אוכל

עדכנו אותנו




מומלצים: ארוחות הבוקר הטובות בארץ

יום חמישי 19 בנובמבר 2009 00:05 מאת: בר חיון, TheMarker

ביצה ודגנים, אומלט עם נקניקיות או חומוס טרי וחם: הנה כמה המלצות לארוחות הבוקר הטובות בארץ



(צילום: יעל רייף)

פרסומת

לארוחה שפותחת את היום יש כמה גישות. יש המסתפקים בביצה ודגנים, כל עוד אפשר להתחיל את הבוקר במקום יפה ומלא השראה; יש כאלה ששבירת צום הלילה, משמעה להעמיס כמה נקניקיות לצד האומלט; ויש את אלה שבסך הכל רוצים לנגב חומוס טרי וחם. הנה כמה המלצות לארוחות הבוקר הטובות בארץ.

הממליצים: רונית ורד, מדור העונג הבא במוסף הארץ, מחברת ועורכת ספרי ומסע, חיליק גורפינקל, מבקר המזון של אתר מפה, מתן אברמוביץ', כתב אוכל בעכבר העיר און-ליין, אבי פרימו בעל טור על אוכל במגזין TheMarker.


המפתיעה

 לה גטרי בבן יהודה


במקום הקטנטן הזה המתחבא בבן-יהודה, לקחו את ארוחת הבוקר הצרפתית הידועה על טהרת הקרואסונים, והכניסו בה אלמנט של סנדוויצ'יה. כלומר, לאחר שפותחים את הקרואסונים הענקיים (בגודל של פוקצ'ה) הנאפים במקום, אפשר להכניס פרוסות של נקניק ו/או גבינה (מתוך מבחר רב). "כדי שזה לא ייצא יבש", מספר אברמוביץ', "מצרפים לכל המילוי הזה ביצה עלומה, וכשהמרקם שלה נסדק כבר בביס הראשון והחלמון מרטיב את הכל מבפנים, זה פשוט מעדן שאין שני לו". יתרון נוסף הוא שעות הפתיחה הגמישות למדי, ובמקום ארוחת בוקר, זו יכולה להיות, אם תבחרו, גם ארוחה לפני שחרית (המקום נסגר ב-4). 

» לה גטרי
, בן יהודה 184 תל אביב
שעות פתיחה: החל מ-7:00; בשבת, החל מ-10:00
מחיר: עד 50 שקל


(צילום: מתן אברמוביץ')
 
מתושלח


מפתיע למצוא בבר יין ארוחת בוקר, ועוד כזו שתמקם את הבר במקום מכובד לצד מסעדות אחרות המתמחות בעניין. בר מתושלח הוא הפתעה מהסוג הזה, רק כדאי לזכור שבפלורנטין קמים כנראה מאוחר, כי ארוחות בוקר פה מתחילות ב11:00- (למעט יום שישי). מצד שני תוכלו ליהנות מהן עד 17:00 "אני חושב שבאופן כללי ארוחת בוקר צריכה לתת לסועד ערך מוסף ותחושה שאת זה הוא לא היה עושה בבית", אומר אברמוביץ'. "ארוחת הבוקר הרוסית במתושלח היא כזאת ולמרות שמרכיביה פשוטים למדי, אין עוד ארוחה כזו בעיר: 4 חתיכות
בליני (לביבות תפוחי אדמה) שעליהן מונחים בנפרד קממבר, איקרה משובחת, רוקפור, סלמון מעושן עם גבינת שמנת. ויש גם סלט רוסי וקבנוס מעושן בצד וכל זה מגיע עם צ'ייסר של וודקה משובחת". 

» מתושלח, אוריאל אקוסטה 16, ת"א 
שעות פתיחה: א'-ה' מ17:00-11:00-; שישי17:00-9:30-
מחיר: 55 שקל


(צילום: יעל רייף)


עם ניחוח של רטרו
 
בית חנקין


את הבית שיהושוע חנקין בנה לאהובתו בשנות השלושים, אלה גבריאל שיפצה והקימה בו בית קפה, המשקיף מצוק על החוף אל הים הכחול. המסעדה היא גם מעין מוזיאון קטן שמנציח את הזוג חנקין בפרט ואת התקופה שלהם בפרט. "הפריטים הנוסטלגיים בשילוב עם הנוף לים הופכים את המקום למאוד רומנטי ואת האוכל הטעים לאפילו עוד יותר טעים", אומר גורפינקל.

» בית חנקין, מפרץ בנימין, כפר הים 
שעות פתיחה: 9:00-12:00
מחיר: 35-49 שקל


(צילום יח"צ)
 
עמוסה כל טוב

יועזר בר יין


נכון שיש אנשים שיחטפו התקף לב כשיעיינו בתפריט ארוחת הברנץ' במסעדת יועזר בר יין. אם הם גם יתמידו בה כמה שנים, "התקף הלב" כנראה יפסיק להיות מטאפורה. "למרות שמדובר בקלאסיקות של ארוחות בוקר" מסבירה רונית ורד, "זה לא מה שהתקבע אצל הסועד הישראלי כמזון לבוקר". ואכן, אולי לחלק מהסועדים קוסמת אווירת השחיתות בה מתחילים את הבוקר עם סטייק וביצים או בודן (נקניקיית דם). לחלקם האחר, ששתו כוסית אחת יותר מידי בליל אמש, זה הפיתרון המושלם להיפטר מהאנגאובר. וזאת למרות העובדה,
שבבראנץ' של יועזר תפגשו גם, בין השאר, בלאדי מרי, שעליה שני הממליצים, בלי תיאום מראש, הצהירו כמשובח בארץ. "לא רק שזה כנראה הבלדי מרי החזק ביותר בעולם", מסביר גורפינקל, "העובדה שמגרדים לתוכו חזרת לבנה טרייה, היא זו שכנראה באמת עושה את ההבדל". 

» יועזר בר יין, יועזר 2 כיכר השעון, יפו
שעות פתיחה: שבת 11:00-16:00
מחיר: 110 שקל
 
בנדיקט


אל תתפלאו אם תכנסו למסעדת בנדיקט בחצות, והמלצר יברך אתכם בבוקר טוב, שכן זו אחת המסעדות הידועות ביותר לאוהבי ארוחת הבוקר. בשל העובדה שהיא מוגשת מסביב לשעון 7 ימים בשבוע, ולמרות הטייטל של הארוחה ("בוקר"), מדובר בתפריט מגוון למדי וניתן להרכיב ארוחות קלות עד כבדות, עבור צמחונים ועד לקרניבורים. יש שם מנות (קדירת בשר, למשל) שהתירוץ היחידי לשייך אותן לארוחת בוקר, הוא תוספת ביצים מהצד. 

» בנדיקט, בן יהודה 171 תל אביב, בנדיקט, ושדרות רוטשילד 29, תל אביב
שעות פתיחה: 24 שעות ביממה.
מחיר: 41-86 שקל


(צילום: מתן אברמוביץ')
 
 
פשוטה וטובה 

 
אבו חסן ואבו ראנם


מי שאוכל חומוס רע, ומשתמש בו בעיקר בתור מלט להדבקת סנדוויצ'ים, לעולם לא יבין איך הייעוד המקורי של חומוס הוא ארוחת הבוקר. וככל שהחומוס טרי יותר הוא מן הסתם יותר טוב, וזו כנראה סיבה נוספת להגיע בבוקר. "אם כבר חומוס על הבוקר", אומר גורפינקל, "אז צלחת משולש (חומוס, טחינה, פול) אצל אבו חסן. אם כי למרות שאני מכור לאבו חסן, אני אבין כל אחד שיבחר ללכת, מטעמים גיאוגרפיים, לסעיד בעכו או לעיכרמאווי ברחוב הנביאים בירושלים". ורד מוסיפה המלצה משלה לחומוס, אבו-ראנם בנצרת. "הכל עשוי טרי במקום ואפילו את הירקות הם מגדלים בעצמם", אומרת ורד, "חוץ
מזה, אני מתה על המסבחה שלהם, עם גרגירי חומוס באלדי קטנים ורכים והרוטב תטבילה שהם שמים בצד, עם קליפות לימון ופלפלים חריפים במיץ לימון. פשוט תענוג

» אבו חסן, הדולפין 1 יפו, אבו חסן, שבטי ישראל 14, יפו; אבו ראנם בנצרת, רחוב פאולוס השישי
שעות פתיחה: א'-ו' 14:00-8:00
מחיר: 15 שקל למנה ו- 9 שקלים לחצי מנה. 


האורגנית-בריאותית

שומשום באילת


"אני לא מחובבי אילת, בלשון המעטה", מודה ורד, "כשאני מוצאת את עצמי שם מדי פעם, הנחמה העיקרית שלי היא המסעדה הזו, שהיא גם אלטרנטיבה מושלמת לכל ארוחות הבוקר בבתי המלון שם, על טהרת 'דחוס כפי יכולתך'. המיקום של המסעדה לא אטרקטיבי במיוחד, במרכז מסחרי בלי תואר או הדר, אך על ארוחת הבוקר שלהם לא כדאי לוותר". מדובר בקבוצת נשים מקיבוץ סמר שמבשלת אוכל אורגני צמחוני והכל עובד כמו שצריך, בעיקר בזכות הטריות של חומרי הגלם, ההקפדה על הפרטים קטנים, הלחם הביתי והפוקצ'ות, הטחינה בטעם אגוזי משהו, חביתת ביצים אורגניות זהובות ועוד. 

» שומשום, מדיין 3, אילת
שעות פתיחה: מ- 09:00-13:00 (בשבת סגור)
מחיר: 40-28 שקל

המיוחדות 
 
גינת המטבח


חצר בית אבן בראש פינה, בו אפשר להתארח בימי שישי אצל זוג היפים העונה לשם מארק ואמירה רובין, כנראה מאחרוני ההיפים בראש פינה ואולי גם בעולם. "קודם כל", מספר גורפינקל, "התפאורה החיה במקום הזה היא ייחודית בכל קנה מידה של מסעדות, כולל טיפוסים שיוצאים ובאים ואתה לא מבין אם הם דיירי הבית או אורחים שבאו ללון לפני 20 שנה ושכחו ללכת, וכולל סוסים ותרנגולות שמסתובבים בחצר. זה נראה הכי זרוק וחפיפניק, אבל כשמגיע האוכל, אתה פשוט לא מאמין. אתה מקבל כמובן את הירקות
והביצים והלימונדה, כלומר כל החשודים הרגילים של ארוחות הבוקר, אבל אז מתחילים להגיע מאפים מיוחדים ונורא טעימים, כמו סמבוסק ממולא בפסטו, טופו ונבטים. אני באמת חושב שזו ארוחת הבוקר הטובה ביותר בארץ". כדאי לציין שלא מקבלים לא מקבלים כרטיסי אשראי במקום- "רק מזומן, צ'קים או החלפות", אומר מארק כשהתקשרנו לברר פרטים, "האמת שאני לאחרונה מחפש סוכן שיבטח לי את האוטו בתמורה לקייטרינג".

» גינת המטבח, דרך הבוסתנים 18, ראש פינה
שעות פתיחה: שישי8:30- עד שעתיים לפני כניסת השבת 
מחיר: 75 שקל 
 
עם חיבור לטבע
 
חוות עיזים הר הרוח


לחוויית ארוחת הבוקר בחוות העיזים הר הרוח, קשור המקום לא פחות מהמזון. מילת המפתח בארוחת הבוקר היא: פיקניק. בסופי שבוע אפשר ללוות שטיח, ולקנות ארוחה על טהרת גבינות הארוזה בסלסלת פיקניק (שנשארת אצלכם). לגבי מיקום הפיקניק, אפשר לשאול את דליה או חיים, הזוג שבבעלותו החווה ועדר העיזים, להיעזר במפה, או פשוט להניח לעצמכם ללכת קצת לאיבוד. "זה אמנם קצת יקר", מספר אברמוביץ', "אך הארוחה והאזור היפה הופכים את ארוחת הבוקר לרומנטית ביותר ועבורי זה היה גם המקום שבו הצעתי נישואים לחברתי". 

» חוות עיזים, הר הרוח ליד נטף 
שעות פתיחה: שישי ושבת- החל מ-10 (באמצע השבוע, בתיאום מראש).
מחיר: 160 שקל לסלסלה לזוג


 
תבלין


פעם רק יחידי סגולה הכירו את תבלין, שביער אשתאול (בין שער הגיא לבית שמש), והיום החנייה כבר יותר עמוסה, בעיקר בסופי שבוע. אם ברצונכם לתפוש שלווה ולהתבודד קצת, מומלץ יותר להגיע באמצע השבוע. כפי שמרמז השם, הכל התחיל מוות תבלינים וחנות, עד שביניהם הוקם גם בית קפה ברחבת שולחנות המשקיפה על נוף הגבעות- "מעין טוסקנה ישראלית", מסביר אברמוביץ, "עם יקבים וכרמים, ויישובים ששתולים בנוף מסביב". הישיבה היא בחוץ, מושלמת לתקופה הזו של השנה, ואברמוביץ' ממליץ לארוחת הבוקר
בעיקר על הפוקצ'ות הנאפות במקום בתנור לבנים. 

» תבלין,  יער אשתאול 
שעות פתיחה: 12:00-9:00
מחיר: 60-40 שקל





תגיות: אבו חסן - הדולפין, ארוחות בוקר באילת, ארוחות בוקר בדרום, ארוחות בוקר בצפון, ארוחות בוקר בתל אביב, ארוחות בוקר מומלצות, בית חנקין, בנדיקט, בנדיקט בן יהודה, בנדיקט רוטשילד, בר חיון, גינת המטבח, חיליק גורפינקל, יועזר בר יין, לה גטרי, מסעדת אבו ראנם, מסעדת שומשום, מסעדת תבלין, מתושלח, מתושלח בר יין, מתן אברמוביץ', רונית ורד

(18 מדרגים)

דירוג הגולשים:

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • לס 29/11/2009 15:53:29

  • רועי איילון 23/11/2009 04:33:18

  • פ 22/11/2009 20:51:04

  • יריב 22/11/2009 16:50:17

  • 21/11/2009 15:39:21

  • 21/11/2009 10:08:29

  • אורית 21/11/2009 09:39:00

  • רונית 21/11/2009 08:50:39

  • קשה קשה 20/11/2009 21:13:59

  • מיכאל 20/11/2009 21:07:00

  • ארני 20/11/2009 14:40:17

  • נועה 20/11/2009 12:11:10

  • מושון 20/11/2009 10:58:28

  • אמנון 20/11/2009 10:03:36

  • חיפאי ביישן 20/11/2009 09:55:08

  • בני 20/11/2009 07:33:04

  • צוף 19/11/2009 23:36:35

  • סבתא'לה 19/11/2009 23:17:53

  • אורחת לרגע 19/11/2009 23:14:32

  • אמנון 19/11/2009 21:46:30

  • לימיל 19/11/2009 19:40:32

  • מושיקו 19/11/2009 17:07:12

  • יואב 19/11/2009 15:36:52

  • דרור מרמת גן 19/11/2009 15:29:09

  • עופר 19/11/2009 12:51:43

  • אייל 19/11/2009 11:52:35

  • אוטנטיקו 19/11/2009 11:37:32

  • קוני 19/11/2009 10:56:34

  • יוסי 19/11/2009 09:52:58

  • כרוביתי 19/11/2009 09:32:36

  • תמיד רעב 19/11/2009 09:32:19