עם לחם ושני משקאות, סלטים (53 שקלים), סנדוויצ'ים
(48-53 שקלים) וגם ארוחות בוקר מתוקות (29-49 שקלים). אנחנו הלכנו על ארוחת הבוקר האופטימית ושדרגנו את האומלט לפריטטה בתנור, וגם על שקשוקת הפטה וסלסת העגבניות.


מתאים לחורף. מקס ברנר - סניף רוטשילד תל אביב (צילום: יעל רייף)

השעה: ארוחות הבוקר מוגשות באמצע השבוע עד השעה 12:00 ובימי שישי ושבת עד 14:00.

החברה: מכל וכל. החל ממי שבדיוק כמונו, חפצה נפשו בשוקולד סמיך וחם, דרך משפחות על טפיהם המרוצים והטבולי שוקולד ועד זוגות רומנטיים של חורף. למעשה, כל מי שאוהב שוקולד ימצא במוקדם או במאוחר את דרכו לשם.

בחוץ, במרפסת העץ הפתוחה הצופה על שדרות רוטשילד בתל-אביב, נעים מאוד לשבת בימים שקרן שמש שוברת את האפור החורפי. אפשר גם לשבת במרפסת הפנימית הסגורה, אך שם רועש וצפוף יותר. בחלל הפנימי נעים וחמים יותר, אך רועש גם כן, ולכן הפתרון הטוב ביותר הוא לבקש במעמד הזמנת המקום לשבת באחד השולחנות הנמצאים מעבר למחיצה הנמוכה, סמוך לקיר. שם שקט יותר והתחושה פרטית.

השתייה: ארוחות הבוקר שהזמנו מזכות כל סועד בשני משקאות לבחירה מתוך רשימה ענפה ושווה למדי, הכוללת משקאות שוקולדיים חמים, קפה קר, מיצי הדר שנסחטים היישר מבקבוק - עליהם דילגנו באלגנטיות - ומשקאות ברד פירותיים כמו סמוזי כתום על בסיס יוגורט, מנגו וקינמון, גרניטה צהובה עם לימון ונענע ולאטה זהב עם פסיפלורה, יוגורט, וקליפות תפוז. בחרנו בראשון ונחלנו הצלחה. המשקה היה מרענן בטעמו הטרופי וברדי וסמיך - במובן הטוב של המילה. המשקה השני שנבחר היה גרניטה של שוקולד חלב בתוספת של 8 שקלים למחיר ארוחת הבוקר, שוקולדית, קפואה, מושחתת ושווה כל שקל או שלוק.

הלחם: המתנו בשקיקה לסלסת הפחמימות המפנקת הזכורה לנו לטובה מביקורנו הקודם, אך עם הגעתה של זו העדכנית נאלצנו להתמודד עם מציאות קולינארית חדשה. שינוי תפריט הבוקר גזל מאיתנו את הלחם הכפרי המוצלח ואת הבגטונים הפריכים והחמים שכיף היה לנו לטבול בשוקולד הנמס שהוגש לצידם. במקום אלו קיבלנו סלסלה מאכזבת ובה שלוש לחמניות פשוטות למדי בצבעים שונים שאמורים כנראה לרמוז על חיטה מלאה או דגנים, אבל סובלות מטעם זהה לחלוטין. לצידן היו מאפינס קטנים וטעימים של גזר וקינמון, מהם קיבלנו לבקשתנו תוספת וחיסלנו בהנאה.

הממרחים: הם הגיעו על גבי מגש מוגבה שחור ומאוד לא יפה או נוח לאכילה והוגשו בכוסות צ'ייסר מורחבות - בחירה תמוהה ולא נוחה גם כן, אלא אם כן מחליטים לשתותם. היו שם גבינת לאבנה סמיכה, יציקתית ולא מעודנת, קוטג' בנאלי וטעים, ממרח טונה מיונזי עם חתיכות קטנות של גמבה מתקתקה, ריבת תאנים מצוינת וממכרת כמעט, ופנכה קטנטונת של שוקולד לטבילה. לצידם הגיעה כוסית קינוח גדולה יותר ובה יוגורט עם פירות, גרנולה ושברי שוקולד שהיה יכול להיות טעים ונעים מאוד, אלמלא ניכר היה על כל מרכיביו שהמתין זמן מה בטרם הוגש לשולחן.


ארוחת בוקר בשלבים. מקס ברנר - סניף רוטשילד תל אביב (צילום: יעל רייף)

הביצים:
השקשוקה הגיעה גם היא על מגש מוגבה ובתוך מחבת ברזל כבדה ונראתה יותר משחתית מאשר ביתית. טעימה ראשונה לימדה אותנו בפעם האלף ומשהו להפסיק להסתכל על הקנקן, אלא קודם כל לטעום את מה שמוגש בתוכו. רוטב העגבניות היה מצוין, מאוזן ומתובל בעידון וכהלכה. הביצים בושלו אך נותרו רכות מבפנים ונעימות לטבילה, וגבינת הפטה הרכה היתה נעימה ונתנה עניין נוסף ועדין יותר למנה.

גם הפריטטה הענקית בגודלה היתה מוצלחת ומהנה. טעמו המעושן של החציל הקלוי הורגש היטב, הפטרוזיליה הוספה בנדיבות ותפוח האדמה הגיע בדמות צ'יפסים מצחיקים אך טעימים. כל אלו יצרו פריטטה טעימה, אוורירית כראוי ומשביעה.

הסלט: במקרה הזה דווקא סמכנו על מראה הקנקנן היות שסלט עייף ומותש כמוהו לא פגשנו שנים. המלפפונים היו דלוחים, מימיים וחסרי צבע, העגבניות הגירו נוזלים והרוטב, לא נעים לומר, הורכב ממשקעי הירקות שזמן המתנתם לבואנו הוציא להם (תרתי משמע) את המיץ.

המתוקים: קינחנו ב"עוגת גבינה של ניו יורק" (44 שקלים) שנתנה פייט לא רע למתחרותיה בגולה ולא ביישה בטעם את מקום מוצאה. השכבה התחתונה הורכבה מבצק שוקולדי שהזכיר בטעם ובפריכות את עוגיות האוראו האהובות. מעליו הונח מלבן גבינתי ענוג ומתוק, מעט דחוס, קטיפתי וכה שמנתי ומושחת. השכבה העליונה היתה פס דק של שמנת ומעליו שוקולד שזלף מעל מבעוד מועד וקפא. לצד כל הטוב הזה הוגשה צלוחית קטנה עם פירות סתמיים, שוט של משקה מוקה קר מגובה בהר קצפת וגם שייקר ובתוכו שוקולד נוזלי חם, כדי ששוקולד בקינוח המתוק הזה, חלילה לא יחסר. הדבר היחיד שהכעיס את העין, היד והחיך היה הצבתו כקודמיו על מגש כסוף וגבוה במיוחד, שאמנם משדר אלגנטיות לא ממש קשורה, אבל מאוד לא נוח והופך את פעולת האכילה בלתי אפשרית כמעט ולכן מיותר בעליל.


מתוק, מתוק ועוד קצת - מתוק. עוגת גבינה של ניו יורק במקס ברנר (צילום: יעל רייף)

השירות:
מלצרית בלונדינית וחביבה הנעימה את שהותנו במקום. היא הרבתה לחייך, המליצה, סיפקה אינפורמציה מדויקת ורחבה גם על שאלות קיטבג, וגם הגדילה לעשות וכיבדה אותנו בכוסות מים מאוששות עם הגעתנו למקום.

השורה התחתונה: השינויים בתפריט הבוקר, בהיצע ובאופן ההגשה נטלו מארוחת הבוקר אותה זכרנו לטובה, את חינה ואת יתרונותיה הרבים, כמו זיכרון סלסלת הלחמים המפנקת וצורת ההגשה היפה לעין והידידותית למשתמש המשדרת שפע ולא קיצוצים. גם רמת הביצוע נפגמה בחלקה, ראו מקרה הסלט ששקע אל מיציו. על-אף שמנות הביצים היו מוצלחות, והקינוח הגבינתי-שוקולדי היה חלומי, מישהו שם למעלה צריך לעשות סדר במטבח ולהחזיר עטרה קולינארית ליושנה, כדי שממלכת השוקולד חלילה לא תשקע.

ונקודה נוספת למחשבה: אם הוחלט מסיבה זו או אחרת להגביה בקומה את הצלחות וכלי ההגשה, כדאי לפחות לצרף הגבהה מתאימה למושב, כדי לא להעמיד במבחן את הקואורדינציה או היכולת להשתמש בסכו"ם על ברייל.





תגיות: ארוחות בוקר, ארוחות בוקר בתל אביב, יעל רייף, מקס ברנר, מקס ברנר - שדרות רוטשילד - תל אביב

(9 מדרגים)

דירוג הגולשים:

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • מכין הלבנה 05/12/2011 09:00:44

  • גיל ג 04/12/2011 10:08:19

  • זוג מתל מונד 03/12/2011 17:33:31

  • זוג עם 2 ילדים 01/12/2011 23:44:39

  • מה לא מוכרים לכם 01/12/2011 18:52:52

  • 01/12/2011 13:32:08

  • גבר 01/12/2011 12:09:12